Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2009

Juventus-Udinese 1-0 με τον Grosso και ωραίες υποσχέσεις για το μέλλον από Diego-Camo-Del Piero

Ωραία νίκη με το πρώτο γκολ in bianconero του Fabio Grosso και στιγμές μαγείας από Diego-Camoranesi και, απ' όταν μπήκε, και από τον Del Piero: συνδυασμοί που έδωσαν υποσχέσεις για το μέλλον φέρνοντας τη Juventus στη 2η θέση, -5 από την Inter, +2 από τη Milan.

(Update 23/11) Φάσεις και το γκολ του Grosso
Χωρίς τον τραυματία Trezeguet και με Del Piero και Sissoko στον πάγκο αλλά με Camoranesi και Diego σε μεγάλα κέφια ξεκίνησε το ματς η ομάδα του Ferrara με τον Βραζιλιάνο να δοκιμάζει τα ανακλαστικά του Handanovic από τα πρώτα λεπτά: πριν συμπληρωθεί το πρώτο με μια σέντρα σουτ που πήρε περίεργη τροχιά και κατέληξε για λίγο άουτ και στο 5' με ένα πολύ καλό μακρινό σουτ. Η Juve είχε απόλυτο έλεγχο του παιχνιδιού, κατά διαστήματα οι επιταχύνσεις και οι αλλαγές παιχνιδιού του Camoranesi και του Diego, "έβαζαν φωτιά" στο παιχνίδι -όπως στο 11' όταν από γρήγορο συνδυασμό των δυο η μπάλα κατέληξε στο Giovinco που σούταρε αλλά ο Handanovic έπεσε στη γωνία του. Το γήπεδο, όμως, πήρε πραγματικά φωτιά στο 34' όταν σηκώθηκε ο Del Piero για ζέσταμα: ήταν τέτοιο το βουητό καθώς η Udinese ετοιμαζόταν να εκτελέσει φάουλ που ...σταμάτησε η φάση! Όπως σταμάτησαν οι καρδιές όλων στο 37' όταν, από μια φάση που ξεκίνησε από τον Poulsen και είδε τους Diego, Camoranesi, Giovinco να αλλάζουν ταχύτατα τη μπάλα, ο Αmauri βρέθηκε στο μισό μέτρο από το τέρμα αλλά έπιασε τη μπάλα με το γόνατο και ο Handanovic έκανε άλλη μια σπουδαία απόκρουση κρατώντας το μηδέν... Στο 43', σε μια από τις σπάνιες προωθήσεις των φιλοξενούμενων, ήρθε ένα γκολ που, σωστά, ακυρώθηκε ως οφσάιντ. Στις καθυστερήσεις, κίτρινη κάρτα για τον Diego που έπεσε πάνω στον Handanovic στην προσπάθεια να προλάβει τη μπάλα και δεν σήκωσε το πόδι του...
Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με ένα φάουλ του Diego μες στην περιοχή που τρεις bianconeri δεν κατάφεραν να εκμεταλλευτούν: η κεφαλιά του Cannavaro ασθενής, κατέληξε στα χέρια του Handanovic. Αλλά στο 50' ο καλός Caceres πήρε τη μπάλα από τον Poulsen και έβγαλε από δεξιά τη "χρυσή" κάθετη μπαλιά για τον επερχόμενο Grosso που άνοιξε το σκορ ακριβώς πριν μπει ο Sissoko στη θέση ενός μέτριου σήμερα F.Melo και ο capitano στη θέση του Giovinco ως δεύτερος επιθετικός, με τον Diego να μετακινείται ελαφρώς αριστερά. Πρώτο γκολ του Grosso in bianconero, πρώτο του στη Serie A εδώ και δυο χρόνια. Η Udinese προσπάθησε να ισορροπήσει κάπως το ματς αλλά στο 64' πήραμε μια γεύση από το μέλλον: Diego-Del Piero συνδυάστηκαν με τακουνάκια, σέντρα του Grosso, απόκρουση του Handanovic και δυνατό σουτ έξω από την περιοχή απ' τον Sissoko που δυστυχώς κατέληξε άουτ και έτσι δεν θα μείνει ο συνδυασμός στα χρονικά να τον βλέπουμε... Στο 74', και αφού κανά δυο λάθη του Cannavaro (απρόσμενα για την εμπειρία του) δεν είχαν στοιχίσει (χάρη και στους Chiellini, Caceres), βαθιά κάθετη μπαλιά του δημιουργικού απόψε Poulsen έβγαλε μόνο τον Amauri αλλά τον πρόλαβε ο Zapata σε κόρνερ το οποίο χτύπησε ο Del Piero: κεφαλιά του Camoranesi, χτύπησε και στον Basta και ο Handanovic με υπερπροσπάθεια την έβγαλε κόρνερ... Σε μεγάλα κέφια ο Sissoko. Στο 85' o Ferrara έριξε στον αγώνα τον De Ceglie βγάζοντας τον Diego. Κίτρινη κάρτα για τον Del Piero στο 87': έκοψε αντίπαλο έξω από την περιοχή της Udinese προσπαθώντας να ξαναπάρει τη μπάλα... Τέσσερα λεπτά καθυστερήσεις στα οποία η Udinese ανέβασε το ρυθμό και έφτασε κοντά στο γκολ σε μια φάση διαρκείας στο 93' αλλά ο buffon έπιασε σταθερά το σουτ του Zapata. Νωρίτερα ο De Ceglie είχε κερδίσει μια κόντρα και έβγαλε ωραία παράλληλη σέντρα την οποία όμως δεν πρόλαβε ο Amauri. Σπουδαία νίκη επί της Udinese (που δεν είχε Di Natale και Pepe), 1000η στο Τορίνο και 2η θέση, 5 βαθμούς από την Inter.
Με το σήμα της Iveco στη φανέλα έπαιξε ειδικά για απόψε η Juventus
JUVENTUS-UDINESE 1-0
Τέρματα: 51' Grosso
Κίτρινες κάρτες: 45' Diego, 87' Del Piero, 89' Poulsen (J) - 35' Asamoah, 46' Handanovic (U)
Διαιτητής: Christian Brighi. Επόπτες: Gianluca Cariolato, Francesco De Luca. Τέταρτος διαιτητής: Emiliano Gallione.

JUVENTUS: 1 Buffon, 2 Caceres, 5 Cannavaro, 3 Chiellini, 6 Grosso, 18 Poulsen, 4 F.Melo (51' 22 Sissoko), 16 Camoranesi, 28 Diego (85' 29 De Ceglie), 20 Giovinco (51' 10 Del Piero), 11 Amauri. Αναπληρωματικοί: 13 Manninger, 21 Grygera, 33 Legrottaglie, 40 Immobile.
Προπονητής: Ciro Ferrara.
UDINESE: 22 Handanovic, 8 Basta, 2 Zapata, 13 Coda, 24 Lukovic, 88 Inler (83' 14 Sammarco), 21 D' Agostino, 20 Asamoah, 3 Isla (87' 9 Corradi), 84 Lodi (57' 23 Romero), 83 Floro Flores. Αναπληρωματικοί: 6 Belardi, 19 Felipe, 80 Domizzi, 28 Zimling.
Προπονητής: Pasquale Marino.

Ferrara, Sissoko αποδοκίμασαν
τις αποδοκιμασίες κάποιων στην αντιρατσιστική
καμπάνια που προωθεί η Juventus μαζί με την Unesco
Για την ομάδα: "υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης"

(Update) Τα σφυρίγματα μερίδας των φιλάθλων στην ανακοίνωση από τα μεγάφωνα της πρωτοβουλίας που πήρε η Juventus μαζί με την Unesco κατά του ρατσισμού (εδώ), σφυρίγματα που επικρίθηκαν έντονα από τον Sissoko, βρέθηκαν στο επίκεντρο και της συνέντευξης του Ciro Ferrara μετά το ματς. Και ο προπονητής της Juventus αποδοκίμασε με τη σειρά του έντονα το φαινόμενο διαμηνύοντας τη σταθερή θέση του συλλόγου υπέρ μιας βασικής αξίας: "ο κόσμος μπορεί να πληρώνει εισιτήριο αλλά αυτό δεν του δίνει το δικαίωμα να προσβάλει κανέναν", είπε ο Ferrara στηλιτεύοντας τις αποδοκιμασίες που είχαν ως αντικείμενο τον... Balotelli!...
Όσον αφορά στο αποψινό ματς και τις κρτικές στο F.Melo αλλά και τον προβληματισμό για την έλλειψη ενός καθαρά δημιουργικού μέσου, ο Ferrara αρκέστηκε να πει ότι "υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης", υπερασπίστηκε τον F.Melo ως παίχτη στον οποίο θα επιμείνει, ιδίως ενόψει του ματς της Τετάρτης με τη Bordeaux στη Γαλλία, και σημείωσε ότι "δεν υπάρχουν εύκολα ματς στο πρωτάθλημα όπως φάνηκε και απόψε που παίζαμε κατά μαις ομάδας με 5 μέσους, 4 αμυντικούς και έναν επιθετικό, έτοιμης να βγει στην αντεπίθεση και να κάνει ζημιά".
"Πήραμε τρεις βαθμούς σημαντικούς, είμαι ικανοποιημένος από τα παιδιά, αν και στο πρώτο μέρος είμαστε αργοί και κουραστήκαμε", είπε χαρακτηρίζοντας "θετική" την εμφάνιση Sissoko, Del Piero. Ειδικά για τον capitano, ο Ferrara σημείωσε ότι προερχόταν από ένα πολύ μεγάλο διάστημα απραξίας και ότι δεν είναι ακόμα στο 100%: "είναι σημαντικό γι' αυτόν να πάρει χρόνο, η ιδέα ήταν να παίξουμε με δυο επιθετικούς γιατί όταν αποφάσισα την αλλαγγή είμαστε στο 0-0", πρόσθεσε. Ειδικά για το ματς με την Inter είπε ότι θα μπορούσε να επιστρέψει στον ρόμβο αλλά, τόνισε, "τώρα σκέφτομαι την Bordeaux, όχι την Inter". Παράλληλα εγκωμίασε τον Grosso: "έκανε εξαιρετικό παιχνίδι".
Όσον αφορά την ερώτηση, πως βλέπει την προοπτική του Totti και του Del Piero στη Squadra Azzurra μιας και οι δυο έχουν δηλώσει ότι "τρέχουν προς αυτή την κατεύθυνση", ο Ferrara προτίμησε να μην μπει στα χωράφια του Lippi: "εγώ, πάντως, δεν τρέχω πιά", είπε στη Rai και με ένα χαμόγελο άφησε τα μικρόφωνα...

"Ευχαριστώ" Sissoko σε Buffon, Camoranesi
και υπεράσπιση του F.Melo: "σπουδαίος παίχτης"

(Update 23/11, 2) Ένα μεγάλο "ευχαριστώ" σε Buffon και Camoranesi "που με βοηθάνε πολύ να είμαι σημαντικός για την ομάδα, δίνοντας μου τόσες συμβουλές και δίνονατς μου θάρρος", απηύθυνε μετά το ματς ο Sissoko που ταυτόχρονα υπερασπίστηκε τον F.Melo: "είναι ένας πολύ σπουδαίος παίχτης αν και απόψε δεν ήταν στην καλύτερη του κατάσταση: να κάνει λάθος κάποιες μεταβιβάσεις μπορεί να συμβεί, δεν του αφαιρεί τίποτα". Τέλος, τόνισε ότι η ομάδα "θα προσπαθήσει να πάρει το αποτέλεσμα με τη Bordeaux οπότε όλα θα είναι καλύτερα".

Diego: ευχαρίστηση να παίζεις με τον Del Piero

"Βρέθηκα πολύ καλά (σ.σ. μαζί του), ο Del Piero είναι ένας παίχτης εντυπωσιακός, δεν είναι δύσκολο να παίξεις μαζί του, αντίθετα είναι πάντα ευχαρίστηση", δήλωσε μετά το ματς ο Diego που χαρακτήρισε "δύσκολο το ματς. Η Udinese είναι πολύ μεγάλη ομάδα, στο πρώτο μέρος κινηθήκαμε λίγο και γι' αυτό κουραστήκαμε, στο δεύτερο μέρος πήαγμε καλύτερα και γι' αυτό πήραμε τους τρεις βαθμούς", είπε. Ταυτόχρονα, δεν έκρυψε τη φιλοδοξία του να κερδίσει μια θέση στη Βραζιλία για το Μουντιάλ: "το σκέφτομαι και το ελπίζω, συνεχίζω να δουλεύω, είναι το μόνο που μπορώ να κάνω", είπε ενώ αναφερόμενος στον τρόπο ανάπτυξης τόνισε: "για μένα δεν έχει διαφορά αν παίζουμε με έναν ή δυο επιθετικούς γιατί αν ο Giovinco και οι άλλοι μας υποστηρίζουν καλά είναι το ίδιο".

Grosso: τώρα σκεφτόμαστε τη Bordeaux
Ξέρουμε ότι έχουμε τις δυνατότητες
να κερδίσουμε το πρωτάθλημα


(Update 23/11, 3) Εμφανώς ικανοποιημένος εμφανίστηκε στα μικρόφωνα του "Sky" o σκόρερ του γκολ Fabio Grosso: "απόψε θέλαμε τους τρεις βαθμούς και το μόνο σημαντικό ήταν να κερδίσουμε. Δεν ήταν πολύ όμορφο παιχνίδι, δεν παίξαμε σπουδαίο ποδόσφαιρο αλλά ξέρουμε ότι μπορούμε να κάνουμε πολύ περισσότερα. Τώρα κοιτάμε Κυριακή μετά την Κυριακή, ελπίζοντας να ανακτήσουμε κανένα βαθμό σε βάρος της Inter για να τα παίξουμε όλα στο φίνις. Αυτή η νίκη μας επιτρέπει να πλησιάσουμε την Inter, είμαστε ακόμα μακριά αλλά ξέρουμε ότι έχουμε όλες τις δυνατότητες να πάμε καλά και να κερδίσουμε το πρωτάθλημα", είπε ο διεθνής αμυντικός που αναγνώρισε ότι το επόμενο παιχνίδι στη Σαρδηνία "σίγουρα θα είναι δύσκολο, σήμερα έβαλαν τρία γκολ στο San Siro. Για τώρα, πάντως, σκεφτόμαστε το Champions League. Γνωρίζω καλά το γήπεδο της Bordeaux, είναι μια ομάδα επίφοβη και το δείχνει και το γεγονός ότι πέτυχε ήδη να προκριθεί. Δεν ξέρω αν θα έχει σημαντικές απουσίες, λείπουν ακόμα τρεις μέρες αλλά εμείς πρέπει να σκεφτόμαστε το παιχνίδι μας και όχι τους άλλους", είπε και εγκωμίασε τον Caceres για την άσιστ που απέφερε το γκολ του.

