Τετάρτη 26 Μαΐου 2010

Ημέρα μνήμης η 29η Μαϊου

Οι φίλαθλοι θα ζητήσουν από το σύλλογο να θυμάται
Η μαύρη 29η Μαϊου πλησιάζει. Η Liverpool αποφάσισε να τιμήσει τους νεκρούς μας τοποθετώντας μια αναμνηστική πλακέτα (εδώ), ο popolo bianconero ετοιμάζεται να κατέβει στους δρόμους του Τορίνο, για να τιμηθούν οι 39 νεκροί -ο Δήμος του Τορίνο έχει ήδη αποδεχτεί να ονομάσει προς τιμήν τους μια πλατεία [1]- και ζητώντας από τη Juventus (η ανακοίνωση εδώ), ταυτόχρονα με τις κινήσεις για να υπάρξει δικαίωση για το 2006, να τιμήσει τους νεκρούς της με μια αναμνηστική πλακέτα στο νέο γήπεδο σε σημείο όπου θα μπορεί να φτάνει κανείς χωρίς εισιτήριο ώστε ο καθένας μας να μπορεί να αφήσει ένα λουλούδι να τους τιμήσει.

Η εκδήλωση

"Είναι ένα γήπεδο όπου 39 άνθρωποι δεν θα μπορούν να μπουν γιατί πέθαναν κατά τον χειρότερο τρόπο, γι' αυτή τη φανέλα", εξηγεί η Annamaria από το OrgoglioGobbo, έναν από τους βασικούς διοργανωτές της εκδήλωσης (μαζί με το Ju29ro Team, την Combriccola Romana, τους Ultras Juve της Curva Nord και Sud) που θυμίζει ότι η Juve το μόνο που έχει είναι μια πλακέτα στην έδρα της όπου η είσοδος απαγορεύεται για το κοινό...
Η εκδήλωση "αφορά το παρελθόν και το μέλλον γιατί αν αντιμετωπιστεί το παρελθόν θα αλλάξει και το μέλλον", λέει η Annamaria σε μια συνέντευξη στο "uccelinodidelpiero.com" μέσω την οποίας ζητά από τη νέα διοίκηση να συμπεριφερθεί ως Juventus και να ζητήσει την αναθεώρηση της αθλητικής δίκης "για να υπερασπιστεί την ιστορία της, τις νίκες της, τα scudetti της, τους φιλάθλους της". "Στις 29 θέλουμε να τους δώσουμε να καταλάβουν ότι θέλουμε έναν πραγματικό πρέοδρο και όχι κάποιον που δανείζει το όνομά του", προσθέτει η Annamaria που ήταν στο Heysel...
Το Gruppo Greco στις Βρυξέλλες

(Update) To Gruppo Greco ενημερώνει ότι θα παρευρεθεί στην εκδήλωση που θα γίνει το Σάββατο το απόγευμα έξω από το Heysel, στις Βρυξέλλες (η ανακοίνωση εδώ).
Η εκδήλωση στο Τορίνο θα ξεκινήσει με λειτουργία στην εκκλησία της Santa Rita (zona Stadio Olimpico) στις 11 (ώρα Ιταλίας) και θα συνεχιστεί με συγκέντρωση στην Piazza Caio Mario μεταξύ 12.30 και 13.30 η οποία θα ξεκινήσει με ενός λεπτού σιγή, την ανακοίνωση μιας petition προς το Δήμαρχο του Τορίνο και τη Juventus FC (υπογραφές εδώ), συζήτηση για την calciopoli και πορεία προς την έδρα του συλλόγου. Μια εκδήλωση στήριξης στον Andrea Agnelli απέναντι στα κέντρα εξουσίας της Exor, προδιαγράφεται, με βάση τη συνέντευξη. "Εμείς θέλουμε την πραγματική Juve και θέλουμε περισσότερο σεβασμό".
[1] Με ανακοίνωση της 29 Ιουλίου 2009, ο Δήμος του Τορίνο δήλωσε ότι θα ονομαστεί "Viitime dell'Heysel" ο κήπος/πλατεία στο εσωτερικό της οδού Altessano, κοντά στο Delle Alpi.

Πηγή: uccelinodidelpiero.com, comunetorino.it

Δεν υπάρχουν σχόλια: