Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2009

Ferrara: έτοιμοι να αντιδράσουμε


"Οι δυνατοί και έξυπνοι άνθρωποι πρέπει να αντιδρούν και θα το κάνουμε. Πρέπει να προχωρήσουμε και να ανεχτούμε τις κριτικές, ακόμα και τις πιο κακές": αυτό το μήνυμα έστειλε την ημέρα της προπονητο-μεταγραφολογίας ο Ciro Ferrara από τη συνέντευξη τύπου πριν το ματς με τη Bari όπου ρωτήθηκε και για τη στήριξη που του πρόσφερε ο σύλλογος: "δεν αμφέβαλα ότι η διοίκηση θα με στήριζε. Το είπα και σε άλλες δύσκολες στιγμές, νιώιω την εκτίμηση για τη δουλειά μου. Ξέρετε καλά ότι είμαι ενας προπονητής στα πρώτα του βήματα και έχω ανάγκη να ανδρωθώ, ξέρω ότι δεν υπάρχει χρόνος, επομένως πρέπει να βιαστώ".
Η συνέντευξη δεν μπορούσε να μην γυρίσει στον αποκλεισμό από τη Bayern: "αναλαμβάνουμε όλες τις ευθύνες που δεν κάναμε ό,τι μπορούσαμε. Κανείς δεν φοβήθηκε εκείνο το ματς αλλά ξέρουμε ότι ως ομάδα πρέπει να ωριμάσουμε", είπε. Και όταν ρωτήθηκε για το Europa League απάντησε: "είναι ακόμα μακριά, τώρα το κεφάλι μας πρέπει να βρίσκεται στη Bari, στα επόμενα παιχνίδια του πρωταθλήματος".

Είδα τη θέληση της ομάδας να αντιδράσει

Αναφορικά με το ματς με τη Bari ο Ferrara επισήμανε ότι ήδη στην προπόνηση είδε τη θέληση της ομάδας να αντιδράσει και τόνισε ότι αυτό είναι σημαντικό για να αντιμετωπιστεί ένας αντίπαλος "που δεν έχει μεγάλα ονόματα αλλά έχει καλή δομή παιχνιδιού. Είναι ευέλικτη ομάδα, καλή αμυντικά αλλά και επιθετικά γιατί έχει γρήγορους παίχτες μπροστά. Παρά τις απουσίες δυο σημαντικών παιχτών όπως ο Ranocchia και ο Parisi, δεν είναι αντίπαλος που πρέπει να υποτιμηθεί και επειδή όταν αντιμετωπίζεται η Juventus δεν λείπουν τα κίνητρα. Θα είναι ζεστό το κλίμα, γεμάτο το γήπεδο αλλά αν έχουμε την ίδια ταπεινοφροσύνη με αυτούς και παίξουμε με ένταση, μπορούμε να πάμε καλά".
Ο Ferrara αναγνώρισε ότι πρέπει να βελτιωθούν πολλά, όπως την αντιμετώπιση των στημένων φάσεων, επιβεβαίωσε το σύστημα παιχνιδιού και εγκωμίασε τον Buffon: "επέλεξε να αναβάλει την εγχείριση για να μείνει με την ομαδα σε αυτή τη δύσκολη στιγμή, είναι μια επιπλέον απόδειξη του πόσο σημαντικός είναι για μας, και πόσο μετράει γι' αυτόν η ομάδα. ήταν μια όμορφη κίνηση". Όταν ρωτήθηκε για τους Βραζιλιάνους, αναγνώρισε ότι πρέπει να βελτιωθούν, επισημαίνοντας όμως ότι αυτό ισχύει για όλη την ομάδα.

Ούτε σκέφτηκα, ούτε σκέφτομαι την παραίτηση

Η συνέντευξη τύπου έκλεισε με μια ευθεία ερώτηση: αν σκέφτηκε μετά την ήττα από τη Bayern να παραιτηθεί: "δεν το σκέφτηκα ποτέ και δεν το σκέφτομαι".

Η αποστολή για το Bari

(Update) Με τον Felipe Melo τιμωρημένο και τους Chiellini, Sissoko και Iaquinta, τραυματίες, κλήθηκε και ο Marrone της Primavera. Συνολικά, στην αποστολή συμπεριλαμβάνονται οι: 1 Buffon, 2 Caceres, 5 Cannavaro, 6 Grosso, 7 Salihamidzic, 8 Marchisio, 10 Del Piero, 11 Amauri, 12 Chimenti, 13 Manninger, 15 Zebina, 16 Camoranesi, 17 Trezeguet, 18 Poulsen, 19 Molinaro, 20 Giovinco, 21 Grygera, 28 Diego, 29 De Ceglie, 30 Tiago, 33 Legrottaglie, 39 Marrone.

Πηγή: Juventus.com, Corrire dello Sport

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δυστυχώς ο ίδιος ο Φεράρα "κρεμάει" και τη διοίκηση και τον εαυτό του. "Είμαι ένας προπονητής στα πρώτα του βήματα και πρέπει να ανδρωθώ", δε ταιριάζει στο επίπεδο της Γιουβέντους. Η πρόσληψή του ήταν μεγάλο λάθος. Ας ελπίζουμε να μην είναι λάθος και η στηριξή του...
Fino alla fine forza Juventus!

Un Gobbo ad Atene είπε...

Δυστυχώς, αλλά έτσι είμαστε και έτσι θα πορευτούμε με την ελπίδα να κρατήσουμε ψηλά τη σημαία μας.
Forza Juve, sempre e per sempre!

Ανώνυμος είπε...

pali idia logia? pali mia trypa sto nero...
ade na milisoune sto gipedo mesa kai ohi gia enan agona alla ta 8etika apotelesmata na ehoun kai ligi diarkeia