Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2009

Ferrara: με τη Bayern παίζουμε τελικό

Δεν θα διαχειριστούμε μια ισοπαλία, παίζουμε για τη νίκη
"Εδώ παίζουμε την πρόκρισή μας στην επόμενη φάση και πολύ σημαντικές πλευρές για την ομάδα και το σύλλογο. Είναι ένας πραγματικός τελικός, για μας αλλά και γι' αυτούς. Οι ομάδες σίγουρα θα δώσουν το μάξιμουμ. Όμως, μόνο μια θα βγει νικήτρια. Εμείς δεν σκεφτόμαστε με τίποτα να διαχειριστούμε μια ισοπαλία και αυτή δεν πρέπει να είναι η νοοτροπία μιας μεγάλης ομάδας. Πρέπει να κατέβουμε στο γήεπδο για να κερδίσουμε το παιχνίδι", δήλωσε ο Ciro Ferrara στη συνέντευξη τύπου ενόψει του αυριανού ματς με τη Bayern όπου δεν θα έχει στην διάθεσή του τον Chiellini (εδώ) τον οποίο είπε πως μάλλον δεν θα τον έχει ούτε το Σάββατο με τη Bari. Στη θέση του ο Legrottaglie για τον οποίο είπε ότι θα αγωνιζόταν έτσι κι αλλιώς και ότι τον εμπιστεύεται απόλυτα.

Επικίνδυνη η Bayern

Τονίζοντας ότι η Bayern είναι επίσης μια μεγάλη ομάδα συνηθισμένη να αγωνίζεται σε τέτοια επίπεδα και ότι έχει παίχτες που μπορεί να γίνουν επικίνδυνοι, ο Ferrara εκτίμησε ότι η Bayern δεν θα εμφανιστεί ανεπιφύλακτα επιθετική φροντίζοντας τα μετόπισθέν της και προσπαθώντας να χτυπήσει "όποτε βρει την ευκαιρία". "Θέλω να ξαναδώ την ομάδα που είδα κατά της Inter', είπε εννοώντας την ψυχή που έβαλε η ομάδα με τους nerazzurri.
Επιστρέφει ο Salihamidzic

Στην αποστολή θα λείψει ο Chiellini αλλά επιστρέφει ο "Brazzo". Αναλυτικά ο Ferrara κάλεσε τους: 1 Buffon, 2 Caceres, 4 Felipe Melo, 5 Cannavaro, 6 Grosso, 7 Salihamidzic, 8 Marchisio, 10 Del Piero, 11 Amauri, 12 Chimenti, 13 Manninger, 15 Zebina, 16 Camoranesi, 17 Trezeguet, 18 Poulsen, 19 Molinaro, 20 Giovinco, 21 Grygera, 22 Sissoko, 23 Ariaudo, 28 Diego, 29 De Ceglie, 30 Tiago, 33 Legrottaglie.
Del Piero: για νίκη όπως με τη Real
Με τον Diego βρέθηκα καλά

"Πρέπει να κατέβουμε στο γήπεδο με την αίσθηση και τον τσαμπουκά που μας χαρακτήρισαν και στο τελευταίο ματς γιατί αντιπροσβπεύουν σημαντικές μας αρετές", είπε και ο Del Piero τονιζοντας πως όλοι έχουν συναίσθηση της σημασίας του ματς και ότι ελπίζουν αυτή τη συνειδητοποίηση να την παντρέψουν με τα κίνητρά τους "για να κερδίσουμε". Ο capitano επικαλέστηκε το περυσινό ματς με τη Real στο Τορίνο για να σημειώσει ότι όπως εκείνο έδωσε ώθηση στην ομάδα για τη συνέχεια, ελπίζει το ίδιο να συμβεί και τώρα: "σκοπός μας είναι να επαναληφθούμε".
Ο Del Piero επισήμανε την ανάγκη η ομάδα να είναι συγκεντρωμένη στο μάξιμουμ και παρ' ότι είναι δύσκολο να παίζεις κάθε τρεις μέρες, να καταφέρει να δείξει αυτό το "εργατικό πνεύμα" που της επιτρέπει να υποφέρει όταν χρειάζεται. Όσον αφορά τον ίδιο, απάντησε ότι δεν έχει αυξηθεί το βάρος του και σημείωσε ότι βελτιώνεται συνεχώς. Τέλος, αναφερόμενος στο ρόμβο με τον Diego, ο Del Piero είπε ότι "βρέθηκε καλά. Έχουμε αγωνιστεί με ατό το σύστημα μόνο μια φορά και δνε μπορεί να υπάρξει πλήρης ανάλυση, μόνο εντυπώσεις και οι εντυπώσεις είναι καλές. Υπάρχει ακόμα δυνατότητα να βελτιώσουμε τη συνενννόηση, ακόμα και σε παιχνίδια με ένταση σαν του σαββάτου".

Έχουμε δυνατούς παίχτες
για να καλύψουμε τη διαφορά με την Inter

Σχετικά με τη γενικότερη πορεία της ομάδας στο πρωτάθλημα, ο Ferrara επανέλαβε ότι το ζήτημα είναι η ομάδα να βρει σταθερότητα και συνέχεια και να μη χάνει εύκολους βαθμούς με μικρότερος αντιπάλους και τόνισε, δείχοντας τα νέα αποκτήματα, ότι έχει στην διάθεσή του "πολύ δυνατούς παίχτες και το μόνο που λείπει στην ομάα είναι μια παραπέρα ώθηση για να φτάσει στο μάξιμουμ". Με την Inter, είπε, υπάρχει διαφορά αλλά δεν είναι αδύνατον να ανακτήσουμε το χαμένο έδαφος.

Bayern: παίζουμε για το μοναδικό αποτέλεσμα

(Update) Στη δική του συνέντευξη τύπου ο προπονητής των Βαυαρών, Louis Van Gaal και οι Van Bommel και Schweinsteiger είπαν το αναμενόμενο: ότι στόχος τους είναι η νίκη και μόνο. "Πρέπει να αγωνιστούμε συμπαγείς και με μεγάλη αυτοπεποίθηση", είπε ο Schweinsteiger ενώ ο Van Bommel χαρακτήρισε το παιχνίδι ως "μια από αυτές τις αναμετρήσεις για την οποία αξίζει να είσαι ποδοσφαιριστής".

Πηγές: Juventus.com, Tuttosport, Gazzetta dello Sport

Δεν υπάρχουν σχόλια: