Παρασκευή 9 Απριλίου 2010

Pancalli: θα μπορούσαν να ληφθούν αποφάσεις

"Προέκυψαν νέα γεγονότα που η Figc (Ομοσπονδία) θα ξέρει σίγουρα να αξιολογήσει με προσοχή. Υπό το φως όσων προκύπτουν θα πρέπει να γίνουν οι κατάλληλες αξιολογήσεις για εκείνες που μετά θα πρέπει να γίνουν αποφάσεις που θα μπορούσαν και να ληφθούν": αυτή τη θέση πήρε ο Luca Pancalli, πρόεδρος της Παραολυμπιακής Επιτροπής και πρώην εξαιρετικός επίτροπος της Ομοσπονδίας αμέσως μετά την Calciopoli το 2006.

Από τότε έλεγα ότι δεν έπρεπε
να απονεμηθεί το scudetto στην Inter

"Ό,τι διαβάζουμε σήμερα μας δίνει μια ιδέα ενός συστήματος πιο δομημένου απ' όσο θα μπορούσε κανείς να φανταστεί. Αν υήρξε βιασύνη στην απονομή του scudetto στην Inter; Ο πρώην επίτροπος Guido Rossi εκείνη την περίοδο εμπιστεύτηκε την άποψη της επιτροπής "σοφών" που περι'εγραψε την κατάσταση εξηγώντας καλά ότι το scudetto μπορούσε να απονεμηθεί ή να μην απονεμηθεί. Υπό το φως αυτής που υπήρξε η απόφαση της εποχής, ο Rossi αποφάσισε να το απονείμει στην Inter. Εγώ πάντα έλεγα ότι μπορούσε να μην απονεμηθεί".
Ο Pancalli αναγνώρισε ότι στη βάση των συνδιαλέξεων που έρχονται στην δημοσιότητα "κάποιες εκτιμήσεις παραπάνω μπορεί να γίνουν αλλά εκείνη την εποχή αυτά τα νεά δεν υπήρχαν. Σήμερα θα ήταν πρόωρο να εκφράσουμε εκτιμήσεις πριν αξιολογήσουμε προσεχτικά τα νέα δεδομένα. Παραδεχόμενοι και όχι παραδεχόμενοι ότι κατά το παρελθόν έγιναν λάθη, δεν θα ήταν η περίπτωση να επαναληφθούν", κατέληξε ο Pancalli.

Petrucci: στο πλευρό του Abete

O πρόεδρος της Ολυμπιακής Επιτροπής, Gianni Petrucci τάχθηκε στο πλευρό του προέδρου της Ομοσπονδίας, Giancarlo Abete τονίζοντας ότι συμμερίζεται όλα όσα είπε χθες. Θα είμαστε στο πλευρό του "σε όλα ατά που θα πρέπει να γίνουν. Η Figc έχει όλη την αυτονομία που χρειάζεται γιανα δράσει κατά τον πιο σοβαρό και λογικό τρόπο που γίνεται", κατέληξε.

Πηγή: Tuttosport

Δεν υπάρχουν σχόλια: