Δευτέρα 28 Ιουνίου 2010

Οργισμένη απάντηση του Gentile στον Maradona: είναι τσαρλατάνος, αυτός αποβλήθηκε για βίαιο παιχνίδι, όχι εγώ

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός τον αποκάλεσε killer, αυτόν που έχει αποβληθεί μόνο μια φορά για χέρι ενώ ο Maradona, στο Μουντιάλ του '82 όπου ο Gentile τον έσβησε, αποβλήθηκε για κλωτσιά σε στυλ καράτε...
"Μετά απ' αυτό που είπε χθες βράδυ, οφείλω να συνχταχθώ με την άποψη του Pelè και του Platini. O Maradona είναι περισσότερο τσαρλατάνος παρά προπονητής": πρόκειται για έναν Gentile έξαλλο με τον ομοσπονδιακό τεχνικό της Αργεντινής που, προκειμένου να καλύψει το γκολ οφσάιντ του Tevez, γύρισε την κουβέντα και επικαλέσθηκε μια αποβολή που δεν δόθηκε, όπως είπε, σε έναν αμυντικό του Mexico που μάρκαρε τον Messi: "δεν γυρίσαμε δα στην επχοή των αμυντικών-killer όπως ο Gentile" είπε ο Maradona.


To πρώτο μέρος εκείνου του περίφημου Italia-Argentina του '92 όπου ο Gentile μπλοκάρισε τον Maradona της Παγκόσμιας Πρωταθλήτριας του '78 που πήρε 3 κίτρινες κάρτες (Kempes, Maradona, Ardiles) έναντι 2 της Squadra Azzurra... Ήταν η αρχή της μεγάλης πορείας που θα οδηγούσε στον 3ο Παγκόσμιο τίτλο.

Το δεύτερο ημίχρονο όπου η Italia θα βγει μπροστά, ο Gentile έχει ήδη εκμηδενίσει τον Maradona και, πρώτα ο Tardelli και μετά ο Cabrini (δυο bianconeri...) θα κάνουν το 2-0. Το γκολ του Passarella, 7' λεπτά πριν τη λήξη, σε βάρος του Zoff (που είχε κάνει άλλη μια μεγάλη εμφάνιση) απλώς θα μειώσει το σκορ... O Maradona θα κάνει μόλις 5 ντρίμπλες στον Gentile ο οποίος θα κόψει τον αργεντίνο σε 13 περιπτώσεις καταφεύγοντας 5 φορές στο φάουλ -ο Maradona δεν χώνεψε ποτέ το γεγονός ότι ο Gentile υπήρξε ο ήρωας εκείνου του ματς...

Ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής του '82 δεν είναι διατεθειμένος να αναχθεί την προσβολή: "εκείνος αποβλήθηκε σε εκείνο το Μουντιάλ για μια κλωτσιά στο Μουντιάλ σε έναν παίχτη της Βραζιλίας (σ.σ. στο 85' του Αργεντινή-Βραζιλία 1-3). Αντίθετα, εγώ δεν αποβλήθηκα ποτέ για επικίνδυνο και βίαιο παιχνίδι. Πήρα μόνο μια κόκκινη κάρτα για ένα χέρι σε ματς του Κυπέλλου Πρωταθλητριών και τέρμα" [1], αντιλέγει ο Gentile και προσθέτει: "είναι ένας τσαρλατάνος. Αυτή είναι η άποψή του αλλά εγώ δεν τον σέβομαι και δεν συμφωνώ, επαναλαμβάνω ότι ήταν εκείνος αυτός που αποβλήθηκε για βίαιη συμπεριφορά". Ο αμυντικός της Juventus του δεύτερου αστεριού επισημαίνει ότι δεν ήρθε ποτέ σε επαφή με τον Maradona αντίθετα με ό,τι έκανε με τον Zico με τον οποίο είναι φίλος: "ο Zico δεν επέτρεψε ποτέ στον εαυτό του να προσβάλει, να πει ό,τι είπε ο Maradona, δέχθηκε την ανωτερότητα της Ιταλίας, ότι αξίζαμε ενώ εκείνος (ο Maradona) δεν ξέρει να χάνει. Όταν μιλά με τέτοιες λέξεις και αποκαλεί killer εμένα που δεν αποβλήθηκα ποτέ για βίαιη συμπεριφορά, δημιουργεί λάθος εντυπώσεις. Εγώ δεν έκανα τίποτε διαφορετικό από το να αγωνιστώ όπως οι συμπατριώτες του Passarella και Gallego. Πριν κάνει κάποιες εκτιμήσεις, πρέπει να δει την καριέρα ενός παίχτη. Υπήρξαν αμυντικοί που λόγω αποβολών έμειναν έξω για 6-7 αγωνιστικές. Εγώ επαναλαμβάνω δεν αποβλήθηκα ποτέ για βίαιη συμπεριφορά και επομένως εξοργίζομαι να ακούω το Maradona να λέει πράγματα που δεν είναι αληθινά", είπε ο Gentile στην εκπομπή για το Μουντιάλ της Raidue.

Στα τελεταία λεπτά του βίντεο (και του ματς), και ενώ η Αργεντινή χάνει 3-0 από τη Βραζιλία, φαίνεται η κλωτσιά του Maradona με άψογο στυλ καράτε...

[1] Η μοναδική αποβολή στην καριέρα του Gentile ήρθε τη σεζόν του 1977/78 στον δεύτερο ημιτελικό του Κυπέλλου Πρωταθλητριών: Bruges-Juventus 2-0 (η Juve είχε κερδίσει στο Τορίνο με ένα γκολ του Bettega στο 87'). Οι Βέλγοι ισοφάρισαν το σκορ μόλις στο 4' με τον Bastijns και πήραν την πρόκριση 3' πριν το τέλος της παράτασης με τον Van der Eycken... O Gentile είχε αποβληθεί λίγο πριν με δέυτερη κίτρινη κάρτα.

Εκείνος ο ημιτελικός με τη Βruges όπου η Juve αποκλείσθηκε αφού έχασε ευκαιρίες με τον Causio...

Πηγές: Tuttosport, fifa.com, juworld.net

2 σχόλια:

magica juve είπε...

μηπως και ο μαραντονα ειναι σαν τον αχονευτο μουρινιο??κανει τα παντα για να τραβηξει πανω του τις καμερες και να μην ασχολειται κανενας με τους παιχτες του??

Ανώνυμος είπε...

kat'eme o maradonas einai o megaliteros kloun kai balarinos ton gipedon... me tosi 8eamatikotita pou epeyte eprepe na parei kana oscar!!

john.the.terrible