Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2009

Το Συμβούλιο άναψε πράσινο φως στον Bettega και πορτοκαλί στον Ciro... "Δεν επιστρέφω" λέει ο Lippi...

Κράτησε περίπου πέντε ώρες η σύνοδος κορυφής κατά της κρίσης στο Διοικητικό Συμβούλιο όπου επιβεβαιώθηκε (όχι ομόθυμα) ο Ciro Ferrara αλλά για περιορισμένο χρόνο -αν δεν πάνε καλά τα πράγματα στα ματς με Parma και Milan, στις 6 και 10 Ιανουαρίου, ο σύλλογος θα αναζητήσει αντικαταστάτη- ενώ παράλληλο άναψε το πράσινο φως για την επάνοδο του Bettega που αναμένεται να επισημοποιηθεί τις επόμενες μέρες -ενδέχεται να υπάρξει συνάντηση με τον Blanc αύριο. Παράλληλα κυκλοφόρησαν κάποιες φήμες ότι η Juventus ήδη ξεκίνησε επαφές με προπονητές και ενδέχεται η αλλαγή να γίνει τις μέρες πριν την έναρξη του πρωταθλήματος, κατά τη Χριστουγεννιάτικη παύση.
Lippi: έδωσα το Ok για Ferrara, Grosso, Cannavaro
Ο Ferrara έχει καθαρές ιδέες. Η Juve δεν αγωνίστηκε
ποτέ ως τώρα πλήρης, έτσι όπως χτίστηκε...

(Update) "Δεν είμαι ο μεγάλος που κινεί τα νήματα (στις μαριονέτες) στη Juventus" δήλωσε απόψε το βράδυ στον "Sky" o Marcello Lippi ο οποίος διευκρίνισε: "η Juve με ρώτησε απλώς τι πίστευα για τον Ferrara προπονητή και είπα ειλικρινά ότι για μένα ήταν εξαιρετική ιδέα. Μετά μου ζήτησαν μια γνώμη για τον Grosso και τον Cannavaro και δεν είχα καμιά αμφιβολία να τους συστήσω στη Juve: για μένα είναι δυο από τα δυνατά σημεία της Εθνικής και θα είναι και στη Νότιο Αφρική", είπε ο Lippi που χαιρέτισε την επάνοδο του Bettega και όταν ρωτήθηκε σχετικά απάντησε: "δεν θα επιστρέψω στην Εθνική μετά το Μουντιάλ, ούτε ως προπονητής ούτε ως παράγοντας. Εκείνο που θα κάνω μετά το Μουντιάλ δεν το γνωρίζω ακόμα, το είπα ένα δισεκατομμύριο φορές" (σ.σ. όσες και ότι δεν ήξερε τίποτα για τον Cannavaro)... O Lippi αναφέρθηκε και στη δύσκολη στιγμή της Juventus: "η ομάδα, έτσι όπως συνελήφθη και χτίστηκε το καλοκαίρι, δεν αγωνίστηκε ποτέ, εξαιτίας συνεχόμενων τραυματισμών: πρώτα ο Iaquinta, μετά ο Marchisio, στο τέλος ο Del Piero. Μετά προφανώς, βλέποντας την κατάσταση, δημιουργήθηκαν ορισμένες στγμές δυσκολίας και φόβου που έφεραν έναν υπερβολικό αριθμό από ήττες", είπε και αναφέρθηκε στον Ferrara: "ναι, έκανε κάποια λάθη γιατί είναι ακόμα νέος και με λίγη εμπειρία αλλά κατά την άποψή μου μπορεί να τα πάει καλά γιατί έχει χάρισμα, αποφασιστικότητα και καθαρές ιδέες".
O Bobby-gol επιστρέφει με επίσημο ρόλο

Όσον αφορά τον Bettega, ενώ αρχικά φαινόταν ότι θα επανερχόταν σε ρόλο συμβούλου του Blanc, υπάρχει η αίσθηση ότι θα επιστρέψει επίσημα, από την κύρια είσοδο, σε ρόλο, πιθανόν, γενικού διευθυντή που θα άφηνε ανοιχτή την πόρτα τςη επιστροφής και στον Lippi ως υπεύθυνου του αγωνιστικού τομέα, αν στο μεταξύ δεν έχει αλλάξει ο προπονητής... Η συμβατότητα των δυο εδράζεται και στο γεγονός ότι ήταν ο Bettega αυτός που έφερε τον Lippi στο Τορίνο το 1994 όταν ο τεχνικός που κατέκτησε έκτοτε τα πάντα με τη Juve και τη Squadra Azzurra δεν ήταν παρά ένας νέος και ελπιδοφόρος προπονητής...
Όπως επισημαίνεται στα, ταυτόσημα, δημοσιεύματα της "Stampa" και της "Tuttosport", η Juventus ζητά από τον Bettega να γίνει και λίγο... ψυχολόγος για να βοηθήσει στην κατανόηση της κατάρρευσης της άμυνας που δείχνει τρομοκρατημένη ή άλλων σημαντικών παιχτών -ένα πρόβλημα που ήρθε να προστεθεί στους τραυματισμούς για να χειροτερέψει τη συνολική κατάσταση...
Την ίδια ώρα, Amauri και Cannavaro έλεγαν, με διαφορετικά λόγια και ένταση, ότι η ευθύνη ανήκει σε όλους και ότι η ομάδα και οι ίδιοι στηρίζουν τον Ferrara.
Ο Bettega θα κρίνει

(Update 22/12) H επιστροφή του Bettega πέρασε από δέκα κύματα (η "Stampa" αποκαλύπτει ότι είχαν αντιρρήσεις, που έφτασαν ως την απειλή παραίτησης, τα ανεξάρτητα μέλη του Δ.Σ. Montanaro, Venesio και ο εκπρόσωπος των Λίβυων Zentuti) αλλά ο Bobby-gol θα είναι αυτός που θα μιλήσει με τον Ferrara και τους παίχτες και τελικά θα εισηγηθεί την παραμονή ή μη του προπονητή.
Πάνω από το 50% λέει: Hiddink

Σε on line ψηφοφορία στο site της "Gazzetta dello Sport" με ερώτημα, σε περίπτωση αποπομπής του Ferrara, σε ποιον θα έπρεπε να στραφεί η Juve, σε πάνω από 19.000 "ψηφοφόρους" τα αποτελέσματα ήταν: Hiddink 53,1%, Vialli 19,8%, Zaccheroni 10,5%, Nedved 9 %, Scolari 7,6 %.
Σε αντίστοιχη ψηφοφορία στο JuWorld.Net, το portal των tifosi, τα αποτελέσματα είναι: Hiddink 63,16 %, Gentile 14,38 %, Trapattoni 12,10 %, Zoff 7,15 %, Zaccheroni 3,22 % (ο τελευταίος μπαίνει ως έμπειρος που αυτοπροτάθηκε).
Σε online ψηφοφορία στο site της "Tuttosport", το 73,9 % σχεδόν 13.000 αναγνωστών τάσσεται υπέρ της απομάκρυνσης του Ferrara.

Πηγές: La Stampa, Gazzetta dello Sport

Δεν υπάρχουν σχόλια: