Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2010

O Lippi στο Vinovo (ως προπονητής της Εθνικής) και ο Hiddink στέλνει μηνύματα...

"Ποιότητα στο staff και στους παίχτες" της Juventus βλέπει ο Lippi
Ημέρα διπλής προπόνησης για τη Juventus: το πρωί γυμναστήριο στο Juventus Center του Vinovo και το απόγευμα προπόνηση στο γήπεδο αναμένοντας τον Sissoko που επιστρέφει αύριο από το Κύπελλο Αφρικής και πολύ πιθανά και τον Antonio Candreva για την απόκτηση του οποίου (δανεισμός με ρήτρα εξαγοράς 7 εκ. για το μισό δελτίο) λείπουν μόνον οι υπογραφές -ο 23χρονος διεθνής μέσος, από τους νέους που κάλεσε ο Lippi, πιθανολογείται ότι θα εμφανιστεί κατά της Roma. (update) Σε μεταγραφικό επίπεδο, πυκνώνουν τα δημοσιεύματα για μια ανταλλαγή De Ceglie-Palladino με τη Genoa.
Ο "νονός" του στην Εθνική, Marcello Lippi ήδη βρέθηκε στο Vinovo. Μια μέρα μετά την επίσκεψη στη Milan όπου προσπάθησε να πείσει τον Nesta να γυρίσει στην Εθνική ενόψει Μουντιάλ, ο ομοσπονδιακός τεχνικός των azzurri επισκέφθηκε τη Juventus στο πλαίσιο των επισκέψεων που κάνει σε ομάδες με πολλούς από τους διεθνείς του. Όπως εξήγησε και ο ίδιος, η Juve έχει τους περισσότερους Ιταλούς άρα είναι βασικός τροφοδότης της Εθνικής. "Και ο Amauri, τον ρώτησαν, μπορεί να ελπίζει;". "Όλοι ελπίζουν αλλά ο Amauri πριν να ελπίσει, πρέπει να γίνει Ιταλός. Εγώ μιλάω μόνον για Ιταλούς παίχτες".
Καλά νέα για τους τραυματίες

(update 2)
O Lippi -που δήλωσε ότι "στη Juve υπάρχει ποιότητα, τόσο στο τεχνικό staff όσο και στους παίχτες"- συνομίλησε με τον Ferrara και με παράγοντες της διοίκησης, χαιρέτισε τους παίχτες και ρώτησε ιδιαίτερα για την κατάσταση του Iaquinta, που καθυστερεί να επανέλθει και ακολουθεί ειδική προετοιμασία για να ξαναβρεί τον μυϊκό τόνο, του Buffon που επέστρεψε (και τον οποίο ο Kahn πρότεινε στην Bayern...) και του Camoranesi (update 2) που ξανάρχισε την προετοιμασία και διαβεβαίωσε προσωπικά τον Lippi για την κατάστασή του. Στη σημερινή προπόνηση Grygera, Cannavaro εμφανίστηκαν με τα προστατευτικά μετά την επέμβαση στη μύτη ενώ στο site της Juventus επισημαίνεται ότι επανήλθε στις προπονήσεις το απόγευμα και ο Giovinco.
Ναι, για το Hiddink συζήτησα και με τη Juventus,
όπως και με τη Liverpool, λέει ο ατζέντης του και
διαμηνύει ότι θα ενδιαφερόταν για ένα
μοντέλο σαν της Manchester United και του Ferguson...

Όσο ο Lippi, που είναι γνωστό πιά ότι συζητιέται (ή συζητιόταν, θα φανεί) να αναλάβει σημαντική θέση μετά το Μουντιάλ στη Juventus, βρισκόταν στο Vinovo, ο ατζέντης του Hiddink επιβεβαίωσε, στην "Sovetskiy Sport" ότι μίλησε και με τη Juventus (όπως και με τη Liverpool) και διάφορες Εθνικές και ότι θα αποφασίσει μόλις συναντηθεί με τον πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας... Έστειλε όμως ένα μήνυμα: "όλα εξαρτώνται από το πώς θα είναι οργανωμένος ένας σύλλογος. Για παράδειγμα, αν το μοντέλο είναι εκείνο της Manchester United με τον Alex Ferguson, τότε ο Guus ενδιαφέρεται. Σε τελική ανάλυσημ ο Sir Alex είναι περισσότερο ένας manager ή τεχνικός διευθυντής παρά ένας πραγματικός προπονητής. Δουλειά του είναι κυρίως να ασχολείται με τις μεταγραφές και να φροντίζει όλη τη δουλειά. Ο Ferguson δεν πηγαίνει καν όλες τις μέρες στις προπονήσεις. Το ξέρουν όλοι! Αλλά ο Sir Alex είναι πιο ηλικιωμένος απ' τον Guus. Επομένως, μπορώ εύκολα να φανταστώ τον Hiddink να καθοδηγεί ένα σημαντικό ευρωπαϊκό σύλλογο που θα ξαναστηθεί σε αυτό το μοντέλο". Όλα αυτά, κατέληξε, αφού συζητήσει για το συμβόλαιό του με τη Ρωσία "που θα μπορούσε να αποφασίσει να ανανεώσει"...

Πηγές: Juventus.com, La Stampa, Tuttosport

Δεν υπάρχουν σχόλια: