Τετάρτη 17 Μαρτίου 2010

Blanc: η εταιρεία είναι υγιής

"Η Juventus είναι μια υγιής εταιρεία που ακολουθεί το στόχο για ένα υποστηρίξιμο ποδόσφαιρο", τονισε ο πρόεδρος του συλλόγου, Jean-Claude Blanc στο περιθώριο της "Star Conference 2010" που οργανώνει το Χρηματιστήριο του Milano όπου για άλλη μια χρονιά η Juventus έκανε αισθητή την παρουσία της.
Στις δηλώσεις του ο πρόεδρος αναφέρθηκε και στο αγωνιστικό ποδόσφαιρο: "όλα τα παιχνίδια είναι σημαντικά, ας αρχίσουμε να σκεφτόμαστε το αυριανό", είπε και όταν ρωτήθηκε για το δίλημμα αν θα παίξει ο Chimenti ή ο Pinsoglio κάτω από τα δοκάρια με τη Fulham, απάντησε: "έχω εμπιστοσύνη στον mister, θα κάνει σίγουρα τη σωστή επιλογή". Με την ευκαιρία και της υπογραφής από τον Zaccheroni της ρήτρας που έτσι και αλλιώς προβλεπόταν στο συμβόλαιο και η οποία δίνει τη δυνατότητα παράτασης του συμβολαίου του κατά ένα έτος, ο Blanc ρωτήθηκε για το μέλλον του Zaccheroni: "κάνει καλή δουλειά, θα μιλήσουμε γι' αυτό στο τέλος της σεζόν".
Αναπόφευκτα ρωτήθηκε και για το 3-3 με τη Siena: "δεν ήταν ωραίο παιχνίδι, δυστυχώς υπήρξε μια πτώση της συγκέντρωσης. Κρίμα γιατί είχαμε όλα τα χαρτιά μας εντάξει για να νικήσουμε". "Και τι δυνατότητες έχει η Juve να φτάσει 3η;", ρωτήθηκε. "Μένουμε με τα πόδια στη γη και κάνουμε ένα βήμα τη φορά".
"Η άφιξη του Bettega ήταν η σωστή
απάντηση για να βελτιωθούμε αθλητικά"

(Update) "H άφιξη του Roberto Bettega το Δεκέμβριο με εξουσιοδότηση για το αθλητικό μέρος είναι η σωστή απάντηση για να βελτιώσουμε την εταιρεία", είπε ο Blanc και πρόσθεσε: "θεωρώ πως ο Bettega, με την εμπειρία και τη γνώση του έχει όλες τις ικανότητες και τις εξουσιοδοτήσεις για να κάνει τις σωστές επιλογές. Έχει όλο το χώρο για να οδηγήσει μπροστά σε αθλητικό επίπεδο τη Juve", συμπλήρωσε δίνοντας την πρωτοκαθεδρία στο ποδοσφαιρικό τμήμα στον Bettega.

O F.Melo θα μείνει

(Update 2) "Ο Melo θα μείνει με μας αλλά δεν κάνω άλλα σχόλια για τις μελλοντικές μεταγραφικές κινήσεις, ας συγκεντρωθούμε στα παιχνίδια που απομένουν ως το τέλος του campionato χωρίς να κοιτάμε πολύ μακριά αλλά δείχνοντας στο γήπεδο τις αρετές μας ως το τέλος", είπε ακόμα ο Blanc που απάντησε ότι στην Ευρώπη "είναι σημαντικό να υποστηρίζονται οι ομάδες της serie A για το μέλλον του ιταλικού ποδοσφαίρου. Στο παιχνίδι έμειναν δυο αντιπρόσωποι και ελπίζουμε να προχωρήσουν".

Tεστ σε Vinovo αλλά και Olimpico

(Update 18/3) "Τεστ στα γήπεδα (του Vinovo) για να δούμε τι μπορεί να βρίσκεται στη ρίζα των τραυματισμών" προανήγγειλε και επίσημα ο Blanc. Θυμίζοντας ότι άλλαξαν από πέρυσι γιατροί και γυμναστές (αυτοί ξανάλλαξαν με την αλλαγή του Ferrara), η "Stampa" αναφέρει ότι αν βρεθεί κάποιο πρόβλημα (στην απορρόφηση των υδάτων, το υδραυλικό σύστημα), θα ξαναφτιαχτούν τα γήπεδα: κόστος περίπου 100.000 € -το ζήτημα ακούγεται από την εποχή του Capello, επί Giraudo και Moggi, αλλά πάντα διαψευδόταν. Η εφημερίδα των Agnelli επισημαίνει ότι υπό έρευνα τίθεται και το Olimpico επισημαίνοντας ότι οι παίχτες θεωρούν προβληματικό το γήπεδο. "Πώς μπορείτε και παίζετε σε αυτό το γήπεδο;" ρώτησε ο Antonio Nocerino του Palermo στους πρώην συμπαίκτες του.
Bergero: οικονομικά βελτιωθήκαμε

Στις οικονομικές στρατηγικές του συλλόγου, που πάνε από το χρηματοδοτικό Fair Play και την προσοχή στο Νεανικό Τομέα μέχρι το νέο γήπεδο, αναφέρθηκε ο οικονομικός διευθυντής Michele Bergero: "όταν το γήπεδο θα είναι έτοιμο, αυτή η επένδυση θα μας φέρει σε πιο ανταγωνιστική κατάσταση", είπε και τόνισε ότι "μετά το 2006, από οικονομική άποψη βελτιωθήκαμε, η χρηματοδοτική κατάσταση είναι καλή. Το επιβεβαιώνει και η έρευνα της Deloitte που υπογραμμίζει τη βελτίωσή μας: πρώτοι στην Ιταλία, στην τριετία περάσαμε από τη 12η στην 8η θέση στην Ευρώπη".

Πηγή: Juventus.com, Gazzetta dello Sport, TMW, La Stampa

2 σχόλια:

Stefanos K. είπε...

ta leei ola i kombiki tou frasi...I etereia einai ygieis...i juve einai etereia...distixos ayti einai i alitheia..i juventus gi aytous tous "manager" den einai para mono mia etereia..

Un Gobbo ad Atene είπε...

O Blanc, Stefane K., λέει "società" που μεταφράζεται "σύλλογος" αλλά και εταιρεία".
"Εταιρεία", "επιχείρηση' είναι το "azienda".
Προτίμησα να μεταφράσω "εταιρεία" και όχι "σύλλογος" επειδή μιλούσε στο περιθώριο οικονομικής συνάντησης.
Η αλήθεια, πάντως, είναι ότι οι ποδοσφαιρικοί σύλλογοι στο μοντέρνο ποδόσφαιρο είναι εταιρείες.