Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2010

Juventus-Palermo 1-3...

Δεύτερη ήττα σε 4 ματς, μόλις 1 βαθμός στο Τορίνο, 7 γκολ παθητικό... Δεν δόθηκε πέναλτυ στον Del Piero στο 0-1...

(Update 24/9) Φάσεις και γκολ (στο 1:31 το πέναλτυ στον Del Piero)

Δεν πρόλαβε να ξεκινήσει το ματς, όπου η Juve κατέβηκε με Del Piero-Quagliarella στην επίθεση, και ο παίχτης που ο Del Neri είχε επισημάνει ως πιο επικίνδυνο, ο Pastore, σκόραρε (από απόκρουση του Storari σε σουτ του Pinilla). Εκρηκτικό ξεκίνημα των φιλοξενούμενων με τον Pastore επικίνδυνο και στο 5' (απέκρουσε ο Storari), προσεχτικούς στην άμυνα και έτοιμους για αντεπιθέσεις. Στο 15' συνδυασμός Motta, Pepe αλλά το βολέ βγήκε άουτ -τον "μιμήθηκε" ο Del Piero... H Juve πίεζε αλλά ο Pastore εξακολουθούσε να κινείται επικίνδυνα (αλλά τον προλάβαινε η άμυνα) όπως και ο Krasic που στο 24', μετά από ατομική αντεπίθεση σούταρε αδύναμα... Προσπάθειες του Quagliarella... Φάουλ του capitano στο 33': στο τείχος... Αντεπίθεση του Palermo στο 37', το σουτ του Pinilla έξυσε το δοκάρι... Στο επόμενο λεπτό, ο Sirigu έκανε το θαύμα του αποκρούοντας σε κόρνερ ένα δύσκολο φάουλ του Del Piero από αριστερά... Τετ α τετ του Pastore με τον Storari στο 41': ευτυχώς μας έσωσε το δοκάρι...' Στο 43' ο Sirigu τινάχθηκε και έστειλε στο οριζόντιο δοκάρι του σουτ του Del Piero από μπαλιά του Quagliarella. Επαφή Cassani-Del Piero στην περιοχή στο 44': τίποτε για τον διαιτητή ενώ η αίσθηση ήταν πως έπρεπε να σφυρίξει -ο εκφοβισμός της διαιτησίας από τον Zamparini πιάνει τόπο... Το ημίχρονο έληξε 0-1...
Με τον Amauri στη θέση του Quagliarella και τον Iaquinta αντί του Pepe ξεκίνησε την ομάδα στο δεύτερο μέρος ο Del Neri. Στο 47' ο Chiellini έβγαλε τον Amauri: υποδείχθηκε οφσάιντ που δεν έπεισε... O capitano έβγαλε τον Iaquinta: κόρνερ... Συο 55' ο Sirugu τινάχθηκε και απέκρουσε σουτ του Del Piero... Οι σικελοί θυμίζουν ότι είναι επικίνδυνοι στις αντεπιθεσεις... Στο 60' το φάουλ του Del Piero έφυγε ψηλά και στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Del Neri ¨εβαλε τον Aquilani στη θέση του capitano που έπαιζε πίσω από τους επιθετικούς. Αλίμονο: στο 62' διαμορφώθηκε το περυσινό σκορ: 0-2 από τον Ilicic που είχε σκοράρει και την Κυριακή στην Inter -πήρε τη μπάλα μετά από απόκρουση του Storari σε σουτ του Pastore... Στο 66' ο Iaquinta έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα: οφσάιντ... Μπαλιά του Aquilani στον Krasic στο 72': ελάχιστα άουτ, όπως και η κεφαλιά του Amauri λίγο μετά από σέντρα του Krasic... Χαμένες ευκαιρίες να ξανανοίξουμε το παιχνίδι... Στο 79' ο Sirugu απέκρουσε κεφαλιά του Amauri από κόρνερ και στην επαναφορά ο F.Melo την έστειλε ψηλά άουτ... Στο 85' το αναμενόμενο: 0-3 από τον Bovo με φάουλ... Στο 87' η καθυστερημένη απάντηση από τον Iaquinta με κεφαλιά από σέντρα του Motta... Στις καθυστερήσεις λίγο άουτ η κεφαλιά του Krasic... Αμέσως μετά τον μιμήθηκε ο Chiellini, από φάουλ του Marchisio... Προσπάθησαν ως το τέλος αλλά... Καλή εμφάνιση της ομάδας του Delio Rossi.
Η Juventus δεν εκμεταλλεύθυηκε την κατοχή μπάλας (56%-44%, 9-2 στα κόρνερ) και έδωσε την πρώτη νίκη του Palermo στο πρωτάθλημα -θα είναι δύσκολη η πορεία... Η άμυνα "μπάζει": με 7 γκολ παθητικό μόνον Roma και Udinese (από 9 η καθεμιά) είναι σε χειρότερη κατάσταση... Και τώρα, την Κυριακή η Cagliari, στο Τορίνο, η Cagliari που έχει την καλύτερη άμυνα στο πρωτάθλημα: έχει δεχτεί μόλις 1 γκολ...

JUVENTUS-PALERMO 1-3
Τέρματα: 87' Iaquinta - 2' Pastore, 62' Ilicic, 85' Bovo
Κίτρινες κάρτες: 20' Marchisio (J) - 18' Bovo, 52' Bacinovic, 89' Ilicic (P)
Διαιτητής: Daniele Orsato (Schio). Επόπτες: Simone Ghiandai, Michele Giordano. Τέταρτος διαιτητής: Sebastiano Peruzzo.

JUVENTUS: 30 Storari, 2 Motta, 19 Bomucci, 3 Chiellini, 21 Grygera, 27 Krasic, 4 F.Melo, 8 Marchisio, 23 Pepe (46' 9 Iaquinta), 18 Quagliarella (46' 11 Amauri), 10 Del Piero (61' 14 Aquilani). Αναπληρωματικοί: 13 Manninger, 26 Rinaudo, 33 Legrottaglie, 5 Sissoko.
Προπονητής: Luigi Del Neri.
PALERMO: 46 Sirigu, 16 Cassani, 6 Munoz, 5 Bovo, 42 Balzaretti, 8 Migliaccio, 21 Bacinovic (78' 24 Rigoni), 23 Nocerino, 27 Pastore(92' 36 Damiani), 72 Ilicic, 51 Pinilla (67' 9 Hernandez). Αναπληρωματικοί: 99 Benussi, 4 Kasami, 10 Miccoli, 11 Liverani.
Προπονητής: Delio Rossi.

Marotta: λείπει ακόμα η ισορροπία

(Update) Πριν το ματς ο Marotta δήλωνε ότι θέλει τους 3 βαθμούς. Μετά, ξεκίνησε από τους φιλάθλους σημειώνοντας ότι πρέπει να επισημανθεί το πόσο κοντά μένουν στην ομάδα χειροκροτώντας την στο τέλος. Και συνέχισε: "όταν χάνεις, είναι αλήθεια ότι οι αρετές του αντιπάλου ήταν ανώτερες από τις δικές μας αλλά είμαστε ακόμα σε φάση ρονταρίσματος. οι αυτοματισμοί δεν λειτουργούν ακόμα και στα άκρα έχουμε παίχτες τραυματίες. Άξιζαν οι αντίπαλοι επομένως αλλά εμείς έχουμε ακόμα να ξαναδούμε στάσεις, μας λείπει η ισορροπία. Σχολιάζω αυτό το παιχνίδι με υγιή ρεαλισμό, παραχωρήσαμε πολλά στους αντιπάλους, δεν είμαστε κυνικοί όπως στο Udine και μας έλειψε και λίγη τύχη. Αυτές δεν πρέπει να είναι δικαιολογίες, δεν πρέπει να βρούμε άλλοθι, είναι μια ήττα που πρέπει να μας δώσει τη δυνατότητα να κάνουμε μια ολοκληρωμένη ανάλυση για να εξαφανίσουμε πρωτίστως τα λάθη στην αμυντική διάταξη γιατί τα γκολ τα βάζουμε".

Del Neri: λυπάμαι κυρίως για τους φιλάθλους
Στο μέλλον θα μπορούσε ο Pepe να παίξει δεξί μπακ

"Κάναμε ένα βήμα πίσω σε σχέση με το ματς του Udine" που "έπρεπε να μας δώσει μεγαλύτερη σιγουριά", σχολίασε απογοητευμένος ο Del Neri που αναγνώρισε ότι "πρέπει να ξαναξεκινήσουμε από το μηδέν".
"Υπήρξε ένα ιδιαίτερο παιχνίδι, στο οποίο πληρώσαμε ακριβά τις αντεπιθέσεις. Το Palermo εκμεταλλεύτηκε καλά τις ευκαιρίες που είχε, αλλά εμείς πρέπει να βελτιωθούμε αμυντικά γιατί έχουμε μειονεκτήματα που δεν κατορθώσαμε ακόμα να διορθώσουμε". Και συνέχισε: "η ομάδα δεν έμεινε να κοιτάζει τους άλλους που έπαιζαν αλλά δημιούργησε ευκαιρίες, και στο δεύτερο μέρος κατά το οποίο δεν υπήρξε μόνο το γκολ του Iaquinta αλλά και τα τελειώματα του Krasic και του Amauri. Αλλά τις ευκαιρίες τις εκμεταλλευτήκαμε λιγότερο. Στην επανάληψη δοκίμασα να παίξω με το 4-2-3-1 με τον Amauri κεντρικό για να προσπαθήσουμε να κάνουμε παιχνίδι αλλά μετά δεχθήκαμε το δεύτερο και το τρίτο γκολ. Λυπάμαι κυρίως για τους φιλάθλους που πάντως μας υποστήριξαν", είπε επαναλαμβάνονατς ότι "πρέπει να δέσουμε τα τραύματά μας και να δουλέψουμε".
Ο Del Neri εξήγησε την αλλαγή του Del Piero λέγοντας ότι μετά από πέντε συνεχόμενα παιχνίδια θα μπορούσε και να βγει πόσο μάλλον που θα έπρεπε να μην αγωνιστεί εξαιτίας ενός προβλήματος στο πόδι. Απαντώντας σε σχετικη ερώτηση, ο Del Neri επιβεβαίωσε ότι έχει συζητήσει με τον Pepe την προοπτική να παίξει δεξί μπακ : "στο μέλλον θα μπορούσε να συμβεί".
Del Piero: ήταν πέναλτυ

(Update 2) Ικανοποιημένος για τη φυσική του κατάσταση που βελτιώνεται εμφανίστηκε ο Del Piero αλλά "στεναχωρημένος για αυτό που συνέβη απόψε, είναι κρίμα αλλά στο τέλος πρέπει να πάρουμε στο σπίτι κριτικές και αρνητικές κρίσεις. Πρέπει μόνο να δουλέψουμε και να βελτιωθούμε, υπάρχουν λίγα να πεις", είπε ενώ αναφερόμενος στην επαφλη με τον Cassani προς τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου, ήταν κατηγορηματικός: "υπάρχουν λίγα να σχολιάσεις, στο γήπεδο ένιωσα να με ακουμπάει, ο διαιτητής είπε να συνεχίσουμε, ήταν πέναλτυ αλλά δεν μπορούμε να γυρίσουμε πίσω. Συμφωνώ ότι απόψε κάναμε ένα παιχνίδι λιγότεορε θετικό απ' ότι στο Udine και το πληρώσαμε με το πρώτο σουτ προς το τέρμα μας. Είμαστε μια ομάδα που σε μεγάλο βαθμό ξαναφτιάχτηκε και υφιστάμεθα πάνω και κάτω. Είμαι ευτυχής που το κοινό μας υποστήριξε ως το τέλος", είπε σημειώνοντας ως θετικό ότι ως το τέλος η ομάφδα έψαξε για το 3-2 "αν και θα άλλαζαν λίγα. Από αυτές τις θετικές πλευρές πρέπει να ξαναξεκινήσουμε".
Στο τέλος αντάλλαξε τη φανέλα του με τον Pastore που κάποιοι ήδη παρομοιάζουν με τον Zidane: "ως ρόλος και από πλευράς χαρακτηριστικών του μοιάζει αλλά από αυτό μέχρι να τον συγκρίνουμε σφαιρικά με εκείνον δεν γίνεται. Πάντως, έχει πάρα πολύ ποιότητα".

Προκαλεί ο Zamparini για το πέναλτυ

(Update 24/9, 3) Πανευτυχής για το αποτέλεσμα, ο Zamparini σχολίασε το πέναλτυ λέγοντας ότι "ο Del Piero είναι μεγάλος δάσκαλος, το έψαξε το πέναλτυ. Είμαστε τυχεροί γιατί συνήθως αυτά τα πέναλτυ στη Juve τα δίνουν, αλλά θα είχαμε κερδίσει 3-1 έτσι και αλλιώς"...
Iaquinta: πρέπει να προχωρήσουμε με ψηλά το κεφάλι

(Update 24/9, 2) "Το παιχνίδι πήγε στραβά από την αρχή με το γκολ που δεχθήκαμε στα πρώτα πρώτα λεπτά αλλά, αναλύοντας όλο το παινχλιδι, δεν αγωνιστήκαμε άσχημα. Αυτοί βρήκαν το δεύτερο γκολ και σε εκείνη τη φάση υπήρξαμε άτυχοι γιατί διαφορετικά θα μπορούσαμε να ισοφαρίσυμε", σχολίασε ο Iaquinta που φαίνεται πως δεν ανέλυσε το γεγον΄ςο ότι και στο δεύτερο, όντως τυχερό (για το Palermo) γκολ, οι σικελοί είχαν αριθμητική υπεροχή...
"Κατά της Udinese είχαμε παίξει ένα άριστο παιχνίδι αλλά τώρα θα πρέπει κυρίως να αναλύσουμε τα γκολ που δεχθήκαμε απόψε. Δυστυχώς δεν έχουμε στιγμή και πρέπει να σκεφτούεμ την Cagliari, με την οποία θα είναι σημαντικό να βρούε τους τρεις βαθμούς για να ξαναξεκινήσουμε. Το γκολ μου; Για έναν επιθετικό είναι πάντα σημαντικό να σκοράρει αλλά αυτή τη φορά δεν έφερε βαθμούς στη Juve. Η δική μας είναι μια νέα ομάδα, χτισμένη με τόσους νέους και πρέπει να προχωρήσουμε κρατώντας ψηλά το κεφάλι και δουλεύοντας σκληρά. Δεν είμαι στεναχωρημένος για τη σεζόν, είμαστε μόνον στην αρχή αλλά πρέπει να είμαστε προσεχτικοί σε κάθε παιχνίδι γιατί αυτό είναι ένα πρωτάθληαμ πολύ δύσκολο".

15 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Για πόσα χρόνια ακόμα θα παίζει ο Storari;

Αυτόν τον Ντελ Νέρι, τον έψαχναν πολύ καιρό;

Το μόνο παρήγορο είναι ότι εάν συνεχίσει έτσι, τον Δεκέμβριο, όταν θα είναι έξω από όλους τους στόχους θα πάει στο καλό όπως έγινε με τον Φεράρα.

ΟΥΤΕ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ δεν βγαίνουν Champions League.

_Elvis

Παναγιώτης είπε...

Η εμφάνιση μας ήταν κωμικοτραγική, δεν σηκώνει καν σχολιασμό. Μπράβο στην Παλέρμο για την τεράστια νίκη που πέτυχε. Εύχομαι να μην επαναληφθούν τα περσινά…

Καλό βράδυ…

Ανώνυμος είπε...

Μπραβο στην Ιντερ για αλλο ενα δικαιοτατο πρωταθλημα της!!!!ειμαστε αστειοι....
δημητρης θες

Ανώνυμος είπε...

Storari=Τραγικός!!!
Delpi

magica juve είπε...

καλα τι σας φταιει ο στοραρι τωρα???μονο στο τριτο γκολ εφταιγε ο ανθρωπος....ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΕ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΝΑ ΑΦΗΝΕΙΣ ΤΟΝ ΕΠΙΘΕΤΙΚΟ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΣΟΥΤ...η αμυνα μας ειναι ΓΕΡΟΙΑ...και ο ιακουιντα και ο αμαουρι ποσο ΞΕΦΤΟΙΛΕΣ μπορει να ειναι που πηγαν στο τελος του αγωνα και χειροκροτουσαν τους οπαδους και τους πεταξαν και τις μπλουζες τους...αλλα ακομα πιο ξεφτοιλες ειναι οι οπαδοι που τους ανεχονται και δεν κανουν τιποτε...ζητουσαν και αυτοι τις φανελες...και οταν δουν την ομαδα τον μαρτιο που θα ειναι 7η τοτε θα θυμηθουν να κανουν διαδηλωσεις και να πατησουν φαπες...

Un Gobbo ad Atene είπε...

Magica juve, ο κάθε φίλαθλος έχει το ΔΙΚΑΙΩΜΑ να υποστηρίζει την ομάδα όπως αγαπάει χωρίς κανείς να τον αποκαλεί "ξεφτίλα" επειδή την υποστήριξε ως το τέλος προσπαθώντας να της δώσει δύναμη.

magica juve είπε...

σιγουρα gobbo δεν ειπα το αντιθετο...αλλα επιτρεπετε να εχεις 3 γκελες σε 3 παιχνιδια μεσα στην εδρα σου,μπροστα στους οπαδους σου και ο κοσμος να ζηταει φανελες??να εχανες 1 παιχνιδι στα 10 οκ...αλλα απο την περσυνη χρονια που βγηκαμε 7οι δεν αλλαξε τπτ μεχρι τωρα...αν χανουν και ο κοσμος τους υποστηριζει τοτε και στον αλλο αγωνα παλι τα ιδια θα κανουν εφοσον θα ξερουν οτι ο κοσμος ειναι μαζι τους...

Un Gobbo ad Atene είπε...

Παραβλέποντας το γεγονός ότι δεν έχω δει καμιά ομάδφα πουθενά στον κόσμο να βελτιώνεται επειδή οι φίλαθλοι την κράζουν, να το δεχθώ για την οικονομία της συζήτησης.

Απλώς δέξου, magica juve, ότι κάποιοι άλλοι φίλαθλοι, φίλαθλοι σαν και μένα και σένα και όλους μας, νιώθουν την ανάγκη, ειδικά αυτές τις στιγμές, να σταθούν δίπλα στην ομάδα δείχνοντας της όλη τους (και "μας") την αγάπη.

magica juve είπε...

για να τρεχουν ολοι αυτοι στο γηπεδο(και εμεις στις τηλεορασεις)σιγουρα την αγαπανε-με την οαμδα...και ειμαι πολυ υπερ οταν χανει η ομαδα να εχει τον κοσμο διπλα της για να της ανεβαζει την ψυχολογια..αλλα να φωναξουν(και να βρισουν λιγο) μπας και ξυπνησουν και αυτοι..μπας και πεισμωσουν...δεν γινετε να μας εχει κανει το παλερμο πελατες τα τελευταια χρονια μεσα στο γηπεδο μας και αντι να σκυψουν το κεφαλι και να πανε στα αποδυτηρια να καθονται και να δινουν τις φανελες στον κοσμο...

Παναγιώτης είπε...

Παιδιά το ξέραμε εξ αρχής ότι η φετινή χρόνια θα ήταν πολύ πιο δύσκολη από την περσινή... Ακόμα και τώρα είμαι πιστός σε Ανιελι και Ντελ Νερι,το έργο τους δεν θα φανεί φέτος αλλά στο τέλος της χρονιάς. Υπομονή...

Un Gobbo ad Atene είπε...

Πριν πάμε για ύπνο, ας αναλογιστούμε κάποια πράγματα: ο Federico Balzaretti διώχθηκε από τη Juventus στο τέλος της χρονιάς της Β -ποιον πήραμε καλύτερο στη θέση του; Δεν ήταν το σούπερ μπακ, αλλά γιατί τον δώσανε αφού δεν είχε βρεθεί καλύτερος;

Πάμε στον άλλον μπακ του Palermo, τον Mattia Cassani: προϊόν του νεανικού μας τμήματος, τον δώσαμε μετά από μια εμφλανιση το 2003 (λογικό τότε) και φέτος προσπάθησε να τον πάρει ο Marotta αλλά η τιμή του πλέον είχε ανέβει. Τίποτε φοβερό αλλά μήπως έχουμε καλύτερο τα τελευταία χρόνια;

Για να μην θυμηθούμε ότι το Nocerino τον πετάξαμε στο Palermo για τον Amauri.

Δεν έρχονται έτσι αυτά τα αποτελέσματα, πληρώνουμε λάθη δικά μας που έγιναν μαζεμένα μετά τη σκευωρία της calciopoli.

Καλή νύχτα. Και θα είναι καλή γιατί τον εφιάλτη τον είδαμε ξύονιοι... Αλλά, πού θα πάει, θα ξυπνήσουμε!

Ανώνυμος είπε...

Πανο αν μεινει μεχρι το τελος της χρονιας ο Ντελ Νερι την εχουμε πατησει ασχημα!Ο ματζικα τα λεει αψογα!Οταν εισαι η ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ και τα στανταρ των απαιτησεων εχουν πεσει κατα πααααρα πολυ,οταν οι παικτες σου ειναι οι μισοι της πλακας,οταν ο προπονητης σου στα 60κατι του δεν εχει κερδισει τιποτα το αποτελεσμα ειναι μια τρυπα στο νερο!Αδερφε ματζικα οι "ανεκδιηγητοι" πηγαν και κανανε "ολε" στο κοσμο επειδη μπηκαν στους ομιλους του ουεφα!
Υ.Γ Η προπονηταρα μας καταλαβε μετα απο κατι μηνες οτι οι δυο υπαρχοντες δεξιοι μπακ δεν κανουν και τους αδειασε λεγοντας οτι ενα αριστεροδεξιο εξτρεμ θα μπορει να γυρισει εκει......ΓΕΛΑΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΡΔΑΛΟ ΚΑΤΣΙΚΙ!!!!!!
δημητρης θες

Un Gobbo ad Atene είπε...

Αν αρχίσουμε να προσβάλλουμε τους άλλους φιλάθλους λες και εμείς είμαστε οι μόνοι αυθεντικοί, ας τα Δημήτρη.

Τι θα πει "ανεκδιήγητοι"; Έτσι τους άρεσε, έτσι νιώθουν ότι στηρίζουν την ομάδα και αυτό κάνουν.

Το ΜΟΝΟ πράγμα που δεν είναι ανεκτό είναι η βία (και στη λεκτική της μορφή όπως είναι οι ρατσιστικές ιαχές). Όλα τα άλλα είναι σεβαστά: ο ένας θέλει να σφυρίζει και άλλος να επευφημεί. Όσο δικαιούται ο ένας να ακολουθεί τη μια στάση άλλο τόσο δικαιούται και ο άλλος. Και είναι και οι δυο το ίδιο αυθεντικοί φίλαθλοι.

Ανώνυμος είπε...

Gobbo παρεξηγησες!!!τους ακριβοπληρωμενους και υπο την πληρη προστασια και θαλπωρη παικτες μας λεω ανεκδιηγητους!ποτε δε θα ελεγα ετσι τον κοσμο που εν καιρο κρισης απο το υστερημα του παει να στηριξει τα γατακια αυτα που του δινουν μονο πικρες!
δημητρης θες

Un Gobbo ad Atene είπε...

Συγγνώμη, λάθος! Mea culpa!