Πέμπτη 11 Μαρτίου 2010

Juventus-Fulham 3-1 με Legrottaglie, Zebina και Trezeguet. Πρώτο βήμα πρόκρισης

Ωραία νίκη που με λίγη προσοχή θα μπορούσε να είναι ευρύτερη...
Με τον Trezeguet capitano αφού ο Del Piero έμεινε στον πάγκο δίπλα στους Camoranesi, Iaquinta και Sissoko, ξεκίνησε το ματς ο Zaccheroni που έβαλε τον Candreva με τον Diego, όπως στο νικηφόρο ματς με τη Fiorentina. Αναγνωριστικά τα πρώτα λεπτά και ξαφνικά, στο 7', μπαλιά του Marchisio για τον Trezeguet που με κεφαλιά ανάγκασε τον τερματοφύλακα των Λονδρέζων να πετάξει στη γωνία του για να τη βγάλει κόρνερ. Tο εκτέλεσε ο Diego, πετάχτηκε ο Legrottaglie και 1-0! To γρήγορο γκολ επέστρεψε στη Juve να παίξει σφιχτά (μέχρι και ο Trezeguet πρεσάριζε ψηλά) αλλά ένα λάθος στο 16' έφερε τον Davies σε πλεονεκτική θέση στην περιοχή -ευτυχώς μπέρδεψε τα πόδια του... Στο 23' το λάθος το έκαναν οι Άγγλοι, ως αποτέλεσμα του ασφυκτικού πρέσινγκ έξω από την περιοχή τους, ο Marchisio έκλεψε, έδωσε στον Trezeguet αλλά το σουτ του έφυγε ελάχιστα ψηλότερα από το κάθετο δοκάρι. Το 2-0 ήρθε το επόμενο λεπτό: ο Candreva έδωσε προς τα πίσω τη μπάλα στο Zebina που μπήκε κατά μέτωπο, πέρασε δυο αντιπάλους και έπιασε ένα καταπληκτικό σουτ που δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Schwarzer -ήταν το πρώτο γκολ του Γάλλου σε ευρωπαϊκή διοργάνωση και το πρώτο του in bianconero (έχει βάλει άλλο ένα με τη Roma)! Στοι 25', φάουλ της Fulham, η μπάλα έφτασε στον Etuhu που έπιασε ένα κακό σουτ που θα πήγαινε έξω αλλά χτύπησε στον Legrottaglie, άλλαξε εντελώς πορεία και έτσι έγινε ένα 2-1 που δεν είχε καμιά σχέση με την εικόνα του παιχνιδιού -πρώτο σουτ των Άγγλων που πήραν θάρρος και στο 40' έφτασαν πολύ κοντά στην ισοφάριση αλλά πρώτα ο Manninger με πολύ καλή επέμβαση και μετά ο Grosso που απομάκρυνε, αποσόβησαν τον κίνδυνο από την κεφαλιά του Hangeland... Στο 43' νέο φάουλ, σουτ του Zamora και εύκολη επέμβαση του Manninger -η Juve δεν μπορούσε να συνέλθει από το απρόσμενο γκολ... Στο 45' τακουνάκι του Zamora, η μπάλα πέρασε ανάμεσα στα πόδια του Legrottaglie και έφτασε στον Gera αλλά ευτυχώς ο Manninger ήταν εκεί... Στο 47' ο Diego πήρε τη μπάλα έξω από την περιοχή μας, έδωσε στον Candreva, ο Zebina την έστειλε στην άλλη άκρη στον Diego που κοντρόλαρε με το κεφάλι, μπήκε στην περιοχή, την έστειλε στον Trezeguet, από εκεί στον Grosso που υποχρέωσε τον Schwarzer σε μεγάλη απόκρουση σε κόρνερ. Το εκτέλεσε ο Diego, ο Trezeguet σούταρε στο δοκάρι αλλά στην επαναφορά δεν έκανε λάθος: 3-1 στο τελευταίο δευτερόλεπτο! Ο καλύτερος τρόπος για να λήξει το πρώτο μέρος!
Με την έναρξη του δευτέρου μέρους, ο Zaccheroni πέρασε στη θέση του "Brazzo" τον Camoranesi. Εμπνευσμένα ξεκίνησε η Juve (μέχρι και ο Zebina ντρίμπλαρε δυο) και στο 51' ο Legrottaglie έβγαλε βαθιά μπαλιά ακριβείας για τον Trezeguet που δνε κατάφερε να ντριμπλάρει μες στην περιοχή. Καλοί συνδυασμοί απ' τους bianconeri, απλοί και σχετικά γρήγοροι. Στο 62' ο Trezeguet που έτρεξε πολύ και τις περισσότερες φορές έχοντας μείνει μόνος, έδωσε τη θέση του στον Iaquinta που στο 65' δεν πρόλαβε μια όχι άριστη κάθετη μπαλιά του Candreva. Capitano ο Marchisio. Στην επόμενη φάση ο Legrottaglie πρόλαβε να κόψει την αντεπίθεση της Fulham αλλά με μια κίρτρινη κάρτα που του στοιχίζει τη συμμετοχή στη ρεβάνς... Στο 71' πρόλαβε να βγάλει κόρνερ μια επικίνδυνη σέντρα -οι Άγγλοι έβγαιναν πιο επικίνδυνα όσο η Juve αρκείτο στη διαχείριση του παιχνιδιού με, ανεπιτυχείς, προσπάθειες να βγει γρήγορα στην επίθεση όπως έγινε στο 74' όταν ο Camo έβγαλε ωραία κάθετη μπαλιά για τον Iaquinta που όμως ήταν οριακά οφσάιντ. Στο 75' ο, καλός, Poulsen άφησε τη θέση του στον Sissoko -ήταν το πρώτο παιχνίδι του Δανού από το 1' μετά τον τραυματισμό του. Καλός ο Cannavaro στην άμυνα. Ωραία προσπάθεια του Marchisio στο 84': μπήκε στην περιοχή αλλά δεν κατάφερε να φτάσει στο γκολ καθώς τον πρόλαβε ο Hangeland... Ωραίος συνδυασμός Diego-Iaquinta αλλά ο διαιτητής σφύριξε επικίνδυνο παίξιμο. Στο 89' ωραίο και δυνατό σουτ του Diego υποχρέωσε τον Αυστραλό διεθνή τερματοφύλακα της Fulham σε μεγάλη απόκρουση -στο κόρνερ, κεφαλιά του Iaquinta άουτ. Δυο λεπτά καθυστερήσεις και σφύριγμα της λήξης. Και τώρα, η Siena.
Μετά το 1-1 εντός έδρας και την ήττα με 2-1 εκτός με τη Roma, για τη Foulham ήρθε μια καθαρή ήττα σε αυτό που το επίσημο site της είχε χαρακτηρίσει τις παραμονές του παιχνιδιού ως "το πιο σημαντικό ματς στην ιστορία του club" ("the biggest match in the Club’s history")...

JUVENTUS-FULHAM 3-1
Τέρματα: 8' Legrottaglie, 24' Zebina, 45'+3' Trezeguet - 36' Etuhu
Κίτρινες κάρτες: 66' Legrottaglie (J) - 84' Greening (F)
Διαιτητής: Florian Meyer (Γερμανία). Επόπτες: Sonke Glindemann, Holger Henschel. Επόπτες περιοχής: Babak Rafati, Peter Gagelmann. Τέταρτος διαιτητής: Knut Kircher.

JUVENTUS: 13 Manninger, 15 Zebina, 33 Legrottaglie, 5 Cannavaro, 6 Grosso, 7 Salihamidzic (46' 16 Camoranesi), 18 Poulsen (75' 22 Sissoko), 8 Marchisio, 28 Diego, 26 Candreva, 17 Trezeguet (62' 9 Iaquinta). Αναπληρωματικοί: 41 Pinsoglio, 21 Grygera, 29 De Ceglie, 10 Del Piero.
Προπονητής: Alberto Zaccheroni.
FULHAM: 1 Schwarzer, 6 Baird, 5 Hangeland, 18 Hughes, 3 Konchesky, 16 Duff, 29 Davies (60' 23 Dempsey), 20 Etuhu, 27 Greening, 11 Gera, 25 Zamora. Αναπληρωματικοί: 19 Zuberbühler, 2 Kelly, 26 Smalling, 10 Nevland, 44 Marsh-Brown.
Προπονητής: Roy Hodgson.

Zaccheroni: ήλπιζα σε ένα ευρύτερο σκορ
Είμαστε στο σωστό δρόμο, στόχος το Champions

Μιλώντας εν θερμώ μετά τη λήξη, ο Zaccheroni εμφανίστηκε μετρημένος καθώς επισήμανε ότι η Fulham έχει χτίσει τις επιτυχίες τςη στην έδρα της και ότι επομένως η Juve θα πρέπει να πάει να πάρει την πρόκριση εκεί. "Με βάση και τον τρόπο που εκφραστήκαμε, ήλπιζα ένα ευρύτερο σκορ", είπε και σημείωσε την άνοδο της ομάδας από παιχνίδι σε παιχνίδι, "επιτίθενται και αμύνονται όλοι μαζί. Είμαστε στο σωστό δρόμο". (Update) Όσον αφορά στο μέλλον του, συνέχισε να απαντά όπως πάντα: "υπήρξα καθαρός με το σύλλογο και εκείνοι μαζί μου. Τώρα πρέπει να σκεφτόμαστε μόνον ένας στόχο: να επιτρέψουμε στη Juve να παίξει του χρόνου στο Champions League". (update 2) Ειδικά για τον Del Piero, ο Zac είπε ότι από τον capitano περιμένει ποιότητα και όχι ποσότητα. "Δεν μπορεί να αγωνιστεί, όπως δυστυχώς του ζήτησα, πέντε παιχνίδια σε δυο βδομάδαε. Απόψε θα ήθελα να τον βάλω για ένα τέταρτο αλλά ο Poulsen μόλις είχε επιστρέψει και ήταν κουρασμένος, χρειάστηκε να τον αντικαταστήσω και να βάλω τον Sissoko, άλλον έναν από εκείνους που θέλησα να ξεκουράσω".
Απογοητευμένος ο Hodgson, πιστεύει στη ρεβάνς
και έμμεσα επιβεβαιώνει την απογοήτευση του Moratti...

(Update 2) O... interista Roy Hodgson, εμφανίστηκε "απογοητευμένος γιατί με ήττα με 2-1 θα ήττα ένα αποτέλεσμα πιο εύκολα ανατρέψιμο στο Λονδίνο ενώ να δεχθούεμ το 3-1 στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου περιέπλεξε την κατάσταση. Πάντως, δεν έχουμε αποκλειστεί, μπορούμε ακόμα να τα καταφέρουμε στη ρεβάνς. Το παιχνίδι της ομάδας δεν με δυσαρέστησε, για μεγάλο διάστημα σταθήκαμε στο ύψος της Juventus. Αν ο Moratti μας υποστήριζε; (tifava per noi?). Του μίλησα σήμερα αλλά δνε μπορώ να επιβεβαιώσω...", επιβεβαίβωσε για να προσθέσει διπλωματικά: "εκείνος πρέπει να είναι αμέτοχος σε αυτές τις περιπτώσεις"...
Trezeguet: νικήσαμε παίζοντας καλά
Μπορούμε να κερδίσουμε αυτή τη διοργάνωση

Χαλαροί και χαρούμενοι, φυσικά, μετά τη νίκη, οι bianconeri είχαν διάθεση για αστεία: "ο Salihamidzic λέει ότι ακούμπησε εκείνος τη μπάλα (σ.σ. στη φάση του 3-1). Εγώ δεν το είδα, αν έτσι λέει, τον εμπιστεύομαι. Πάντως, αυτό το γκολ το κρατάω για μενα", είπε ο Trezeguet που τόνισε ότι το σημαντικό είναι ότι "η ομάδα νίκησε παίζοντας καλά. Κάναμε ένα μεγάλο βήμα μπροστά. Το τελευταίο μου ευρωπαϊκό γκολ ήταν εκείνο το άτυχο με τη Bayern και χαίρομαι που ξαναπήρα το δρόμο που διακόπηκε εκείνο το βράδυ. Είναι μια περίοδος που παίζουμε καλά και η νίκη στη Φλωρεντία μας έδωσε ηθικό. Ξέρουμε ότι ο δρόμος στο πρωτάθλημα και στο Europa League είναι ακόμα μακρύς αλλά δουλεύουμε καλά και έχουμε την ποιότητα για να φτάσουμε ως το τέλος", συμπλήρωσε ο Γάλλος για να καταλήξει: "η Juve είναι μια ομάδα συνηθισμένη να κερδίζει. Είμαστε δυνατοί και μπορούμε να κερδίσουμε αυτή τη διοργάνωση".

Legrottaglie: νικάμε διασκεδάζοντας
Θα ήταν θρίαμβος η κατάκτηση του Europa League

"Αν καταφέρναμε να κερδίσουμε το Europa League για μας θα ήταν ένας μεγάλος θρίαμβος. Μετά τη Β, μια τρίτη και μια δεύτερη θέση στην Α, να καταφέρουμε να φτάσουμε στην κορυφή της Ευρώπης θα ήταν το μάξιμουμ. Πρέπει να το πιστέψουμε ως το τέλος" είπε ο σκόρερ του πρώτου τέρματος που εμφανίστηκε ικανοποιημένος που η ομάδα "άρχισε να κερδίζει διασκεδάζοντας και αυτό είναι εκείνο που μας έλειπε στο παρελθόν. Τώρα ελπίζουμε να πάμε καλά στο Λονδίνο, έχουμε εμπιστοσύνη", συμπλήρωσε επισημαίνοντας τη δυσκολία να παίζεις συνεχόμενα παιχνίδια. "Ευτυχώς, ανακτούμε σημαντικούς παίχτες που μπορούν να δώσουν μια ανάσα σε όσους παίζουν συνέχεια. Αναφέρομαι στον Camoranesi και τον Iaquinta που έχουν μεγάλη διάθεση να παίξουν μετά τους τραυματισμούς που υπέστησαν", τόνισε υπογραμμίζοντας ότι υον ενδιαφέρει η Juve να κρατήσει ψηλά το όνομα της Ιταλίας.

Candreva: προσοχή στην Αγγλία

(Update 2) "Ελπίζουμε να συνεχίσουμε έτσι. Κρίμα που δεχθήκαμε γκολ στην μοναδική ευκαιρία που δημιούργησαν", σχολίασε ο Candreva που προειδοποίησε ότι η Fulham "είναι σκληρή ομάδα και θα πρέπει να είμαστε προσεχτικοί στην Αγγλία". Όσον αφορά την δική του απόδοση, σημείωσε ότι εντάχθηκε καλά στους μηχανισμούς της ομάδας. "Εγώ είμαι ένας που δίνει πάντα το μάξιμουν και ο mister μου έδειξε τη σωστή εμπιστοσύνη και την ηρεμία για να αποδώσει το μάξιμουμ".

Zebina: αυτό το Κύπελλο μας ενθουσιάζει,
μπορούμε και πρέπει να το κερδίσουμε

(Update 3) Πρώτο του γκολ in bianconero μετά από έξι σεζόν: "δεν μπορούσα να ελπίζω σε καλύτερη επάνοδο, είμαι πολύ ικανοποιημένος από μένα τον ίδιο. Είναι χρόνια τώρα που μια μακριά σειρά τραματισμών μου στερούν τους σημαντικούς στόχους. Αλλά τελευταία νιώθω ότι κάνω το καλύτερο, ο mister μου δίνει εμπιστσούνη και είμαι πραγματικά χαριούμενος για τη νίκη και την ίδια την εμφάνιση. Αυτό το Κύπελλο μας ενθουσιάζει, μπορούμε και πρέπει να το κερδίσουμε".

Salihamidzic: άγγιξα τη μπάλα
αλλά το γκολ αξίζει να μετρήσει στον David

Στο τέλος, το γκολ αποδόθηκε σε αυτόν από το site της Juventus μιας και ακούμπησε τη μπάλα πριν μπει μέσα, ενώ η Uefa το μέτρησε στον Γάλλο. Αλλά ο "Βrazzo" είναι γενναιόδωρος: "όλα τα έκανε ο Trezeguet. Εγώ απλώς άγγιξα τη μπάλα πριν μπει, πιστεύω ότι είναι σωστό να το αποδώσουμε σε αυτόν. Άλλωστε, το να βάλεις γκολ είναι πιο σήμαντικό για έναν επιθετικό και έπειτα ο David μόλις επέστρεψε από τραυματισμό. Είναι ικανοποιημένος κυρίως για τη νίκη που ήρθε στο τέλος ενός παιχνιδιού που παίχτηκε καλά. Θα μας χρειασετί ενόψει της ρεβάνς που θα είναι πιο σκληρή απ' ότι είδαμε σήμερα".

Marchisio: το σκορ που θέλαμε

Εκεί που κινδύνευε να μην αγωνιστεί λόγω του πυρετού των προηγούμενων ημερών, ο Claudio Marchisio μπήκε και στο τέλος έπαιξε και ως capitano: "όταν ήμουν στο γήπεδο, σχεδόν δεν το σκέφτηκα, ήταν μια ευαίσθητη στιγμή, έπρεπε να αποφύγουμε να δεχθούμε δεύτερο γκολ. Τελικά, το 3-1 είναι το σκορ που θέλαμε. Δεν θα μας δίνει ακόμα τη βεβαιότητα της πρόκρισης αλλά σίγουρα μεγαλύτερες βεβαιότητες για να πάμε στο Λονδίνο γνωρίζοντας ότι μας περιμένει ένα πιο δύσκολο παιχνίδι. Τώρα το μυαλό μας είναι στη Siena, προσπαθώντας να ξεχάσουμε το σημερινό αποτέλεσμα αλλά όχι και την εμφάνιση που ήταν πολύ θετική. Πρέπει να συνεχίσουμε έτσι και να βρούμε ακόμα μεγαλύτερη συνέχεια", κατέληξε ο Claudio, που υπήρξε capitano και της Primavera που κέρδισε τα πάντα...

Manninger: δεν προκριθήκαμε ακόμα

(Update 4) "Δυστυχώς δεχθήκαμε ένα περίεργο γκολ εξαιτίας της αλλαγής πορείας που έστειλε στο τέρμα μια μπαλιά που διαφορετικά μάλλον θα έβγαινε άουτ", σημείωσε ο Αυστριακός δηλώνοντας χαρούμενος για τα τρία γκολ των συμπαικτών και "ειδικά για εκείνο του Jonathan (Zebina) μιας και βλέπω πόσο σκληρά προπονείται. Απόψε κερδίσαμε μια ομάδα καλά οργανωμένη. Δεν προκριθήκαμε ακόμα και ξέρουμε ότι στο Λονδίνο θα έχουμε να υποφέρουμε ακόμα".

Diego: με τον ίδιο ενθουσιασμό
θα εξασφαλίσουμε την πρόκριση

(Update 5) Σε ανάλογο μήκος κύματος και ο Diego μέσω του site του την επομένη του ματς, σημείωσε ότι η ομάδα έκανε καλή δουλειά και πέτυχε το στόχο της αλλά επισήμανε ότι "δεν πρέπει να τραγουδάμε νίκη προκαταβολικά, αλλά να αναγνωρίσουμε την καλή δουλειά της ομάδας. Τώρα που έχουμε το προβάδισμα πρέπει να παίξουμε στην έδρα της Fulham με τον ίδιο ενθουσιασμό και να διασφαλίσουμε τη νίκη".

5 σχόλια:

Krike The Best είπε...

Καλη σε γενικες εμφανιση με ενα καλο σκορ που θα μπορουσε να ηταν καλυτερο αν ειχαμε προσεξει λιγο.. Οτι θα εβαζε τετοιο γκολ ο Zebina ουτε που θα το φανταζομουνα ποτε!!! Ελπιζω να συνεχισουμε ετσι και να πετυχουμε μια ευκολη νικη επι της Σιενα..Για αλλο ενα παιχνιδι πολυ καλος ο Candreva!! Forza Juve!!!

Un Gobbo ad Atene είπε...

Φαντάζομαι πως ούτε ο ίδιος ο Zebina θα το φανταζόταν! Forza Juve sempre e per sempre!!!

Un Gobbo ad Atene είπε...

Και επιπλέον, δεν έκανε λάθη! Όσον αφορά τον Candreva, έπαιξε τόσο καλά όσο άσχημα έπαιξε ο Diego; όσο του λένε να κινείται περισσότερο χωρίς τη μπάλα και να προωθείται περισσότερο, τόσο κάνει το αντίθετο...

Ανώνυμος είπε...

Καλα ενταξει το οτι περιμενα νικη το παραδεχομαι το οτι θα την πετυχεναμε με γκολ απο ζεμπινα,λεγκροταλιε και τον φετινο τρεζεκε ουτε για αστειο δε θα το λεγα!απο τις καλυτερες φετινες εμφανισεις της γιουβε η σημερινη!πολυ προσοχη στο λονδινο ομως γιατι θα βρεθουμε προ εκπληξεως!την κυριακη με σιενα θελω και καλο ροτεισον στα παλισια του δυνατου!αντε σιγα σιγα λιβερπουλ και βαλενθια να μας αδειαζουν την γωνια να παμε περπατωντας στο τελικο!
δημητρης θες

Un Gobbo ad Atene είπε...

Η ρεβάνς θέλει προσοχή κυρίως επειδή μετά έρχεται το ματς με τη Sampdoria (γι΄αυτό θα ήταν πιο άνετα να είχαμε βάλει άλλο ένα ή και δυο γκολ, που μπορούσαμε). Τώρα, για τον τελικό, μακάρι αλλά φοβάμαι ότι δεν θα φτάσουμε περπατώντας: υπάρχουν οι γερμανοί και εμείς θέλουμε δουλειά ακόμα. Αλλά απόψε, ας το χαρούμε, Δημήτρη!