Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2010

Zaccheroni: σεβασμός για τον Ajax, εμπιστοσύνη στη Juventus

"Ο Ajax έχει ένα παγιωμένο τρόπο παιχνιδιού που ακολουθείται από τους μικρότερους ακόμα. Είναι μια πραγματική ποδοσφαιρική σχολή και τρέφω μεγάλο σεβασμό προς αυτή την ομάδα: δεν χάνει εδώ και 17 παιχνίδια, έχει την καλύτερη επίθεση και τη δεύτερη καλύτερη άμυνα στο πρωτάθλημα και εξαιρετικές μονάδες": στην καθιερωμένη συνέντευξη τύπου πριν το παιχνίδι, ο Alberto Zaccheroni αναφέρθηκε αναλυτικά στις αρετές του Ajax απαντώντας έτσι έμμεσα στα εγκώμια του Martin Jol, τεχνικού των Ολλανδών που υπογράμμισε ότι στα τελευταία παιχνίδια η Juventus πάντα πήγε για το αποτέλεσμα: "πολλοί θεωρούν ότι δεν είναι θετικό μια ομάδα να προσπαθεί να παίξει, εγώ σκέφτομαι το αντίθετο και επομένως αντιμετωπίζω τα λόγια του Jol ως κομπλιμέντο. Πάντως, δεν παίξαμε καλά ως τώρα σε σχέση με την ποιότητα και την αξία αυτής της ομάδας. Μπορούμε να κάνουμε καλύτερα πράγματα και προσπαθούμε να αποκαταστήσουμε τις αρετές όλων των μονάδων".

(Update 18/2) Στιγμιότυπα από τη συνέντευξη τύπου

Πρέπει να βελτιωθούμε παίζοντας, όχι προπονούμενοι

Ο Zaccheroni στάθηκε πολύ στην ανάγκη να ανέβει η απόδοση των bianconeri: "πρέπει να δημιουργήσουμε ένα θετικό σερί. Η δουλειά μέσα στην εβδομάδα μπορεί να βάλει το σημάδι της σημαντικά αν και αυτές τις μέρες ο στόχος μας είναι να προετοιμάσουμε τα τέσσερα παιχνίδια που μας περιμένουν. Πρέπει να βελτιωθούμε παίζοντας, όχι προπονούμενοι. Προσπαθούμε να προσδιορίσουμε τι έλειψε, που να βελτιωθούμε. Τα μέσα είναι τέτοια που μπορούμε να βελτιωθούμε και χωρίς τη βδομάδα μοντέλο. Είμαι περίεργος, όπως όλοι, και ξέρω ότι σε κάθε διαδρομή υπάρχουν και επιβραδύνσεις. Τις προϋπολογίζω αρκεί να καταφέρουμε να επιταχύνουμε αμέσως".
Del Piero: είμαι αισιόδοξος

"Αντιμετωπίζω το Europa League ως κάτι νέο γιατί την τελευταία φορά που συμμετείχα είχε ένα άλλο όνομα. Είναι αλήθεια, δεν είναι το Champions League, αλλά υπάρχουν ομάδες υψηλότατου επιπέδου που ενδεχομένως δεν κατάφεραν να είναι σε καλή κατάσταση στην αρχή της χρονιάς. Το αυριανό παιχνίδι είναι το έμβλημα: υπάρχει ο Ajax, μια ομάδα ίσως υποτιμημένη σε σχέση με την ιστορία της, δεδομένου ότι έχει κερδίσει τα πάντα και πάντα έβγαζε εξαιρετικούς παίχτες", είπε ο Alessandro Del Piero που δήλωσε "αισιόδοξος: είμαστε ευτυχείς για την κυριακάτικη νίκη, γιατί έρχεται μετά από δυο ισοπαλίες, διαφορετικές μεταξύ τους αλλά και επειδή, ακούγεται παράλογο, είναι τρεις βδομάδες που δεν χάνουμε. Φτάνουμε σε αυτή την αναμέτρηση όχι στην καλύτερη κατάσταση, ούτε όσον αφορά την ομάδα στην διάθεσή μας ούτε από πλευράς αποτελεσμάτων, αλλά αυτά δεν πρέπει να είναι άλλοθι και πρέπει να αντιμετωπίσουμε το αυριανό παιχνίδι ως σημαντικότατο παιχνίδι που μπορεί να μας κάνει πρωταγωνιστές μιας όμορφης σκηνής. Δεν πάμε παραιτημένοι στο γήπεδο, με τη σκέψη ότι είναι αναγκαστικό πέρασμα", συμπλήρωσε.
Και ο capitano κατέληξε: "μια Juventus στο τοπ κάτω από όλες τις απόψεις, ιατρική, ψυχολογική και ερμηνείας των ιδεών του προπονητή της, μπορεί να φτάσει ως το τέρμα. Δυστυχώς δεν υπάρχουν όλες αυτές οι παράμετροι αυτή τη στιγμή, αλλά θα κάνουμε το καλύτερο".
Να νικάς βοηθάει να νικάς

Ο Zaccheroni ρωτήθηκε επίσης κατά πόσο τα ευρωπαϊκά παιχνίδια μπορεί να εμποδίσουν το ρυθμό δουλειάς της ομάδας: "όπως σε όλα, υπάρχουν τα υπέρ και τα κατά: το Europa League δεν σου επιτρέπει να προετοιμάζεσαι και να βελτιώνεσαι με τις προπονήσεις, αλλά σου δίνει τη δυνατότητα να αναμετρηθείς με ομάδες αξίας σε μια σημαντική διοργάνωση. Και επειδή να νικάς βοηθά να νικάς, αυτές είναι ευκαιρίες για να κατευθύνεις την ομάδα προς εκείνο το θετικό trend που όλοι περιμένουμε", απάντησε τονίζοντας: "αρκεί αν μην αναμένονται θαύματα και να κάνεις ένα βήμα τη φορά".
Σε αυτή τη λογική, ο Zaccheroni επανέλαβε ότι έχει εμπιστοσύνη στις δυνατότητες της ομάδας "λόγω της τεχνικής αξιολόγησής της και της προσοχής που του δόθηκε. Οι παίχτες ακούνε και στο γήπεδο κάνουν αυτό που τους ζητείται. Τώρα, πρέπει να είμαι καλός να διατηρήσω αυτή την προσοχή γιατί στην καθημερινότητα υπάρχει ο κίνδυνος να μειώνεται".

Στον Ajax πιστευουν πως "η Juve είναι η Juve"...

Την ελπίδα για ένα καλό αποτέλεσμα εντός έδρας εξέφρασε στο site της Uefa ο τεχνικός του Ajax που δεν παρέλειψε να θυμηθεί τον Diego που τον είχε αντιμετωπίσει πέρυσι ως προπονητής του Αμβούργου "και είχε κάνει τη διαφορά τόσο στο Κύπελλο Γερμανίας όσο και στο Κύπελλο Uefa"...
"Η Juve είναι η Juve και κάθε παιχνίδι είναι διαφορετικό", είπε από την πλευρά του ο Luis Suarez, το αστέρι του Ajax.

Πηγές: Juventus.com, Tuttosport

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Tha hthela ton megalo ajax ston teliko alla den peirazei!!!!kamia sxesh h maxh palaioteron xronon metaksu mas logo pantelos anikanon dioikounton kai stis duo omades!
dimitris thess

Un Gobbo ad Atene είπε...

Δεν έχω εικόνα για την διοίκηση του Ajax και κυρίως για την κατάσταση των οικονομικών του, ώστε να βγάλω συμπέρασμα. Βλέπω μόνο ότι βγάζουν συνέχεια παίχτες και τους πουλάνε οπότε πώς να ξαναγίνουν ομάδα;