Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2010

Juventus-Genoa 3-2 με τον Amauri και έναν διπλό Alessandro Del Piero!

Mε μια νίκη στο πρωτάθλημα, που φέρνει την ομάδα πιο κοντά στη ζώνη Champions, πάει να αντιμετωπίσει τον Ajax η Juventus...

Τα γκολ του ματς
Με ένα γκολ του Amauri σε άσιστ του Caceres, δυο γκολ του capitano (το πρώτο αφού έκλεψε τη μπάλα απ' τον Criscito και την πέρασε στον Diego που του την επέστρεψε με τακουνάκι και το δεύτερο μετά από άσιστ του Marchisio και ένα πέναλτυ που αμφισβητήθηκε αφού ο Papastathopoulos ακούμπησε τον Alex στο όριο της περιοχής) και με ένα απίστευτο λάθος του Buffon (που ζήτησε συγγνώμη) το οποίο έφερε το στιγμιαίο 2-2 της Genoa, η Juventus κατάφερε να πάρει τη νίκη, τέσσερις μέρες πριν το παιχνίδι στο Άμστερνταμ κατά του Ajax...

JUVENTUS-GENOA 3-2
Τέρματα: 42' Amauri, 60', 78' πεν. Del Piero - 15', 61' Rossi
Κίτρινες κάρτες: 35' Candreva, 42' Amauri, 51' Zebina, 89' Salihamidzic (J) - 22' Bocchetti, 74' Rossi, 80' Acquafresca, 82' Papastathopoulos (G)
Διαιτητής: Paolo Silvio Mazzoleni. Επόπτες: Elenito Di Liberatore, Cristiano Copelli. Τέταρτος διαιτητής: Dino Tommasi.

JUVENTUS: 1 Buffon, 15 Zebina, 33 Legrottaglie, 3 Chiellini, 2 Caceres, 22 Sissoko, 26 Candreva (66' 8 Marchisio), 29 De Ceglie, 28 Diego (80' 7 Salihamidzic), 11 Amauri (92' 20 Giovinco), 10 Del Piero. Αναπληρωματικοί: 13 Manninger, 6 Grosso, 16 Camoranesi, 27 Paolucci.
Προπονητής: Alberto Zaccheroni.
GENOA: 32 Amelia, 15 Papastathopoulos, 3 Dainelli, 26 Bocchetti, 7 Criscito (89' 33 Aleksic), 20 Mesto, 7 M.Rossi, 21 Zapater, 14 Sculli, 9 Acquafresca (46' 13 Fatic), 19 Suazo (67' El Shaarawi). Αναπληρωματικοί: 73 Scarpi, 35 Polenta, 22 Gucher, 77 Milanetto.
Προπονητής: Gianpiero Gasperini.

Zaccheroni: αυτό πρέπει να είναι το πρώτο λιθαράκι

"Αυτό πρέπει να είναι το πρώτο λιθαράκι, έχουμε καθυστερήσει και αυτό δεν αρέσει σε κανέναν, τώρα χρειάζονται επιβεβαιώσεις" σχολίασε ο Zaccheroni εκφράζοντας την ελπίδα αυτή η νίκη να απομακρύνει τους φόβους από την ομάδα. "Στα πρώτα 20 λεπτά ήταν η Juve των τελευταίων 15 ημερών, μετά μου άρεσε", είπε ο mister εκτιμώντας πως οι παίχτες έπαιξαν γρήγορα και από τα άκρα. Άλλωστε, τόνισε, αυτή η ομάδα θεωρώ ότι μπορεί να πετύχει πολλά.
Όσον αφορά το πέναλτυ: "δύσκολο να αξιολογήσεις. Εγώ από τη θέση μου είδα καθαρά ότι υπήρξε επαφή αλλά δεν είδα αν ήταν εντός ή εκτός περιοχής", είπε ο Zaccheroni θυμίζοντας ότι ο ίδιος δεν έχει διαμαρτυρηθεί ποτέ για αποφάσεις του διαιτητή...
Τρία λάθη στη φάση του πέναλτυ,
είδε ο Gasperini ενώ ο Mourinho
τα έβαλε με τη Juventus και τη διαιτησία

"Τρία λάθη σε μια φάση", είδε ο προπονητής της Genoa, Gasperini αναφερόμενος στο πέναλτυ που έδωσε τη νίκη: "από τη θέση μου δεν το είδα, μου είπαν ότι υπήρχε οφσάιντ (σ.σ. δεν ήταν), ότι ήταν εκτός περιοχής και ότι δεν υπήρχε φάουλ (σ.σ. υπήρχε). Υπάρχει τουλάχιστον ένα λάθος", είπε.
Στο πέναλτυ υπέρ της Juventus αναφέρθηκε στις δικές του δηλώσεις, μετά το 0-0 με τη Napoli, και ο Mourinho που θεώρησε ότι δεν δόθηκε ένα πέναλτυ στην ομάδα του σε χέρι του Aronica σε μπαλιά του Maicon, "ίδιο με ένα που ο Rosetti έδωσε στη Bari και δεν έδωσε σήμερα": "το πέναλτυ που δόθηκε σήμερα και εκείνο του Saccani με τη Lazio, Μόνο στην Ιταλία βλέπεις τέτοια πράγματα... Ευτυχώς που εμείς ανταγωνιζόμαστε με τη Μilan και άλλες ομάδες για άλλους στόχους", είπε ενώ φρόντισε να επαναλάβει όσα λέει η Napoli για εύνοια στη Juventus που ανταγωνίζεται με τους partenopei για μια θέση στο Champions League...
Del Piero: θετικά σημάδια

