Πέμπτη 29 Ιουλίου 2010

Shamrock Rovers-Juventus 0-2 με Amauri

Σοβαρή υποθήκη για την πρόκριση με δυο γκολ (και ένα δοκάρι) του Amauri συν καλές ευκαιρίες για Lanzafame, Pepe, Del Piero
Με το δεξί ξεκίνησε τη σεζόν η Juventus: ένα καθαρό 2-0 μέσα στο Δουβλίνο που της επιτρέπει να ατενίζει με σιγουριά τη ρεβάνς της Modena και την πρόκριση δίνοντας ταυτόχρονα μια ένεση αισιοδοξίας στην ομάδα.
Όπως είχε φανεί, ο Del Neri κατέβασε επιθετικό δίδυμο Diego, Amauri, κεντρικούς αμυντικούς Chiellini, Bonucci και ακραίους Pepe και Lanzafame. Τo ματς ξεκίνησε κατά τον καλύτερο τρόπο: συνδυασμός Marchisio, Diego, Amauri που πρόλαβε τον τερματοφύλακα και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα υπογράφοντας το πρώτο γκολ της ομάδας γι' αυτή τη σεζόν. Στην αμέσως επόμενη φάση κίνδυνος για τη Juve αλλά ο Lanzafame πρόλαβε προ του Storari (που δεν χρειάστηκε να επέμβει πριν το μισάωρο). Από εκεί και πέρα, επιθέσεις της Juventus με πρωταγωνιστή τον Diego και καλές ευκαιρίες για Lanzafame και Pepe. Η ομάδα αναπτυσσόταν από τα άκρα αλλά οι σέντρες δεν ήταν ιδιαίτερα ακριβείς... Ακίνδυνοι οι Ιρλανδοί και το πρώτο μέρος έληξε 1-0 υπέρ της Juve.
Χωρίς αλλαγές ξεκίνησε το δεύτερο μέρος και ο Amauri κόντεψε να κάνει ό,τι και στο πρώτο μέρος... Ο Del Neri πέρασε τον Martinez στη θέση του Lanzafame (που είχε χάσει και άλλη ευκαιρία) στο 52'. Αμέσως μετά η Shamrock έφτασε κοντά στην ισοφάριση με τον Murray και πήρε θάρρος για ελάχιστα λεπτά αλλά η Juve ξαναπήρε τον έλεγχο του παιχνιδιού. Δοκάρι του Amauri στο 59' με αριστερό σουτ -ο Pepe δεν το περίμενε και δεν μπόρεσε να πάρει τη μπάλα που επέστρεψε στο γήπεδο. Αλλά το γκολ ο Ιταλοβραζιλιάνος (πλέον) το πέτυχε στο 75': ωραία μπαλιά του Motta, κεφαλιά και 2-0. Αμέσως πριν ο Amauri είχε κλέψει τη μπάλα και είχε βγάλει τον Marchisio που δεν κατάφερε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα. Απάντηση της Shamrock με τον Bayly που ευτυχώς κλώτσησε άσχημα... 8' πριν τη λήξη, ντεμπούτο για τον Del Piero στη θέση του Diego και νέα ευκαιρία του Amauri που έστειλε τη μπάλα ελάχιστα άουτ με δυνατό σουτ. Στο 86' σειρά του Del Piero να φτάσει κοντά στο γκολ, από μπαλιά του Pepe: ελάχιστα άουτ με τον Καναδό τερματοφύλακα των Ιρλανδών ανήμπορο να επέμβει. Στο 89' ο Del Neri έβαλε τον Ekdal στη θέση του Marchisio για τα 4' που απομέναν με τις καθυστερήσεις.
Και τώρα, στις 5 Αυγούστου στη Modena για να σφραγίσει η πρόκριση.

SHAMROCK ROVERS-JUVENTUS 0-2
Τέρματα: 3', 75' Amauri
Κίτρινες κάρτες: 64' Bayly (SR) - 42' Pepe, 69' Marchisio (J)
Διαιτητής: David Fernandez Borbalan (Ισπανία). Επόπτες: Raul Cabanero Martinez, Jorge Canelo Prieto. Τέταρτος διαιτητής: José Luis Paradas Romero.

SHAMROCK ROVERS: 1 Mannus, 4 Sives, 24 Murray, 5 Price, 3 Stevens, 25 Bayly, 18 Turner, 6 Rice (66' 20 Dennehy), 8 Chambers (78' 15 Kavanagh), 9 Twigg, 23 Stewart. Αναπληρωματικοί: 16 Duggan, 7 Bradley, 13 Flynn, 17 O'Connor, 19 Murphy.
Προπονητής: Michael O’Neill.
JUVENTUS: 32 Storari, 2 Motta, 19 Bonucci, 3 Chiellini, 29 De Ceglie, 23 Pepe, 5 Sissoko, 8 Marchisio (89' 27 Ekdal), 20 Lanzafame (52' 25 Martinez), 28 Diego (82' 10 Del Piero), 11 Amauri. Αναπληρωματικοί: 13 Manninger, 21 Grygera, 24 Ferrero, 17 Trezeguet.
Προπονητής: Luigi Del Neri.

Del Neri: καλά αλλά πρέπει να βελτιωθούμε πολύ
Συγχαρητήρια σε Amauri και Chiellini-Bonucci

(Update) Ικανοποιημένος από την ομάδα που τόνισε όμως ότι "πρέπει να βελτιωθεί πολύ", εμφανίστηκε μετά το ματς ο Del Neri που φυσικά μίλησε καλά για τον Amauri: "πήγε καλά με δυο γκολ και ένα δοκάρι. Δούλεψε καλά. Ο Amauri είναι αυτός: αν είναι καλά δίνει φυσική ένταση και βάθος. Είμαι ικανοποιημένος απ' αυτόν που αξίζει εμπιστοσύνη και για την ομάδα. Είναι μια νίκη που δίνει σιγουριά και αυτοπεποίθηση" είπε και έδωσε συγχαρητήρια στο κεντρικό αμυντικό δίδυμο: "πρέπει να δουλέψουμε στη φυσική κατάσταση και τους αυτοματισμούς αλλά βλέπω ότι βελτιωνόμαστε. Σήμερα, Bonucci και Chiellini έκαναν εξαιρετικό παιχνίδι εναντίον μιας ομάδας τεχνικά όχι σημαντικής αλλά ακμαία και ρωμαλέα που μας δημιούργησε προβλήματα. Μ' άρεσαν η προσοχή και η εφαρμογή ακόμα και από παίχτες που προπονούνται μόνον εδώ και έξι μέρες. Μπορούμε να βελτιωθούμε πολύ όταν η φυσική κατάσταση θα είναι καλύτερη. Σήμερα συβολικά πήγε καλά, κάτι παραπ΄νω κάτι λιγότερο αλλά είναι φυσιολογικό".
Ο Del Neri δεν θα μπορούσε να αποφύγει την ερώτηση για δυϊσμό Diego-Del Piero: "ο Del Piero; Έχω την αίσθηση ότι είναι παίχτης της Juventus όπως όλοι οι άλλοι. Θα βρει το χώρο του κατά τη διάρκεια της χρονιάς", είπε. Τέλος, όταν ρωτήθηκε για το πρωτάθλημα απάντησε συγκρατημένα: "αυτή τη στιγμή καθοδηγώ ένα σύνολο και ελπίθζω να παραμείνει τέτοιο. Αν μετά έρθει κάτι, ακόμα καλύτερα. Ο αγώνας για τον τίτλο; Έχει δίκαιο ο Moratti: η Roma είναι ο κύριος ανταγωνιστής της Inter που με τη σειρά της πρέπει να υπερασπιστεί το scudetto", είπε.

Amauri: δούλεψα πολύ για να ξαναβρώ το γκολ


(Update 2) Κάτι παραπάνω από ικανοποιημένος ο σκόρερ του ματς: "μια νίκη σημαντική αλλά δεν κλείσαμε ακόμα με την πρόκριση, λείπουν αλλα 90' εντός έδρας. Είμαι χαρούμενος που επέστρεψα στα γκολ, δούλεψα πολύ γι' αυτό. Το σημαντικό για μενα είναι να είμαι καλά και να εκμεταλλεύομαι τις ευκαιρίες. Πρέπει να συνεχίσω έτσι γιατί έχω μεγάλη επιθυμία να πάρω το αίμα μου πίσω", είπε ο Amauri που το "Juventus.com" θυμήθηκε ότι στο Pinzolo υποσχέθηκε 20 γκολ φέτος -οπότε, σημειώνει, άρχισε το μέτρημα...

Chiellini: θεμελιώδης η αλληλοβοήθεια


Ο capitano απόψε Chiellini στάθηκε στη σημασία της ομάδας ως συνόλου: "αντιμετωπίσαμε καλά το παιχνίδι, χωρίς ποτέ να διακινδυνεύσουμε. Έπρεπε να σκοράρουεμ και να νικήσουμε και το κάναμε. Πϊσω πήγαμε καλά αν και ξέρουμε ότι πρέπει να βελτιωθούμε, αυτές είναι οι πρώτες φορές που παίζουμε μαζί. Το θεμελιώδες είναι η βοήθεια μεταξύ συμπαικτών και αυτή την ξαναβρίσκουμε. Πριν το πρωτάθλημα πρέπει να φτάσουμε σε ένα εξαιρετικό επίπεδο συνοχής. Όλοι έχουμε μεγάλη διάθεση να είμαστε διαθέσιμοι για να ξεκινήσουμε από το μηδέν και να σβήσουμε την κακή περυσινή χρονιά".

Pepe: κλειδί το ομαδικό παιχνίδι


Αισιόδοξος εμφανίστηκε άλλος ένας διεθνής που αγωνίστηκε για 90' με ελάχιστες προπονήσεις στα πόδια του, ο Pepe: "απόψε παίξαμε σε ζεστό κλίμα, σε ένα μικρό γήπεδο όπου οι φίλαθλοι τα έδωσαν όλα όπως ακριβώς και οι παίχτες στο γήπεδο. Εμείς είμαστε στην αρχή της σεζόν και η κατάσταση δεν μπορεί να είναι εξαιρετική. Αλλά παίζοντας ομαδικά, όπως κάναμε απόψε, αντισταθμίζεται και αυτό. Με το περάσμα του χρόνου και τη βελτίωση της φυσικής κατάστασης, η σεζόν δεν μπορεί παρά να βελτιωθεί".

7 σχόλια:

Un Gobbo ad Atene είπε...

Για όποιον δεν είδε το ματς, video με τις κυριότερες φάσεις στο juventuscalcio.blogspot.com: http://juventuscalcio.blogspot.com/2010/07/video-shamrock-rovers-juventus-0-2.html

Ανώνυμος είπε...

Δυο-τρια πραγματακια απο τα βιντεακια που ειδα και απο τα αρθρα που διαβασα(διορθωσεις δεκτες)...
Κατι καλο αρχιζει και αχνοφαινεται στον πλανητη γιουβε!αρκετα καλο υλικο το ροστερ μας με ελαχιστες αναγκαιες προσθηκες(κυριως αριστερο μπακ)!αμαουρι παικτης ψυχολογιας και η καλη χθεσινη του εμφανιση θα τον βοηθησει για περαιτερω καλες εμφανισεις!ο μακραν πιο ταλαντουχος ποδοσφαιριστης μας(ντιεγκο) φαινεται πεισμωμενος και ικανος να μας δειξει το πολθ πλουσιο ταλεντο του!οι μεταγραφες φαινοντε σαν ετοιμες απο καιρο ειδικα ο μοττα και ο πεπε!καλοι παικτες με ποιοτητα και ικανοι για ωραια πραγματα!η μεγαλη οπως φαινεται πουλεναρα μου(sic) λανζαφαμε συνεχιζει να κερδιζει την συμπαθεια μου!αλητοφατσα-μπαλδοφατσα μου περιμενω πολλα απο σενα!λιγες διορθωσεις στην αμυνα και ειμαστε αρκετα καλοι για αυτο το σημειο της χρονιας ηδη!
δημητρης θες

Un Gobbo ad Atene είπε...

Θα συμφωνήσω, Δημήτρη, ότι γι' αυτό το σημείο της χρονιάς, καλά πάμε. Όπως και ότι χρειαζόμαστε ενίσχυση αριστερά συν ένα κεντρικό για να υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις για όλη τη χρονιά.

Ερωτηματικό ο Sissoko: είναι ακόμα μακριά από τον καλό του εαυτό της πρώτης χρονιάς. Να δούμε πώς θα ενταχθεί στην ομάδα και ο Melo...

Για μπροστά, έχω μια ανησυχία: το ότι ο Amauri είναι, όπως σωστά θεωρώ ότι εντοπίζεις, "παίχτης ψυχολογίας": αν ξαναπέσει, τι γίνεται; Οπότε, τι κάνουμε; Παίρνουμε τα 20 εκ. και στον δίνουμε στη Real για να πάρουμε ετοιμοπόλεμο γκολτζή ή τον κρατάμε; Δεν έχω απάντηση.

Και μια συνολική ανησυχία: μην "κάψουμε" τους διεθνείς που μπήκαν τόσο γρήγορα στη φωτιά. Έχουμε μεγάλη σεζόν μπροστά μας ως τον Μάιο...

Ανώνυμος είπε...

paidia egw parakolouthisa to mats.. exoume megalo provlima anaptiksis sto paixnidi mas.. ta akra an k akomi arxi den exoun tin dinatotita na kratisoun tin mpala.. o pepe htan apogoiteutikos.. o Lan prospathouse alla mataia.. sto kento eixame uperoxi k o sissoko o opoios akomi den mporei na bgazei pases prospathouse.. o marchisio o kalhteros paiktis mazi me ton amauri pou trexan k kanan ta ousiastika pragmata .. De Geglie aparadektos.. motta o kaliteros tis aminas.. chielini bonnuci tha broun ta patimata tous.. diego maximos opws panta alla ligos gia tin klasi tou.. pisteuw oti tha allaksoun ta pragmata... o krasic mas xreiazete epigontos.. kapoios sta akra na krataei tin mpala k na trexei..

cloudsinthemirror είπε...

Θα ξαναπώ κάτι που πιστεύω ακράδαντα: ο del piero έχει ακόμα πάρα πολλά να δώσει. Είναι ανοησία να σκέφτεσαι μόνο να αγοράσεις, όταν έχεις τέτοιο παίχτη στο δυναμικό σου.
Φέτος θα πάμε πολύ καλύτερα.

ΥΓ
Ο buffon ίσως πρέπει να ξέρει πως η ομάδα διαθέτει ένα σχεδόν ισάξιο τερματοφύλακα.

Un Gobbo ad Atene είπε...

Clouds in the mirror: benvenuto!

Ανώνυμε φίλε, πρόβλημα ανάπτυξης έχουμε αλλά γι' αυτή τη χρονική περίοδο και με δεδομένη την αλλαγή τακτικής, προσωπικά δνε με ανησυχεί περισσότερο από τόσο. Άσε που νομίζω ότι αναπτυσσόμαστε καλύτερα από περύσι. Φυσικά χρειάζεται ακόμα δουλειά και σωστά το λέει και το ξαναλέει ο Del Neri.

cloudsinthemirror είπε...

bentrovati ragazzi!
Μακάρι φέτος να μην αρχίσουν τα προβλήματα τών τραυματισμών τόσο νωρίς όπως πέρσι που δεν ξέραμε αν έφταιγε ο χλοοτάπητας, οι γυμναστές, οι γιατροί κ.λπ. Όταν αγωνίζεσαι στην Ευρώπη και ξαφνικά βλέπεις manninger στο τέρμα...νιώθεις κάπως!