Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2010

Αντιπρόταση από τους υποστηρικτές του Andrea Agnelli και των Moggi, Giraudo

Χθες η "Tuttosport" παρουσίασε μια πλήρη πρόταση αναδιοργάνωσης της Juventus ως συλλόγου με τον Lippi πρόεδρο και τον Blanc διευθύνοντα σύμβουλο και προτάσεις προσώπων για τις άλλες θέσεις (αναλυτικά εδώ).
Η αντιπρόταση έφτασε αμέσως μέσω του site του Ju29ro και ειδικά του Salvatote Cazzolino ο οποίος μετέχει και στη Συνέλευση των μετόχων ως εκπρόσωπος του Ju29ro. Συγκεκριμένα προτείνει:
  • ο John Elkann να παραμερίσει αφήνοντας τη διαχείριση του συλλόγου στον άλλο κλάδο της Οικογένειας, των Andrea και Allegra Agnelli (γιού και χήρας του Umberto).
  • να παραιτηθεί ολόκληρο το Διοικητικό Συμβούλιο και μια έκτακτη Συνέλευση μετόχων να ορίσει νέο 5μελές συμβούλιο από τους Andrea Agnelli (πρόεδρο), Roberto Bettega (εκτελεστικό αντιπρόεδρο), Romy Gai (διευθύνοντα σύμβουλο με αρμοδιότητες ειδικά στους σπόνσορες και το μάρκετινγκ και δυο νέους συνεργάτες ενδεχομένων από μεγάλες πολυεθνικές τύπου Adidas ή Nike), PierFrancesco Guarguaglini (σύμβουλο) και Piero Ostellino (σύμβουλο).
  • να επιστρέψουν ως σύμβουλοι οι Giraudo και Moggi με το σκεπτικό ότι η ανεπίσημη εμπλοκή τους δεν προσκρούει στην απαγόρευση που τους έχει επιβληθεί.
  • στον τεχνικό τομέα, ο Secco να επιστρέψει στη θέση του Team Manager και στη θέση του να μπει ο Leonardi (αθλητικός διευθυντής της Parma όπου πήγε καθ' υπόδειξη του Moggi) ο οποίος θα αναφέρεται απευθείας σε Bettega και Moggi. Να φύγει ο υπεύθυνος του νεανικού τομέα και επικεφαλής των παρατηρητών Renzo Castagnini και να αντικατασταθεί από τον Ceravolo (παραιτήθηκε όταν έφυγε ο Moggi) και ο Chiarenza, προπονητής της Primavera που απομακρύνθηκε το 2007 όταν, όπως αποκάλψε, ζήτησε να αναλάβει την ευθύνη όλων των νεανικών ομάδων.
  • ως προπονητής να επανέλθει μετά το Μουντιάλ ο Fabio Capello.
  • να απομακρυνθεί από το γραφείο τύπου ο Giuseppe Gattino και να αντικατασταθεί από τον προηγούμενο διευθυντή της "Tuttosport" Giancarlo Padovan. Ως βοηθός του θα μπορούσε να μείνει ο Marco Girotto που ήταν εκεί και πριν το 2006. Για το ""Juve Channel" προτείνει τον Darwin Pastorin και για το "Hurrà Juventus" τον αρθρογράφο της "Stampa" (που τα είχε βάλει με τη διοίκηση Moggi-Giraudo όπως και με τη σημερινή), Roberto Beccantini.
  • στον διοικητικό-λογιστικό τομέα να παραμείνει ο Michele Bergero με τους σνεργάτες του.
Η πρόταση, σε συνδυασμό με τις συχνές εμφανίσεις του Moggi (που ζητά συνεχώς την απομάκρυνση του Blanc και την αναληψη της ευθύνης από τον Andrea Agnelli και την αποκάλυψη της επαναδραστηριοποίησης του Giraudo με πρωταγωνιστικό ρόλο στη δημιουργία νέων συμμαχών στην Οικογένεια (αναλυτικά εδώ), καθώς και οι συνεχείς και δημόσιες αντιπαραθέσεις σε τηλεοπτικά δίκτυα της Ιταλίας των εκπροσώπων των δυο κλάδων της Οικογένειας στη Juventus (διαδόχων του Gianni και του Umberto), δείχνει ότι η σύγκρουση έχει αναβαθμιστεί. Και θα καθορίσει πολλά για το μέλλον...
Ειδικά τώρα που η δίκη για την calciopoli μπαίνει στο θερμότερο μέρος της -ο Moggi απάντησε χθες σε έναν από τους βασικούς μάρτυρες κατηγορίας και κατηγόρησε ευθέως τη Milan ότι είχε προνομιακές, και οικονομικές, σχέσεις με διαιτητές τους οποίους χρέωσαν σε αυτόν. Επικαλέστηκε μάλιστα τμήματα των υποκλοπών για να τεκμηριώσει την καταγγελία του.

Πηγή: Ju29ro.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: