Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2010

Συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας των tifosi

Ολοκληρώθηκε η διαδήλωση ομάδων οπαδών κατά της διοίκησης που ξεκίνησε στις 18:30 (ώρα Ελλάδας) μπροστά στη Fiat στο piazzale Caio Mario Κάτω από εξαιρετικά δυσμενείς καιρικές συνθήκες -απόψε το βράδυ η θερμοκρασία υπολογίζεται να πέσει στους -6 βαθμούς. Είχε προηγηθεί συγκέντρωση οπαδών στο γήπεδο όπου αγωνιζόταν οι "pulcini" (νεοσσοί) της Juventus με το σύνθημα: "la Juventus siete voi" ("η Juventus είσαστε εσείς").

(Update) "La Juve siamo noi", "ντροπή σας, ντροπή σας", "ξαναθέλουμε την πραγματική Juve" και "Giovanni Agnelli, Giovanni Agnelli": εικόνες από την πορεία των οπαδών

Ανακοίνωση: οι ultras σταματάνε τα συνθήματα κατά Balotelli

Με συνθήματα κατά των Secco, Fassone, Blanc, αλλά και των granata ξεκίνησε η εκδήλωση στην οποία βρισκόταν περίπου 1.500-2.000 άτομα (σύμφωνα με το "Ju29ro.com" που στηρίζει την εκδήλωση) ή, κατά το site της "Tuttosport", περίπου 2.000. Σύμφωνα με την περιγραφή του "Ju29ro.com" (σημαίνει Juventino Vero) οι περισσότεροι παρόντες ήταν Drughi. Στις 18:45 εκφωνήθηκε λόγος από εκπρόσωπος του Orgoglio Gobbo που υπογράμμισε "δεν είμαστε πελάτες, δεν είμαστε ένα brand, η Juve δεν είναι ένα assett" ενώ ακουγόταν συνθήματα υπέρ του Avvocato Agnelli, κατά της διοίκησης και υπέρ του Moggi. Στις 18:51 "φτάνει η επίσημη ανακοίνωση: οι ultras δεν θα φωνάζουν πια συνθήματα κατά του Balotelli".

Συνθήματα υπέρ Andrea Agnelli και Bettega,
κατά John Elkann, Blanc, Secco και Fassone

Στη συνέχεια της ομιλίας, ο εκπρόσωπος του OG ξεκαθαρίζει ότι η εμπιστοσύνη που δόθηκε το 2006 τελείωσε, επισημαίνεται ότι είναι σαφές σε όλους ότι "η Juventus καταδικάστηκε σε μια φάρσα, ότι άλλοι σύλλογοι έκαναν χειρότερα και έμειναν ατιμώρητοι. Η σημερινή διοίκηση με την αναποτελεσματικότητά της, απομακρύνει τους φιλάθλους από τη Juve". Ακούγονται συνθήματα υπέρ του Andrea Agnelli ενώ πληθαίνουν τα συνθήματα κατά της διοίκησης (με εξαίρεση τον Roberto Bettega υπέρ του οποίου ακούγονται συνθήματα). Συνθήματα κατά του John Elkann, που καλείται να αποχωρήσει.

Στη μνήμη του Avvocato

Η εκδήλωση έληξε με το μνημόσυνο για τον Avvocato (εφτά χρόνια σαν αύριο): ενώ είναι αναμένες εκατοντάδες λαμπάδες, διαβάζεται ένα ποίημα.
Στις 19:41 (ώρα Ελλάδας, πάντα) οι συγκεντρωμένοι πιάνουν το corso Agnelli με κατεύθυνση το γήπεδο όπου τα παιδιά της curva θα μείνουν απ' έξω συνεχίζοντας την ειρηνική διαδήλωση. Συνεχίζονται τα συνθήματα κατά του John Elkann και υπέρ του Andrea Agnelli.

Πηγές: Ju29ro.com, Tuttosport

Δεν υπάρχουν σχόλια: