Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2010

O Tagliavento διαιτητής στο Juve-Roma

O Paolo Tagliavento (Terni), τέταρτος διαιτητής στο 3-1 του πρώτου γύρου επί των giallorossi, ορίστηκε να διευθύνει το σαββατιάτικο Juventus-Roma με επόπτες τους Renato Faverani (Lodi) και Andrea Stefani (Milano) και τέταρτο διαιτητή τον Emidio Morganti (Ascoli Piceno). O Tagliavento, που φέτος σφύριξε την ήττα στο Bari αλλά και τη νίκη στη Siena, έχει διευθύνει συνολικά 10 παιχνίδια της Juventus: 5 νίκες, 1 ισοπαλία και 4 ήττες (16-14 τα τέρματα).
Φέτος ο Tagliavento έχει διευθύνει δυο ματς της Roma στα οποία οι giallorossi πέτυχαν ισάριθμες νίκες: 2-1 εκτός έδρας με την Atalanta την 14η αγωνιστική και 2-0 με την Parma εντός έδρας την 17η αγωνιστική.

Ο επόπτης ενός ιστορικού Juve-Roma

στοιχηματίζει ότι είχε δίκαιο με τον Turrone


Ένας από τους ισχυρότερους μύθους που έρχεται στην επιφάνεια κάθε φορά που η Juventus παίζει με τη Roma είναι το ακυρωθέν ως οφσάιντ γκολ του Turrone (της Roma) που άφησε το ματς της 10ης Μαϊου 1981 στο 0-0 επιτρέποντας στη Juve να κερδίσει το πρωτάθλημα έναντι των giallorossi (αναλυτικά εδώ). Πέραν του γεγονότος ότι όλοι ξεχνάνε ότι σε εκείνο το παιχνίδι ο διαιτητής είχε αφήσει τη Juve με δέκα παίχτες, τώρα βγήκε ο επόπτης που είχε υποδείξει στον διαιτητή Paolo Bergamo το οφσάιντ, Giuliano Sancini και στοιχηματίζει με οποιονδήποτε ότι είχε δίκαιο: "ήμουν στην ευθεία. Ήμουν και είμαι απόλυτα πεισμένος για ό,τι υπέδειξα. Είχα δίκαιο", επιμένει.

Πηγές: aia-figc.it, Lega Calcio, Tuttosport

Δεν υπάρχουν σχόλια: