Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2010

Juventus-Lecce 4-0 με Aquilani, F.Melo, Quagliarella και Del Piero

Επιτέλους: μια Juventus που καθάρισε το ματς όπως έκανε πάντα με αυτά τα παιχνίδια. Ένα ευχάριστο απόγευμα με τον Krasic (και τον Aquilani) σε μεγάλη κέφια και τον Del Piero να πιάνει άλλο ένα ρεκόρ του Boniperti.

(Update 3) Φάσεις, ευκαιρίες και γκολ

Δυνατό ξεκίνημα για τη Juventus, που είχε στην επίθεση Quagliarella και Amauri, με τον Marchisio (που απελευθέρωνε και τον De Ceglie) και τον Krasic να κινούνται απειλητικά. Και στο 13', από μπαλιά του Marchisio, ήρθε το δυνατό σουτ του Aquilani: 1-0 και πρώτο του γκολ στο πρωτάθλημα. Στο 19' ο Quagliarella κοντά στο 2-0 από μπαλιά του Krasic που ήδη είχε χρεώσει με κίτρινη κάρτα τον Mesbah. Νέα ευκαιρία στο 22', με τον Krasic να περνά τον αντίπαλό του και να βγαίνει μπροστά στον τερματοφύλακα που έστειλε σε κόρνερ. Ένα λεπτό μετά, σειρά του Storari να αναδειχθεί σε αποφασιστικό παίχτη με μια μεγάλη απόκρουση επί του Corvia που η άμυνα είχε ξεχάσει μπροστά του... Στο 33' ο διαιτητής Gava σφύριξε πέναλτυ υπέρ του Krasic το οποίο, εν μέσω έντονων διαμαρτυριών των leccesi εκτέλεσε υποδειγματικά ο Felipe Melo: 2-0. Λίγο μετά, οι φιλοξενούμενοι κινδύνευσαν να μαέινουν με 10 παίχτες καθώς ο Olivera, που είχε ήδη κίτρινη, έκανε διαδοχικά φάουλ σε Aquilani, Quagliarella. Κοντά στην κόκκινη βρισκόταν συνεχώς και ο Mεsbah που, φυσικά, δεν καταφέρνει να συγκρατήσει τον Krasic ο οποίος, στο 44' αντάλλαξε τη μπάλα με τον Amauri, σέντραρε και ο Quagliarella με κεφαλιά έγραψε το 3-0!
Με τον Amauri ξεκίνησαν οι φάσεις στο δεύτερο μέρος. Μετά, ήταν σειρά των Bonucci, Chiellini να δικαιολογήσουν την παρουσία τους καθαρίζοντας την προσπάθεια των φιλοξενούμενων να ξαναμπούν στο παιχνίδι με τις αλλαγές τους. Η Juve διαχειριζότανη πλέον το ματς. Στο 61' φάουλ του Aquilani, ο Amauri προσπάθησε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα αλλά δεν τα κατάφερε... Στο 64', και αφού ο Quagliarella είχε χάσει την ευκαιρία του 4-0 (από άσιστ του Aquilani), ο Del Neri έβαλε τον Sissoko στη θέση του καταχειροκροτούμενου F.Melo. Εκεί που το ματς γινόταν βαρετό. φρόντιζε ο Krasic να ξεσηκώσει τις κερκίδες, όπως στο 71' που τους πέρασε όλους αλλά πρόλαβε ο τερματοφύλακας Rosati... Στο ημίωρο, ο Krasic έβγαλε τον Amauri αλλά ο τερματοφύλακας επενέβη... Στο 76' βγήκε ο Aquilani και μπήκε ο Pepe και αμέσως μετά ο Quagliarella βγήκε για τον Del Piero που δεν πρόλαβε να μπει και, από μπαλιά του Krasic έβαλε το 178o γκολ φέτος στο campionato serie A ισοφαρίζοντας άλλο ένα ρεκόρ του Boniperti! O καλύτερος τρόπος να τελειώσει το ματς.
Και τώρα, εμπρός για νίκες με τη Salzburg που χθες έχασε στο γήπεδό της για το πρωτάθλημα και μετά με Bologna.
O Krasic βραβεύτηκε πριν το ματς από τους Juventus Member ως καλύτερος παίχτης του μήνα και φρόντισε να επιβεβαιώσεθ τη βράβευση...

JUVENTUS-LECCE 4-0
Τέρματα: 13' Aquilani, 34' πεν. F.Melo, 44' Quagliarella, 82' Del Piero
Κίτρινες κάρτες: 16' Mesbah, 25' Olivera, 45'+1 Fabiano, 60' Ferrario, 92' 21 Grossmuller (L)
Διαιτητής: Gabriele Gava (Conegliano). Επόπτες: Andrea Marzaloni (Rimini), Giulio Dobosz (Roma 2). Τέταρτος διαιτητής: Stefanini.

JUVENTUS: 30 Storari, 21 Grygera, 19 Bonucci, 3 Chiellini, 29 De Ceglie, 27 Krasic, 4 F.Melo (64' 5 Sissoko), 14 Aquilani (76' 23 Pepe), 8 Marchisio, 18 Quagliarella (77' 10 Del Piero), 11 Amauri. Αναπληρωματικοί: 13 Manninger, 2 Motta, 33 Legrottaglie, 25 Martinez.
Προπονητής: Luigi Del Neri.
LECCE: 22 Rosati, 33 Rispoli, 13 Ferrario, 14 Fabiano, 11 Mesbah, 18 Giacomazzi, 27 Jeda (46' 20 Vives), 21 Grossmuller, 19 Piatti (55' 8 Munari), 10 Olivera (46' 15 Ofere), 9 Corvia. Αναπληρωματικοί: 81 Benassi, 4 Franchin, 28 Bivio, 17 Di Michele.
Προπονητής: Luigi De Canio.

Aquilani για Εθνική

(Update) Από τις 20 Σεπτεμβρίου 2008, τότε με τη Roma, είχε να σκοράρει στη Serie A ο Alberto Aquilani και τώρα εύχεται να μη σταματήσει και να βάλει περισσότερα από ότι στο παρελθόν. Όπως εύχεται αυτό που του λέγανε όλοι οι δημοσιογράφοι: να ξαναβρει την Εθνική. "Προτεραιότητά μου τώρα η Juventus", έλεγε συνεχώς εκείνος αλλά δεν παρέλειπε να σημειώνει ότι συνεννοείται πολύ καλά με τον Marchisio όπως και με τους υπόλοιπους azzurri/bianconeri. Όσον αφορά στη Juventus, είπε το αυτονόητο: χρειάζεται συνέχεια.

Συγχαρητήρια Del Neri στους παίχτες

(Update 2) Τα συγχαρητήριά του στα παιδιά έδωσε ο Del Neri: "είμαι ικανοποιημένος, τα παιδιά δίνουν στο γήπεδο τον καλύτερο εαυτό τους", είπε μετά το ματς θυμίζοντας ότι η ποιότητα των παιχτών "δεν είναι συζητήσιμη. Τον Krasic έτσι τον περιμέναμε, γι' αυτό τον πήραμε. Πρέπει ακόμα να δουλέψει αλλά ανοίγει διαδρόμους πολύ καλά και ήδη κάνει σημαντικά πράγματα: αυτή τη στιγμή η συνεοσφορά του είναι θεμελιώδης. Ο Felipe Melo; Ήξερα ότι μπορούσε να δώσει σημαντική συνεισφορά", είπε ενώ στο ερώτημα κατά πόσο θα καθιερωθεί αριστερά ο Marchisio, απάντησε ότι ο διεθνής μέσος "πήγε καλά αλλά δεν είναι η μόνη λύση". Τέλος, εγκωμίασε τον Aquilani επισημαίνοντας ότι "μαζί του ανέβηκε όλη η ομάδα" και ότι δίπλα στις αναμφισβήτητες τεχνικές αρετές του, υπάρχει και η ωρίμανσή του από άποψη τακτική.

Del Piero: τρισευτυχισμένος!

Ο capitano ξαναμπήκε στο χώρο του μύθου και δήλωσε "εξαιρετικά ευτυχισμένος" ενώ επισημαίνοντας ότι ο Boniperti είναι η ιστορία της Juventus, δήλωσε "τρισευτυχισμένος" που τον πλησιάζει. Σε αυτή την τόσο ιδιαίτερη στιγμή για τον ιδιο, ο Alessandro Del Piero δεν ξέχασε την ομάδα και στάθηκε ιδιαίτερα στο γεγονός ότι το γκρουπ είναι πλέον "πιο συμπαγές" και αυτό του επιτρέπει να φτάνει σε αυτά τα αποτελέσματα.
Quagliarella: ζούμε την κάθε αγωνιστική

O Quagliarella (3 γκολ σε 6 παιχνίδια) θέλησε να επισημάνει ότι οι ισοπαλίες στο Μάνστεστερ και στο Μιλάνο "έδωσαν αυτοπεποίθηση στην ομάδα" ενώ στην ερώτηση πού μπορεί να φτάσει αυτή η ομάδα που ήδη έχει την καλύτερη επίθεση του πρωταθλήματος, ο διεθνής επιθετικός προτίμησε να κρατήσει χαμηλούς τόνους: "ζούμε την κάθε αγωνιστική"...

F.Melo: νιώθω σιγουριά με τον Aquilani

"Το παρελθόν είναι πίσω μου, δεν το σκέφτομαι πια. Τώρα ευχαριστιέμαι αυτή τη Juve που μεγαλώνει", είπε ο F.Melo που τόνισε ότι "όλοι είναι ευχαριστημένοι γιατί βλέπουμε σημαντικές βελτιώσεις. Εγώ πάιζω καλύτερα γιατί η ομάδα παίζει καλύτερα. Ο Aquilani είναι σημαντικός παίχτης, για Εθνική. Μου δίνει μεγαλύτερη σιγουριά να έχω έναν πρωταθλητή σαν αυτόν στον πλευρό μου", είπε. Αναφορικά με το πέναλτυ, ο Βραζιλιάνος είπε ότι είχε αποφασίσει να χτυπήσει κατ΄αυτόν τον τρόπο το πέναλτυ από τη στιγμή που σφύριξε το πέναλτυ ο διαιτητής: "προερχόεμουν από μια καλή βδομάδα δουλειάς και ένιωθα σίγουρος".

3 σχόλια:

bianconera είπε...

Μα τι έβαλε ο Alex πάλι??? Όπως το έγραψες Gobbo, επιτέλους, θύμισε κάτι από παλιά!!! Ελπίζω να συνεχίσουμε έτδι!!!!

JUVE, storia di un grande amore.....

Παναγιώτης είπε...

Αυτή είναι Γιουβέντους. Βελτιωνόμαστε μέρα με την μέρα, αγωνιστική με την αγωνιστική. Το παιχνίδι δεν χρίζει ανάλυσης. Μπράβο σε όλα τα παιδιά, μπράβο σε αυτό τον ξανθό ποδοσφαιρικό άγγελο που μας έκανε να τρελαθούμε και σήμερα. Μα πιο πολλά μπράβο στον έναν και μοναδικό αρχηγό μας...

Συνεχίζουμε έτσι μάγκες...

Ανώνυμος είπε...

Αν και η κωλοτρυπιδα ποναει ακομα απο το γκολ στο 93 του πανσερραικου ας προσπαθησω να σχολιασω την γιουβε....
Απλα πραγματα....αν καταφερει ο ντελνερι και στρωσει την αμυνα η πολυ μεγαλη ποιοτητα των μεσοεπιθετικων μας θα βαζει συνεχως και 1 και 2 και 3 και οσα μας(τους) καυλωσει!!!!
Πολλα ++++ στον ακουιλανι ο οποιος δειχνει να εχει εγκληματιστει πληρως και να αναδυκνυει το πλουσιο ταλεντο του,μαζι με τον "ψυχακια"(τι πεναλντυ ηταν αυτο ρε???) κανουν εξαιρετικο διδυμο στο κεντρο!!!
Καπου πηρε το ματι μου για τα στατιστικα του κρασιτς...δηλαδη 3μπαλακια και 7 ασιστ!!χωρις πολυ σαλτσα συνεχισε ετσι παλλικαρε!
Υ.Γ Συνεχιζουμε και δεν μασαμε απο κανεναν αντιπαλο,με σωστη δουλεια τους εχουμε ΟΛΟΥΣ!
Δημητρης θες