Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου 2010

Udinese-Juventus 0-4 με Bonucci, Quagliarella, Marchisio, Iaquinta

Ξέσπασμα της Juve που με εντυπωσιακή τεσσάρα στο Udine φτάνει τη Milan (που ξανασκόνταψε) και ξαναδηλώνει παρούσα...

(Update 3) Φάσεις και γκολ

Δυνατό ξεκίνημα για τη Juve που εμφανίστηκε και πάλι βιαστική και ανακριβής στο τελείωμα της φάσης. Στο 15' ο Sanchez ζήτησε πέναλτυ από τον Chiellini, στο 17' ο Bonucci άνοιξε το σκορ από φάουλ του capitano που στο 11' είχε κοπεί με ανύπαρκτο οφσάιντ ενώ έφευγε μόνος προς το τέρμα. Το 2-0 στο 24' από τον Quagliarella: με τακουνάκι σε άσιστ του κινητικού Krasic -είναι το δεύτερο γκολ του στο πρωτάθλημα ("δεν είχα σκοράρει ποτέ με τακουνάκι", δήλωνε στο ημίχρονο καλώντας την ομάδα να μην εμπιστευτεί την Udinese και να συνεχίσει έτσι). Λίγο μετά, νέα ευκαιρία του Bonucci και ευκαιρία του Quagliarella στον οποίο σφυρίχτηκε επιθετικό φάουλ ενώ έβγαινε μόνος με τον Handanovic. Και ενώ ο Del Piero έβλεπε τον Handanovic να του στερεί τη χαρά του γκολ, το 3-0 από τον Marchisio με αριστερό βολέ σε άσιστ του Krasic που είχε πάρει μπάλα από τον Del Piero που την πήρε από τον F.Melo ο οποίος την ξερίζωσε από έναν αντίπαλο -δεύτερο γκολ του Marchisio στο πρωτάθλημα.
Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με τον Storari να σώζει την ομάδα (ο Floro Flores είχε ξεφύγει από τον Grygera) και τον Iaquinta να αντικαθιστά τον Del Piero. H Juve έδειξε να μπορεί να διαχειριστεί το παιχνίδι και να γίνεται και πιο επικίνδυνη και έτσι στο 77' ήρθε το 4-0 με τον Iaquinta που είχε και μια ανταλλαγή "φραστικών πυρών" με το κοινό και είδε την κίτρινη κάρτα... Ένα δεκάλεπτο πριν το τέλος, ο Storari αρνήθηκε στο Di Natale το γκολ της σημαίας... Στις καθυστερήσεις, ο Handanovic έσωσε την Udinese από το 5-0 που θα έφερνε υπογραφή Iaquinta...
Την Πέμπτη το τεστ της αλήθειας κόντρα στην φτιαγμένη για πολλά φέτος Palermo που έχει μείνει στον ένα βαθμό μετά και τη σημερινή ήττα της εντός έδρας από την Inter...

UDINESE-JUVENTUS 0-4
Τέρματα: 17' αυτ. Coda, 24' Quagliarella, 43' Marchisio, 77' Iaquinta
Κίτρινες κάρτες: 29' Pepe, 35' Marchisio, 40' F.Melo, 78' Iaquinta
Διαιτητής: Mauro Bergonzi (Genova). Επόπτες: Luca Maggiani, Roberto Carrer. Τέταρτος διαιτητής: Orsato.

UDINESE: 1 Handanovic, 2 Zapata, 13 Coda, 11 Domizzi, 3 Isla (46' 66 Pinzi), 88 Inler, 20 Asamoah Kwadwo, 26 Pasquale (66' 27 Armero), 7 Sanchez (70' 23 Abdi), 83 Floro Flores, 10 Di Natale. Αναπληρωματικοί: 6 Belardi, 4 Cuadrado, 17 Benatia, 9 Corradi.
Προπονητής: Francesco Guidolin.
JUVENTUS: 30 Storari, 2 Motta (76' 13 Legrottaglie), 19 Bonucci, 3 Chiellini, 21 Grygera, 27 Krasic, 4 F.Melo (71' 5 Sissoko), 8 Marchisio, 23 Pepe, 10 Del Piero (52' 9 Iaquinta), 18 Quagliarella. Αναπληρωματικοί: 13 Manninger, 34 Ferrero, 14 Aquilani, 11 Amauri.
Προπονητής: Luigi Del Neri.

Del Neri: δεν πρέπει να μας θέσουμε όρια

(Update) "H Juve μπορεί να κάνει τα πάντα χωρίς να θέτει όρια στον εαυτό της", είπε ικανοποιημένος ο Del Neri που είδε επιτέλους την ομάδα περίπου όπως τη σχεδιάζει: σφιχτή και με ενισχυμένο παιχνίδι από τα άκρα: "σήμερα είδα τη σωστή συμπεριφορά στο γήπεδο και μεγάλη προσοχή, είμαι ικανοποιημένος", είπε και αφού σημείωσε ότι "ήταν ένα ωραίο παιχνίδι" τόνισε: "μετά από μια νίκη δουλεύεις καλύτερα, το σημαντικό είναι ότι έχουμε ταυτότητα. Έχουμε τα μέσα για να μη μας βάλουμε όρια αλλά γνωρίζουμε ότι θα έχουμε δυσκολίες μέσα στη χρονιά. Εμείς μόλις γεννηθήκαμε, ξέρουμε ότι πρέπει να δουλέψουμε", συμπλήρωσε ο mister που εγκωμίασε τους παίχτες: "για μένα είναι οι καλύτεροι στην Ιταλία" είπε αναφερόμενος τόσο στους επιθετικούς "που εναλλάσσονται πολύ καλά" όσο και στον Grygera που στο αριστερό άκρο της άμυνας "έκανε ένα εξαιρετικό παιχνίδι". Και επανερχόμενος στη γενικότερη συζήτηση: "εμείς δεν έχουμε όρια και θα πρέπει να το αποδείξουμε με πράξεις. Η Inter και Milan δεν μας ενδιαφέρουν, εμείς κάνουμε το δρόμο μας με τα μέσα μας. Τώρα νιώθω ότι είμαι στο παιχνίδι με τους άλλους αλλά με τη Juventus".
Εξηγήσεις Iaquinta

O ιδιοκτήτης της Udinese, Pozzo χαρακτήρισε αγνώμονα τον Iaquinta για τον τρόπο που πανηγύρισε το γκολ του και εκείνος διευκρίνισε, ζητώντας συγγνώμη, ότι δε είχε τίποτε μαζί του αλλά με μερίδα των φιλάθλων που έβρισαν τη μήτέρα του: "είναι η τρίτη φορά ππου έρχομαι στο Udine και ακούω βρισιές".
Quagliarella: από τα ομορφότερα γκολ μου

"Δεν ήταν εύκολο να κερδίσουμε σε αυτό το γήπεδο, το κάναμε ως μεγάλη ομάδα", δήλωσε μετά το ματς ένας από τους ex του ματς, ο Fabio Quagliarella που αφού είπε πως "αν είναι ωραίο ή άσχημο, δεν έχει σημασία, σημασία έχιε να μπει μέσα η μπάλα", αναγνώρισε ότι το σημερινό του γκολ είναι "από τα ομορφότερα που έβαλα". Ο Quagliarella εγκωμίασε την απόδοση ολόκληρης της ομάδα και στάθηκε ειδικά στον Krasic: "o Milow είναι πολύ μεγάλος παίχτης, το αποδεικνύει ήδη".

Bonucci: μηδέν κολ παθητικό, είναι

το καλύτερο φάρμακο για έναν αμυντικό


Αφού σημείωσε ότι το γκολ το κρατάει (θεωρήθηκε ότι μπορεί να ήταν αυτογκόλ του Coda), o Bonucci τόνισε πως "το σημαντικό ήταν να νικήσουμε" και υπογράμμισε ότι "τα μηδέν γκολ παθητικό, για έναν αμυντικό είναι το καλύτερο φάρμακο. Θέλαμε να βάλουμε τσαμπουκά, αγωνιστική κακία για να αποδείξουμε ότι οι επιλογές δεν ήταν λάθος αλλά τώρα δεν πρέπει να ρηλαξάρουμε".
(Update 21/9) Τελικά το γκολ κατοχυρώθηκε, από τη Lega Serie A, ως αυτογκόλ του Coda.
Marchisio στην 110η του εμφάνιση:
αυτή πρέπει να είναι η αφετηρία


(Update 2) Το δεύτερο γκολ του φέτος είχε διπλή σημασία για τον Marchisio καθώς συνέπεσε με την 100η του εμφάνιση in bianconero που είπε ότι αυτή είναι "η Juve που θέλουμε όλοι. Γνωρίζουμε ότι δεν λύσαμε όλα τα προβλήματα αλλά συνεχίζουμε να δουλεύουμε τόσο για να βελτιωθούμε. Σήμερα τα πήγαμε καλά, δημιουργήσαμε και σκοράραμε πολύ, ενώ υποστήκαμε λίφα. Πρέπει να συνεχίσουμε έτσι γνωρίζοντας ότι το σημερινό πρέπει να είναι απλώς η αφετηρία. Πρέπει να κάνουμε πολλά βήματα για να είμαστε μια μεγάλη ομάδα".

Pepe: τέλειοι, τώρα να βρούμε ισορροπία

(Update 4) "Σήμερα η Juve ήταν πρακτικά τέλεια. Έτσι ξεχάσαμε τις δυο ισοπαλίες με τη Sampdoria και τη Lech Poznan. Τώρα θα πρέπει να προσπαθήσουμε να βρούμε τη σωστή ισορροπία", είπε ο Pepe που το μόνο που του έλειψε σήμερα ήταν το γκολ.
Inter: για το scudetto υπάρχει και η Juve

(Update 20/9) Ο διευθύνων σύμβουλος της Inter, Ernesto Paolillo δήλωσε πως για τον τίτλο του πρωταθλητή φέτος "είμαστε πάντα εμείς, η Roma, η Milan και η Juve. Όταν ο Del Neri λέει πως η Juve δεν είναι για scudetto, το κάνει για να δημιουργήσει κίνητρα στους δικούς του", συμπλήρωσε εκτιμώντας πως δεν βλέπει αουτσάιντερ.
Krasic: θα βελτιωθώ και άλλο

Εξαιρετικά ικναοποιημένος εμφανιστηκε ο Krasic: "μια πολύ όμορφη Κυριακή, ή μάλλον, μια Κυριακή σούπερ. Με την Udinese κάναμε ένα σπουδαίο ματς, παίξαμε ως Juve. Μετά το πρώτο γκολ άλλαξαν όλα, ήρθαν πιο εύκολα τα πράγματα, το παιχνίδι ήρθε όπως θέλαμε", είπε ο Σέρβος εξηγώντας ότι "εδώ βρίσκομαι πάρα πολύ καλά γιατί ήρθα σε ένα μεγάλο σύλλογο και είμαι χαρούμενος. Είμαι χαρούμενος με το πρωτάθλημά σας: το ιταλικό πρωτάθλημα με βελτιώνει", συμπλήρωσε τονίζοντας ότι μπορεί να βελτιθεί και άλλο από πλευράς φυσικής κατάστασης, στο να περνάει τον αντίπαλο και ακόμα ακόμα να βάλει και κάποια γκολ. "Μ' αρέσει ο ρόλος μου και μου αρέσει ο τρόπος που έπαιξε η ομάδα, μ' έκανε να νιώθω σημαντικός και εγώ θέλω να συνεχίζω να θέτω τον εαυτό μου στην διάθεσή της", πρόσθεσε για να καταλήξει υπογραμμίζοντας πως "εκείνο που μετράει είναι η Juventus, όχι ο Krasic".

11 σχόλια:

magica juve είπε...

bravo stin omada..epaikse kala simera kai stin amina den apilithike sxedon katholou...thelei omos doulei i amina na min ftanoun eukola stin perioxi...froza juve!!!!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Grande Juve!!! Δώστε χρόνο στα παιδιά και σε λίγο καιρό θα βγάζουν μάτια!!!
Delpi!

Παναγιώτης είπε...

Επιτέλους... ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ! Φάσεις, γκολ, τρέξιμο, πάθος και μηδέν παθητικό. Πολύ καιρό είχα να δω την ομάδα να καθαρίζει το παιχνίδι από τα πρώτα 30'. Μεγάλη εμφάνιση αλλά θέλουμε περισσότερο δουλειά και βελτίωση. Η επίθεση μας πετάει ΦΩΤΙΕΣ! Θέλουμε και η άμυνα να είναι δυνατή για να έρχονται τα αποτελέσματα σιγά σιγά.

bianconera είπε...

Επιτέλους!!! Δεν μπόρεσα να δω το ματς αλλά πιστεύω πως το σκορ τα λέει όλα!!!

Un Gobbo ad Atene είπε...

Ας περιμένουμε και το ματς με το Palermo. Έχασε από την Inter (από τον Eto'o, για την ακρίβεια) αλλά δημιούργησε ευκαιρίες παίζοντας καλά και έχει παραπάπονα και από τη διαιτησία, παράπονα που ο Zamparini άρχισε ήδη να βροντοφωνάζει...

Ανώνυμος είπε...

Το κωλοστριμινγκ κολλουσε και δεν ειδα τιποτα εκτος απο το ποιημα του 0-3!αν στρωσει η αμυνα φαινεται οτι μπροστα kati με 10 γκολ σε 3 ματς!διαρκεια και βελτιωση συνεχως!!!
δημητρης θες

Un Gobbo ad Atene είπε...

O Zamparini, αφεντικό του Palermo φωνάζει ότι ο διαιτητής τους στέρησε 4 πέναλτυ με την Inter.

O Pozzo, patron της Udinese δήλωσε ότι ο διαιτητής δεν τους έδωσε ένα πέναλτυ με την Inter και ένα πέναλτυ σήμερα (που μετά παραδέχθηκε ότι μπορεί να ήταν και εκτός περιοχής...) με αποβολή του Chiellini στο 0-0. Και τα media τα παίζουν συνέχεια αυτά αγνοώντας το οφσάιντ που σφυρίχτηκε λίγο πριν στον Del Piero που έφευγε μόνος και θα έκανε το 1-0...

Κάπως έτσι διαμορφώνεται η κοινή γνώμη σε βάρος μας. Ας μην το ξεχνάμε!

Ανώνυμος είπε...

Ε ας ξυπνησει το παιδι που κανει τον προεδρο και ας προστατευσει την ομαδα μας!οι δημοσιογραφοι μια ζωη ρουφιανοι θα ναι το ξερουμε εμεις τι κανουμε για αυτο ειναι το θεμα!
δημητρης θες

Un Gobbo ad Atene είπε...

"το παιδι που κανει τον προεδρο"?

Oύτε μπορώ ούτε επιθυμώ να παρακολουθήσω αυτή τη στάση.

Παναγιώτης είπε...

Δημήτρη νομίζω ότι είσαι λάθος. Επειδή είναι νέος σε ηλικία δεν σημαίνει ότι πρέπει να απαξιώνουμε το αξίωμα του στην Γιουβέντους. Είναι ο πρόεδρος μας και πρέπει να τον σεβόμαστε, ειδικά εφόσον κουβαλάει ένα πολύ «βαρύ» επίθετο. Εδώ έχουμε στηρίξει άλλους και άλλους που ΔΕΝ θέλω καν να κατονομάσω…

Ανώνυμος είπε...

Πανο σορρυ αλλα δεν εχω στηριξει κανεναν απο αυτους που ειχαν την θεση του προεδρου ως τωρα στην γιουβε!ο ανιελι επειδη εχει το ονομα του τεραστιου και πραγματικου ΠΡΟΕΔΡΟΥ δεν παει να πει οτι ειναι και το ιδιο ικανος!για μενα παιρνει μεχρι στιγμης πολυ κακο βαθμο για τα μεχρι τωρα πεπραγμενα του!