Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2010

Νίκη αφιερωμένη στα απρόμαυρα αγγελούδια

H νίκη επί της Lazio αφιερώθηκε στους Ale και Ricky που χάθηκαν μια κρύα νύχτα της 15ης Δεκεμβρίου 2006 στα παγωμένα νερά της λιμνούλας του Vinovo: πριν το ματς οι παίχτες, με επικεφαλής τον capitano στον αγώνα αυτό, Giorgio Chiellini, πήγαιναν και άφηναν ανθοδέσμες με λευκά τριαντάφυλλα κάτω από τη γιγάντια φωτογραφία με τα πρόσωπα των δυο αγγελουδιών της Juventus. Όμως η νίκη ήρθε σε μια ημέρα σημαδιακή και για έναν άλλο λόγο: 12 Δεκεμβρίου 1993 είχε σημειώσει -κατά σύμπτωση, κατά της Lazio- το μοναδικό του γκολ in bianconero ο Andrea Fortunato... Όπως επισημαίνει το site της Juventus, "η χθεσινή νίκη ήταν ο καλύτερος τρόπος για να τιμηθεί η μνήμη των τριών ασπ΄ρομαυρων αγγελουδιών".

Πηγή: Juventus.com

1 σχόλιο:

Un Gobbo ad Atene είπε...

Με τη χθεσινή νίκη, πήραμε "εκδίκηση" για το ματς του '93 που είχε παιχτεί στη Ρώμη και η Juventus το είχε χάσει 3-1 με δυο αυτογκόλ και ένα γκολ του Gascoigne στο 90'. Ο Andrea Fortunato είχε γράψει το προσωρινό 1-1 στο 54'.

Και κάτι σημαντικότερο: ξαναθυμήσαμε σε όλη την ποδοσφαιρική Ιταλία τα αγγελούδια μας που, ακριβώς όπως και οι νεκροί του Heysel, κακοπαθαίνουν από τους "φιλάθλους" αντιπάλων ομάδων που σε διάφορα γήπεδα τραγουδάνε χυδαιότητες εναντίον τους χωρίς καμία τιμωρία...