Παρασκευή 12 Νοεμβρίου 2010

Del Neri: κατεβαίνουμε στο γήπεδο για να παλέψουμε και να νικήσουμε τη Roma

"Υπάρχει ένα γκρουπ ομάδων εξοπλισμένων για να κερδίσουν το scudetto". Επιστρέφουν F.Melo, Amauri
"Αύριο θα κατέβουμε στο γήπεδο για να πολεμήσουμε και να νικήσουμε": στην καθιερωμένη συνέντευξη τύπου πριν το ματς ο Luigi Del Neri έδωσε το σύνθημα επισημαίνοντας ότι η Roma είναι ομάδα που θα παλέψει για το πρωτάθλημα αλλά και ότι υπάρχει ένα γκρουπ ομάδων που "είναι εξοπλισμένες για να νικήσουν και οι οποίες θα παλέψουν για το scudetto".
"Με τη Brescia δεν είναι αλήθεια ότι χάσαμε μια ευκαιρία. Ο στόχος μας είναι να βελτιωνόμστε παιχνίδι με το παιχνίδι. Αυτό με τη Roma είναι σημαντικό, απέναντί μας έχουμε μια ομάδα που θα μπορέσει να παλέψει ως το τέλος για το scudetto", είπε και συμπλήρωσε: "ως τώρα το πρωτάθλημα ήταν πολύ ισορροπημένο και κανείς δεν αποδείχθηκε πιο ισχυρός από τον άλλον. Είναι νωρίς για να μιλήσουμε για scudetto αλλά ξέρουμε ότι υπάρχουν πολλές ομάδες που έχουν τη νίκη στο dna τους. Κάθε βαθμός θα είναι χρήσιμος, όπως για παράδειγμα εκείνος που κατακτήθηκε την Τετάρτη στη Brescia".

Ο Aquilani είναι ήρεμος, θέλει

να αποδείξει την αξία του με την πρώην ομάδα τοθ
Aquilani: το ντέρμπυ για μένα είναι με το Torino


Ο Del Neri ανακοίνωσε ότι έχει συμπεριλάβει στην αποστολή F.Melo, Amauri και Traoré: "θα είναι μια παράμετρος βασική για να κατακτήσουμε τοςυ στόχους μας", είπε τονίζοντας ότι η ομάδα που έχει σήμερα στην διάθεσή του "είναι συμπαγής και πιστεύει σε ό,τι κάνει. Αυτή η στάση φέρνει τα αποτελέσματα". Όσον αφορά στον Aquilani είπε ό,τι και ο επίσης πριοερχόμενος από τις νεανικές ομάδες των giallorossi (μόνον πως αυτός δεν έπαιξε στην πρώτη ομάδα): ότι ο Alberto ειναι ήρεμος και θέλει να αποδείξει την αξία του κατά της πρώην ομάδας του... (Update 3) Ο ίδιος ο Αquilani αναγνωρίζει πως "δεν θα είναι ένα εύκολο ματς για αυτόν" αλλά θέλοντας να δείξει ότι έχει βυθιστεί στη νέα πραγματικότητα διαμηνύει: "θα είναι ένα παιχνίδι μεγάλων συγκινήσεων αλλά για μένα το ντέρμπυ είναι πια με το Torino και το Torino προς στιγμή δεν είναι στη Serie A"... Μακάρι να το έχει χωνέψει...
Οι 20 που κάλεσε ο Del Neri

(Update 2) Μετά την τελευταία προπόνση, ο Del Neri έδωσε στη δημοσιότητα τη λίστα των 20 παιχτών που θα έχει στην διάθεσή του: 3 Chiellini, 4 Felipe Melo, 5 Sissoko, 6 Grosso, 7 Salihamidzic, 8 Marchisio, 9 Iaquinta, 10 Del Piero, 11 Amauri, 14 Aquilani, 17 Traore, 18 Quagliarella, 19 Bonucci, 20 Lanzafame, 23 Pepe, 30 Storari, 31 Costantino, 39 Camilleri, 43 Sorensen, 44 Kirev.
Όσον αφορά στο πρόβλημα του δεξιού μπακ, που επιδεινώθηκε μετά την κίτρινη κάρτα που πήρε ο Motta με τη Brescia με αποτέλεσμα να μην μπορεί να αγωνιστεί αύριο, ο Del Neri είπε ότι "το πρόβλημα λύθηκε" αλλά, πρόσθεσε προς τους δημοσιογράφους, "δεν σας λέω πώς"...
Αναφερόμενος, τέλος, στη Roma, ο Del Neri σημείωσε ότι "απέναντί μας θα βρούμε μια ομάδα που πήγε καλά πέρυσι και ενισχύθηκε με την άφιξη του Borriello. Διαθέτει καθοριστικούς παίχτες όπως ο Totti και ο Vucinic αλλά και ενδιαφέροντες νέους όπως ο Greco". Όσον αφορά στον Ranieri, ο Del Neri είπε πως "τα πήγε καλά οπουδήποτε και καθιερώνεται και στη Roma χάρη στη μεγάλη του εμπειρία".
Και ο Ranieri θέλει νίκη...

H Roma από την πλευρά της έρχεται με λίγες απουσίες (Perrotta, Juan, Pizarro) και ο Ranieri δήλωσε χωρίς περιστροφές ότι θέλει να νικήσει και όχι για εκδικηθεί τη Juve ή να πάρει το αίμα του πίσω από τον Del Neri που πέρυσι, με τη Sampdoria, του στέρησε το πρωτάθλημα αλλά για τη νίκη αυτή καθεαυτή: "θα κάνουμε το παν για να πάρουμε τους τρεις βαθμούς" είπε χαρακτηρίζοντας τη Juventus "μεγάλη ομάδα με παίχτες που μπορούν να δώσουν τη λύση την τελεταία στιγμή" αλλά και "χοντρό εμπόδιο" στην πορεία της ομάδας του. Πάντως, εκτίμησε ότι το αποτέλεσμα δεν θα είναι καθοριστικό για το scudetto...
Ο Ranieri ρωτήθηκε ποιον θα επέλεγε ανάμεσα σε Totti και De Piero και απάντησε διπλωματικά: "ως προπονητής της Roma θα κράταγα τον Totti" επισημαίνοντας ταυτόχρονα τις διαφορές τους αλλά "και ενα κοινό στοιχείο: κάνουν τα δύσκολα απλά και κάνουν τους φιλάθλους τους να τους ερωτευθούν".
Παράλληλα εγκωμίασε τον Aquilani λέγοντας μάλιστα ότι τον είχε διακρίνει απ' όταν ήταν στο τιμόνι της Chelsea και ο Alberto ήταν 16χρονος... "Είναι ένας εκπληκτικός παίχτης, ένας εξαιρετικός πρωταθλητής. Ελπίζω να τελείωσαν οι τραυματισμοί του".
Η λίστα των παιχτών που κάλεσε ο Ranieri: 1 Lobont, 2 Cicinho, 3 Castellini, 5 Mexes, 8 Adriano, 9 Vucinic, 10 Totti, 16 De Rossi, 17 Riise, 19 Julio Baptista, 22 Borriello, 23 Greco, 25 Gulliermo Burdisso, 27 Julio Sergio, 29 Nicolas Burdisso, 30 Simplicio, 32 Doni, 33 Brighi, 77 Cassetti, 87 Rosi, 94 Menez.
Montali: o Blanc έκανε λάθος

(Update) O Gian Paolo Montali, παραμονές του ματς, θυμάται την εμπειρία του στη Juventus και αφού ευχαιστεί τον John Elkann για την ευκαιρία που του έδωσε, τα βάζει με τον Blanc: "γενικός διευθυντής, διευθύνων σύμβουλος, πρόεδρος. Σέβομαι όποιον επιλέγει να συγκεντρώσει πάνω του όλες τις ευθύνες αλλά ήταν μια λανθασμένη επιλογή, πίστευε ότι θα τα κατάφερνε", λέει θυμίζοντας ότι είχε προσφερθεί για έναν ευρύτερο ρόλο που δεν του δόθηκε οπότε έκανε την επιλογή της Roma. Ο Montali αποκαλύπτει ακόμα ότι είχε διαφωνήσει με την απομάκρυνση του Ranieri και ότι σε ανύποπτο χρόνο είχε προτείνει το Marotta. Στην ίδια συνέντευξη ψέγει τον Blanc για τις δηλώσεις κατά του Ranieri στο θέμα της μεταγραφής Xabi Alonso-Poulsen: "την αλήθεια τη γνωρίζουν μόνον ο Ranieri, o Blanc και o Secco", λέει και επισημαίνει ότι ήταν άκομψη η επίρρηψη ευθυνών από τον Blanc στον Ranieri και ότι του ίδιου του αρέσει ως διοικητικός παράγοντας να αναλαμβάνε τις ευθύνες, ακόμα και αν δεν είναι δικές του και όχι να τις ξεφορτώενται σε άλλους...
Τέλος εγκωμιάζει την επιλογή του Andrea Agnelli για την προεδρία της ομάδας καθώς και την είσοδο του Pavel Nedved στο Διοικητικό Συμβούλιο: "τον βάζω στην πρώτη θέση για τη σοβαρότητά του και ως υπόδειγμα".

Πηγές: Juventus.com, Tuttosport, Corriere dello Sport, La Stampa

2 σχόλια:

bianconero78 είπε...

Ενταξει δεν παιζουμε με την μπαρτσελονα με τα σκυλακια απ την ρωμη θα παιξουμε.Το ματς ειναι δυσκολο σιγουρα γιατ η ρομα ειναι επικινδυνη αλλα πισω ειναι δραμα και πρεπει να το εκμεταλλευτουμε.Αλλα ετσι κ αλλιως αυτοι εχουν σοβαρο θεμα με τα ασπρομαυρα,κατι παθαινουν

Παναγιώτης είπε...

Κοίτα bianconero78 όταν έχουν ΤΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΣΟΥΣ τίτλους αυτοί οι πρωτευουσιάνοι πως να μην παθαίνουν κάτι όταν βλέπουν τα ασπρόμαυρα. Η ανυπαρξία τους τελειωμό ΔΕΝ έχει... ΜΟΝΟ ΝΙΚΗ ΑΥΡΙΟ ΛΕΜΕ!!