Πέμπτη 13 Μαΐου 2010

Προτεραιότητα η οργάνωση του συλλόγου

Τα media εξακολουθούν να μεταγραφολογούν ασύστολα, στα χαρτιά η νέα Juventus παρουσιάζεται τουλάχιστον ως Dream Team παραβλέποντας ότι για την υλοποίηση ενός τέτιου ονείρου θα χρειαζόταν φαραωνικές επενδύσεις που, σε περίοδο οικονομικής κρίσης (η οποία αφορά έντονα και την Ιταλία), δεν είναι πιθανές, πόσο μάλλον που το ταμείο του συλλόγου δεν είναι στην καλύτερη κατάσταση... Αυτό, φυσικά, δεν σημαίνει ότι δεν θα γίνουν και σημαντικές μεταγραφές αλλά να ξαναχτιστεί από το μηδέν μια ευθέως ανταγωνιστική και μάλιστα και σε ευρωπαϊκό επίπεδο ομάδα, δεν δείχνει άμεσα εφικτό.

Σε κακή οικονομική κατάσταση


Ο Salvatore Cazzolino, από τους επικεφαλής του "Ju29ro.com" και εκπρόσωπός του στη συνέλευση των μετόχων, σε ένα άρθρο του με τον ενδεικτικότατο τίτλο "Ξαναχτίζοντας πάνω στα ερείπια", περιγράφει πόσο και πώς έχει απαξιωθεί -με οικονομικούς όρους- η Juventus από τη διαχείριση Blanc και πώς οι απώλειες εσόδων, από σπόνσορες, τηλεοπτικά δικαιώματα, εισιτήρια και bonus Champions, μείωση τιμής μετοχής, αγγίζουν τα 50 εκ. €. Κυρίως, όμως, περιγράφει πώς ο Andrea Agnelli διαπίστωσε πλέον με τα μάτια του ότι έχει διαλυθεί οργανωτικά και διοικητικά ο σύλλογος αλλά και η ίδια η ομάδα όπου στα αποδυτήρια υπάρχουν περισσότερες από μια φατρίες: "η κατάσταση από μέσα είναι χειρότερη απ' ότι φαίνεται απ' έξω", γράφει ενδεικτικά...
Σε αυτό το πλαίσιο και έχοντας ως στόχο την απεξάρτηση από την Exor, ο Cazzolino εκτιμά πως πρώτη προτεραιότητα για το νέο πρόεδρο πρέπει να είναι η οργάνωση του συλλόγου σε γερές βάσεις ώστε να ξαναγίνει η Juve -ο Cazzolino επιμένει ότι πλησιάζει η ώρα της επιστροφής του Romy Gai στη διαχείριση των οικονομικών. Ετοιμάζεται, τέλος, και μια αλλαγή στον τομέα calciopoli: μετά την κατάθεση της έκθεσης με την οποία ζητείται η ανάκληση του scudetto 2006 αλλά και η παραπομπή της Inter και των άλλων εμπλεκομένων (αναλυτικά εδώ), ο Andrea Agnelli φέρεται έτοιμος να αλλάξει το νομικό τιμ που εκπροσωπεί το συλλογο στη δίκη.

Capello, Spalletti οι πρώτοι στόχοι

"Γκρι καπνός" από την επαφή με Del Neri

Από διαπραγμάτευση με Della Valle περνά o Prandelli

Όλα αυτά σημαίνουν ότι και στον τεχνικό-αγωνιστικό τομέα χρειάζονται προσεχτικές κινήσεις για να μην πεταχτούν μερικές δεκάδες εκατομμύρια ακόμα από το παράθυρο. Θα χρειαστεί, επομένως, υπομονή, γράφει ο αρθρογράφος, προσπαθώντας να χαμηλώσει τον πήχυ των προσδοκιών τον οποίο τα media βάζουν τοσο ψηλά που να κινδυνεύει να δημιουργηθεί κλίμα απαξίωσης...
Η πρώτη προτίμηση του Andrea Agnelli για τον πάγκο φέρεται να παραμένει ο Capello αλλά είναι δύσκολο να προσδοκά κανείς την επιστροφή του Don Fabio που έχει πρώτα να τελειώσει ένα Μουντιάλ... Ακολουθεί ο Spalletti, που είναι πολύ δύσκολο, όμως, να απελευθερωθεί από τη Zenit.
Τι γράφεται ότι μένει; Μεσοπρόθεσμες λύσεις που να φέρουν ισορροπία, οργάνωση και ιεραρχία στα αποδυτήρια: Prandelli και Del Neri. Με το σημερινό τεχνικό της Sampdoria, η "Stampa" αποκαλύπτει ότι πραγματοποιήθηκε ήδ επαφή του Andrea Agnelli από την οποία βγήκε "γκρι κάπνός": ο προπονητής δεν φέρεται να έπεισε με δεδομένο μάλιστα ότι έχει αποτύχει σε όλους τους μεγαλύτερους συλλόγους όπου έχει πάει: Porto, Roma. Όσον αφορά στον Prandelli, πάλι, το ζήτημα μπορεί να λυθεί -αν μπορεί να λυθεί- μόνο στο ανώτερο επίπεδο: με απευθείας διαπραγμάτευση ανάμεσα σε Agnelli και Della Valle.
Όσον αφορά στις άλλες λύσεις που έχουν ακουστεί, ο Allegri φαίνεται να είναι ήδη στην τροχιά της Milan ("είναι milanista", είπε ο Galliani) έχοντας ήδη αντιμετωπιστεί με έντονο προβληματισμό μετά την εμπειρία από το πείραμα Ferrara...

Πηγές: Ju29ro.com, La Stampa

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Να τα μας.....βγαινουν σιγα σιγα τα πραγματα στην φορα!τι εγινε???ξαφνικα απο κει που λεγαμε οτι ο μπλαν ειναι καλος στην διαχειρηση των οικονομικων τωρα τα στοιχεια λενε το αντιθετο?η λυση ειναι μια ΞΗΛΩΜΑ στους παντες!!!!!!
Ο πρεζιντεντε ανιελι με ποια λογικη μπορει να θελει καπελο την στιγμη που στην χειροτερη περιπτωση θα τον εχουμε διαθεσιμο 12 ιουλιου?μιλαμε διανοια ο ανθρωπος!αυτο το μπουρδελο που λεγεται γιουβεντους δεν ξερει τι ακριβως εχει σκοπο και στοχο να κανει!προπονητη επρεπε ηδη να χε κλεισει και αυτοι πετανε χαρταετο!
δημητρης θες

Un Gobbo ad Atene είπε...

Για να είμαστε δίκαιοι, Δημήτρη: ο Cazzolino και η ομάδα του "Ju29ro.com" έχουν αμφισβητήσει την οικονομική διαχείριση Blanc από... πάντα! Μάλιστα, ο Cazzolino έχει φέρει το θέμα πολλές φορές και στην Γενική Συνέλευση μετόχων.

Ο Agnelli θα ήθελε Capello αλλά εξετάζει τι άλλο είναι εφικτό ακριβώς επειδή ο Don Fabio δεν θα είναι διαθέσιμος νωρίς και κυρίως για να εμπλακεί πιο ενεργά στις μεταγραφές και να οργανώσει την προετοιμασία -αν και, εδώ που τα λέμε, αν ο Capello έλεγε "ναι" αυτά θα μπορούσαν, έστω δύσκολα, να αντιμετωπιστούν.

Παναγιώτης είπε...

Να αρχίσω από το τέλος. Και εγώ κρίνω ότι το θέμα με τον Fabio είναι ότι δεν θέλει να έρθει στην Juventus. Όπως πολύ σωστά λέει ο Gobbo αν έλεγε το "ναι" θα την βρίσκαμε εύκολα την άκρη. Τώρα όσον αφορά τα οικονομικά δεδομένα της διοίκησης Blanc νομίζω ότι δεν παίζει να υπήρχε έστω και ένας που να πίστευε ότι φέτος η χρονιά θα είχε θετικό πρόσημο. Ούτε καν σταθερό, λέω εγώ. Τα λάθη που γίνανε φέτος είναι παράδειγμα προς αποφυγήν για όλα τα σωματεία του πλανήτη. Πλέον, ξεκινάμε και πάλι από μηδενική φάση. Θεωρώ την χρονιά που έρχεται ότι θα μοιάζει πάρα πολύ με την σεζόν 2007/08, όταν και ανεβήκαμε από της Serie B. Μακάρι να βγούμε τρίτοι όπως και τότε βέβαια. Χρειάζονται ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ προσεκτικές κινήσεις και, για να λέμε και του στραβού το δίκιο, με 4-5 απλά καλές προσθήκες μπορείς να μπεις τριάδα. Τώρα θα μου πείτε σωστά "Ρε Παναγιώτη αυτός είναι ο στόχος σου; Η τριάδα;" και θα σας απαντήσω και βέβαια όχι. Αλλά, έτσι όπως μας κατάντησαν κάποιοι εγκληματίες (που δεν βλέπω να πληρώνουν για αυτά που έκαναν) σκέφτομαι ρεαλιστικά. Υπομονή και γερό στομάχι παιδιά... Έχουμε ακόμα έναν γολγοθά να ανέβουμε για να επαναφέρουμε την JUVENTUS εκεί που της ανήκει... ΜΟΝΟ στην ΚΟΡΥΦΗ.

Un Gobbo ad Atene είπε...

Συμφωνώ με τον Παναγιώτη και από την εξής άποψη: η κατάρρευση των οικονομικών οφείλεται στην καταστροφική σεζόν: με τέτοια αποτελέσμτα, οι σπόνσορες δεν δίνουν λεφτά, τα τηλεοπτικά δικαιώματα μειώνονται, τα bonus του Champions League εξαφανίζονται και τα έσοδα από την πώληση προϊόντων και γενικά της εικόνας σου πέφτουν διότι απαξιώνεται το brand name σου.

Η ευθύνη του Blanc ως προέδρου, διευθύνοντος συμβούλου και γενικού διευθυντή βρίσκεται ακριβώς εδώ: χρεώνεται το χτίσιμο αυτής της ομάδας που είχε αυτά τα καταστροφικά αποτελέσματα που, μες τη σειρά τους, έχουν επίπτωση και στα οικονομικά, άρα και στο μέλλον.