Πέμπτη 29 Απριλίου 2010

Andrea Agnelli: εξαιρετικά περήφανος που θα συνεισφέρω στην ομάδα της καρδιάς μου

"Ο ορισμός μου στην προεδρία, απόδειξη της ενότητας στο εσωτερικό της Οικογένειας"
"Περήφανος" για την ανάληψη της προεδρίας που χαρακτήρισε "μαρτυρία της ενότητας της Οικογένειας" "η οποία είναι δεμένη με την ιστορία της Juventus", δήλωσε ο Andrea Agnelli σε μια σύντομη δήλωσή του στους δημοσιογράφους στους οποίους τον παρουσίασε ο Blanc δίνοντας του τον λόγο με ένα "Monsieur le Président"...

"Μια νέα αρχή" και μια μεγάλη ευκαιρία για τον ίδιο και τη Juventus, χαρακτήρισε o Blanc την ανάληψη της προεδρίας από τον Andrea Agnelli, Μια επιλογή που τόνισε ότι είναι απολύτως συμβατή με την παράδοση της Juventus και της οικογένειας Agnelli. "Σε μια κρίσιμη στιγμή, το να μπορέσουμε να δουλέψουμε πλάι πλάι με τον Andrea θα είναι καθοριστικό για τις προκλήσεις που βρίσκονται μπροστά μας", είπε ο Blanc επισημαίνοντας ότι δεν θα γίνουν δηλώσεις για αθλητικά θέματα επικαιρότητας, προφανώς για να αποφευχθούν ερωτήσεις για θέματα όπως του προπονητή όπου οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται.

"Για μένα είναι μια μέρα ιδιαίτερα φορτισμένη συναισθηματικά. Τους τελευταίους μήνες υπήρξε πολύ σπέκουλα για καταστάσεις που δημιουργούναν όσον αφορά σε εκείνο που έπρεπε και μπορούσε να είναι το μέλλον της Juventus και αγγίζαν και πολλά εσωτερικά ζητήματα της Οικογένειας", είπε ο Andrea Agnelli παίρνοντας το λόγο με ένα "grazie, Jean-Claude".
Στη συνέχεια είπε ότι μετά τη χθεσινή προαναγγελία της ανάληψης της προεδρίας από τον ίδιο με την προδημοσίευση της συνέντευξης του John Elkann (εδώ) και τη σημερινή επισημοποίηση της (εδώ), ο ίδιος ένιωσε πως ήταν υποχρέωσή του να εμφανισστεί στο Juventus Center για να πει δυο λόγια στους δημοσιογράφους, τους οποίους χαρακτήρισε "σημαντικό εταίρο για τη Juventus".

Η διαχείριση μένει στον Blanc


"O ορισμός μου, είπε, είναι η μαρτυρία της ενότητας που υπάρχει στο εσωτερικό της Οικογένειάς μας. Ήταν δυο δύσκολοι μήνες κατά την διάρκεια των οποίων χρειάστηκε να συνδεθούν μια σειρά ψηφίδες, που συνδιάστηκαν, και τα γεγονότα που ανακοινώσαμε τις τελευταίες δέκα μέρες είναι καθαρά η απόδειξη. Ένα πρώτο σημείο το οποίο θέλω να αποσαφηνίσω είναι ότι ο Jean Claude, εδώ στο πλάι μου, μένει και θα εξακολουθήσει να είναι ο διευθύνων σύμβουλος της Juventus. Αυτό σημαίνει ότι του αναλογεί η πλήρης εκτελεστική διαχείριση του συλλόγου, με την προσοχή να εστιάζεται σε δυο στοιχεία: την αναπτυξη των οικονομικών και της ολοκλήρωση του πρότζεκτ για το γήπεδο που για μας είναι θεμελιώδους σημασίας".
John Elkann: δεν χρειάζεται αύξηση μετοχικού κεφαλαίου

Να σημειωθεί ότι μιλώντας στους δημοσιογράφους μετά το τέλος της συνέλευσης της Exor, ο John Elkann, αφού χαιρέτισε εκ νέου την ανάληψη καθηκόντων από τον Andrea Agnelli "ως δυνατό σημάδι της εγγύτητας της Οικογένειας στην ομάδα" και τόνισε ότι "υπάρχουν πολλές προσδοκίες για την επόμενη σεζόν", ρωτήθηκε για το ενδεχόμενο αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου οπότε είπε ότι "τώρα δεν υπάρχει ανάγκη από χρηματοδότηση, η Exor το έπραξε προ τριετίας. Το σημαντικό, πάνω στο οποίο δουλέψαμε, είναι πώς να ενισχύουμε τον αθλητικό τομέα για την επόμενη χρονιά".
Στόχος η ανάπτυξη της Juventus,
τα αποτελέσματα της ομάδας της καρδιάς μου

Θα ενισχύσουμε όλη τη δομή της ομάδας


Στη συνέχεια ο Andrea Agnelli μίλησε πιο προσωπικά για τους στόχους του: "δέχθηκα αυτή την πρόκληση γιατί θεωρώ ότι μπορώ να δώσω μια σημαντική συνεισφορά στη μελλοντική ανάπτυξη αυτού του συλλόγου που για μένα προσωπικά σημαίνει το ποιά μπορεί να είναι τα αποτελέσματα της ομάδας, της ομάδας της καρδιάς μου. Θα είναι μαι περίπλοκη διαδρομή καθώς η κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε είναι μπροστά στα μάτια όλων μας. Το πρώτο στοιχείο θα είναι να πάμε να ενισχύσουμε τη δομή σε όλα τα επίπεδα και αυτό το εννοώ τόσο όσον αφορά τη λειτουργική δομή στο σύλλογο όσο και όσον αφορά την τεχνική, αθλητική δομή".

Η οικογένειά μου συνδεδεμένη με την ιστορία
της Juventus. Είμαστε εδώ για να δούμε στο μέλλον

Και ολοκλήρωσε αναφερόμενος στα συναισθήματά του: "η ιστορία της οικογένειάς μου υπήρξε βαθύτατα συνδεδεμένη με την ιστορία αυτής της ομάδας. Τα χρόνια (σ.σ. που είναι οι Agnelli στη Juve) είναι 84 και ο τελευταίος πρόεδρος ήταν ο πατέρας μου, Umberto, πάνε πενήντα χρόνια αλλά η εγγύτητά μας ήταν πάντα ολοκληρωτική. Με αυτή μου τη σκέψη δεν θέλω να δημιουργήσω συγκρίσεις με την άλφα ή βήτα ιστορική περίοδο, σήμερα είμαστε εδώ για να σκεφτούμε αποκλειστικά στο αύριο. Είμαι εξαιρετικά περήφανος που μπορώ να συνεισφέρω, θα το κάνω με το μεγαλύτερο πάθος και την μεγαλύτερη δουλειά, πηγαίνοντας οριστικά να εξαφανίσω εκείνο που είναι η ευθυγράμμιση του συμφέροντος του μετόχου, Exor, της Οικογένειας, εμείς και το μάνατζμεντ καθότι σήμερα έρχεται να κλίσει ένας κύκλος". Με αυτά τα λόγια ο Andrea Agnelli τόνισε ότι θα απαντήσει σε ερωτήσεις αφού αναλάβει και επίσημα, στο τέλος της σεζόν.

Πηγή: juventusfcnews, Juventus.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: