Πέμπτη 26 Αυγούστου 2010

Juventus-Sturm Graz 1-0 και πρόκριση στους Ομίλους από ένα μεγάλο Del Piero

Με τον Del Piero σφράγισε η Juventus το εισιτήριο για τους Ομίλους του Europa League κερδίζοντας ένα ματς φεστιβάλ χαμένων ευκαιριών για τους bianconeri...Καθώς η μεταγραφική αγορά έχει πάρει φωτιά, στο πρώτο ματς φέτος στο Olimpico η Juventus ξεκίνησε με τον πάγκο γεμάτο Primavera που στο 4' είδαν τη Sturm να απειλεί από κόρνερ. Μετά από τέταρτο παιχνιδιού ο Del Neri άλλαξε στέλνοντας τον Martinez δεξιά και τον Pepe αριστερά. Στο 20λεπτο φάουλ του capitan Del Piero μέσα στην περιοχή αλλά δεν το έφτασε κανείς... Στο 27' πάλι η Sturm μπροστά με τον Szabics να ξεπερνά τον Chiellini και μέσα από την περιοχή να σταματά, ευτυχώς, στο δοκάρι... Άμεση ανταπάντηση της Juventus με τον Amauri: ο Gratzei απέκρουσε αλλά ο Del Piero δεν κατάφερε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα... Ο Amauri χτύπησε αλλά ξαναμπήκε στο ματς μετά από ένα λεπτό. Οι αυστριακοί γίνονται επικίνδυνοι στον αέρα: κεφαλιά του Kienast ψηλά στο 33'... Στο 37' ο Del Piero ισοφάρισε τα δοκάρια: από μπαλιά του Motta ο capitano όρμησε στην περιοχή, απελευθερώθηκε από δυο αντιπάλους, σούταρε αλλά το ξύλο του στέρησε τη χαρά ενός ακόμα γκολ... Δυο λεπτά μετά, καταχειροκροτούμενος ο capitano κόπηκε με φάουλ που εκτέλεσε χωρίς καμία τύχη... Βλέποντας τον Amauri να υποφέριε από το χτύπημα στο ημίωρο, ο Del Neri αποφάσισε να μην το διακινδυνεψει και στο 43' τον έβγαλε και πέρασε στο παιχνίδι τον Lanzafame προωθώντας μποροστά τον Martinez.
Χωρίς επιπλέον αλλαγές ξεκίνησε το δεύτερο μέρος και με τον Lanzafame να χάνει μεγάλη ευκαιρία στο 50' από σέντρα του Pepe -πρόλαβαν τον Martinez αλλά ο μικρός (που υποσχέθηκε ένα γκολ για εκείνο που ακυρώθηκε στο πρώτο ματς) "κατάπιε" το γκολ... Δεν πειράζει, ήταν εκεί ο capitano που έστειλε το Olimnpico, για άλλη μια φορά, στον έβδομο ουρανό με ένα αριστουργηματικό γκολ μετά από εξαιρετική μακριά μπαλιά του F.Melo, ντρίμπλες και προσποιήσεις και γυριστό δεξί από την άλλη. Αχ capitano! (Το είχε ευχηθεί και υποσχεθεί μέσω του site του αυτό το γκολ). Ο Lanzafame εμπνεύστηκε και προσπάθησε να επαναλάβει στο 55' αλλά έστειλε τη μπάλα άουτ. Στο 57' ο Pepe βρέθηκε πολύ κοντά στο 2-0 μετά από μπαλιά του Del Piero αλλά ο αυστριακός τερματοφύλακας απέκρουσε το διαγώνιο σουτ του -στην προσπάθεια αντεπίθεσης έκοψε ο F.Melo. Η Juve επανήλθε, ο Lanzafame έβγαλε μακρινή μπαλιά για τον Martinez που πέρασε τον τερματοφύλακα αλλά δεν βρήκε στήριξη από συμπαίκτες... Σχεδόν στο 70' ο Bonucci πήγε να αντιγράψει τον εαυτό του στο πρώτο ματς αλλά το σουτ του βγήκε έξω. Η Juve έκανε πια ό,τι ήθελε: ο F.Melo ξέφυγε και έβγαλε μπαλιά για τον Pepe που δνε κατάφερε να σκοράρει ενώ ο Del Piero πήγε να βάλει άλλο ένα αριστουργηματικό γκολ αλλά δεν του βγήκε το βολέ. Στο 78' νέα ευκαιρία από σέντρα του De Ceglie την οποία χαράμισε από καλή θέση ο Pepe -στο πρωτάθλημα πρέπει να μη χάνουμε τόσες ευκαιρίες... Στο 83' σειρά του Chiellini να χάσει το 2-0 εξαιτίας του αυστριακού τερματοφύλακα... Και αμέσως μετά, έχασε την ευκαιρία να σπρώξει τη μπάλα στα δίχτυα ο Lanzafame. Στη συνέχεια, προσπάθεια της Sturm να βγει μπροστά αλλά έκοψαν Sissoko, F.Melo που αποθεώθηκε αφήνοντας τη θέση του στο νεαρό Giandonato. Λίγο πριν ο Lanzafame είχε ζητήσει πέναλτυ, χωρίς ανταπόκριση από τον τσιγκούνη Σκωτσέζο ρέφερυ...
Και τώρα, με αναπτερωμένο ηθικό από την 4η νίκη στη σειρά σε επίσημο παιχνίδι, εμπρός για το Bari και την πρεμιέρα του πρωταθλήματος!

JUVENTUS-STURM GRAZ 1-0
Τέρματα: 53' Del Piero
Κίτρινες κάρτες: 80' Motta (J) - 25' Ehrenreich (S)
Διαιτητής: William Collum (SCO). Επόπτες: Keith Sorbie, Francis Andrews. Τέταρτος διαιτητής: John McKendrick.

JUVENTUS: 32 Storari, 2 Motta, 19 Bomucci, 3 Chiellini, 29 De Ceglie, 23 Pepe, 5 Sissoko, 4 F.Melo (85' 36 Giandonato), 25 Martinez, 10 Del Piero, 11 Amauri (43' 20 Lanzafame). Αναπληρωματικοί: 13 Manninger, 33 Legrottaglie, 21 Grygera, 37 F.Boniperti, 35 Buchel.
Προπονητής: Luigi Del Neri.
STURM GRAZ: 1 Gratzei, 18 Standfest, 23 Schildenfeld, 13 Burgstaller, 4 Pücher, 17 Ehrenreich (62' 14 Kainz), 6 Weber, 19 Kienzl, 9 Bukva (71' 27 Klem), 24 Kienast, 11 Szabics (60' 7 Haas). Αναπληρωματικοί: 22 Cavlina, 5 Feldhofer, 29 S.Foda, 10 Muratovic.
Προπονητής: Franco Foda.
Πρόκριση και για Napoli, Palermo

(Update) Με δυο γκολ του Cavani μέσα στη Σουηδία επί της Elfsborg (και τον Quagliarella στον πάγκο έτοιμο να περάσει στη Juventus να προκαλεί αντιδράσεις των tifosi partenopei σε βάρος του De Laurentis), η Napoli πήρε την πρόκριση όπως και το Palermo που έχασε 3-2 (στο 89') από τη Maribor αλλά, δυνατό από το 3-0 του πρώτου ματς, μπαίνει και αυτό στην αυριανή κληρωτίδα. Από τα άλλα ματς, προκρίθηκε η Liverpool και η Manchester City αλλά αποκλείσθηκε η Aston Villa από τη Rapid Wien.
Del Neri για Quagliarella:
ας περιμένουμε και θα δούμε

Εγκώμια σε Del Piero και F.Melo: μπορεί

να γίνει το σημείο αναφοράς μας


(Update 2) Λογικά μετά το ματς οι δημοσιογράφοι έπεσαν πάνω στον Del Neri για τον Quagliarella οπότε εκείνος άρχισε τις ντρίμπλες: "αν θα μου άρεσε; Εσείς το λέτε. Σήμερα ο Martinez απέδειξε ότι είναι μια εναλλακτική, έχουμε και τον Iaquinta, η δική μας είναι μια ομάδα με σπουδαία χαρακτηριστικά. Δεν είδα ακόμα ούτε τον Marotta ούτε κανέναν, ας περιμένουμε και θα δούμε", είπε με νόημα και αφού τόνισε ότι "περιμένουμε την άφιξη όποιου μας δώσει ένα χεράκι", συνέχισε τις ντρίμπλες: "στο μεταξύ υπάρχει ένας μεγάλος Del Piero. O Ale έτσι είναι, δεν είναι ότι του έκανε καλό η αναχώρηση του Diego", απάντησε και συμπλήρωσε: "το σημαντικό είναι ότι υπάρχουν παίχτες που αγωνίζονται για μια θέση στην ομάδα με μεγάλη διάθεση".
Και ενώ το παιχνίδι το ανέλυσε με μια ατάκα -"δημιουργήσαμε πολύ αλλά λαθέψαμε και πολύ"- ο Del Neri έσπευσε να εγκωμιάσει τον Felipe Melo: "πέρασε μια δύσκολη χρονιά αλλά αποδεικνύει ότι μπορεί να κρατήσει καλά τη μεσαία γραμμή αν και η φυσική του κατάσταση δεν είναι στο τοπ αλλά προπονείται πολύ καλά. Πρέπει να δουλέψιε πολύ αλλά ξέρω ότι έχει την ποιότητα για να σταθεί στη μέση του γηπέδου. Μπορεί να είναι το σημείο αναφοράς μας".

Del Piero: εξαιρετικός ο Quagliarella, θα δούμε τι θα γίνει


(Update 4) Και ο ίδιος ο Del Piero παραδέχθηκε χαμογελώντας πως ήταν ένα από τα ομορφότερα γκολ του

(Update 3) Αν ο Del Neri ντρίμπλαρε, ο ικανοποιημένος από το γκολ του Del Piero έδειξε την διπλωματική του δεινότητα στο θέμα Quagliarella: "ένας εξαιρετικός παίχτης, ένα παιδί που γνωρίζω πολύ καλά, θα δούμε τι θα συμβεί", είπε για να απαντήσει μετά στις συνηθισμένες ερωτήσεις του στυλ αν έπαιξε έτσι λόγω αναχώρησης Diego: "είμαστε ικανοποιημένοι που ξεκινήσαμε καλά, βασικός ή όχι, δεν είναι σημαντικό. Πρέπει να προετοιμαστώ για το καλύτερο σε κάθε στιγμή, από εκεί και πέρα το σωστό είναι να αποφασίζει ο mister", είπε και τόνισε ότι στο εσωτερικό της ομάδας,σ τα αποδυτήρια κάτι αλλάζει και υπάρχει διάθεση από όλους να τα δώσουμε όλα.
Αναφερόμενος στο Europa League που ξεκινά, ο capitano παρατήρησε ότι συμμετέχουν σημαντικές ομάδες υψηλού διεθνούς επιπέδου: "θα είναι μια διοργάνωση πολύ δύσκολη". Τέλος, ενόψει των προκριματικών του Euro (την Κυριακή ο Prandelli θα δώσει τη λίστα με τα ονόματα) δέχθηκε άλλη μια συνηθισμένη ερώτηση, για το αν θέλει να παίξει στην Εθνική: "ειλικρινά, αυτή την περίοδο δεν σκέφτηκα ποτέ την Εθνική', είπε και αφού παρατήρησε ότι θέλει να τα δώσει όλα με τη Juventus κάλεσε τους δημοσιογράφους να μην ανοίγουν θέματα λέγοντάς τους ευγενικά πως δνε θέλει να δημιουργήσει θέμα...

Pepe: στάθηκα και ξανάδα το γκολ

Έκθαμβος με το γκολ του capitano έμεινε ο Pepe όπως ομολόγησε ο ίδιος: "ε, είναι από το 1994 που βάζιε τέτοια γκολ. Στάθηκα να το ξαναδώ στους φωτεινούς πίνακες του σταδίου, τρελό", είπε και χαρακτήρισε ευκαιρία ζωής τη Juve επισημαίνοντας πως το σύστημα του Del Neri Neri τον βοηθά να ενσωματωθεί γρήγορα.

9 σχόλια:

Παναγιώτης είπε...

Αλέκο, ξέρω ότι δεν θα δεις ποτέ αυτό το μήνυμα. Ούτε αυτό, ούτε κανενός μας... Ένα έχω να σου πω: Να σε έχει γερό ο Θεός καλέ μου άνθρωπε. Να είσαι υγιής να μας χαρίζεις ατελείωτη χαρά. Να είσαι καλά να καρφώνεις για πολλά ακόμα χρόνια την μπάλα στο πλεκτό.

Σε ευχαριστούμε για όσα μας προσφέρεις ακόμα και τώρα.

Alessandro "IL FENOMENO VERO" Del Piero... Grazie!

Ανώνυμος είπε...

Αλεκο εκτος απο τα πολλα μπραβο για το γκολ και οσα λεει ο φιλος πανος αν τους τραβουσες και καμια αναποδη τους συμπαικτες σου που πηγαν για ολε στο τελος του παιχνιδιου επειδη περασανε στους ομιλους του γιουροπα(!!!!) θα σουν τελειος!
Ειδα το τελευταιο 20λεπτο και το γκολ μονο!μΕ αρεσαν(θεσσαλονικωτικο σπικινγκ) μαρτινεζ και η πουλεναρα φυσικα ο λανζαφαμ.....ααααα και το μωρο του ακουιλανι!!!
Πεπε βαλε και κανενα γκολ ετσι????
δημητρης θες

Παναγιώτης είπε...

Αδελφέ Δημήτρη συμφωνώ και εγώ μαζί σου όσον αφορά το "ΌΛΕ" στο τέλος του παιχνιδιού αλλά τους δικαιολογώ κι όλας τους ποδοσφαιριστές. Καλώς η κακώς λόγω κάποιων χειρισμών από κάποιους .... αναγκαζόμαστε να παίξουμε στο Γιουρόπα Λιγκ και οι παίκτες ΟΦΕΙΛΟΥΝ να τα δώσουν όλα για να το κατακτήσουν (κάτι που λέγαμε και πέρσι φυσικά). Για αυτό τον λόγω τους δικαιολογώ ως έναν βαθμό.

Un Gobbo ad Atene είπε...

Και μην ξεχνάμε ότι οι μισοί απ' αυτούς πέρυσι δεν ήταν στη Juventus...

Ανώνυμος είπε...

Αυτοι οι μισοι να παρουν παραδειγμα τα λογια του ζινταν..."στην γιουβε εμαθα τι θα πει να κερδιζω"!ας συνηθησουν σε αυτες τις καταστασεις νικης και χαρας.......στην μεγαλυτερη ομαδα ηρθαν!!!!
Με μεγαλη χαρα διαβασα σε ιταλικα σαιτ για εξαιρετικη εμφανιση Μελο ισχυει?
Γκομπο οταν βρεις χρονο σε παρακαλω πολυ λυσε μου καποιες αποριες:
1-με μπαρι ποτε παιζουμε?
2-ο ιακοθιντα που ειναι?
3ο μαρκισιο λογω φατσαμπουκ ελειπε?
Ευχαριστω εκ των προτερων...
δημητρης θες

Un Gobbo ad Atene είπε...

Εντάξει ρε Δημήτρη αλλά μην τους κόψουμε και το χαμόγελο! Παιχνίδι είναι!

Απαντήσεις:

-Με Bari αγωνιζόμαστε στις 29 Αυγούστου, 19.00 ώρα Ελλάδας (το έχω στην πλαϊνή στήλη)
-Ο Iaquinta συνέρχεται από τον τραυματισμό του Μουντιάλ και ο Del Neri ελπίζει να τον έχει για τη 2η αγωνιστική (το έγραψα χθες ή προχθές)
-Ο Marchisio είχε κίτρινες κάρτες (αυτό το είχα βάλει χθες, στο post για Diego, Trezeguet εκτός αποστολής, αυτό με τις δηλώσεις Del Neri).

Πώς λέμε (και σωστά): "Pepe βάλε και κανένα γκολ, έτσι?????", ε, Δημήτρη ρίξε και μια ματιά στο blog (πλάκα κάνω).

Α, ρώταγες και για τον Melo. Πάει να σε δικαιώσει...

Un Gobbo ad Atene είπε...

Για τον Δημήτρη και όσους μας αρέσει να κοιτάμε και τις εξέδρες!

http://www.tuttosport.com/foto/calcio/serie_a/juventus/2010/08/26-16625_0/Juve%2C+Aquilani+con+la+bella+Quattrociocche

Ανώνυμος είπε...

Ωραια 0/3!χαχαχαχαχαχα η μυωπια μου αυξανεται δραματικα....
Περιμενω το πρωτο γκολ του ακουιλανι......πρεπει οπωσδηποτε να την δουμε να πανηγυριζει (χοροπηδωντας φυσικα για ευνοητους λογους) για τον καλο της!
Το τουτοσπορτ καθημερινα μπορει να πετυχαινει 1/1265256577 ονοματα που βγαζει αλλα σε τετοια θεματα ειναι πολυ καλα ενημερωμενο....
δημητρης θες

Un Gobbo ad Atene είπε...

Βίντεο του ματς http://www.youtube.com/watch?v=RDrVs3eXe9Q