Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2010

Immobile show, τρία γκολ και η Primavera Juventus κατέκτησε το 7ο της Viareggio!

Πρώτος σκόρερ του Viareggio ο Immobile: 10 γκολ φέτος, 4 πέρυσι... Καλύτερος τερματοφύλακας του τουρνουά ο Pinsoglio.

Όπως και πέρυσι (4-1 τη Sampdoria), η Juventus έκανε δικό της και πάλι το Viareggio Cup νικώντας στον τελικό την Empoli με 4-2, με τρία γκολ του Ciro Immobile (πρώτος σκόρερ του τουρνουά με 10 γκολ) και ένα του Yago. Είναι το έβδομο τρόπαιο (5ο τα τελευταία 8 χρόνια) μετά τις νίκες του 1961 και του 1994, και το σερί 2003, 2004, 2005 (πρώτο με τον Gasperini και μετά με τον Chiarenza στον πάγκο) και την περυσινή!
JUVENTUS-EMPOLI 4-2
Τέρματα: 19' πεν., 53', 65' Immobile, 58' Yago - 73' Tognarelli, 76' Tonelli (E)
Κίτρινες κάρτες: Immobile, Marrone (J) - Tognarelli, Addario, Shekiladze.
Διαιτητής: Tagliavento (Terni)

JUVENTUS: Pinsoglio, Bamba, Alcibiade, De Paola, Crivello, Giandonato, Marrone, Esposito (67' Boniperti), Yago, Belcastro (91' Libertazzi), Immobile (71' Fischnaller). Αναπληρωματικοί: Piccolo, Romano, Ferrero, Serino, Pirrotta, Giovinco.
Προπονητής: Luciano Bruni
EMPOLI: Addario, Mazzanti, Tonelli, Alderotti, Tognarelli, Signorelli (56' Brugman), Lo Sicco, Crafa (33' Shekiladze), Guitto, Pucciarelli (46' Saponara), Dumitru. Αναπληρωματικοί: Gaffino, Pupeschi, Menegaz, Bianchi, Castellani, Videtta.
Προπονητής: Ettore Donati
Η Primavera κατέκτησε το 62ο Viareggio με 7 καθαρές νίκες χωρίς να καταφύγει σε καμία περίπτωση στην παράταση ή τα πέναλτυ, βάζοντας 20 γκολ σε 7 παιχνίδια στα οποία δέχθηκε 3 γκολ...
Στο σημερινό τελικό επέστρεψε στην ομάδα ο capitan Marrone που έπαιξε μαζί με τον Giandonato μπροστά από την άμυνα (Pinsoglio στο τέρμα, Bamba και Crivello στα άκρα, De Paola και Alcibiade στη μέση). Στην επίθεση: Esposito, Yago και Belcastro πίσω από τον Immobile. Ήδη στο πρώτο δεκάλεπτο οι μικροί bianconeri δημιούργσαν τρεις ευκαιρίες με Esposito, Immobile και Marrone αλλά η Empoli απάντησε αμέσως και ο Guitto πέτυχε το δοκάρι ενώ ο Pinsoglio επενέβη για να σταματήσει τον Domitru... Στο 19' ήρθε το γκολ: ο Yago έγινε κάτοχος της μπάλας μετά από ασθενή απόκρουση του τερματοφύλακα Addario που τον ανέτρεψε. Πέναλτυ και 1-0 από τον Immoblile που πανηγύρισε δείχνοντας (όπως και οι υπόλοιπη ομάδα) τη φανέλα που φοράγανε και ήταν αφιερωμένη στους Alessio Ferramosca και Riccardo Neri.
Το ημίχρονο έληξε 1-0 και με την έναρξη του δευτέρου μέρους οι μικροί bianconeri έδειξαν την διάθεση να καθαρίσουν το ματς: στο 53' ο Esposito ξέφυγε και σέντραρε από δεξιά, ο Addario δεν βγήκε καλά και ο Immobile έγραψε το 2-0. Πέντε λεπτά μετά, εξαιρετική εκτέλεση φάουλ από τον Yago και 3-0. Στο 65' το 4-0 από τον Immobile που λίγο μετά άφησε τη θέση του στον Fischnaller ενώ και ο Esposito έφυγε για να μπει ο Boniperti. Ο ρυθμός έπεσε και η Empoli ξαναβγήκε μπροστά σημειώνοντας δυο τέρματα μέσα σε λίγα λεπτά. Αλλά αυτό ήταν όλο: 4-2 και άλλος ένας τίτλος στην τροπαιοθήκη.
Οι τελικοί της Juventus στο Viareggio