Poulsen: καλή νίκη, τώρα σκεφτόμαστε τη Bordeaux

(Update 23/11, 4) Ικανοποιημένος ο Poulsen, ευχαρίστησε για τα συγχαρητήρια για την απόδοσή του. "Είμαι ικανοποιημένος γι' αυτή τη νίκη εναντίον μιας ομάδας όπως η Udinese που παίζει καλά και πραγματικά ήταν ένα δύσκολο ματς. Πήγαμε καλύτερα στο δέυτερο μέρος συγκριτικά με το πρώτο. Τώρα μας περιμένει αυτό το θεμελιώδες παιχνίδι με τη Bordeaux, πηγαίνουμε εκεί γνωρίζοντας ότι αν κερδίσουμε προκρινόμαστε και πιάνουμε την κορυφή του Ομίλου. Τώρα που επανήλθαν και ο Del Piero με τον Sissoko η ομάδα είναι ακόμα πιο πλήρης".

Chiellini: με τη Bordeaux πάμε για τη νίκη,
η πρώτη θέση του Ομίλου είναι πολύ σημαντική


(Update 23/11, 5) O Chiellini εμφανίστηκε ικανοποιημένος από την απόδοση από την οπτική της άμυνας: "καταφέραμε να βγαίνουμε στην επίθεση χωρίς να τους αφήνουμε να βγουν στην αντεπίθεση. Σε όλο το ματς κάνανε μόνο ένα σουτ προς το τέρμα. Σε τελική ανάλυση ήταν ένα ήρεμο παιχνίδι. Ξέραμε ότι με τους επιθετικούς που έχουμε εκεί μπροστά, νωρίτερα ή αργότερα το γκολ θα ερχόταν. Μπορούσαμε να έχουμε σκοράρει ήδη από το πρώτο μέρος με τον Amauri, τα καταφέραμε στο δεύτερο με τον Grosso. Όταν προηγείσαι μόνο με ένα γκολ, κινδυνεύεις πάντα αλλά καταφέραμε να αντισταθούμε στην τελική επίθεση. Την Τετάρτη στο Μπορντώ κατεβαίνουμε για να κερδίσουμε, η ισοπαλία μας δεν προσφέρει πολλά. Αφού η Bayern κατά πάσα πιθανότητα θα κερδίσει τη Maccabi, πρέπει και εμείς να πάρουμε τρεις βαθμούς. Η πρώτη θέση του Ομίλου είναι πολύ σημαντική". Μπράβο, αυτή είναι η σωστή προσέγγιση!

Πηγές δηλώσεων: Rai, Sky, Tuttosport, Juventus.com

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

klassiki fetinh juve apo pentara se nikh me to zori kai toumpali!
Theamatikh veltiosh poulsen ta teleutaia paixnidia!
Chiellini tha afhsei epoxh(gnosto kai xilioeipomeno)
Sissoko einai kai pali mazi mas pragmatiko thorikto
Handanovic pragmatikh termatofulakara
KAI TELEUTAIO KAI SHMANTIKOTERO:to xthesino goal deixnei thn poiothta ton fetinon back mas pou se sxesh me ta persina einai mera me nuxta.assist caseres kai ektelesh grosso!auto me grugera-moinaro den uphrxe periptosh eis ton aiona ton apanton!tha xe endiaferon na kaneis mia epishmansh sthn epithetikh prosfora fetos auton ton duo!
dimitris thess

Un Gobbo ad Atene είπε...

Ο Caceres γίνεται κάθε αγωνιστική όλο και πιο αφεντικό της θέσης του και αμυντικά: είναι εντυπωσιακά καθαρός στα κοψίματά του, έχει αίσθηση της θέσης του και δείχνει να ξέρει πώς και πότε να βγαίνει μπροστά. Για τον Grosso, τι να πεις: είναι γνωστό ποιος είναι και όσο περισσότερο δένει με τους άλλους, τόσο θα ανεβάζει την απόδοσή του.