Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2009

Συνεργασία Juventus-Unesco για να δοθεί μια κλωτσιά στο ρατσισμό


(Update 22/11) To σποτ της Juventus: "Το προσέξατε ποτέ;", λέει ο Giovinco. "Αυτή μπάλα είναι φτιαγμένη από δέρμα", συνεχίζει ο Amauri. "Και δεν ενδιαφέρει κανέναν τι χρώμα είναι", προσθέτει ο Sissoko για να καταλήξει ο capitan Del Piero: "το ποδόσφαιρο είναι περιουσίας μιας μόνο ράτσας: της ανθρώπινης".
"Μια κλωτσιά στο ρατσισμό" είναι η ονομασία του βραβείου που θεσπίστηκε από το Κέντρο Unesco του Τορίνο και επιχορηγείται από τη Juventus και παρουσιάστηκε σήμερα στο πλαίσιο των εγκαινίων του συνεδρίου: "Η διασπορά των νεαρών Αφρικανών στην Ιταλία. Οι ενώσεις των νέων Ιταλών και Αφρικανών συναντιούνται" το οποίο διοργανώνεται από το Κέντρο Unesco. Το βραβείο απευθύνεται σε νέους φοιτητές 18-25 ετών και συνίσταται σε δυο υποτροφίες για την σχολική και ακαδημαϊκή χρονιά 2009/10 για κάποιο ίδρυμα που έχει δώσει δείγματα καλώς πρακτικών στη μάχη κατά του ρατσισμού και υπέρ της ενσωμάτωσης και θα δοθούν ως τις 31 Αυγούστου.
Για την προώθηση του μηνύματος έχει σχεδιαστεί μια ενημερωτική καμπάνια με πρωταγωνιστές τους Amauri, Giovinco, Del Piero και Sissoko με σύνθημα: "το ποδόσφαιρο είναι περιουσία μιας μόνης ράτσας, της ανθρώπινης" και θα ξεκινήσει από το ματς της Κυριακής με το μοίρασμα φυλλαδίων στο γήπεδο, και την προβολή ενός σποτ και μια διαφημιστική καμπάνια μέσω του Juventus.com και του "Hurra' Juventus". "Με αυτή την πρωτοβουλία η Juventus θέλει να δώσει ένα συγκεκριμένο μήνυμα για την προώθηση αξιών συνδεδεμένων με το άθλημα στα οποία αναγνωρίζεται και θέλει να υποστηρίξει συγκεκριμένα τους νέους που δουλεύουν για την κοινωνική ενσωμάτωση".
Μια πρωτοβουλία που μας κάνει περήφανους ως gobbi!

Πηγή: Juventus.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: