Τετάρτη 3 Νοεμβρίου 2010

Ξορκίζει τις απουσίες ο Del Neri και ζητά ηθικό και νοοτροπία νίκης

Επανέρχεται ο Krasic."Εύχομαι να μου αλλάξει το ματς, όπως πριν μια βδομάδα"
"Φυσικά, θα ήταν καλύτερο να αντιμετωπίσουμε το παιχνίδι με πλήρη την ομάδα αλλά η Juve στις καταστάσεις ανάγκης έβρισκε πάντα μεγάλα κίνητρα και σε μια σεζόν υπάρχουν στιγμές που πρέπει να αντιμετωπίσεις τις απουσίες". Ο Luigi Del Neri προσπαθεί να διατηρήσει ψηλά το ηθικό της ομάδας πριν το ματς της Salzburg παρά τις πολλές απουσίες στις οποίες προστέθηκε αυτή του F.Melo.
"Είμαι ήρεμος,
συνέχισε, γιατί πετύχαμε καλά αποτελέσματα που είναι πάντα ένεση αισιοδοξίας και επειδή αποκτήσαμε μια σηαμντική νοοτροπία και έτσι ξέρουμε ότι πρέπει να τα δίνουμε πάντα όλα. Επιπλέον έχουμε ισορροπία, πατάμε πάντα με τα πόδια στη γη και είμαστε προσεχτικοί να μην φουσκώνουμε μετά από μια νίκη και να μην παθαίνουμε κατάθλιψη μετά από μια ήττα. Αυτή είναι η στάση που θα πρέπει να έχουμε όλη τη χρονιά", σημείωσε στην καθιερωμένη συνέντευξη τύπου πριν το ματς.
Χωρίς F.Melo, με πολλούς Primavera

Δεν θα έχει τελικά στην διάθεσή του τον Felipe Melo ο Del Neri (εδώ) ενώ η αποστολή γέμισε με παιδιά της Primavera -μάλιστα στη Lista B εντάχθηκαν και οι αμυντικοί De Paola και Liviero. Υπενθυμίζεται ότι μετά τον τραυματισμό του Manninger αναπληρωματικός τερματοφύλακας θα είναι ο Costantino ενώ δεν αγωνίζονται Quagliarella και Aquilani λόγω της συμμετοχής τους με άλλες ομάδες στα προκριματικά. Επανέρχεται όμως ο Krasic για τον οποίο ο Del Neri ευχήθηκε "να μου αλλάξει το ματς όπως έκανε πριν οκτώ μέρες στο Salzburg".
Αναλυτικά, οι 19 που κλήθηκαν για το ματς με τη Salzburg: 2 Motta, 5 Sissoko, 8 Marchisio, 10 Del Piero, 11 Amauri, 19 Bonucci, 23 Pepe, 27 Krasic, 30 Storari, 31 Costantino, 33 Legrottaglie, 35 Buchel, 36 Giandonato, 37 Boniperti, 38 Libertazzi, 39 Camilleri, 41 Giannetti, 45 De Paola, 46 Liviero.
Τα 20 χρόνια είναι αρκετά
για να αγωνιστείς σε καλό επίπεδο


O Del Neri αναγνώρισε ότι η ομάδα περνά μια "ατυχή στιγμή που όμως δεν γεννήθηκε από λάθος προετοιμασίας αλλά από συνεχείς τραυματισμούς", όπως διευκρίνισε για να μην δημιουργούνται εντυπώσεις. Ο mister προανήγγειλε ότι αύριο θα προσπαθήσει να επαναφέρει κάποιους έμπειρους παίχτες, "αν δεν τα καταφέρουμε, θα αγωνιστούν οι πιο νέοι. Έκαναν προετοιμασία μαζί μας και πιστεύω ότι έχουν αφομοιώσει τις υποδείξεις μας. Και έπειτα, δεν θα αγωνιστούμε με 11 παιδάκια αλλά με πρωταθλητές Ιταλίας, του κόσμου, με τόσους διεθνείς. Δεν έχουμε αλλαγές με εμπειρία αυτή τη στιγμή αλλά ένα παιδί του '89/90 είναι 20 χρονών και νομίζω ότι είναι αρκετά για να αγωνιστεί σε καλό επίπεδο", είπε τονώντας το ηθικό και των μικρών που ουσιαστικά προανήγγειλε ότι θα αγωνιστούν. Μάλιστα το site του Tuttosport προαναγγέλει την πιθανή χρησιμοποίηση του Filippo Boniperti, εγγονού του μυθικού Giampiero.

Θέλουμε τους τρεις βαθμούς


Πάντως, οι αλλαγές δεν θα αλλάξουν το σύστημα της ομάδας: "η ομάδα είναι οργανωμένη. Αυτό που θα πρέπει να κάνει είναι να επιδείξει το πνεύμα που είδαμε στο Μιλάνο. Αντιμετωπίζουμε μια γρήγορη ομάδα, που επανήλθε στο πρωτάθλημά της νικώνατς την πρωτοπόρο. Θα είναι ένα σκληρό ματς που θα προσπαθήσουμε να φέρουμε σπίτι μας γιατί θέλουμε να προχωρήσουμε στο Κύπελλο", είπε τονίζοντας ότι "θέλουμε τους τρεις βαθμούς για να πάμε να παίξουμε την πρόκριση στο Poznan".
Τέλος, όταν ρωτήθηκε για τις δυσκολίες του Amauri, ο Del Neri υπερασπίστηκε τον παίχτη: "είχε προβλήματα αλλά δουλεέυει, παρά τις δυσκολίες, για να δώσει ένα χέρι στη Juve. Αυτό είναι πιο σημαντικό από τα γκολ που μπορεί να πετύχει. Δεν κρίνω ποτέ έναν παίχτη από τα γκολ αλλά από τη διαθεσμότητα που επιδεικνύει και αυτή τη στιγμή, βλέποντας την επιμέλειά του είναι σαν να έβαλε 20 γκολ", συμπλήρωσε αναφερόμενος στη σχετική δήλωση του Amauri πριν ξεκινήσει το πρωτάθλημα. Είναι φανερό ότι ειδικά σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία, ο Del Neri έχει ρίξει όλο του το βάρος στον ψυχολογικό τομέα και προσπαθεί να τονώσει τους πάντες, οσους έχει διαθέσιμους, ώστε να πάρει από τον καθένα ό,τι γίνεται...

Ενέσεις ηθικού από τον Legrottaglie στους νέους

και μια υπενθύμιση: κατεβαίνουμε πάντα για τη νίκη


(Update) Στην τόνωση του ηθικού των νέων επικεντρώθηκε στη δική του παρέμβαση και ο Legrottaglie: "για τη Juve δεν υπάρχουν ποτέ παιχνίδι φιλικά ή που να μετράνε λιγότερο ή που είναι πιο εύκολα γιατί εμείς κατεβαίνουμε στο γήπεδο πάντα για να κερδίζουμε. Όποιος αγωνιστεί θα δώσει κάτι παραπάνω για να βοηθήσει την ομάδα και έτσι έχω εμπιστοσλυνη και είμαι πεισμένος ότι θα κάνουμε ένα μεγάλο παιχνίδι. Στους πιο νέους λέω να παίξουν πάνω στα φτερά του ενθουσιασμού γιατί πιστεύω πως όταν ένα παιδί έχει να αντιμετωπίσει μια σημαντική στιγμή πρέπει να καβαλήσιε το κύμα. Θα πρέπει να παραμείνουν ήρεμοι γιατί θα έχουν την στήριξη όλων των tifosi, του συλλόγου και εμάς των "παλιών" που θα τους βοηθήσουμε να κάνουν ένα πολύ μεγάλο παιχνίδι. Τα τρένα δεν περνάνε πάντα αλλά όταν συμβαίνει είναι σωστό να προσπαθείς να τα πάρεις και ελπίζω κάποιος απ' αυτούς να τα καταφέρει", είπε ο Legrottaglie που φημίζεται για τη στήριξη που δίνει στους νεότερους όταν καλούνται να αγωνιστούν.

Marchisio: είμαστε η Juve, πάμε για τη νίκη!

Μέσω του iPhone του και του Facebook έστειλε το μήνυμά του ο Marchisio: "θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι αλλά πρέπει να κερδίσουμε για να συνεχίσουμε αυτή την εξαιρετική περίοδο και να μεγαλώσουμε και σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Αν και θα λείθψουν σημαντικοί παίχτες, είμαστε η Juve! Έχουμε μια μεγάλη ομάδα και όποιος κατέβει αύριο στο γήπεδο θα πάει για να κερδίσει, δίνοντάς τα όλα, με ένταση και θυσία όπως δείχνουμε σε όλα τα παιχνίδια", κατέληξε ο Marchisio που σε άλλες του δηλώσεις έκλεισε και την πληγή που είχε ανοίξει το καλοκαίρι με τις δηλώσεις του για το συμβόλαιό του επισημαίνοντας ότι δεν βιάζεται πια καθώς μάλιστα, όπως τόνισε, "αυτή τη στιγμή δεν έχω ατζέντη"...

Νίκη θέλει ο Stevens...

O Huub Stevens, προπονητής της Salzburg, εμφανίστηκε αποφασισμένος να τα παίξει όλα για όλα: "για μας ήδη η ισοπαλία θα ήταν ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα αλλά ξέρουμε ότι αυτό δεν θα μας βοηθήσει να προκριθούμε. Γι' αυτό θα πρέπει να προσπαθήσουμε να νικήσουμε και για να το πετύχουμε χρειάζεται μια εμφάνιση αλάνθαστη. Αν δεν δώσουμε το μάξιμουμ, δεν έχουμε ελπίδες να νικήσουμε", είπε ο προπνητής των αυστριακών που, σε αντίθεση με τον Del Neri έχει στην διάθεσή του σχεδόν όλους τους παίχτες του: "μόνον για τους Sekagya, Mendes kαι Svento (σ.σ. τον σκόρερ του πρώτου ματς...) υπάρχουν αμφισβολίες", είπε ενώ αναφερόμενος στις απουσίες της Juventus είπε πως "όποιος και να μπει, είναι μεγάλος παίχτης". "Λίγη τύχη" είπε από την πλευρά του ο Walner, επιθετικός των αυστριακών, ότι χρειάζεται η ομάδα του για να κερδίσει -εκτός από το να παίξουν ο ένας για τον άλλον...

Πηγές: Juventus.com, Tuttosport

Δεν υπάρχουν σχόλια: