Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2010

Marotta: η Juventus έχει αποδείξει στην ιστορία της ότι ξέρει να νικά με κανονικό τρόπο

Απαντώντας στον Zamparini, που παραλλήλισε την Inter με τη Juve ("ως μηντιακή εξουσία, όχι ότι αγοράζουν και αυτοί τα παιχνίδια", διευκρίνισε!), ο γενικός διευθυντής του συλλόγου υπερασπίστηκε την ιστορία μας. Έκανε πίσω ο Zamparini
Ότι με τη νέα διοίκηση κάτι άλλαξε στη στάση και τη συμπεριφορά της Juventus στο θέμα "calciopoli" το κατάλαβαν όλοι -τουλάχιστον οι αντίπαλοι- από τις πρώτες δηλώσεις του Andrea Agnelli και μετά από τη έκθεση του συλλόγου στην Ομοσπονδία με την οποία η Juventus ζητά την ανάκληση του "χάρτινου scudetto" που απονεμήθηκε καταχρηστικά στην Ιnter το 2006 (λόγω μιας περίφημης "εντιμότητας" που τα τηλεφωνήματα που βγαίνουν στη δημοσιότητα αποδεικνύουν πως ήταν κάτι παραπάνω από διάτρητη) αλλά και την παραπομπή όλων των τοτε εμπλεκομένων (αναλυτικά εδώ).
Όμως, η διοίκηση της Juventus δείχνει ότι δεν είναι διατεθειμένη να σταματήσει εδώ. Με αφορμή το ξέσπασμα του προέδρου και ιδιοκτήτη του Palermo, Zamparini κατά της διαιτησίας του Romeo στο ματς με την Inter, ένα ξέσπασμα που είχε στο στόχαστρο τη ...Juventus, ο σύλλογος απάντησε σε αυτόν -και σε όλους- υπερασπιζόμενος το παρελθόν και το παρόν της ομάδας με ένα σαφές μήνυμα: "η Juventus απέδειξε στην ιστορία της ότι ξέρει να νικά με απολύτως κανονικό τρόπο και αυτό είναι που μετράει", διαμήνυσε ο γενικός διευθυντής του συλλόγου Beppe Marotta καθιστώντας σαφές ότι οι υπαινιγμοί θα τυγχάνουν απάντησης.

Ο Zamparini (Palermo) πριν το ματς της Πέμπτης

διαμαρτύρεται για τη στάση των διαιτητώ έναντι

των nerazzurri λέγοντας: "
η Inter είναι η νέα Juventus"...

Το ιστορικό: ενόψει του ματς με τη Juventus την Πέμπτη στο Τορίνο, ο Zamparini ύψωσε τους τόνους διαμαρτυρόμενος για κάποια πέναλτυ ("τέσσερα" τα έβγαλε, υπήρχαν αλλά ήταν λιγότερα...) που δεν του δόθηκαν στο κυριακάτικο 1-2 από την Inter, για να πει τι; Ότι... "η Inter είναι η νέα Juventus"... Συγκεκριμένα, απαντώντας στον διευθύνοντα σύμβουλο της Inter, Paolilo, που του είχε ήδη απαντήσει ότι δεν είδε τίποτε παράτυπο, ο Zamparini είπε: "αυτό θα έλειπε, η Inter είναι η νέα Juventus, επομένως πώς να δει... Συνηθίζουν: όταν υπάρχουν τα πέναλτυ και δεν τα δίνουν σε βάρος τους, δεν είναι ποτέ πέναλτυ", είπε και όταν ρωτήθηκε για τον παραλληλισμό Inter-Juve απάντησε: "σίγουρα, ως εξουσία ναι. Η Inter είναι σαν τη Juventus όσον αφορά την μηντιακή εξουσία" (σ.σ. !), (update 3) είπε για να διευκρινίσει μάλιστα: "όταν πριν από λίγο είπα ότι η Inter ως εξουσία είναι σαν τη Juventus, εννοούσα ως μηντιακή εξουσία, όχι ότι και αυτοί αγοράζουν τα παιχνίδια"!... (Update 4) Μετά την απάντηση Marotta, ο Zamparini ;eκανε πίσω διευκρινίζοντας ότι με το "και αυτοί (αγόραζα παιχνίδια)" δεν αναφερόταν στη Juventus αλλά στο τι γράφει η Gazzetta κατηγορώντας τη Juve...
Είναι φανερό ότι αυτό το συκοφαντικό ξέσπασμα οδηγεί στην άσκηση πίεσης στον διαιτητή Daniele Orsato που θα σφυρίξει το ματς της Πέμπτης και είχε σφυρίξει και το περυσινό 2-0 του Palermo επί της Juve του Ferrara στο "Barbera"...

Η Juve έχει τη νίκη στο Dna της
και ξέρει να νικά απολύτως κανονικά



(Update) Οι συνολικές δηλώσεις του Marotta κατά την έξοδο από τη συνεδρίαση της Lega με τις αναφορές με αφορμή τον Zamparini από το 3:12

Σε αυτές τις δηλώσεις απάντησε ο γενικός διευθυντής της Juventus, Beppe Marotta: "δεν ε΄δια το παιχνίδι, επομένως δεν μπορώ κατά κανένα τρόπο να σχολιάσω", είπε κατ΄αρχλην για να μην εμπλακεί σε καυγά για τις φάσεις -και καλά έκανε. Και αμέσως μετά μπήκε στην ουσία: "θεωρώ πάντως ότι η Juventus έχει αποδείξει εδώ και δεκαετίες, στην ιστορία της ότι ξέρει να νικά με τρόπο απολύτως κανονικό (σ.σ. assolutamente regolare: απολύτως σύμφωνα με τους κανόνες) και αυτό είναι που μετράει", είπε.
Paolillio: δεν απαντώ...

(Update 2) Ο διευθύνων σύμβουλος της Ιnter, Ernesto Paolillo απάντησε στον Zamparini αποφεύγοντας να αναφερθεί αρνητικά στη Juventus: "δεν απαντώ. Δεν χρησιμοποιούμε κανενός είδους εξουσία. Άλλοι θα αξιολογήσουν τις εκφράσεις του", είπε αποφεύγοντας να απαντήσει και επί της ουσίας -γιατί άλλωστε, αφού ο Zamparini τη Juve έβαλε στο στόχαστρο περισσότερο παρά την Inter;...
Στη συνέχεια ο Marotta αναφέρθηκε στην πορεία της ομάδας, τους στόχους της ("η Juve έχει στο Dna της τη νίκη") και στη φιλοσοφία της ομάδας: "σε μας δεν υπάρχουν πριμαντόνες με την έννοια ότι σε ένα ομαδικό παιχνίδι όπως το ποδόσφαιρο, όλοι πρέπει να δουλεύουν για την ομάδα. Η Juventus στήθηκε με αυτές τις παραμέτρους. Το καλοκαίρι δεν αγοράσαμε πρωταθλητές, αλλά όπως και να έχει πήραμε εξαιρετικούς παίχτες όπως, για παράδειγμα τον Krasic", είπε μετά τις χθεσινές δηλώσεις Moggi ότι ο σέρβος, "χωρίς να είναι πρωταθλητής, είναι η καλύτερη μεταγραφή".
Ο Marotta στάθηκε ιδιαίτερα στη σχέση τιμής ποιότητας του συγκεκριμένου παίχτη για να κάνει λόγο για "εξαιρετική επένδυση που εύχομαι να δώσει ικανοποιήσεις στους φιλάθλους μας" και να επαναλάβει ότι η μεταγραφική τακτική καθορίστηκε με βάση την οικονομική πραγματικότητα: "η αγοράζεις πρωταθλητές με μια αξιοσημείωτη δαπάνη ή χτίζεις ένα μοντέλο που φέρνει νίκες με το πνελυμα της ομάδας, τη δουλειά, και όλοι πρέπει να συνεισφέρουν στον κοινό στόχο".

Πηγές: Tuttosport, La Stampa, Juventus.com, juventusfcnews, Gazzetta dello Sport, Ju29ro.com

4 σχόλια:

Παναγιώτης είπε...

Αφήστε τους όλους να λένε παιδιά… Δεν θα κάτσω να ασχοληθώ με τον Zamparini και τον κάθε Zamparini της… Παλέρμο. Είμαστε ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ!!! Χαίρομαι πάντως με την στάση της διοίκησης που δεν αφήνει αναπάντητες τις μαλακίες που λέει ο καθένας.

magica juve είπε...

για απαντηση η ομαδα πρεπει να του κλεισει το στομα στο προσφατο ματς με 3-4 μπαλακια...ουτε 1 λιγοτερο

Un Gobbo ad Atene είπε...

Σωστά, Παναγιώτη. Ο Marotta και η διοίκηση έκαναν τη δουλειά τους και την έκαναν απολύτως σωστά. Τώρα, πρέπει να αποδείξουμε ότι είμαστε JUVENTUS και μέσα στο γήπεδο απέναντί τους, για να αρχίσουν διάφορες Palermo να ξαναμπαίνουν στη θέση τους εκεί που μετράει: στα παιχνίδια. Με υπομονή και πίστη, θα ξανανέβουμε.

Forza Juve sempre e per sempre!

Ανώνυμος είπε...

Το παλερμο δεν πρεπει να το κερδισουμε απλως αλλα να το ξεφτυλισουμε!οι δηλωσεις αυτου του γραφικου στα αποδυτηρια μεχρι το ματς!
δημητρης θες