Παρασκευή 27 Αυγούστου 2010

Τα ματς ενός καλοκαιριού που ευχόμαστε να φέρει μια καλή χρονιά!

Καλά πήγε το καλοκαίρι: κερδίσαμε το τουρνουά Berlusconi, είχαμε 8 νίκες, 3 ισοπαλίες, 1 ήττα: στατιστικές για scudetto αλλά η πραγματικότητα λέει ότι θέλουμε ακόμα δουλειά. Αλλά η ομάδα βελτιώνεται και ωριμάζει.
Περίεργο καλοκαίρι, για τη Juventus, χωρισμένο σε επίσημα παιχνίδια και φιλικά, ανέδειξε μια ομάδα εργοτάξιο που επιστρέφει στο 4-4-2 και τις επιθέσεις από τα άκρα, που δείχνει να αρχίζει να κλείνει τις περυσινές τρύπες στην άμυνα, που αποκτά και πάλι τη μαχητικότητα και το χαρακτήρα που διακρίνουν τη Juve αλλά που χρειάζεται ακόμα πολύ δουλειά.
Σε επίσημο επίπεδο, είχαμε τα προκριματικά του Europa League που πήγαν καλά, τέσσερις νίκες σε ισάριθμα ματς και πρόκριση στους Ομίλους:
To σκορ του καλοκαιριού: 25-4 (6-1 στα επίσημα ματς). Οι σκόρερ του καλοκαιριού: Trezeguet (5 σε φιλικά), Amauri (4, τα 3 σε επίσημα ματς), Del Piero (3, τα 2 σε επίσημα ματς), Diego (3 σε φιλικά πριν φύγει), Libertazzi (2), Pasquato (2 σε φιλικά, πριν φύγει), Bonucci (1, σε επίσημο ματς), Grosso (1), Grygera (1), Martinez (1), Motta (1), Pepe (1).

Τα φιλικά του καλοκαιριού
  • 5-1 επικράτησε η Juve A επί της Juve B (κατά βάση Primavera) με γκολ των Martinez, Diego, Motta και δυο του Primavera Libertazzi.
  • Μια μέρα πριν τα 60 γενέθλια του Luigi Del Neri, οι παίχτες χάρισαν στον προπονητή το πρώτο του τρόπαιο, το Trofeo Berlusconi: 0-0 στα 90' με τη Milan και 5-4 στα πέναλτυ (εδώ).
  • Χάθηκε φέτος το τριμερές Trofeo Tim (με 45λεπτά εναντίον Inter, Milan), που είχε κατακτηθεί πέρυσι: ένα γκολ του Sneijder (στο 25') χάρισε το πρώτο 45λεπτο στην Inter ενώ το ματς με τη Milan έληξε 1-1 (ο Diego ισοφάρισε στο 33' το γκολ του Roanldinho στο 21') αλλά αποκλειστήκαμε στα πέναλτυ.
  • Πέντε μέρες πριν το πρώτο ματς για τα προκριματικά του Europa League, η Juventus νίκησε 2-1 στην Cosenza τη Lyon με γκολ των Del Piero (πέναλτυ) και Pepe (εδώ). O Storari δέχθηκε το πρώτο του γκολ in bianconero, με πέναλτυ.
  • Ισόπαλο χωρίς τέρματα έληξε το πρώτο δυνατό διεθνές φιλικό της σεζόν: Hamburg-Juventus 0-0 (εδώ).
  • Πεντάρα στο δεύτερο φιλικό της σεζόν επί της Αl Nasr του Walter Zenga (εδώ). Τρία γκολ ο Trezeguet, από ένα Amauri και Pasquato ενώ ο Diego έχασε πέναλτυ αλλά έβγαλε άσιστ για γκολ.
  • Εξάρα στο πρώτο φιλικό της χρονιάς που μάλιστα έληξε ένα τέταρτο νωρίτερα λόγο ξαφνικής νεροποντής. Στο 6-0 επί μιας αντιπροσωπευτικής ομάδας του Trentino (εδώ), σημείωσε 2 γκολ ο Trezeguet, και από ένα οι Diego, Pasquato, Grosso και Grygera.


    Οι διακοπές συνεχίζονται για μερικές μέρες ακόμα, παρέα με τον capitano
Πηγή: Juventus.com

3 σχόλια:

Un Gobbo ad Atene είπε...

Καλή κλήρωση αύριο και καλό ξεκίνημα στο πρωτάθλημα! Δεν θα τα παρακολουθήσουμε μαζί όπως δεν θα παρακολουθήσουμε και τις τελευταίες μέρες της μεταγραφικής περιόδου που εύχομαι να μας χαρίσουν μια γερή ομάδα.

Παναγιώτης είπε...

Gobbo θα είσαι σε διακοπές (αν κρίνω από την λεζάντα στο video του Αλέκου); Αν ναι καλά να περάσεις αδελφέ! Χρειάζεται ξεκούραση γιατί έρχεται πολύ δύσκολη σαιζόν. Εγώ επέστρεψα (οριστικά) σήμερα στην βάση (Σαλόνικα) και περνάμε σε φουλ ρυθμούς. Καλή συνέχεια σε όλους!

ΥΣ: Βλέπω και ξαναβλέπω και ξαναβλέπω και ξαναβλέπω το γκολ του Αλέκου... No comment πραγματικά... Να ναι γερός!

Un Gobbo ad Atene είπε...

Grazie!

P.S. Και εγώ αυτό κάνω: το βλέπω και το ξαναβλέπω. Άλλο ένα γκολ α λα Del Piero!