Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2010

Livorno-Juventus 1-1. Ισοφάριση απ' τον Legrottaglie, δυο κίτρινες και αποβολή για τον F.Melo...

Δεύτερη συνεχόμενη ισοπαλία...

(Update 3) Φάσεις, το γκολ που φάγαμε (...), αυτό που βάλαμε...
Με 3-4-1-2 κατέβασε την ομάδα στο "Picchi" ο Zaccheroni απέναντι στη Livorno που παρέταξε τις νέες τις μεταγραφές (Rubinho κάτω από τα δοκάρια, Bellucci στην επίθεση). Στη Juve: Cannavaro, Legrottaglie, Chiellini μπροστά από το Buffon, F.Melo, Candreva στη μέση με Caceres και Grosso (που προτιμήθηκε από τον De Ceglie) στα άκρα και τον Diego πίσω από Amauri και Del Piero που σήμερα ισοφαρίζει το ρεκόρ του Boniperti συμπληρώνοντας 444 συμμετοχές με τη Juve στο πρωτάθλημα.
Η σέντρα έγινε από τους γηπεδούχους που στο 3' κέρδισαν κόρνερ: αποφασιστικός ο Chiellini... O Grosso προσπάθησε να βρει τον Amauri στην επίθεση αλλά ήταν οι amaranto αυτοί που έφτασαν στο σουτ με τον Filippini: δεν βρήκε το στόχο... Σειρά του Pulzetti να σημαδέψει το τέρμα μας, στο 7', αλλά ευτυχώς η μπάλα βγήκε για λίγο έξω... Στο 13' ο Candreva βρήκε με βαθιά μπαλιά τον Amauri που όμως υποδείχθηκε οφσάιντ... Στο 18' το πρώτο κόρνερ για τη Juve που δεν κατάφερνε να διασπάσει την άμυνα της Livorno -αμέσως πριν ο Buffon είχε επέμβει καλά σε μια βαθιά μπαλιά στην περιοχή... Diego και Del Piero κατάφεραν να κερδίζουν φάουλ που όμως πέρναγαν ανεκμετάλλευτα... Αντίθετα, γρήγορη αντεπίθεση της Livorno με τον Vitale, σέντρα και από κοντά (μέσα στην περιοχή) ο Filippini με κεφαλιά έκανε το 1-0 στο 26': το 30ο γκολ που δέχονται φέτος οι bianconeri... Στο 30' προσπάθησε και ο Lucarelli με κεφαλιά αλλά ο Buffon είπε "όχι"... Στο 30' ο Amauri κέρδισε φάουλ έξω από την περιοχή: ο Del Piero πέρασε τη μπάλα πάνω από το τείχος αλλά ο Rubinho απέκρουσε... Ο Filippini πέρασε τη μισή ομάδα, πέρασε και τον Cannavaro αλλά ευτυχώς του έφυγε η μπάλα... Στο 35' προσπάθησε να σκοράρει ο Bellucci: ευτυχώς έξω... Προσπάθησε να απαντήσει ο Del Piero αλλά το σουτ κατέληξε ψηλά άουτ... Στο 38' ο capitano δεν κατάφερε να εκμεταλλευθεί μια κακή έξοδο του Rubinho... Η Juve πίεζε: κέρδισε 4 κόρνερ. Αλλά τελικά η ισοφάριση ήρθε από φάουλ του Diego και κεφαλιά του Legrottaglie στο 42' -πρώτο του γκολ φέτος που επέτρεψε στη Juve να πάει ισόπαλη στα αποδυτήρια.
Με σέντρα του Grosso που υποχρέωσε τον Rubinho σε έξοδο με γροθιές ξεκίνησε η επανάληψη. Νέα επίθεση με τον Diego να δίνει στον Candreva και τον Rubinho να αποκρούει. Στο 51' ο Zaccheroni έβγαλε τον Cannavaro και πέρασε στο παιχνίδι τον Zebina. Αμέσως μετά, ο Rubinho αποσόβησε τον κίνδυνο του Diego. H Juve πίεζε ενώ η Livorno προσπαθούσε να βγει στην αντεπίθεση με μακρινές μπαλιές. Diego, Amauri επικίνδυνοι αλλά χωρίς τελικό αποτέλεσμα... Λίγο πριν το 2ολεπτο ο Marchini, που μόλις είχε μπει, πέρασε τον Grosso αλλά έκοψε ο Chiellini. Πάντως, ο ρυθμός είχε πέσει... Στο 69' ο Amauri δεν κατάφερε να φτάσει στη μπάλα... Στο 71', πάντως, έδιωξε σε κόρνερ... Στο επόμενο λεπτό ο σκόρερ της Livorno, Filippini ξαναδοκίμασε την τύχη του αλλά, ευτυχώς έβγαλε την μπάλα έξω, από καλή θέση... Στο 75', αντί του Grosso o De Ceglie. Τακουνάκι του Caceres για τον Del Piero αλλά ο Rubinho απέκρουσε τη μπαλιά του capitano. Αποβολή του F.Melo στο 82' με δεύτερη κίτρινη... Ο Zaccheroni έβγαλε αμέσως τον Del Piero και πέρασε τον Giandonato, μέσο της Primavera: ντεμπούτο στη Serie A... H Livorno, έχοντας παίχτη παραπάνω, τα δίνει όλα: στο 89' ο Buffon έσωσε το τέρμα του από επικίνδυνο σουτ του Moro που είχε μπει λίγο πριν. Υποδείχθηκαν πέντε λεπτά καθυστερήσεων. O Caceres προσπαθούσε αλλά οι σέντρες του δεν έβρισκαν τον Amauri... Στο 94' ο Buffon έσωσε τη Juventus -σκόρερ θα ήταν ο Marchini που είχε περάσει δυο παίχτες... Το ματς τελείωσε, η Juventus πήγε στους 37 βαθμούς ενώ η Palermo, νικώντας το απόγευμα την Parma 2-1 (στο 87' το γκολ της νίκης) ανέβηκε στους 37 και έμεινε μόνη 5η... Η Juve έχει ελπίδες να διατηρήσει (μόνη της) την 6η θέση μιας και η Sampdoria (33 βαθμούς) αγωνίζεται αύριο στη Siena ενώ και η Cagliari που ακολουθεί Με 32 παίζει στο Μιλάνο με την Inter ενώ η Bari (επίσης 32) παίζει στο Bergamo. Βέβαια, η Genoa παίζει εντός έδρας με την Chievo... A, o F.Melo δεν θα είναι στην διάθεση της ομάδας στο ματς με τη Genoa...

LIVORNO-JUVENTUS 1-1
Τέρματα: 26' Filippini - 42' Legrottaglie
Αποβολές: 82' F.Melo (δυο κίτρινες)
Κίτρινες κάρτες: 27' Mozart, 75' Perticone, 91' Lucarelli (L) - 21', 82' F.Melo, 47' Cannavaro (J)
Διαιτητής: Christian Brighi. Επόπτες: Andrea Padovan, Mauro Tonolini. Τέταρτος διαιτητής: Massimiliano Velotto.

LIVORNO: 25 Rubinho, 2 Perticone, 13 Knezevic, 59 Diniz, 77 Raimondi (60' 5 Marchini), 7 Pulzetti (81' 21 Moro), 24 Mozart, 3 Filippini, 87 Vitale, 20 Bellucci (86' 19 Di Gennaro), 99 Lucarelli. Αναπληρωματικοί: 1 De Lucia, 8 Bergvold, 44 Bernardini, 9 Danilevicius.
Προπονητής: Serse Cosmi.
JUVENTUS: 1 Buffon, 33 Legrottaglie, 5 Cannavaro (51' 15 Zebina), 3 Chiellini, 2 Caceres, 26 Candreva, 4 F.Melo, 6 Grosso (75' 29 De Ceglie), 28 Diego, 10 Del Piero (83' 36 Giandonato), 11 Amauri. Αναπληρωματικοί: 13 Manninger, 39 Marrone, 20 Giovinco, 27 Paolucci.
Προπονητής: Alberto Zaccheroni.
Παράπονα Cosmi από τη διατησία

(Update) Μιλώντας στη Rai ο Serse Cosmi, προπονητής της Livorno, παρατήρησε ότι υπήρχε πέναλτυ επί του Lucatelli, που όμως σφυρίχτηκε φάουλ στον επιθετικό επί του Legrottaglie... Επίσης, ξαναβλέποντας τη φάση του γκολ της Juventus, παρατήρησε ότι υπήρξε οφσάιντ του Legrottaglie που ο διαιτητής Brighi, πάντως, δεν μπορούσε να δει...
Zaccheroni: εξακολουθούμε να μην είμαστε συμπαγείς

Ο Zaccheroni τόνισε ότι δεν είναι ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα αλλά επισήμανε ότι η ομάδα εξακολουθεί να μην είναι συμπαγής, να μην είναι δεμένες οι γραμμές μεταξύ τους. Ο mister επέμεινε, στις ερωτήσεις που του έγιναν, να τονίζει ότι η ομάδα έχει αξία αλλά ψυχολογικά δεν έχει επανέλθει, ούτε βρήκε την ισορροπία της. Επισημαίνοντας ακόμα την αξία της Livorno ("κάνει τους αντιπάλους της να παίζουν άσχημα") και αφού παρατήρησε ότι πριν 15 μέρες αυτό το παιχνίδι θα μπορούσε να έχει χαθεί, ο Zaccheroni παρέπεμψε στο τέλος για τον λογαριασμό εκτιμώντας ότι είναι αρκετές οι ομάδες που ετοιμάζουν το τελικό σπριντ... Πάντως, στα λάθη που δεν μπορούν να συνεχίζονται έβαλε και το γκολ του Filippini ενώ σημείωσε ότι στο κέντυρο έγιναν πολλά λάθη ενδεχομένως και από τη θέληση της ομάδας να τα ξεφύγει από αυτήγ την κατάσταση. Τι θετικό είδε; Τη θέληση της ομάδας και το ότι κατάφερε να ανατρέψει το σκορ...

Legrottaglie: κρίμα που δεν ήταν αρκετό το γκολ

(Update 2) "Κρίμα που τον γκολ δεν ήταν αρκετό για να νικήσουμε" δήλωσε ο σκόρερ Nicola Legrottaglie που εκτίμησε ότι "κάτι θετικό υπήρξε" σήμερα... Όσον αφορά την άμυνα με τρεις, είπε ότι έτσι ξεκίνησε να παίζει, του αρέσει και τελικά "παίζουμε όπως ζητάει ο mister".

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

H euxh mou na pane sto diaolo kai akoma parapera isxuei sto akeraio!!!mexri to 70 poy eida den kaname oyte mia klassiki eykairia!h katrakula sunexizei kai meis kathomaste kai sthrizoume ayta ta koproskula!
dimitris thess

Un Gobbo ad Atene είπε...

Τη φανέλα και το ένδοξο όνομα Juventus στηρίζουμε Δημήτρη, κανέναν άλλο!

Παναγιώτης είπε...

Είχα πάρα, ΜΑ ΠΑΡΑ, πολλά να πω αλλά θα αρκεστώ στα παρακάτω ολίγα: ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΕΣ ΖΩΕΣ ΠΑΝΤΑ ΔΙΠΛΑ ΣΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΑΓΑΠΗ ΜΑΣ, ΤΗΝ JUVENTUS. Δεν πρόκειται να την αφήσω ποτέ όσα χρόνια με χαρίσει ο Θεός ακόμα σε αυτό τον κόσμο. Από εκεί και πέρα εύχομαι από καρδιάς να πάνε ΟΛΟΙ τους στον ΔΙΑΟΛΟ και ακόμη παραπέρα (ποδοσφαιριστές, διοίκηση). Δεν χρειάζεται να αναφέρω ξανά ότι εξαιρούνται τρεις: Alex, Gigi Και Giorgio. Melo-Amauri-Diego-Legro-Grygera-Canna και οι υπόλοιποι ΑΝΤΕ ΓΑ.... ΚΑΙ ΠΑΡΤΕ ΤΟΝ ΜΠΟΥΛΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ. ΑΙ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΠΛΕΟΝ ΚΑΘΙΚΙΑ ΤΟΥ ΚΕΡΑΤΑ...

Fino alla fine FORZA JUVE!