"Στο γήπεδο, κανείς, ούτε από εμάς ούτε από αυτούς είδε ότι ήταν έξω (από την περιοχή) το φάουλ", απάντησε ο Del Piero για το πέναλτυ.
"Σήμερα ξαναφέραμε στα ίσα το παιχνίδι και αυτό είναι καλό σημάδι, τώρα ας ελπίσουμε να ανακτήσουμε μερικούς τραυματίες", σχολίασε ο capitano που εξέφρασε την ελπίδα να ήταν θετικό σημάδι και το πόσο συμπαγής εμφανίστηκε η ομάδα. Όσον αφορά τον ίδιο, είπε ότι "αυτό σίγουρα ήταν το καλύτερο μου παιχνίδι από την αρχή της σεζόν".

Caceres: ικανοποιημένος από την απόδοσή μου και τη νίκη

O Caceres αναγνώρισε πως η σέντρα του προς τον Amauri "ήταν πραγματικά καλή αλλά όλα τα έκανε ο Amauri που πραγματικά έκανε ένα σπουδαίο άλμα. Σε αυτό το νέο ρόλο βρίσκομαι πραγματικά καλά αν και πρέπει να τρέχω πολύ περισσότερο από πριν. Είμαι ικανοποιημένος από την απόδοσή μου αλλά κυρίως από τη νίκη που αναζητούσαμε τόσο καιρό. Τώρα πρέπει να συνεχίσουμε έτσι", κατέληξε.

Zebina: "δεν θα ήταν άσχημο
να κερδίσουμε το Europa League"


Τη συνεισφορά όλων, και των θεατών, στη νίκη υπογράμμισε στις δηλώσεις του ο Zebina: "αν είναι η νίκη που αλλάζει την κατάσταση; Για την ώρα είναι μια νίκη και αυτό αρκεί. Την πετύχαμε χάρη σε όλους, στην ομάδα που φάνηκε ακόμα πιο συμπαγής αλλά και στους θεατές που πραγματικά μας βοήθησαν τόσο. Και όταν υπάρχουν αυτές οι προϋποθέσεις είναι πιο εύκολο να νικήσεις, και χάρη στα επεισόδια όπως έγινε σήμερα. Τώρα είναι υπόθεσή δική μας να συνεχίσουμε το σερί. Η σεζόν έχει ακόμα δρόμο μπροστά της και οι στόχοι δεν λείπουν, δεν θα είναι το scudetto αλλά το να καταφέρουμε να κερδίσουμε το Europa League δεν θα ήταν άσχημο"...

Buffon: θα ξεχρεώσω την επόμενη φορά
Βασική η συνεισφορά των φιλάθλων στη νίκη

Δεν ήταν η καταλληλότερη στιγμή για το πρώτο μου λάθος στο πρωτάθλημα είπε ο Buffon, χαλαρός μετά τη νίκη.
Συγγνώμη από την ομάδα ζήτησε ο Buffon που τέτοιο λάθος είχε να κάνει από το 2001, σε ένα ματς με την Chievo που επίσης είχε λήξει 3-2... "Καμιά φορά συμβαίνει και σε μένα να κάνω λάθος αν και ήταν καλός ο Rossi να βάλει αμέσως τη μύτη του ποδιού του. Ευτυχώς που οι συμπαίκτες μου κατάφεραν να διορθώσουν το λάθος και να μου χαρίσουν τη νίκη, πάει να πει ότι την επόμενη φορά θα είναι σειρά μου να βγάλω το χρέος απέναντί τους" είπε ο Νο1 που με τις αποκρούσεις του έχει δώσει τόσους βαθμούς στη Juventus, και φέτος. Ο Buffon ευχαρίστησε τους φιλάθλους για την υποστήριξή τους τονίζοντας ότι είναι βασική. Σε αυτό το πλαίσιο, μάλιστα, είπε ότι θεωρεί ακόμα και τώρα πετυχημένη την επιλογή του να μην πάει τελικά στη Barcelona πριν κάποια χρόνια γιατί μπορεί να κέρδισε κάποια Κύπελλα Πρωταθλητριών λιγότερα αλλά η αγάπη του λαού της Juventus το ξεπληρώνει και τον κάνει να νιώθει πραγματικά καλά.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Eida mono to deutero hmixrono xthes eleo ths allhs agaphmenhs mou omadas pou opos kai h juve ta teleutaia xronia me xei sthn pikra(vamos vamos hercules)!to mono pou xo na po einai oti elpizo auth h nikh na nai efalthrio gia kati kalo sto protathlima(4 thesh h trith) kai katakthsh tou europa league!pempti tha xoume xeiropiastes apodeikseis!
dimitris thess