Πέμπτη 19 Αυγούστου 2010

Sturm Graz-Juventus 1-2 με Bonucci και Amauri. Δοκάρι του Del Piero με φάουλ

Βήμα πρόκρισης της Juventus μέσα στο Graz λίγες ώρες μετά τη συμφωνία απόκτησης του Krasic που την Παρασκευή θα βρεθεί στο Τορίνο για τις ιατρικές εξετάσεις.
Μένοντας πιστή στη θετική παράδοση με τις αυστριακές ομάδες, η Juventus έκανε άλλο ένα αποφασιστικό βήμα για να φτάσει στην φάση των Ομίλων του Europa League, μια πρόκριση που έχει και οικονομικό ενδιαφέρον αφού στα ταμεία των bianconeri θα μπουν 3 εκ. €: 1 εκ. από την Uefa και τα υπόλοιπα από τη Lega di Serie A που πριμοδοτεί τη συμμετοχή στο Europa League αφού οι βαθμοί που θα κατακτηθούν στα γήπεδά της διοργάνωσης μετράνε για το ranking Uefa της Ιταλίας ακριβώς το ίδιο με εκείνους του Champions League...
Καλό ξεκίνημα της Juventus στο ματς με τον Amauri να κάνει την πρώτη καλή φάση στο 7' μετά από συνδυασμό De Ceglie, Diego. Ένα λεπτό μετά, γκολ με τον Lanzafame που υποδείχθηκε οφσάιντ. Αλλά το τέρμα ήρθε στο 15': ο Amauri κέρδισε κόρνερ, το εκτέλεσε ο Diego και ο Bonucci άνοιξε το σκορ σημειώνοντας το πρώτο του επίσημο γκολ in bianconero -λίγο μετά απέτρεψε ένα κόβοντας προ του Storari. To ημίχρονο έληξε με άλλες δυο καλές ευκαιρίες για τον Amauri, ένα δοκάρι για τους γηπεδούχους και μια κίτρινη κάρτα για τον Marchisio που θα χάσει έτσι τη ρεβάνς στο Olimpico.
Οι ίδιες ενδεκάδες στο δεύτερο μέρος. Σειρά του Chiellini να κόψει τις επικίνδυνες φάσεις (η Juve καρδιοχτύπησε στο 51') και του Diego να δημιουργεί κινδύνους αλλά οι Αυστριακοί σιγά σιγά πήραν την πρωτοβουλία. Ο Del Neri έριξε στο παιχνίδι τον Martinez στη θέση του Lanzafame και τον Felipe Melo στη θέση του Marchisio ενώ στο 73' μπήκε και ο Del Piero στη θέση του Diego και αμέσως κέρδισε φάουλ που όμως δεν βρήκε το στόχο του σε αντίθεση με τον Schildenfeld που με κεφαλιά, από φάουλ, στο 81' νίκησε τον Storari. Αλλά ο capitano δεν το έβαλε κάτω και στο 86', με νέο φάουλ, πέτυχε το δοκάρι! Νέο φάουλ του Alex, δίπλα από το δοκάρι αλλά το μαγικό έπιασε τελικά στις καθυστερήσεις: κόρνερ του Del Piero και ο Amauri έδωσε με κεφαλιά τη νίκη!

STURM GRAZ-JUVENTUS 1-2
Τέρματα: 81' Schildenfeld - 15' Bonucci, 91' Amauri
Κίτρινες κάρτες: 30' Marchisio, 38' Chiellini (J)
Διαιτητής: Cüneyt Cakir (TUR). Επόπτες: Bahattin Duran, Tarik Ongun. Τέταρτος διαιτητής: Suleyman Abay.

STURM GRAZ: 1 Gratzei, 10 Srtandfest, 5 Feldhofer, 23 Schildenfeld, 4 Pücher, 6 Weber, 14 Kainz (72' 27 Klem), 19 Kienzl, 9 Bukva, 11 Szabics, 24 Kienast (73' 7 Haas). Αναπληρωματικοί: 22 Cavlina, 13 Burgstaller, 17 Ehrenreich, 29 Foda S., 10 Muratovi.
Προπονητής: Franco Foda.
JUVENTUS: 32 Storari, 2 Motta, 19 Bonucci, 3 Chiellini, 29 De Ceglie, 23 Pepe, 5 Sissoko, 8 Marchisio (70' 4 F.Melo), 20 Lanzafame (55' 25 Martinez), 28 Diego (73' 10 Del Piero), 11 Amauri. Αναπληρωματικοί: 13 Manninger, 21 Grygera, 33 Legrottaglie, 17 Trezeguet.
Προπονητής: Luigi Del Neri.
Αύριο στο Τορίνο ο Krasic

Επίσημη ανακοίνωση δεν υπάρχει ακόμα από τη Juventus αλλά η Cska Moskva ανακοίνωσε στο site της ότι ο Milow Krasic, τον οποίο ευχαρίστησε, τις επόμενες μέρες θα βρίσκεται στο Τορίνο για να περάσει από ιατρικές εξετάσεις -για αύριο έκανε λόγο ο ατζέντης του όπως και ο Marotta. Σύμφωνα με το "Tuttosport" τα συμβόλαια ανταλλάχθηκαν ήδη μέσω φαξ ανάμεσα στους δυο συλλόγους. Ο 26χρονος Σέρβος διεθνής φέρεται να αποκτήθηκε για 15 εκ. που θα καταβληθούν σε μια τριετία. Το "Corriere dello Sport" υποστηρίζει πως ο Krasic θα υπογράψει 5ετές συμβόλαιο.
Η άφιξη του Krasic κλείνει την πόρτα στον Dzeko αφού, όπως σημείωσε και ο Marotta, η Ιταλική Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου, μετά την έναρξη της μεταγραφικής περιόδου άλλαξε τους κανόνες και απαγόρευσε την απόκτηση δεύτερου μη κοινοτικού παίχτη... Το γεγονός ότι ο Dzeko δεν θα ερχόταν είχε φανεί μετά την άρνηση της Wolfsburg να τον παραχωρήσει που ακολουθήθηκε από την άρνηση της Juventus να δώσει στους γερμανούς τον Diego τον οποίο επιβεβαίωσε οριστικά χθες ο Del Neri. Παράλληλα, ο Marotta είχε δηλώσει, πάντα χθες βράδυ από την Αυστρία, ότι ο μοναδικός ουσιαστικός μεταγραφικός στόχος είναι ένας αριστερός εξτρέμ για τον οποίο έλεγε ότι θα υπάρχουν νεότερα σε 2-3 μέρες. Οι υπόλοιπες ανάγκες, σημείωνε, θα καλυφθούν με ανταλλαγές. (update) Παράλληλα, χαρακτήρισε "φαντασιώσεις" τα δημοσιεύματα που έφεραν τον Marchisio στην Inter σημειώνοντας ότι ο παίχτης "είναι το πρότυπο του juventino" και "θα ήταν λάθος επιλογή να παραχωρηθεί". Ο Marotta σημείωσε ότι ήδη έχει γίνει συζήτηση για την ανανέωση του συμβολαίου του και θα συνεχιστεί. Νωρίτερα και ο ατζέντης του Marchisio είχε μεταφέρει τη βούληση του νεαρού διεθνούς να δεθεί ακόμα ισχυρότερα με τη Juventus.
Del Neri: τα φαντάσματα δεν
υπάρχουν πια και δεν πρέπει να επιστρέψουν...

(Update 2) Εκνευρισμένος με την αντιμετώπιιση του ματς από τους παίχτες του, εμφανίστηκε μετά το ματς ο Del Neri: "υπέφερα πολύ, δεν κάνουμε αυτό που πρέπει να κάνουμε. Και δεν πρέπει να μας αιφνιδιάζουν και να τρώμε γκολ. Πληρώσαμε το γκολ που φάγαμε για ψυχολογικούς λόγους αλλά πρέπει να ξεχάσουμε την περυχινή χρονιά, πρέπει να προχωράμε χωρίς να ξανασκεφτόμαστε τα περυσινά φαντάσματα. Είδα πολλές αμφιταλαντεύσεις: τα φαντάσματα δεν υπάρχουν πια και δνε πρέπει να επιστρέψουν. Μπορούμε να πάμε πολύ πολύ καλύτερα. Και αυτό δεν πάει καλά σε σχέση με τον τρόπο μου να παίζω ποδόσφαιρο".

Bonucci: διπλή γεύση το γκολ
Amauri: ικανοποιημένος αλλά δεν τελειώνει εδώ

(Update 3) Διπλά χαρούμενος με το γκολ του, "πρώτο μου και στην Ευρώπη: διπλή γεύση" ο Bonucci, αναγνώρισε τα λάθη του, το γεγονός ότι ώρες ώρες ταλαιπωρούσε τη μπάλα: "ξέρω, πρέπει να την πετάω πιο συχνά στην εξέδρα", είπε και αναγνώρισε πως όντως "λίγος φόβος υπήρξε αλλά στο τέλος ξαναβρήκαμε την κακία μας". Όσον αφορά την αποδοση της άμυνας και τη συνεννόηση του με τον Motta, σημείωσε ότι γνωρίζανται εδώ και λίγο χρόνο και ότι δουλεύει για να βελτιωθεί.
Ακόμα πιο ευτυχισμένος εμφανίστηκε ο Amauri: "δεν είμαι πια ο ξένος του κυπέλλου αλλά είμαι ο Amauri που ψάχναμε εδώ και καιρό: είμαι ικανοποιημένος αλλά δεν τελειώνει εδώ. Πρέπει να δώσουμε συνέχεια στη δουλειά μας. Ξαναβρίσκω τη σιγουριά μου αλλά η περυσινή χρονιά ήταν ιδιαίτερη. Δεν πρέπει να χαθούμε στην πορεία. Τα φαντάσματα;", είπε αναφερόμενος στη δήλωση Del Neri: "περισσότερο απ' όλα ήταν η Sturm Graz που βγήκε μπροστά αλλά είμαστε καλοί που ξαναβγήκαμε και μπράβο μου που έδωσα τη δυνατότητα να με βρουτν στη σωστή θέση" είπε ο επιθετικός της Εθνικής Ιταλίας που αναφέρθηκε και σε ένα καυγά με τον Pepe στον αγωνιστικό χώρο λέγοντας πως αυτά συμβαίνουν και όλα έληξαν, άλλωστε πανηγύρισαν μαζί το γκολ του όπως και στα αποδυτήρια. Ο Amauri έκλεισε τις δηλώσεις του αφιερώνοντας το γκολ στην οικογένειά του και προαναγγέλοντας ότι... αύριο βράδυ θα βγει για δείπνο: μια έμμεση αναφορά στην είδηση ότι είχε ένα επεισόδιο με έναν carabinero μετά από βραδινή έξοδο...
Ικανοποίηση Del Piero για την αντίδραση

(Update 4) "Πήραμε μια σημαντική νίκη μετά από ωραία αντίδραση. Από τη στιγμή που μας ισοφάρισαν, δεν ήταν εύκολο αλλά καταφέραμε να βρούμε τη δύναμη για άλλο ένα γκολ. Γι' αυτό πρέπει να είμαστε ικανοποιημένοι", σημείωσε μετά το ματς ο capitan Del Piero.
De Ceglie: κρατάω την αντίδραση και τη νίκη
Lanzafame: θα ξαναδοκιμάσω για γκολ σε 7 μέρες

Και ο De Ceglie αναφέρθηκε στην αναφορά του Del Neri στα φαντάσματα του παρελθόντος επιλέγοντας να κρατήσει το θετικό στοιχείο: "την αντίδραση στο 1-1. Είχαμε πέσει λίγο αλλά ήταν εκείνοι που βρίσκονταν σε πολύ καλή κατάσταση. Εγώ πάντως κρατάω το καλύτερο: μια νίκη εκτός έδρας στην Ευρώπη, μετράει", είπε και σημείωσε ότι προσπαθεί να ξεπληρώσει την εμπιστοσύνη που του δείχνει ο προπονητής.
Ο Lanzafame αναγνώρισε το δίκαιο του προπονητή του: "μας ζητούσε ταχύτητα και κάθετες μπαλιές αλλά η ταχύτητα του Sturm Graz μας δημιούργησε δυσκολίες", είπε ενώ αναφορικά με το γκολ του που ακυρώθηκε είπε ότι δεν ξέρει να πει κάτι αλλά έδωσε μια υπόσχεση: "μακάρι θα ξαναδοκιμάσω σε εφτά μέρες στο Τορίνο".

2 σχόλια:

Un Gobbo ad Atene είπε...

Το βίντεο του ματς http://juventuscalcio.blogspot.com/2010/08/video-sturm-graz-juventus-1-2-europa.html και καλό καλοκαίρι ξανά!

bianconero78 είπε...

Ολα ok!ειμαστε σε καλο δρομο και στο χορταρι και στις μετεγραφες.το κατεχει ο προπονητης μας και μαλλον τον αδικησα.εμαθα οτι ερχεται και ο Ακουιλανι και τον γουσταρω αυτον τον παικτη αρκει να ναι καλα με τους τραυματισμους.