Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2009

Με το καλό γύρισες σπίτι σου Bobby-gol!

"Θα ξεκινήσω να δουλεύω αμέσως για τη Juve μου" τόνισε αναλαμβάνοντας καθήκοντα γενικού υποδιευθυντή
"Ενα σύμβολο της ιστορίας της Juventus γύρισε σπίτι": με αυτά τα λόγια ανακοίνωσε αργά το βράδυ το site του συλλόγου την ανάληψη της θέσης του γενικού υποδιευθυντή από τον Roberto Bettega, τον θρυλικό Bobby-gol [1]. Όπως διευκρινίστηκε, στην αρμοδιότητά του ανήκει όλος ο αθλητικός χώρος με άμεση ισχύ.
Τον 59χρονο Bettega (έχει γενέθλια στις 27 Δεκμεβρίου) καλωσόρισε ο Jean-Claude Blanc: "πρότεινα στον Bettega να εισέλθει στην οργανωτική μας δομή για να αναλάβει την ευθύνη όλου του αθλητικού χώρου. Είναι μαι απόφαση που ωρίμασε αυτούς τους μήνες, για να ενισχύσουμε τον τομέα όπου ο σύλλογος αφιερώνει τις δυνάμεις του. Ο Roberto είναι το σωστό προσώπο για να καλύψει αυτό το ρόλο, γιατί είναι σε θέση να μεταφέρει στο τεχνικό τιμ και στην αθλητική διεύθυνση (σ.σ. Secco) εμπειρία και κύρος, εγγυόμενος μεγαλύτερη στιβαρότητα ως προς τις φιλοδοξίες μας. Με το νέο γενικό υποδιευθυντή είχα ήδη τη δυνατότητα να συνεργαστώ με ικανοποίηση για περίπου ένα χρόνο: φέρνει μαζί του το πάθος για το ποδόσφαιρο και την αγάπη για έναν σύλλογο στη συγγραφή της ιστορίας του οποίου συνέβαλε αποφασιστικά. Η είσοδός του, σε μια θέση υψηλής ευθύνης και με λειτουργική εξουσιοδότηση, στερεώνει το διοικητικό staff, προσθέτοντας παραπάνω ικανότητες και ισχυρά κίνητρα".

"Δέχτηκα με ενθουσιασμό"

"Αποδέχθηκα με ενθουσιασμό την πρόταση του Blanc, πρόσθεσε ο Roberto Bettega, και θα ξεκινήσω αμέσως να δουλεύω για τη Juve μου. Ξαναβρίσκω ένα σύλλογο τον οποίο γνωρίζω καλά, τον Jean-Claude Blanc και συναδέλφους με τους οποίους μοιράστηκα σημαντικές εμπειρίες, πρόσωπα που αυτά τα χρόνια μεγάλωσαν και με τα οποία είμαι χαίρομαι να συνεργάζομαι. Η εμπιστοσύνη στη δουλειά που έγινε από το σύλλογο και στα πρόσωπα που την καθοδηγούν, μου δίνει την βεβαιότητα ότι, με την συνεισφορά όλων και την υποστήριξη των φιλάθλων, θα ξέρουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί στα υψηλότερα επίπεδα", κατέληξε ο Bettega που υπέγραψε ως το 2012.

Αυτό το γκολ του με τακουνάκι στη Milan, ας το δείξει ο Bettega σε όλους στο Vinovo όταν θα αρχίσουν να προετοιμάζουν το ματς με τους rossoneri...

[1] Ο Bettega έχει μεγαλώσει στη Juventus όπου ξεκίνησε από τους Νεοσσούς (Pulcini) για να φτάσει να ολοκληρώσει την καριέρα του το 1983, στα 33 του, μετά από 480 ματς και 178 γκολ, 7 scudetti, 2 Κύπελλα Ιταλίας και ένα Κύπελλο Uefa. Είναι ο 3ος σκόρερ στην ιστορία του συλλόγου μετά τον Alessandro Del Piero και τον Giampiero Boniperti. Υπήρξε αντιπρέοδρος από το 1994 ως το 2006 και σύμβουλος στις μεταγραφές από το καλοκαίρι του 2006 ως τον Μάιο του 2007.

Πηγή: Juventus.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: