Κυριακή 14 Μαρτίου 2010

Juventus-Siena 3-3 με διπλό Del Piero και Candreva ως το 10' και μετά 3 γκολ της Siena

Τι σοκ! O capitano έφτασε τα 301 γκολ ως επαγγελματίας, η Juve προηγήθηκε 3-0 στο 10' και κατάφερε να ισοφαριστεί... Χάρη στην ήττα του Palermo και την ισοπαλία της Sampdoria μένει στην 5η θέση. Χαμένη ευκαιρία να φτάσει στην 4η θέση και να πλησιάσει την 3η...

(Update 2) Το θρίλερ που ξεκίνησε τόσο όμορφα...
Άλλος ένας τραυματισμός έπληξε τη Juve λίγο πριν τη ματς: νοκ άουτ ο Manninger (μυϊκό πρόβλημα) και ο Zaccheroni προτίμησε την εμπειρία του 40χρονου Chimenti, που προέρχεται από τραυματισμό και έχει να παίξει σε επίσημο ματς από τη σεζόν 2007/08) από την απειρία του νεαρού Pinsoglio της Primavera... O Zac άφησε επίσης στον πάγκο, όπως είχε προαναγγείλει, τον Diego και έβαλε Candreva, Del Piero, Trezeguet.
Πολύ δυνατό ξεκίνημα για τη Juve με τον capitano να εκμεταλλεύεται στο 2' την απόκρουση του Curci στο σουτ του Sissoko και να ανοίγει το σκορ. Στο 7' το 13ο γκολ του Del Piero στη Siena, μετά από σουτ του Marchisio. Στο 10' ο Candreva το 3-0 από μπαλιά του Trezeguet. Στο 16', και αφού είχε χάσει ευκαιρία στο 12' (έσωσε ο Marchisio), o Maccarone μείωσε το σκορ εκμεταλλευόμενος λάθος πάσα του Grygera. O Malesani έβγαλε το νεαρό Ekdal (που έχουμε δώσει δανεικό στη Siena) για να βάλει έναν επιθετικό και κατάφερε να ισορροπήσει κάπως το ματς -στο 21' κέρδισε το πρώτο κόρνερ του ματς. Σέντρα του Grygera για τον Trezeguet στο 26' αλλά πρόλαβε ο Curci. Στο 30' σπουδαία κατεβασιά του Candreva αλλά η σέντρα του για τον Trezeguet δεν ήταν εξίσου καλή... Προσπάθεια του Marchisio χωρίς αποτέλεσμα. Σκληρό φάουλ του Pratali στον Del Piero που πήγαινε να φύγει στο 39'. Το ημίχρονο έληξε 3-1 με τη Siena να μην παραδίδεται...
Με τον Camoranesi στη θέση του Marchisio ξεκίνησε το δεύτερο μέρος η Juve και η Siena έδειξε αμέσως τις διαθέσεις της: δοκάρι του Maccarone (που ξέφυγε απ' τον Grygera), η μπαλα στον Ghezzal και 3-2... Ο Del Piero απάντησε με μπαλιά στον Trezeguet: μόλις άουτ... Νέα ευκαιρία στο 50' αλλά ο Curci έσωσε τη Siena σε κεφαλιά του capitano από κοντά σε ωραία σέντρα του Camoranesi... Στο 53' ο Legrottaglie ανγκάστηκε να αφήσει το γήπεδο (μυϊκό πρόβλημα) δίνοντας τη θέση του στον Salihamidzic -o Grygera πέρασε στο κέντρο της άμυνας. Η Siena άρχισε να γίνεται επικίνδυνη με αντεπιθέσεις και κάθετες μπαλιές: στο 66' ο Cannavaro έκανε σωτήρια επέμβαση (λίγο πριν δοκάρι του Tzioli)... Αλλά στο 72' ήρθε η καταστροφή: φάουλ του Grygera επί του Maccarone στην περιοχή, πέναλτυ και 3-3 από τον Ghezzal... O Zaccheroni έβγαλε τον capitano και έριξε στο παιχνίδι τον Diego, όλη η Juve μπροστά αλλά μόλις στο 91' έγινε μια καλή φάση: μπαλιά του Diego στο Camoranesi, αυτός στον Trezeguet που δεν κατάφερε να φτάσει στη μπάλα... 3-3 τελικό σκορ και είναι η πρώτη φορά στην ιστορία της που η Siena φεύγει με βαθμό από το Τορίνο...
Όπως με την Inter, την οποία κέρδιζε ως το 88' με 3-2 στο Μιλάνο και μετά έχασε 4-3 χάρη στον διαιτητή, έτσι και στο Τορίνο η Siena κατάφερε να σταθεί και εδώ έκανε τη ζημιά... Τι σοκ! Και τι χαμένη ευκαιρία να προσπεράσει το Palermo, να απομακρυνθεί από τις ανταγωνίστριες, να πλησιάσει τη Roma...
JUVENTUS-SIENA 3-3
Τέρματα: 2', 7' Del Piero, 10' Candreva - 16' Maccarone, 46', 74' πεν. Ghezzal
Κίτρινες κάρτες: 64' Salihamidzic, 67' Sissoko (J) - 40' Vergassolo, 47' Del Grosso, 76' Reginaldo, 84' Tziolis (S)
Διαιτητής: Carmine Russo. Επόπτες: Andrea Padovan, Mauro Tonolini. Τέταρτος διαιτητής: Dino Tommasi.

JUVENTUS: 12 Chimenti, 21 Grygera, 33 Legrottaglie (53' 7 Salihamidzic), 5 Cannavaro, 29 De Ceglie, 22 Sissoko, 4 F.Melo, 8 Marchisio (46' 16 Camoranesi), 26 Candreva, 10 Del Piero (76' 28 Diego), 17 Trezeguet. Αναπληρωματικοί: 41 Pinsoglio, 6 Grosso, 18 Poulsen, 9 Iaquinta.
Προπονητής: Alberto Zaccheroni.
SIENA: 85 Curci, 87 Rosi, 29 Cribari, 50 Pratali (44' 88 Odibe), 3 Del Grosso, 12 Ekdal (17' 9 Larrondo), 7 Reginaldo, 8 Vergassola, 22 Tziolis, 18 Ghezzal, 32 Maccarone (85' 10 Codrea). Αναπληρωματικοί: 31 Pegolo, 6 Terzi, 17 Fini, 11 Calaio'.
Προπονητής: Alberto Malesani.

Zaccheroni: ποτέ δεν είδα μια ομάδα μου να παίζει έτσι!
Το πρόβλημα της άμυνας πρέπει να το λύσω τώρα
Χάσαμε μια από τις σημαντικότερες ευκαιρίες, είμαστε
εξαιρετική ομάδα όταν είμαστε στο παιχνιδι,
όταν βγαίνουμε μπορεί να συμβούν όλα, και να χάσουμε

(Update) Εκνευρισμένος εμφανίστηκε ο Zaccheroni: "άλλο παιχνίδι αυτού του είδους δεν μπορώ να θυμηθώ από μια δική μου ομάδα. Η εξήγηση εν θερμώ είναι πάντα στο πε΄ριπου, χωρίς λεπτομέρειες: σίγουρα στο πρώτο μέρος το πρόβλημα αφορούσε το κεφάλι παρά τη φυσική κατάσταση, στο δεύτερο μέρος πέσαμε και από πλευράς φυσικής κατάστασης αλλά ήδη είχε σβήσει το φως, είχε αλλάξει η νοοτροπία", είπε ο mister.
Και όμως, "είχαμε κατααλάβει στην εντέλεια την προσέγγιση του παιχνιδιού, χωρίς να υποτιμήσουμε τον αντίπαλο, ευέλικτη και γρήγορη ανάπτυξη, κρατιόμασταν πολύ καλά στο γήπεδο. Μετά ένα λάθος, μπορεί να συμβεί (σ.σ. η άσιστ του Grygera στον Maccarone) ξανάβαλε στο παιχνιδι τη Siena. Περάσματα προς τα πίσω κάναμε πολλά, ίσως και υπερβολικά. Πιστεύω ότι ο Chimenti πρέπει να ήταν ο παίχτης που ακούμπησε περισσότερες φορές τη μπάλα στο παιχνίδι", είπε αιχμηρά. Και όταν ρωτήθηκε για το πρόβλημα της άμυνας (έχουμε δεχτεί... 39 γκολ, όσα η προτελευταία Atalanta και μόνον 5 άμυνες είναι χειρότερες) και τι θα έκανε αν έμενε, απάντησε: "τα γκολ που δεχθήκαμε; Λείπει η ισορροπία, μια συμπαγής αμυντική φάση. Αν θα έμενε στη Juve αν θα ξεκίναγα από την άμυνα; Εγώ πρέπει να το λύσω τώρα το πρόβλημα"...
Ο Zaccheroni δεν έκρυψε ότι το αποψινό ματς ήταν κομβικό και ότι χάθηκε σημαντική ευκαιρία: "το campionato αποτελείται από ευκαιρίες που πρέπει να αρπάξεις, αυτή ήταν από τις πιο σημαντικές: η προσέγγιση ήταν καλή, μετά χάσαμε την ικανότητα να την κάνουμε δική μας. Είμαστε μια εξαιρετική ομάδα όταν είμαστε μέσα στο παιχνίδι αλλά αν βγούμε από το παιχνίδι μπορούν να συμβούν τα πάντα, ακόμα και να χάσουμε", είπε επισημαίνοντας ότι η ομάδα δεν κατάφερε να αναπτυχθεί γρήγορα και να εκμεταλλευτεί την υπεροχή στο κέντρο μιας και ξοδευόταν σε πάσες.

Del Piero: φέτος μας συμβαίνουν
τα πάντα και ακόμα περισσότερα


(Update 2) "Δεν είναι ευτυχής στιγμή" επισημαίνει ο capitano που δεν δίστασε να παραδεχθεί τις ευθύνες της ομάδας: "όταν βάζεις 3 γκολ σε δέκα λεπτά και όλα μοιάζουν εύκολα μπορεί να συμβεί, υποσυνείδητα να επαναπαυθείς λίγο. Πέρα από την αξία της Siena το σημερινό 3-3 οφείλεται σε δική μας απαξία", πρόσθεσε για να συμπληρώσει: "είναι μια χρονιά που θέλουμε να αλλάξουμε αυτή είναι μαι χρονιά που μας συμβαίνουν τα πάντα και περισσότερα ακόμα. Τώρα δεν πρέπει να σταματήσουμε, ας σκεφτούμε θετικά" είπε και εκτιμώντας ότι το πρόβλημα δεν είναι οι διπλές υποχρεώσεις σε Ιταλία και Ευρώπη, πρόβλεψε "ένα θεαματικό ματς" στο Λονδίνο.
Η μοναδική στιγμή που δείχνει ευχαριστημένος είναι όταν του αναφέρουν τα 301 γκολ που γιορτάστηκαν με ειδικά μπλουζάκια: "ήταν μια ωραία έκπληξη, δεν ήξερα γι' αυτά τα μπλουζάκια". "Τι άλλαξε από το πρώτο γκολ που έβαλε με την Padova μέχρι σήμερα;" τον ρωτάνε. "Πέρασαν 17-18 χρόνια. Εκείνο που έμεινε ίδιο από πλευράς μου είναι η θέληση να έρχομαι πρώτος και να κερδίζω. Και αυτό είναι κίνητρο για μένα".

Candreva: πέραν του γκολ, όλα πήγαν χάλια

(Update 3) Με μια φράση τα είπε όλα ο Candreva: "δύσκολο να σχολιάσεις μια τέτοια ισοπαλία" είπε ο νεαρός που σήμερα έβαλε το δεύτερο γκολ του στη Serie A (in bianconero και τα δυο): "πέραν του γκολ, όλα πήγαν χάλα, ήταν πραγματικά μια άσχημη Κυριακή. Δεν μας είχε τύχει ποτέ μια ανατροπή μετά από τρία γκολ. Στο ημίχρονο είπαμε μεταξύ μας ότι το παιχνίδι δεν είχε τελειώσει αλλά μόλις μπήκαμε φάγαμε το δέυετρο γκολ. Κρίμα γιατί μπορούσαμε να εκμεταλλεύτούμε μια ιδιαίτερα ευνοϊκή Κυριακή, βλέποντας τα άλλα απουελέσματα. Πρέπει να συνεχίσουμε να ζούμε την κ;aθε μέρα, ξεκινώντας από την Πέμπτη για να προκριθούμε στο Europa League".

Legrottaglie: να πούμε όλοι μας mea culpa

"Δυστυχώς σε κάποια στιγμή έσβησε το φως. Σήμερα πρέπει να πούμε όλοι mea culpa για ό,τι συνέβη", είπε για πολλοστή φορά φέτος ο Legrottaglie (που όσο έπαιξε, πονεμένος, καλά πήγε) και συμπλήρωσε: "με το 3-0 μετά από δέκα λεπτά, μπορούσαμε να κερδίσουμε δυνάμεις ενόψει των επόμενων παιχνιδιών. Πάει να πει ότι αυτούς τους δυο βαθμούς που χάσαμε θα πάμε να τους πάρουμε στην Κυριακή στη Γένοβα και μετά στη Νάπολη. Τουλάχιστον σήμερα δεν υπήρξε αντανάκλαση στη βαθμολογία, αντίθετα κερδίσαμε ένα βαθμό επί του Palermo", συμπλήρωσε δείχνοντας πόσο άρρωστη είναι η ομάδα που δεν ξεκινά με δεδομένο τους 3 βαθμούς με Samp και Napoli, που βρίσκει ως παρηγοριά το ότι δεν ξέφυγε περισσότερο το Palermo.

Και ο F.Melo έβρισε τους φιλάθλους!...

(Update 4) Δεν φτάνει που έπαιξε ως συνήθως άσχημα (μόνο μια καλή φάση είχε, όταν γλύτωσε την ομάδα από ένα γκολ αποκρούοντας στη γραμμή), ο Βραζιλιάνος έριξε μια αγκονιά που δεν είδε ο διαιτητής και στο τέλος, καθώς αποδοκιμαζόταν έστειλε τους θεατές να πάνε... Να δούμε, θα πέσει πρόστιμο;

11 σχόλια:

Παναγιώτης είπε...

Δεν το είδα το παιχνίδι, κοινώς δεν έχω άποψη. Το μόνο που μπορώ να πω, με το φτωχό μου το μυαλό, είναι ότι δεν εξηγείτε αυτό το σκαμπανέβασμα στα αποτελέσματα. Να νικάς 3-1 την Φούλαμ και να φέρνεις "Χ" (ενώ νικάς 3-0 στο 10') στο Τορίνο με την Σιένα; Να γίνω κακός; Μήπως τα... στημένα ξεκίνησαν πιο νωρίς στο φετινό πρωτάθλημα; Ειλικρικά δεν ξέρω τι άλλο να σκεφτώ! Πρόκριση με Φούλαμ... τίποτα άλλο!

Fino alla fine, FORZA JUVE!

Un Gobbo ad Atene είπε...

Αν δεις το βίντεο Παναγιώτη φαντάζομαι πως θα συμφωνήσεις ότι όταν έχεις τον Grygera (πόσες φορές ένας παίχτης ευθύνεται για τρία γκολ;) δεν χρειάζεται να αναρωτιέσαι. Άσε που και ο F.Melo δεν ήταν στα καλύτερά του, για να το πούμε ευγενικά. Βάλε και την έλλειψη επιθετικών ιδεών, το "φως που έσβησε" που λέει ο Zac και να το 3-3...

Ανώνυμος είπε...

o zac exase ena mats apo 3-0!auto otan eisai juventus eidika apo thn siena einai anepitrepto!ntropi gia tous pantes kai ta panta gia to shmerino kseftiliki!prokaloume san omada thlipsi kai mono!
ferrara malaka tha plirosoume kai tou xronou ta fetina sou egklimata!posous akoma traumaties re alites???rtoimasteite gia megalo kazo thn pempti!
oso gia 4 thesi ksexaste th!pame se milan,inter,napoli,samptoria!
kai thelete thn gnomi mou:den thn aksizoume!!!!!!
zacceroni koimasai me taxuthta!
dimitris thess

Un Gobbo ad Atene είπε...

Με τους παίχτες που έχει στην διάθεσή του λόγω τραυματισμών, δεν νομίζω ότι ο Zac ή οποιοσδήποτε άλλος προπονητής είχε πολλές άλλες επιλογές: χωρίς Caceres, Zebina και, βέβαια, Chiellini, ποιον να βάλει να μαρκάρει; Και έπειτα, αν αυτοί οι παίχτες δεν μπορούν να κερδίσουν τη Siena ενώ έχουν προηγηθεί 3-0 στο 10', τι να πεις για προπονητές, συλλόγους, για τον Πάπα τον ίδιο;

Ανώνυμος είπε...

EFOSON OI PAIKTES POU XEIS STO KENTRO BLEPEIS OTI THELOUN FIALES OKSUGONOU APO TO 50 KAI META NA VAZES MEXRI KAI AMUNTIKA XAF THS PRIMAVERA AN XREIAZOTAN!POION NA FOVHTHEIS?????
TON TZIOLI???????????
ELEOS RE EKEI STHN JUVE MH MAS KANETE NA KSEXNAME TI OMADA YPOSTHRIZOUME!ELEOSSSSSSSSSSSSSSSSSSS!!!!!!!!ALHTHEIA O POULSEN POU HTAN?
DIMITRIS THESS

Un Gobbo ad Atene είπε...

Στον πάγκο, έχοντας λίγα λεπτά παιχνδιού με τη Fulham στα πόδια του. Φαντάζομαι ότι τον κράτησε για τη ρεβάνς. Άλλοι μέσοι στον πάγκο δεν υπήρχαν (ήταν μόνον ο Pinsoglio, τερματοφύλακας της Primavera, ο Grosso, ο Iaquinta και Camo, Brazzo που μπήκαν)

PS Δημήτρη, όλοι εκνευρισμένοι είμαστε, αλλά ας μην αρχίσουμε να φωνάζουμε και μεταξύ μας.

Ανώνυμος είπε...

gobbo aderfe otidipote eipa den paei gia sena etsi?pros theou!!!

Un Gobbo ad Atene είπε...

Αδερφέ, δεν θεώρησα ότι το είπες για μένα (και αυτό δικαίωμά σου θα ήταν). Απλώς τα κεφαλαία βγάζουν το μάτι.
Θα διακόψω για λίγο να χαζέψω τη Milan και μετά Domenica Sportiva να δούμε τι θα ακούσουμε πάλι...

Un Gobbo ad Atene είπε...

Αν πάει έτσι η Milan, πάλι η Inter θα το πάρει απο ανικανότητα όλων των άλλων. Στο πρώτο 45λεπτο, ένα δοκάρι της Chievo και ένα γκολ (της Chievo, πάντα) που ο επόπτης έβγαλε οφσάιντ...

Ανώνυμος είπε...

otan isofaristhkame o zac evgale alex kai evale to diego.dn eprepe na valei to iaquinta gia na piesei perissotero?exw proseksei oti o zac dn exei myrwdia apo allages.trelokefaloniths...

Un Gobbo ad Atene είπε...

Άλλες φορές του 'χουν βγει οι αλλαγές, σήμερα, έχει λογική αυτό που λες.