Τετάρτη 14 Απριλίου 2010

Οι νομικοί της Juve θέλουν να ξαναδούν την αθλητική δίκη του 2006 και εκείνο το scudetto

Οι χθεσινές εξελίξεις στο δικαστήριο της Νάπολη (εδώ), έβαλαν σε κίνηση τους νομικούς συμβούλους της Juventus. Σύμφωνα με τη "Stampa", αναμένοντας την επίσημη μεταγραφή των τηλεφωνημάτων από εμπειρογνώμονες που αναμένεται να ορίσει το δικαστήριο, πιθανότατα την επόμενη Τρίτη με την επανάληψη της διαδικασίας, το νομικό τιμ των bianconeri θα έχει μπροστά του ως νέο δεδομένο την εμπλοκή και άλλων συλλ΄γων, με πρώτη την Inter, στην υπόθεση calciopoli.
Σε εκείνο το σημείο, γράφει η "Stampa", οι νομικοί της Juve θα απευθυνθούν απευθείας στον πρόεδρο της Ομοσπονδίας (Figc), Giancarlo Abete, ζητώντας την ανάκληση του scudetto που απονεμήθηκε στους nerazzurri στις 26 Ιουλίου 2006 από τον έκτακτο επίτροπο Guido Rossi. Στη Juventus έχυν πειστεί ότι πρέπει να ανακληθεί το scudetto από έναν σύλλογο που, με βάση τις υποκλαπείσες συνομιλίες που κατατέθηκαν στο δικαστήριο, κάθε άλλο παρά άσχετος ήταν -και αυτό, ανεξάρτητα με το κατά πόσο θα τεκμαίρεται νομικά η κατηγορία της αθλητικής απάτης.
Η Juve, γράφει η εφημερίδα, μελετά και την αίτηση για αναθεώρηση της αθλητικής δίκης του 2006. "Δύσκολο αλλά δεν αποκλείεται πλέον", γράφει η εφημερίδα επισημαίνοντας ότι σε αυτή την κατεύθυνση οι νομικοί του συλλόγου θα κινηθούν μόνον εφόσον κριθεί ότι από τα τηλεφωνήματα που γίνονται έγγραφα του δικαστηρίου, προκύψουν καθαρά -από ομική άποψη- στοιχεία που να αμφισβητούν την προ τετραετίας ετυμηγορία.
Τι κάνει η Figc; Χθες το απόγευμα, ο πρόεδρος Abete ενημερώθηκε για ό,τι έγινε στο δικαστήριο από τον συνήγορο της Ομοσπονδίας, που παρίσταται στη δίκη, Tito Milella. Τώρα πιά, πιάνει δουλειά ο εισαγγελέας της Figc, Palazzi: αφού πάρει επίσημα τα τηελφωνήματα, θα τα αξιολογήσει και αναμένεται να καλέσει τους νέους πρωταγωνιστές για να προλάβει την παραγραφή...

Πηγή: La Stampa

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αμεση επιστροφη του μοτζι στην γιουβεντους!!!!!!!!!!οποιαδηποτε καταληξη θα χει αυτη η φαρσοκωμωδια!!!!
δημητρης θες

Παναγιώτης είπε...

Μαζί σου 10000% φίλε Δημήτρη. Ο «Lucky Luciano» μόνο μπορεί να βάλει κάποια πράγματα στην θέση τους, στον αγωνιστικό τομέα.