Κυριακή 11 Απριλίου 2010

Η υπεράσπιση του Moggi θα σύρει τον Moratti στο δικαστήριο της Napoli

Ξεκινά επίσημα η έρευνα στην Ομοσπονδία
Η προσπάθεια αντιπερισπασμού του Moratti που διοχέτευσε στις φιλικές του εφημερίδες χθες ότι θα μπορούσε να παρουσιαστεί στη δίκη ως "μάρτυρας ενημερωμένος για τα πράγματα" (αναλυτικά εδώ), πέφτει στο κενό: η υπεράσπιση του Moggi ανακοίνωσε πως θα τον καλέσει αυτή και αυτό την ώρα που ο Stefano Palazzi, εισαγγελέας της Ιταλικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας άνοιξε ήδη επίσημα φάκελο για τη διερεύνηση του πραγματικού σκανδάλου calciopoli.

Ο Palazzi όρισε τους βοηθούς του

Μετά τις σχετικές δηλώσεις του προέδρου της Ομοσπονδίας, Giancarlo Abete (εδώ), ο ομοσπονδιακός εισαγγελέας Stefano Palazzi άνοιξε επίσημα φάκελο για την υπόθεση των νέων συνδιαλέξεων αναθέτοντας στον αναπληρωτή του και έναν έμπιστο ανακριτή να αρχίσουν τη συλλογή των στοιχείων -άλλωστε, ο Abete ζήτησε από το δικηγόρο που εκπροσωπεί τη Figc στη δίκη στη Νάπολη να φέρει όλα τα στοιχεία που θα προκύψουν οπότε αναμένεται να βρεθούν επίσημα στα χέρια της αθλητικής δικαιοσύνης και τα 171.000 τηλεφωνήματα. Ως τότε, ο φάκελος γεμίζει με τα στοιχεία που δημοσιεύονται σε εφημερίδες και sites. ,

Prioreschi: θα τον φέρουμε εμείς τον Moratti

Ο επικεφαλής της υπεράσπισης του Moggi, Maurilio Prioreschi, ακυρώνει την προσπάθεια του Moratti να εμφανιστεί "αυθορμήτως" ανακοινώντος, στο "Tuttosport" ότι θα καλέσει στη δίκη Moratti και Tronchetti Provera, πρών πρόεδρο της Telecom και σήμερα της Pirelli, ως μάρτυρες: "δεν μπορεί να παρουσιαστεί στην ακροάση, γιατί στη δίκη είμαστε στη φάση της συζήτησης. Αλλά μπορώ από τώρα να τον καθησυχάσω, με την έννοια ότι θα έχουμε εμείς την τιμή να τον καλέσουμε. Ως μάρτυρα, προφανώς, γιατί είμαστε εμείς οι πρώτοι που θέλουμε να ακούσουμε εκείνο που ο πρόεδρος Inter θα έχει να πει για όσα βγαίνουν στη φόρα. Θα έχει την υποχρέωση να απαντήσιε ενόρκως στις ερωτήσεις μας, σε εκείνες της πολιτικής αγωγής και των εισαγγελέων"

Φίλαθλοι κινούνται νομικά κατά της ιδιοκτησίας

της Juve για λανθασμένη νομική διαχείριση του 2006

Στο περιθώριο όλων αυτών, ο σύλλογος "Giulemanidellajuve" (Κάτω τα χέρια από τη Juve) Που δημιουργήθηκε το 2006, ετοιμάζει αγωγή κατά της ιδιοκτησίας και της Juventus: κατέθεσαν ήδη σχετικό φάκελο σε δικηγόρους "δοκιμασμένης πίστης juventina" για να κινηθούην κατά του συλλόγου για "λανθασμένη νομική διαχείριση των γεγονότων της calciopoli με επακόλουθη οικονομική ζημία σε βάρος των μικρών μετόχων" αλλά και για την "ανικανότητα διαχείρισης" στη συνέχεια που είχε ως συνέπεια η ομάδα να παίζει ρόλου κομπάρσου.

Πηγές: Tuttosport, Ju29ro.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: