Παρασκευή 14 Μαΐου 2010

Πικρός αποχαιρετισμός Zaccheroni: κρίμα, πήγαμε χειρότερα αλλά με τόσους τραυματισμούς...

Την ώρα που ο Leonardo ανακοίνωνε ότι αποχαιρετά τη Milan, το δικό του "πικρό" αποχαιρετισμό έδινε ο Zaccheroni, παραμονή του ματς κατά της Milan, της ομάδας με την οποία κατέκτησε το πρωτάθλημα το 1999: "λυπάμαι κυρίως γιατί δεν έχουμε πια χρόνο να βελτιώσουμε την κατάσταση. Όταν έφτασα ήλπιζα να μπορέσω να βελτιώσω τη βαθμολογία αλλά τελικά βρισκόμαστε ένα σκαλοπάτι πιο κάτω", είπε για να προσθέσει ότι μετά από μια τέτοια χρονιά είναι λογικό να αλλάζει η ομάδα προπονητή.

Κατανοώ την αλλαγή

"Δεν με ειδοποίησαν ακόμα επίσημα", πρόσθεσε και δεν έκρυψε ότι ένιωσε ικανοποίηση όταν κάποια στιγμή ένιωσε ότι "μπορεί να ανανέωναν την εμπιστοσύνη στο πρόσωπό του, αλλά κατανοώ απόλυτα ο σύλλογος να κοιτάξει αλλού γιατί η σεζόν ήταν αυτή που ήταν και είναι δύσκολο να ξαναξεκινήσεις με τον ίδιο προπονητή αν και ο προπονητής έφτασε όταν η κατάσταση ήταν ήδη αυτή. Αλλά δεν παραπονιέμαι σήμερα και δεν θα παραπονεθώ αύριο", συμπλήρωσε και χαρακτήρισε υψηλού επιπέδου όλα τα ονόματα που κυκλοφοτούν για την διαδοχή του. "Κέρδισαν όλοι λιγότερο από μένα; Ξέρω πολύ καλά ότι στο ποδόσφαιρο μετράει το τελευταίο αποτέλεσμα".

Και ποιός απέδωσε φέτος;


Ο Zaccheroni δεν θέλησε να πει κακή κουβέντα για κανέναν παίχτη. Ακόμα και όταν οι ερωτήσεις στράφηκαν κατά συγκεκριμένων παιχτών ("σας απογοήτευσε ο Diego;"), ο Zac τήρησε τη θέση "και ποιος απέδωσε φέτος όπως αναμενόταν;". Και πρόσθεσε πως κανείς δεν του ζήτησε έναν απολογισμό αλλά θα είναι ευτυχής να πει την άποψή του στο σύλλογο. Στο μεταξύ, είπε ότι υπέδειξε τον Candreva στον Lippi.
Οι 22 για τη Milan

Στο Τορίνο έμειναν Sissoko, Grygera, Giovinco και Chimenti. Στην διάθεση της ομάδας όλοι οι άλλοι. Οι 22 που επέλεξε ο Zaccheroni είναι: 1 Buffon, 2 Caceres, 3 Chiellini, 4 Felipe Melo, 5 Cannavaro, 6 Grosso, 7 Salihamidzic, 8 Marchisio, 9 Iaquinta, 10 Del Piero, 11 Amauri, 13 Manninger, 15 Zebina, 16 Camoranesi, 17 Trezeguet, 18 Poulsen, 26 Candreva, 27 Paolucci, 28 Diego, 29 De Ceglie, 33 Legrottaglie, 44 Piccolo.
Οι τουρνέ φταίνε για τους τραυματισμούς

Ο Zaccheroni απέδωσε την πολύ κακή χρονιά στους τραυματισμούς ("σε μερικά παιχνίδια είχα εκτός 10 ή 11 παίχτεςκαι οι άλλοι μόλις είχαν επανέλθει, άρα δεν ήταν στην καλύτερή τους κατάσταση", είπε) και όταν ρωτήθηκε για τις αιτίες, απάντησε: "πιστεύω ότι βρίσκονται στην περίοδο των φιλικών πριν το πρωτάθλημα. Όχι εξαιτίας της δουλειάς προετοιμασίας των γυμναστών αλλά εξαιτιας των τουρνέ που προβλέπουν μόνο παιχνίδια όπου οι ομάδες δεν μπορούν να είναι ακόμα έτοιμες", τόνισε -αυτή είναι και η εκτίμηση πολλών ειδικών γιατρών που υπογραμμίζουν ότι οι τουρνέ που γίνονται όλο και πιο πυκνές (για τα λεφτά των επάθλων και τα τηλεοπτικά δικαιώματα) στερούν τη δυνατότητα καλής προετοιμασίας με αποτέλεσμα να πολλαπλασιάζονται τα προβλήματα τραυματισμών.
Όσον αφορά το ενδεχόμενο να ευθύνονται τα γήπεδα του Vinovo, o Zac απάντησε: "δεν είμαι αγρονόμος αλλά θα απέκλεια το πρόβλημα να είναι εδώ".

Τώρα που φεύγει ένα μεγάλο "in bocca al lupo" και -γιατί όχι;- ένα "ευχαριστώ" που δέχθηκε να αναλάβει το σύλλογο σε τέτοιο χάλι. Δεν ήταν ό,τι καλύτερο; Ok, αλλά ήταν ό,τι δεχόταν να έρθει..
.

Πηγές: Juventus.com, Tuttosport

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ατιμη κοινωνια που με φερνεις στην θεση να υπερασπιστω τον τζακερονι!καημενε τζακερονι αυτη την στιγμη χανεις την θεση σου απο καποιον που εκτος του οτι δεν εχει κερδισει τιποτα σε σχεση με σενα στην ζωη του παιρνει την θεση σου επειδη δεν εχει τραυματισμους!ποσο σουρεαλιστικη ομαδα ειμαστε ρε?

Υ.Γ Κανενα ευχαριστω στον τζακερονι απο μερους μου!ποτε ξανα δεν θα ειχε και δε θα εχει στο εξης ευκαιρια να προπονει εναν τοσο ΤΕΡΑΣΤΙΟ συλλογο οπως η γιουβε μας!τα αποτελεσματα του με καθαρη ευθυνη δικια του τα εξης¨:ΞΕ-ΦΤΙ-ΛΙ-ΣΤΙ-ΚΟΣ αποκλεισμος απο την φουλαμ και 7(!!!!) θεση!!!ΣΤΟ ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΓΡΑΦΕΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΡΑΜΠΟ ΠΡΟΚΑΤΟΧΟ ΤΟΥ!
Δημητρης θες