Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2010

Απλά μαθήματα συμπεριφοράς του Zac στον Mourinho: ας βοηθήσουμε τους διαιτητές

Ο προπονητής της Juventus υπερασπίστηκε τους διαιτητές και ειδικά τον Tagliavento αλλά και τον Del Piero από το "ντελίριο" του Mourinho και όσων τον ακολουθούν...
Μετρημένα και σοβαρά, ο Zaccheroni υπερασπίστηκε τον capitano και τους διαιτητές (στο "Radio anch'io sport") από το "ντελίριο" του Mourinho, όπως το αποκάλεσε χθες το βράδυ ο πρόεδρος των διαιτητών Nicchi (αναλυτικά εδώ): "ας θυμηθούμε ότι χωρίς διαιτητές δεν αγωνιζόμαστε. Ας τους βοηθήσουμε. Δεν είναι δική μας δουλειά να πούμε τι πήγε καλά και τι όχι. Κατά τα άλλα, γιατί ένας παίχτης μπορεί να κάνει λάθος μια πάσα και ο διαιτητής πρέπει να είναι αλάνθαστος. Αν θέλουμε να συμβιώσουμε καλά, πρέπει να σεβαστούμε τους ρόλους, όπως ήδη είπε ο Colomba (σ.σ. πρποπονητής της Βologna) που είναι καλοπροαίρετος προπονητής. Αλλά αυτή τη στιγμή, οι καλοπροαίρετοι προπονητές, που κρατάνε χαμηλούς τους τόνους, δεν είναι της μόδας. Έτσι δημιουργείται ένα κλίμα που δεν κάνει καλό στο ποδόσφαιρο. Τα δηλητήρια όλης της βδομάδας, επιβάρυναν όλους. Ο φουκαράς ο Tagliavento (σ.σ. διαιτητής στο Inter-Sampdoria), τι παιχνίδι χρειάστηκε να διευθύνει το Σάββατο το βράδυ; Δεν έμοιαζε ποδοσφαιρικό παιχνίδι, δεν ήταν ένα ποδοσφαιρικό παιχνίδι. Για να δούμε μετά στη μοβιόλα ότι ο διαιτητής δεν έκανε λάθος σε τίποτα (σ.σ. σε αυτό συμφωνούν όλες οι εφημερίδες). Σε όποιον τα παίρνει με τον διαιτητή, λέω: γιατί καθόμαστε να επιτιθέμεθα στους διαιτητές για ένα λάθος, ακόμα και αποφασιστικό, και δεν αφιερώνουμε τον ίδιο χρόνο για να τα πάρουμε με τους παίχτες που κάνουν άλλα τόσα αν όχι περισσότερα λάθη; Και αυτό σας το λέει κάποιος που έχασε στο Τορίνο για εκείνο το περίφημο γκολ που έσωσε ο Ferrara 50 εκατοστά μέσα σε ένα πρωτάθλημα όπου φτάσαμε 6 βαθμούς από τη Juve scudettata"...
Την αντίθεσή του στις πρακτικές των ανθρώπων της Inter και ειδικά του Mourinho επανέλαβε και ο Galliani: "δεν πάνε καλά έστι τα πράγματα. Πολύ ένταση πολλές δηλώσεις"... (update 2) "Έτσι, κάνουμε κακό στο ποδόσφαιρο", είπε από πλευράς του ο πρόεδρος της Gigc, Abete επισημαίνοντας ότι "δεν του άρεσαν καθόλου κάποιες δηλώσεις και χειρονομίες" που προκαλούν ένταση σε αυτή την κρίσιμη καμπή, όπως τόνισε, του πρωταθλήματος.
Απεργία διαιτητών για την Inter;

Στην Ομοσπονδία των διαιτητών το κλίμα κατά του Mourinho (και της Inter) είναι βαρύ και καθώς περιμένουν να δουν τι σήμαινε το τηλεφώνημα του Moratti στον πρόεδρο της Ιταλικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας Abete, ακούγονται φωνές έως και για απεργία καθώς η συμπεριφορά του Πορτογάλου βρίσκει μιμητές: οι πρέοδροι της Lazio και της Siena, έστω χωρίς το "ταλέντο" και την ακρότητα του Mou, μίλησαν για "συνωμοσία" ενώ ο πάγκος της Inter επιτίθεται σε κάθε παιχνίδι στον τέταρτο και τους διαιτητές ή ακολουθεί πρακτικές καθυστέρησης στην εμφάνιση στο γήπεδο για το δεύτερο μέρος που τιμωρούνατι με ψίχουλα. Η Ομοσπονδία των διαιτητών απαιτεί πλέον μια σοβαρή τιμωρία για τους κλαψιάρηδες nerazzurri που μόλις είδαν διαιτητή να τους παίζει 50-50% ξεσήκωσαν τον κόσμο... Όπως πάντα...

Υπάρχει τεχνολογικό εργαλείο

(Update) Το αφεντικό της Udinese, Gianpaolo Pozzo αποκάλυψε ότι μετά από εξουσιοδότηση της Fifa και της Figc, το 2006 η εταιρεία του "Freud" ολοκλήρωσησε ένα ηελκτρονικό σύστημα όπου κάθε κάμερα πιάνει 150 φωτογράμματα το δευτερόλπετο από κάθε τετραγωνικό του γηπέδου, επεξεργάζεται ταχύτατα τις εικόνες και στέλνει στο ακουστικό του διαιτητή απάντηση (ναι-όχι) για το αν η μπάλα πέρασε τη γραμμή και το οφσάιντ ενώ οι υπόλοιπες φάσεις φτάνουν σε δευτερόλεπτα επεξεργασμένες στο μόνιτορ του τέταρτου διαιτητή. Το σύστημα στοιχίζει 150.000 € αλλά αν εφαρμοστεί καθολικά θα πέσει η τιμή. Φαίνεται, όπως είπε ο Pozzo, ότι το έχει μπλοκάρει ο Blatter. Θα έπρεπε να το τσεκάρουμε με φιλικά, πρέπει να σταματήσει το κυνήγι των διαιτητών, είπε ο Pozzo.
Ο Del Piero; Είναι ο
capitano που παίρνει απ' το χέρι την ομάδα


Ο Ζaccheroni ενέταξε σε αυτή την κουβέντα όλη τη μανία με την οποία διάφοροι προσπάθησαν να υποστηρίξουν ότι ο Del Piero βοηθήθηκε με το χέρι πριν βγάλει την άσιστ στον Candreva (παρ' ότι η μοβιόλα δεν απέδειξε κάτι τέτοιο) και, μιλώντας γενικότερα για τον capitano, είπε ότι μοιάζει με παιδάκι και ότι έτσι που προπονειται εκτιμά ότι θα πάει ακόμα μακριά: "η δική του είναι η εικόνα του capitano που παίρνει από το χέρι την ομάδα", συμπλήρωσε ενώ αναφέρθηκε και στον Diego επιμένοντας ότι όταν θα έχει προσαρμοστεί πλήρως στο ιταλικό ποδόσφαιρο θα δείξει όλη του την αξία.

Μοιάζει ότι έκανα ποιος ξέρει τι
σε επίεπδο τακτικής αλλά δεν είναι έτσι

Αναφερόμενος στη συνολική απόδοση της ομάδας, ο Zaccheroni επανέλαβε ότι δεν είχε χρόνο να φροντίσει τις λεπτομέρειες και πρόσθεσε: "σε επίπεδο τακτικής μοιάζει ότι έκανα ποιος ξέρει τι, αλλά δεν είναι έτσι. Μόνον χθες αλλάξαμε τέσσερις φορές το στήσιμό μας. Προσπαθώ να διατηρώ ψηλά την προσοχή των παιχτών για να τους φέρω στην καλύτερη κατάσταση και να είναι συμπαγής η ομάδα. Πρέπει να τους πείσω ότι κάνοντας έτσι μπορεί αν έχουν πλεονεκτήματα και να ξαναβρούν την αυτοεκτίμησή τους, που γεννιέται από τα αποτελέσματα. Μετά, πρέπει αν ανακτήσουμε εκείνους που ήταν καιρό έξω, όπως ο Camoranesi. Η βελτίωση της ομάδας εξαρτάται και από αυτό".

Πηγές: La Stampa, Tuttosport

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ponhros o zacceroni...!!!oles tou oi dhloseis kai h parousia tou genika aposkopoun gia ananeosh sumvolaiou kai meta to kalokairi!tha thela alla mono kai to ksanatonizo "mono" an mou ferei to europa league!
dimitris thess

Un Gobbo ad Atene είπε...

Λογικό από την πλευρά του: αν δεν είχε φιλοδοξίες, δεν θα ενδιαφερόταν και για την ομαδα τώρα.
Δεν εκφράζομαι ακόμα για το μέλλον: είναι νωρίς, δεν έχει δείξει ακόμα τι μπορεί και πόσο μπορεί σε επίπεδο παιχνιδιού και ένταξης των νέων. Και έπειτα πρέπει να δούμε, ακόμα και κερδίσει το EL (αυτή είναι η θέση μου), ποιον μπορούμε να πάρουμε

Παναγιώτης είπε...

Κάθε προπονητής στην θέση του το ίδιο θα έκανε φίλε Δημήτρη. Ποιος δεν θέλει ένα συμβόλαιο με την Juventus; Σημασία έχει να κάνει σωστά την δουλειά του μέχρι το τέλος της σεζόν, να κατακτήσουμε (πρώτα ο Θεός) το Europa League και μετά βλέπουμε..