Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2010

Μαθήματα χιούμορ από Krasic, Del Piero και βουτιάς από τον Lucio...

"Striscia la Notizia" και απονομή του Tapiro d' Oro, ένα σατυρικό έθιμο που και άλλες φορές είχε πρωταγωνιστές από τη Juventus -απόψε το βράδυ μεταδόθηκε η εκπομπή όπου το "βραβείο" δόθηκε στον Milos Krasic για την "επιδέξια βουτιά", όπως τη χαρακτήρισε ο αθλητικός δικαστής (εδώ όλα τα σχετικά, εδώ οι νεότερες εξελίξεις για την έφεση).

Το βίντεο ξεκινά με τον Valerio Staffeli να ...ψάχνει έξω από το Juventus Center του Vinovo κάποια που να μιλά σέρβικα για να μεταφράσει την κουβέντα: "μιλάτε σέρβικα;" ρωτά και ξαναρωτάει μέχρι που βρίσκει την ξανθιά... Πάνε, λοιπόν, στον Krasic και του εξηγεί: "ήρθαμε να σας βρούμε εξαιτίας της ιστορίας με τις δυο αγωνιστικές (ποινής). Βλέπετε, στην Ιταλία όλοι βουτάνε αλλά όταν βουτάτε εσείς, να δυο αγωνιστικές"... Ο Milos Krasic χαμογελά, ευχαριστεί και δηλώνει: "είμαι πολύ στεναχωρημένος για ό,τι συνέβη. Δεν υπήρχε λόγος να γίνει τόση φασαρία για ό,τι συνέβη, δεν είμαι ένας που κάνει τέτοια πράγματα, ήταν ενστικτώδης κίνηση".
Ο παρουσιαστής συνείζει να κάνει πλάκα και συμβουλεύει τον Krasic ..."να μάθει να βουτάει. Πρέπει να πάρετε ένα ωραίο φιλμ και να να παρακολουθήσετε τους μεγάλους πρωταθλητές των καταδύσεων, του είδους: Cagnotto, Di Biasi, Inzaghi, Toni, γνωρίζετε; Διάσημοι παίχτες" του λέει ενώ η εκπομπή δείχνει τους διάσημους παίχτες να βουτάνε... Στη συνέχεια, ο Staffelli... βουτάει και φωνάζει: "διαιτητή, φάουλ", ο Krasic λέει "simulation" χαμογελώντας και ο παρουσιαστής τον αποχαιρετά λέγοντας του ότι την επόμενη φορά "χρειάζεται στυλ, να γονατίσει και να βουτήξει".
Η συνέχεια έχει πρωταγωνιστή τον Alessandro Del Piero στον οποίο ο Staffeli λέεί πως ως capitano πρέπει να εξηγήσει στον συμπαίκτη του ότι στη Serie A για να βουτάς πρέπει να βάζεις μαγιό. "Μα, έχει ακόμα προβλήματα με τη γλώσσα. Πιστεύω ότι μετά από αυτό το week en θα μάθε, θα μάθει πιο γρήγορα", ανταπαντά γελώντας ο capitano που συνεχίζει με ύφος σοβαρό: "μα, πρέπει να πω ότι είχε εξαιρετική απόδοση". "Η βουτιά, λέτε, ήταν όμορφη;", ρωτάει ο άλλος, εξίσου σοβαρά. "Μα ναι, είχε ελαστικότητα. Τέρμα", απαντά ο Alex γελώντας και ο παρουσιαστής: "ε, εσείς είστε ένας μεγάλος ειδικός του ποδοσφαίρου, επομένως..."

Και αφού δείξαμε ότι έχουμε τη δύναμη και του αυτοσαρκασμού, μιας και ο Staffeli κάλεσε τον Krasic να πάρει μαθήματα από τους μεγάλους τους είδους, ας δει πώς βουτάει ο nerazzurro Lucio στο Inter-Bari 4-0, κερδίζει πέναλτυ και -φυσικά- δεν παραπέμπεται στον αθλητικό δικαστή από τον Stefano Palazzi, Ομοσπονδιακό Εισαγγελέα της Figc...


Πηγές: Juventus.com, youtube, sussurisportivi.blogspot.com

8 σχόλια:

magica juve είπε...

gobbo τελικα τι εγινε με την εφεση?

Un Gobbo ad Atene είπε...

Είχαν πει, Πέμπτη ή Παρασκευή. Πάει για Παρασκευή. Περιμένουμε.

bianconera είπε...

Για να λέμε και του στραβού το δίκιο, έπεσε μόνος του οπότε έπρεπε να τιμωρηθεί... τώρα αν καταφέρουν να την μειώσουν θα είναι καλύτερα για την ομάδα... πιστεύω όμως ότι δεν πρέπει να μπαίνουμε στη διαδικασία να συγκρίνουμε την περίπτωση του Krasic με αυτή του Lucio ή οποιουδήποτε άλλου... η JUVE δεν είναι ούτε γαύρος ούτε βάζελος να βγαίνει και να "κλαίγεται" ή να συζητά για δεδικασμένα...

Un Gobbo ad Atene είπε...

Δυο παρατηρήσεις, bianconera: ο Krasic έπεσε χωρίς να υπάρχει πέναλτυ αλλά δεν έπεσε για να πάρει πέναλτυ. Αν ξαναδεις τις εικόνες σε αργή κίνηση βλέπεις ότι με τη φόρα που πάει πάνω του ο αμυντικός παίρνει κλήση για να τον αποφύγει, εκείνος απλώνει τα χέρια (και μετά τα μαζεύει) και ενδεχομένως τον ακουμπά ελάχιστα τόσο ώστε να χάσει εντελως την ισορροπία του.

H σύγκριση με την περίπτωση Lucio δεν γίνεται για άλλο λόγο παρά για να φανούν τα δυο μέτρα και δυο σταθμά των media που ξεσήκωσαν τον κόσμο για τον Krasic μιλώντας ευθέως για "θάτρο" ενώ δεν είπαν κουβέντα για τον Lucio. Αυτή η μηντιακή βία, που είπε και ο πρόεδρος, οδήγησε στην παραπομπή του, όπως η έλλειψη πίεσης γλύτωσε τον Lucio που βουτάει λες και είναι σε βατήρα.

Δεν είναι, φυσικά, τυχαίο ότι ακολουθούσε ματς Milan-Juventus και ότι τα μήντια που ξεσηκώθηκαν από το ημίχρονο (έπρεπε να ακούς και να βλέπεις για να καταλάβεις) στην πλειοψηφία τους ανήκουν στον Berlusconi-Milan ή έχουν επιχειρηματικές σχέσεις με την Inter...

Εκεί, στη στάση των madia στοχεύει η παρατήρηση. Δες και σήμερα: πρωτοσελιδοι μεγάλοι τίτλοι για να προβληθεί ο Moratti που απαντά (δες εδώ) στον Agnelli ότι και η Inter θα ζητήσει 2 scudetti (1998, 2000) τη στιγμή που δεν υπήρξε αντίστοιχη προβολή της δήλωσης Agnelli για να μην πούμε για τη δίκη που τη θάβουν...

bianconera είπε...

Ναι, προφανώς και υπάρχουν 2 μέτρα και 2 σταθμά, το διαπιστώνουμε καθημερινά... απλά τώρα τελευταία μου φαίνεται ότι ασχολούμαστε πιο πολύ με εξωαγωνιστικά θέματα και όχι με την ομάδα αυτή καθεαυτή... ίσως να είναι και ιδέα μου βέβαια, απλά μου φαίνεται πως υπάρχει καταιγισμός τέτοιου είδους πληροφοριών, που πολύ σωστά ο πρόεδρος τα αποκάλεσε μηντιακή βία, και χάνεται η ουσία...(μπορεί βέβαια όσα γράφω να είναι βλακείες, οπότε μη δίνετε σημασία :p)

P.S. Τις δηλώσεις του "κυρίου" τις είδα πρωί-πρωί και μου έφτιαξαν τη μέρα...

Un Gobbo ad Atene είπε...

Η αποκατάσταση της τιμής και της ιστορίας μας, bianconera, δεν είναι "εξωαγωνιστικό θέμα", είναι ο βασικός μας αγώνας.

bianconera είπε...

Εδώ διαφωνούμε, βασικός αγώνας μας είναι να επιστρέψει η JUVE στην κορυφή αγωνιστικά, η τιμή της και η ιστορία της δεν αλλοιώνονται, όσο και αν κάποιοι προσπαθούν να το κάνουν...

Un Gobbo ad Atene είπε...

Η χρονιά της Β είναι ένα στίγμα που μας το επιβάλανε και θα το κουβαλάμε. Και δεν θα ξανασηκωθούμε αγωνιστικά, δεν θα ξαναβρούμε το dna μας αν δεν δώσουμε μάχη σε όλα τα γήπεδα.

Και έπειτα, όπως δεν διαλέγεις τι ώρα θα πάιξεις με τη Milan, έτσι δεν διαλέγεις την ώρα των παρεμβάσεων στη δίκη ή στην Ομοσπονδία. Οι μάχες δίνονται ταυτόχρονα με στόχο την κορυφή.