1953 Milan-Juventus (1-0)
1954 Lanerossi Vicenza-Juventus (2-1)
1961 Juventus-Lanerossi Vicenza (2-0)
1965 Genoa-Juventus (2-2) Genoa στην κλήρωση
1968 Dukla Praga-Juventus (1-1) επαναληπτικός τελικός (2-1)
1994 Juventus-Fiorentina (1-1) επαναληπτικός τελικός (3-2)
2003 Juventus-Slavia Praga (1-0)
2004 Juventus-Empoli (3-3) επαναληπτικός τελικός (3-0)
2005 Juventus-Genoa (2-0)
2006 Juventud de Las Piedras-Juventus (1-0)
2009 Juventus-Sampdoria (4-1)
2010 Juventus-Empoli (4-2)
Συγχαρητήρια στην ομάδα από τον L.Bruni
που γίνεται ο 4ος που κερδίζει ως παίχτης και προπονητής

Εξαιρετικά ικανοποιημένος ο Luciano Bruni που είχε κερδίσει το Viareggio ως παίχτης το 1978 (και είχε το μετάλλιο της Coppa Carnevale κρεμασμένο στο λαιμό του): "δεν μπορεί παρά να είμαι ικανοποιημένος για αυτό το θρίαμβο, αλλά κυρίως για την απόδοση των παιδιών σε όλα τα παιχνίδια. Το τελικό αποτέλεσμα ήταν κάτι παραπάνω από σωστό, πληρώσαμε μόνον κάποιες αβελψίες στο τέλος, όταν το παιχνίδι είχε σχεδόν τελειώσει, αν και νιώσδαμε λίγο φόβο. Σε όλη την ομάδα δεν μπορώ παρά να δώσω τα συγχαρητήριά μου", είπε ο mister που μπήκε στην ιστορία του τουρνουά ως ο τέταρτος που το κερδίζει ως παίχτης και ως προπονητής. Οι άλλοι τρεις: Salvatore Esposito (με τη Fiorentina τόσο ως παίχτης όσο και ως προπονητής: 1966-1988), ο Domenico Caso (και αυτός in viola: 1973-1992) και ο Luca Cecconi (ως παίχτης της Fiorentina το 1982 και ως προπονητής της Empoli το 2000). "Δεν ήταν εύκολο να επαναλάβουμε την περυσινή νίκη, είμαστε μεγάλοι", θριαμβολόγησε ο Bruni.
Ικανοποιημένος για την απόδοση της ομάδας του στο τουρνουά δήλωσε ο προπονητής της Empoli, Ettore Donati.

Συγχαρητήρια από τη διοίκηση

Ένα "μεγάλο ευχαριστώ στα παιδιά και στον Bruni" εκ μέρους όλου του συλλόγου απηύθυναν ο πρόεδρος Jean Claude-Balcn και ο γενικός υποδιευθυντής της Juventus Roberto Bettega: "αυτή η νίκη επιβεβαιώνει την ποιότητας της δουλειάς που γίνεται αυτά τα χρόνια και τον επαγγελματισμό των υπευθύνων του Νεανικού Τομέα, Renzo Castagnini και Gianluca Pessotto, πέραν της τεχνικής ποιότητας παιχτών και προπονητή. Η συνέχεια των αποτελεσμάτων τροφοδοτεί την υποχρέωση του συλλόγου απέναντι στους νέους. Μια υποχρέωση που αποτελεί μέρος μιας στρατηγικής που η Juventus συνεχίζει με αποφασιστικότητα και συνεχίζει να δίνει σημαντικούς καρπούς".
Συγχαρητήρια και από τον Alessio Secco που επισήμανε με ικανοποίηση ότι στην ομάδα υπάρχουν παιδιά που αγωνίζονται εδώ πολλά χρόνια και που τα περισσότερα είναι Ιταλοί ενώ εγκωμίασε τον Immobile "που συχνά έκανε τη διαφορά". Ικανοποιημένος ο Castagnini σημείωσε πως ο σημαντικότερος στόχος "παραμένει να τροφοδοτείται με παιδιά της Primavera η Πρώτη ομάδα, όπως έγινε συχνά και φέτος". "Το σημερινό παιχνίδι, πρόσθεσε ο Gianluca Pessotto, ήταν πολύ όμορφο και νομιμοποίησε ό,τι καλό έγιεν κατά τη διάρκεια του τουρνουά, τα παιδιά πίστεψαν ότι μπορούσαν να επαναλάβουν ό,τι έγινε πέρυσι. Αυτή η ομάδα μπορεί να κάνει ακόμα πολλά και ξέρει ότι μπορεί να παίξει και για το πρωτάθλημα και το Κύπελλο Ιταλίας".

Ρέκορντμαν όλων των εποχών ο Immobile,
τώρα θέλει πρωτάθλημα και Κύπελλο.
Η Πρώτη ομάδα; Θα δούμε, τώρα με την Primavera

Ο Ciro Immobile με τη δεύτερη τριπλέτα του στο τουρνουά αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ του τουρνουά με 10 γκολ και πρώτος παίχτης που σημειώνει τρία γκολ σε τελικό. Τα 10 του γκολ είναι δυο παραπάνω απ' όσα είχε βάλει πέρυσι ο συμπαίκτης του Daud, και έτσι έγινε κάτοχος του ρεκόρ του πρώτου σκόρερ στην ιστορία της διοργάνωσης σε μια σεζόν. Ισοφάρισε όμως και ένα ρεκόρ που άντεχε από τη δεκαετία του '50 όταν ο γεννημένος το 1937 Renzo Cappellaro, έβαλε 14 γκολ σε 4 διοργανώσεις, από το 1953 ως το 1956, με τη φανέλα της Lanerossi Vicenza. Τα ίδια, 14 γκολ, έβαλε σε δυο διοργανώσεις, πέρυσι και φέτος, ο Immobile που κέρδισε και το βραβείο "Golden Boy" που πέρυσι κατέκτησε ο Marilunga της Sampdoria!
Ο νεαρός σκόρερ, που αφιέρωσε τα γκολ του του Ale' & Ricky που χάθηκαν το 2006 στο Vinovo, απέδωσε τα 10 γκολ του στο παιχνίδι "όλης της ομάδας. Είμαστε ένα γκρουπ ενωμένο, αγαπιόμαστε και έχουμε ένα φανταστικό mister. Ήρθαμε εδώ με την ιδέα να κερδίσουμε και όχι να χάσουεμ χρόνο, παίζοντας πάντα με τη σωστή αυτοσυγκέντρωση. Η Πρώτη ομάδα; Βελτιώθηκα πολύ δουελυόντας με τόσους πρωταθλητές", είπε ο Immobile που πρόλαβε να κάνει και το ντεμπούτο του στο Champions League στο ματς με τη Bordeaux, στη Γαλλία και τώρα θέλει πρωτάθλημα και Κύπελλο: "θα προσπαθήσουμε να κερδίσουμε και άλλο γιατί έχουμε τη δυνατότητα", είπε. Ενώ όταν ρωτήθηκε για την Πρώτη ομάδα, απάντησε: "θα δούμε, το σημαντικό είναι να συνεχίσω να πάω καλά με την Primavera, για το μέλλον θα δούμε"...

Πηγές: juventus.com, juventusfcnews.com, torneoviareggio.it

Δεν υπάρχουν σχόλια: