Τρίτη 2 Νοεμβρίου 2010

Στα μαλακά έριξε τον Totti ο αθλητικός δικαστής: δικαιοσύνη δυο ταχυτήτων...

Αν και capitano, τιμωρήθηκε μόλις με μια αγωνιστική για τη χεριά που έριξε και το επεισόδιο που προκάλεσε μετά την αποβολή... Krasic, είπατε;.
Την αποβολή του Krasic τη θυμόμαστε όλοι, όπως θυμόμαστε την ποινή (2 αγωνιστικές επειδή θεωρήθηκε ότι έκανε θέατρο), την αρνητική έκβαση της έφεσης της Juventus και τη συμπεριφορά του παίχτη της Juventus μετά το επεισόδιο: ήταν τόσο χαμένος, με το κεφάλι σκυφτό συνέχεια, που έπεσε κάθετα η απόδοσή του με αποτέλεσμα ο Del Neri να τον αντικαταστήσει. Αυτά ο Krasic που εκτίει ποινή 2 αγωνιστικών. Ας δούμε τώρα ένα άλλο επεισόδιο, από το Roma-Lecce του Σαββάτου 30 Οκτωβρίου Roma-Lecce.

Μόλις έγινε το 2-0 για τη Roma, ο διαιτητής Gervasoni έβγαλε κόκκινη κάρτα στον Olivera της Lecce και στον Totti, που ήταν capitano των giallorossi και ο οποίος, όπως είδατε, διαμαρτυρόταν συνεχώς στον διαιτητή για την απόφασή του με αποτέλεσμα να χρειαστεί να τον συγκρατήσει ο De Rossi. Όμως η φάση δεν σταμάτησε εκεί: πηγαίνοντας προς τα αποδυτήρια πήγε να ορμήσει στον Olivera και χρειάστηκε να τον συγκρατήσουν πέντε (5) άνθρωποι για να μην τον χτυπήσει. Οι κάμερες τα έδειξαν όλα, ο διαιτητής είδε, ο παρατηρητής είδε...

Μία αγωνιστική όπως και ο Olivera
,
με τον οποίο αποβλήθηκαν μαζί και
στον οποίο αποδόθηκε απλώς ένα φάουλ
(και όπως ο Pozzi που ...βλαστήμησε)...

Αποτέλεσμα όλου αυτού του επεισοδίου; Ο Olivera τιμωρήθηκε από τον αθλητικό δικαστή με μια αγωνιστική "για φάουλ" και ο capitan Totti επίσης με μία αγωνιστική (και 20.000 € πρόστιμο) παρ' ότι το σκεπτικό λέει ότι τιμωρείται διότι "στο 31ο λεπτό του δευτέρου μέρους, χτύπησε με μια χεριά στο κεφάλι έναν αντίπαλο. Και επιπλέον διότι, πηγαίνοντας στα αποδυτήρια, μετά την αποβολή, τήρησε μια συμπεριφορά κατάφωρα επιθετική απέναντι σε έναν αντίπαλο παίχτη, χωρίς πρόσθετες επιπτώσεις λόγω της παρέμβασης των παρόντων, παράβαση που επισημάνθηκε από τους ομοσπονδιακούς παρατηρητές".
Με αυτό το σκεπτικό του ίδιου του αθλητικού δικαστή Gianpaolo Tosel, ο capitan Totti -που ως capitano όλοι ανέμεναν ότι θα είχε επιπλέον ποινή- τιμωρήθηκε με μια αγωνιστική, όπως και ο Olivera στον οποίο αποδόθηκε απλώς ένα φάουλ... Μια αγωνιστική στον Totti, το ελάχιστο, για:
  • "μια χεριά κατά αντιπάλου (στο πρόσωπο)" (αντιαθλητική συμπεριφορά)
  • "κατάφωρα επιθετική συμπεριφορά κατά αντιπάλου" χωρίς επιπτώσεις μόνον και μόνον "λόγω της παρέμβασης των παρόντων" (αντιαθλητική συμπεριφορά και κακό παράδειγμα στους νέους -συνεχώς αυτό δεν επικαλούνται;)
  • παρ' ότι ως αρχηγός έχει αυξημένη ευθύνη
Όλοι περίμεναν τουλάχιστον δυο αγωνιστικές και μάλιστα στα media εκφραζόταν ο φόβος ότι, ως capitano, θα τιμωρείτο με 3 αγωνιστικές οπότε εκτός από το ντέρμπυ με τη Lazio που είναι την επόμενη αγωνιστική (και το χάνει, βέβαια), θα έχανε και το ματς με τη Juventus που είναι σε τρεις αγωνιστικές...
Και για να έχουμε ένα ακόμα μέτρο σύγκρισης: ο Nicola Pozzi της Sampdoria τιμωρήθηκε από τον αθλητικό δικαστή, στην ίδια απόφαση, με μια αγωνιστική διότι "στο τέλος του παιχνιδιού, στα αποδυτήρια, εκστόμισε μια βλάσφημη έκφραση -παράβαση που επισημάνθηκε από τους ομοσπονδιακούς"...

Ενόψει Juve τον είχαν καλύψει

και επί calciopoli και μετά κατηγορούσαν

τη Juve ότι είχε δικούς της τους αρχιδιαιτητές!


Εμείς τους αντιπάλους μας τους νικάμε με πλήρη (δική τους) σύνθεση -το αποδεικνύουμε δεκαετίες τώρα. Αλλά έφτασε η ώρα να σταματήσουμε να ανεχόμαστε αυτά τα δυο μέτρα και δυο σταθμά από την αθλητική δικαιοσύνη. Όχι τίποτε άλλο, αλλά όταν δεν λέγαμε τίποτε και στεκόμασταν υπεράνω, στο τέλος μας έλεγαν και κλέφτες!
Και αν δεν θυμάστε, ρίξτε μια ματιά εδώ: από τα "θαμμένα" τηλεφωνήματα της calciopoli που βγήκαν τώρα, μάθαμε ότι ένας παρατηρητής απέφυγε να σημειώσει στην αναφορά του την υβριστική συμπεριφορά του Τοtti μη τυχόν και χάσει το παιχνίδι με τη Juventus... Και όμως, αυτούς τους παράγοντες τους θεώρησαν υποχείρια του Moggi και μας έστειλαν στη Serie B... Και η Roma μονίμως κλαίγεται, κυρίως σε βάρος της Juventus, ότι αδικείται...

Πηγή: Lega Serie A

Δεν υπάρχουν σχόλια: