Τετάρτη 10 Μαρτίου 2010

Zaccheroni, Trezeguet: σεβασμό για τη Fulham και επιθυμία για το Europa League

Η ευχή-προτροπή του David Trezeguet για κατάκτηση του Europa League υπήρξε το αποκορύφωμα της συνέντευξης τύπου του Zaccheroni για το αυριανό ματς κατά της Fulham όπου ο mister κάλεσε και τον Mauro German Camoranesi.


Trezeguet:
τρία χρόνια χωρίς τίτλο,
ήρθε η ώρα να πάρουμε κάτι...


"Πάνε τρία χρόνια που δεν κερδίζουμε τίποτα, ήρθε η ώρα", είπε ο Trezegol που αναγνώρισε ότι η ομάδα περίμενε να παίξει σε άλλου είδους διοργάνωση "αλλά πρέπει να κοιτάμε μπροστά. Θέλουμε να προχωρήσουμε στην Ευρώπη και ευχόμαστε να φτάσουμε ως το τέρμα και να κερδίσουμε", είπε ο Trezeguet εκφράζοντας το σεβασμό της ομάδας για τη Fulham, "που απέκλεισε την ομάδα που κέρδισε το τελευταίο Κύπελλο Uefa" αλλά διαμηνύοντας ταυτόχρονα ότι η Juve θέλει να συνεχίσει το δρόμο που πήρε με τη νίκη στη Φλωρεντία.

Ελπίζω σύντομα να έχω τα 3/4 της ομάδας,
έτσι θα γίνουμε ανταγωνιστικοί και στα δυο μέτωπα

Σε ανάλογο μήκος κύματος, ο Zaccheroni σημείωσε ότι η Fulham είναι μια κλασσική αγγλική ομάδα, δυνατή, συμπαγής, όπου όλοι παίζουν για την ομάδα. "Θα είναι ένα σημαντικό παιχνίδι" είπε για να τονίσει ότι η αναμέτρηση θα παιχτεί στα 180'.
Ο Zaccheroni σημείωσε το γεγονός ότι άρχισε να ξαναβρίσκει τους τραυματίες, αλλά μόνον part-time, όπως είπε τονίζοντας ότι "το σημαντικό είναι να μην βρισκόμαστε συνεχώς με τους ίδιους 11 για τρία συνεχόμενα ματς. Ελπίζω σύντομα να έχω στην διάθεσή μου τουλάχιστον τα τρία τέταρτα της ομάδας, έτσι θα μπορέσουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί και στα δυο μέτωπα".

Από τους 21 που κάλεσε ο Zaccheroni απουσιάζει, εκτός από τους τραυματίες, και ο τιμωρημένος Felipe Melo. Στην διάθεση του προπονητή τέθηκαν οι: 5 Cannavaro, 6 Grosso, 7 Salihamidzic, 8 Marchisio, 9 Iaquinta, 10 Del Piero, 13 Manninger, 15 Zebina, 16 Camoranesi, 17 Trezeguet, 18 Poulsen, 21 Grygera, 22 Sissoko, 26 Candreva, 28 Diego, 29 De Ceglie, 33 Legrottaglie, 39 Marrone, 40 Immobile, 41 Pinsoglio, 44 Piccolo.
Προχωρώντας σε μια αποτίμηση της κατάστασης, ο Zaccheroni είπε πως ο Sissoko πρέπει να είναι εντάξει, ο Marchisio χθες ήταν στο κρεβάτι (με πυρετό), θα δούμε πώς θα είναι. Ο Poulsen; "Δεν έβγαλε 90λεπτο από όταν επέστρεψε αλλά είναι έμπειρος, έχει προσωπικότητα και ξέρει να διαχειριστεί τον εαυτό του. Αν παίξει θα ξέρει να βγάλει με δόση την ενέργειά του, όπως και ο Camoranesi", είπε διατυπώνοντας από εκείνη την ώρα (μεσημέρι) αμφιβολίες για το κατά πόσον είναι έτοιμος ο Caceres, που τελικά δεν μετέχει στην αποστολή.

Επιπλέον κίνητρο τα συγχαρητήρια του Elkann

"Τα συγχαρητήρια του John Elkann ικανοποιούν και αποτελούν ένα επιπλέον κίνητρο για να προχωρήσουμε", απάντησε στη σχετική ερώτηση ο Zaccheroni για να σημειώσει ότι η ομάδα πρέπει "να κάνει και άλλα βήματα μπροστά, πρέπει ακόμα να βρούμε τις ισορροπίες για να βοηθήσουμε τους επιθετικούς. Στον David ζήτησα να βοηθήσω πολύ την ομάδα και επειδή σε έναν σαν αυτόν δεν πρέπει να διδάξω πως θα βάλει γκολ. Πρέπει να είμαστε σε θέση να τον φέρουμε σε κατάσταση τέτοια που να κάνει αυτό που γνωρίζει να κάνει καλύτερα".

Μιλώντας ως ...interista, ο Hodgson:
ικανοποιημένοι που φτάσαμε ως εδώ
αλλά δεν θέλουμε να σταματήσουμε...

(Update) Στο Vinovo προπονήθηκε λόγω χιονόπτωσης η Foulham επιλέγοντας να αποδεχτεί τη σχετική πρόσκληση της Juve να μην βγει το προστατευτικό κάλυμμα του Olimpico και χαλάσει ο αγωνιστικός χώρος. Ο προπονητής των λονδρέζων, και παλιός γνωστός από Inter και Udinese, αναγνωρίζει ότι για την ομάδα του "είναι ήδη μια ικανοποίηση να έχουμε φτάσει ως εδώ και να παίζουμε με μια ομάδα όπως η Juventus. Είναι το αποκορύφωμα όσων κάναμε τόσα χρόνια. Αλλά δεν θέλουμε να σταματήσουμε και θέλουμε να συνεχίσουμε να μεγαλώνουμε γνωρίζοντας ότι έχουμε πολλά να κάνουμε ακόμα για να φτάσουμε συλλόγους όπως η Juventus, η Inter, η Milan, η Chelsea, η Liverpool". Σε ανάλογο μήκος κύματος ο Aaron Hughes που θα γίνει capitano καθώς θα λείψει λόγω τιμωρίας ο Murphy, σημειώνει ότι από παιδάκια ακούν για τη Juve και έτσι περιμένουμε με αγωνία το παιχνίδι. "Η Juve είναι πάντα η Juve, και ας μην περνά την καλύτερη της σεζόν", είπε για να συμπληρώσει ότι αυτός και οι συμπαίκτες του "θα προσπαθήσουν να τα δώσουν όλα για να πετύχουν ένα θετικό αποτέλεσμα".
Ο παλιός προπονητής της Inter είπε ότι μιλά κάθε τόσο με τον Massimo Moratti και ευχήθηκε "οι nerazzurri να κάνουν ένα σπουδαίο παιχνίδι κατά της Chelsea την προσεχή βδομάδα. Όπως πιστεύω ότι ο ο πρόεδρος (Moratti, εννοεί) θα έχει στην καρδιά του να παίζξει καλά η Foulham και να κερδίσει αύριο", είπε προσφέροντας μα ςάλλο ένα κίνητρο να κερδίσουμε: να χαλάσουμε την διάθεση του προέδρου της Inter!

Πηγές: Juventus.com, juventusfcnews

2 σχόλια:

Παναγιώτης είπε...

Μα τόσο κόμπλεξ ρε παιδιά με την Juventus; ΤΟΣΟ ΚΟΜΠΛΕΞ; Οι φάπες τόσα χρόνια τους πείραξαν το μυαλό με φαίνεται... Δεν πειράζει, ας συντονιστούν ΞΑΝΑ σήμερα να δούνε την μεγαλύτερη ομάδα της Ιταλίας. Καλή επιτυχία σήμερα στον αγαπημένο μας σύλλογο. Θέλουμε σκορ πρόκρισης από το Τορίνο. Πάμε λοιπόν!

Fino alla fine, Forza JUVE!

Un Gobbo ad Atene είπε...

Οι nerazzurri γεννήθηκαν κομπλεξικοί, Παναγιώτη. Ακόμα και τώρα που βρίσκονται, όπως βρίσκονται, εκεί που βρίσκονται, καταφέρνουν να κλαίγονται και να πλακώνονται: ο Mourinho πλακώθηκε με τον Balotelli, θέλησε να βγάλει επίσημη ανακοίνωση και του την έκοψε η Inter οπότε κανόνισε μέσω του γραφείου τύπου του δικού του και βγήκε στην "Gazzetta dello Sport" και τώρα δεν ξέρουν πώς να τα μαζέψουν...