Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2010

Έρευνα για φορολογικές παραβάσεις. Είμαστε εντάξει, απαντά η Juventus

Η Εισαγγελία του Τορίνο ερευνά την διοίκηση της Juventus (Blanc, Cobolli Gigli αλλά ενδεχομένως και την προηγούμενη διοίκηση) για φορολογικά αδικήματα που αφορούν στις χρήσεις 2006 και 2007.
Σύμφωνα με την εφημερίδα των Agnelli, "La Stampa" που έφερε στην δημοσιότητα το θέμα, η υπόθεση αφορά στην καταχώρηση στον παθητικό των αντίστοιχων χρήσεων, χρεώσεων τελών των προμηθειών ατζέντηδων για μεταγραφές ή ανανεώσεις που όμως, με βάση τη φορολογική νομοθεσία, θεωρείται ότι δεν εκπίπτουν ενώ η Federcalcio αντιμετωπίζει αυτές τις προμήθειες ως "εσωτερική υπόθεση" μεταξύ ατζέντηδων και παιχτών... Ωστόσο, ότι τελικά οι προμήθειες πληρώνονται από τους συλλόγους θεωρείται συνηθισσμένη πρακτική που απλώς στις περισσότερες περιπτώσεις γίνεται ανεπίσημα, με "μαύρα"... Ο Michele Briamonte, νιμικός σύμβουλος του συλλόγου, παρουσιάσθηκε στον ανακριτή με τον οποίο συμφώνησε να καταθέσει απολογητικό υπόμνημα εκ μέρους της διοίκησης του συλλόγου.

Ανακοίνωση της Juventus

(Update) Με ανακοίνωσή του ο σύλλογος διευκρινίζει ότι Blanc και Cobolli Gigli κλήθηκαν να διατυπώσουν τη θέση τους για φορολογικά θέματα που αφορούν τις χρήσεις 2005, 2006 και 2007. Στη συνέχεια, τονίζοντας ότι οι νομικοί σύμβουλοι ανέλαβαν να διατυπώσουν τη θέση του συλλόγου, η ανακοίνωση επισημαίνει πως οι συνήγοροι δηλώνουν από τώρα ότι η Juventus τήρησε πάντα τους νόμους και τους κανονισμούς, λαμβάνοντας υπόψη και τις οδηγίες της Federcalcio και της FIFA και ότι δεν ακολούθησε ποτέ μη ορθές πρακτικές που σύμφωνα με τις εφημερίδες έχουν μπει στον κόσμο του ποδοσφαίρου. Μάλιστα αναφέρεται ότι εγκαίρως η Juventus επισήμανε στη Lega Nazionale Professionisti το πρόβλημα που αφορά όλο το "σύστημα ποδόσφαιρο" ώστε να υπάρξει ενιαία αντιμετώπιση ανάλογων θεμάτων. Η Juventus, καταλήγει η ανακοίνωση, θεωρεί πως όλα αυτά θα αποδειχθούν στις αρμόδιες έδρες, όπως συνέβη και σε άλλες περιπτώσεις.
Η Lega Calcio στο πλευρό της Juventus, εξετάζει νέους ενιαίους κανόνες, εδώ.
Πηγή: La Stampa

Δεν υπάρχουν σχόλια: