Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2010

Η Juventus FC κατέθεσε μήνυση κατ΄ αγνώστων για ό,τι συνέβη στις εξέδρες το σάββατο. 40.000 € πρόστιμο από τον αθλητικό δικαστή...

Η Juventus Football Club ανακοίνωσε ότι "έδωσε εντολή στους νομικούς της να προχωρήσουν σε μήνυση κατ΄αγνώστων για τα γεγονότα που συνμέβησαν με αφορμή το παιχνίδι με τη Fiorentina που πραγματοποιήθηκε στο Stadio Olimpico το περασμένο σάββατο 27 νοεμβρίου".
Με την ανακοίνωσή του, "ο σύλλογος υπογραμμμίζει ότι αυτή η μήνυση έχει σκοπό να φέρει τις Αρχές σε θέση να εντοπίσουν τόσο τους υπευθύνους της έκρηξης κροτίδων όσο και τους δράστες των πολυάριθμων βανδαλισμών που συνέβησαν στον τομέα των φιλοξενούμενων. Η Juventusεπαναλαμβάνει, όπως έκανε ήδη το περασμένο σάββατο, ότι τα γεγονότα ευτυχώς δεν προκάλεσαν τον τραυματισμό κανενός φιλάθλου. Μονάχα σε μια περίπτωση χριέαστηκε η επέμβαση του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού σε βοήθεια ενός φιλάθλου παρόντος στον τομέα των φιλοξενούμενων. Σε αυτή την επέμβαση παρέστη και ο υπεύθυνος ασφαλείας της Fiorentina (σ.σ. που είχε απειλήσει με μήνυση τη Juventus). Έχοντας εξεταστεί και ακούσει την άποψη του ιατρικού προσωπικού, ο tifoso επέλεξε να συνεχίσει την παρακολούθηση του παιχνιδιού, επανερχόμενος στις εξέδρες και δεν νοσηλεύθηκε μιας και δεν είχε τραύματα".

Ποινή με προειδοποίηση


(Update 30/11) Ο αθλητικός δικαστής Gianpaolo Tosel, αναγνωρίζοντας τη συνεργασία της Juventus με τις αρχές, επέβαλε στο σύλλογο πρόστιμο 40.000 € για τη ρίψη τριών κροτίδων στο χώρο των φιλοξενούμενων με αποτέλεσμα, όπως αναφέρει, τον τραυματισμό ενός από αυτούς. Η ποινή είναι με προειδοποίηση -την επόμενη φορά ο σύλλογος κινδυνεύει να αγωνιστεί κεκλεισμένων των θυρών.

Ολιγωρία των αρχών


Χωρίς καμία διάθεση αιτιολόγησης, πόσο μάλλον δικαιολόγησης, των ανεγκέφαλων εναντίον των οποίων η Juventus έχει καταθέσει ήδη μήνυση, θα πρέπει να επισημανθεί η ολιγωρία του Παρατηρητηρίου που ενώ παρεμβαίνει σε τόσες και τόσες περιπτώσεις, επέτρεψε τη μετακίνηση των viola που μόλις πέρυσι είχαν εμφανιστεί με εκείνες τις βάρβαρες φανέλες με το "μείον 39" (αναφορά στο Heysel) στο Olimpico -βαρβαρότητα που έμεινε ατιμώρητη... Όπως θα πρέπει να επισημανθεί το λάδι στη φωτιά που έριξε τις παραμονές του ματς ο δήμαρχος της Φλωρεντίας με το παραλήρημα του για το οποίο κανείς δεν έδειξε να ενοχλείται...
Και βέβαια, ο τελευταίος που δικαιούται κατόπιν όλων αυτών να σηκώνει το δάχτυλο και να ζητά παραδειγματική τιμωρία της Juventus "ειδάλλως όλοι ο κανόνες τινάζονται στον αέρα", είναι ο διευθύνων σύμβουλος της Fiorentina, Sandro Mencucci που δεν βρήκε να πει μια κουβέντα για τους "οπαδούς" της ομάδας που διευθύνει.

Πηγή: Juventus.com, Lega Serie A

Δεν υπάρχουν σχόλια: