Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου 2010

Juventus-Manchester City 1-1 με Giannetti

Αήττητη, με μια ακόμα ισοπαλία αποχαιρέτισε την Ευρώπη η Juventus που είχε την ευκαιρία να απολαύσει γκολ από τον 19χρονο Niccolò Giannetti στο ντεμπούτο του...
Όπως το είχε προαναγγείλει, ο Del Neri χρησιμοποίησε παίχτες που δεν είχαν πολύ χρόνο στα πόδια τους και παιδιά της Primavera. Και ένα απ' αυτά, ο 19χρονος Giannetti πέτυχε το πρώτο του γκολ με την Πρώτη ομάδα στο 44' με προβολή από σέντρα του capitano. Aλλά και ο Mancini, που του ήταν αρκετή η ισοπαλία, άφησε τα αστέρια στο σπίτι τους (Tevez, Adebayor). Στο πρώτο μέρος, η Juventus είχε ξεκινήσει με τον Manninger να αποτρέπει αυτογκόλ του Sissoko αλλά μετά είχε πάρει τον έλεγχο με τον Del Piero και τον Giannetti να εμφανίζονται επικίνδυνοι.
Στο δεύτερο ημίχρονο, επίσημο ντεμπούτο με την πρώτη ομάδα για τον Filippo Boniperti, εγγονό του μυθικού Giampiero, νέα ευκαιρία για τον Giannetti, πρώτα από μπαλιά του Traore (στο 49') και μετά, στο 61', από σέντρα του Pepe (για ελάχιστα δεν έβαλε και δεύτερο γκολ ο νεαρός που έχει σκοράρει φέτος 7 φορές με την Primavera), καλή ευκαιρία με τον capitano αλλά τελικά ήταν η City που έφτασε στο γκολ και την ισοπαλία στο 77'...
Έκτη ισοπαλία και επικύρωση του αποκλεισμού με τον Del Piero να αγκαλιάζεται με τον Vieira στο τέλος...

JUVENTUS-MANCHESTER CITY 1-1
Τέρματα: 44' Giannetti - 77' Jo
Κίτρινες κάρτες: 78' F.Melo, 87' Chiellini (J) - 74' Zabaleta (MC)
Διαιτητής: Istan Vad (UNG). Επόπτες: Gyorgy Ring, Zsolt Attila Szpisjak. Επόπτες περιοχής: Mihaly Fabian, Roland Veizer.

JUVENTUS: 13 Manninger, 21 Grygera, 33 Legrottaglie, 3 Chiellini, 17 Traore (67' F.Boniperti), 27 Krasic (57' Camillieri), 4 F.Melo, 5 Sissoko, 23 Pepe, 10 Del Piero, 41 Giannetti (79' 15 Buchel). Αναπληρωματικοί: 30 Storari, 19 Bonucci, 36 Giandonato, 9 Iaquinta.
Προπονητής: Luigi Del Neri.
MANCHESTER CITY: 1 Given, 2 Richards, 38 Boyata, 17 Boateng, 3 Bridge, 27 Jo, 8 Wright-Phillips (91' 53 Chantier), 24 Vieira, 7 Milner, 11 Johnson, 43 Tchuimeni-Nimely (61' Zabaleta). Αναπληρωματικοί: 12 Taylor, 41 Mee, 35 Kay, 50 Ibrahim, 59 Elabdellaoui.
Προπονητής: Roberto Mancini.
Manchester City, Lech Poznan συνεχίζουν

Στο άλλο ματς του Ομίλου, η Lech Poznan νίκησε 1-0 μέσα στην Αυστρία τη Salzburg και ισοβάθμισε με 11 βαθμούς με την ομάδα του Mancini που όμως κράτησε την 1η θέση. Αήττητη, με 6 βαθμούς έφυγε η Juve, στους 2 βαθμούς έμεινε η Salzburg.
Del Neri: αξίζαμε κάτι παραπάνω...
Λανσάραμε τόσους νέους με σωστό πνεύμα


(Update) O Del Neri θα ήθελε να έχει κλείσει με μια νίκη τις υποχρεώσεις αλλά... "Καμιά φορά όταν ξεκινάς μια νέα σεζόν όπως κάναμε εμείς, με πολλές νέες αφήξεις, μερικές φορές το πληρώνει. Εμείς τουλάχιστον αποδαίξαμε ότι βγήκαμε με μεγάλη αξιοπρέπεια", είπε γυρίζοντας την κουβέντα στο ότι "λανσάραμε τόσους νέους, με το σωστό πνεύμα, που σίγουρα τίμησαν αυτό το φινάλε. Κατά την άποψή μου αξίζαμε κάτι παραπάνω ως προς το πώς παίκαμε. Δεχθήκαμε ένα περίεργο γκολ αλλά συνολικά είμαστε ικανοποιημένοι γιατί η δική τους ήταν μια ομάδα με πολλά κίνητρα, πολύ δυνατή και κρατήσαμε καλά".
Αναφερόμενος στο ματς στη Βερόνια την Κυριακή, ο Del Neri είπε ότι "τώρα όλα τα ματς είναι θεμελιώδη. Για τη Juve είναι το 17ο θεμελιώδες ματς, όπως θα είναι και το 18ο, το 19ο και το 20ο. Για τη Juve ειπώθηκε από την αρχή ότι όλα τα παιχνίδια ήταν θεμελιώδη. Ως τώρα βγαίνουν καλά και ελπίζουμε να συνεχίσουν να λένε ότι είναι θεμελιώδη ώστε να είμαστε φορτισμένοι. Κάθε Κυριακή πρέπει να αποδεικνύουμε ότι είμαστε η Juve".

Marotta: Να είναι ήρεμος ο Del Piero


(Update 2) Aλλά και ο Marotta εξέφρασε λύπη για τον αποκλεισμό επισημαίνοντας όμως ότι με δώδεκα νέους παίχτες και τους Aquilani, Quagliarella να μην μπορούν να αγωνιστούν στην Ευρώπη "δεν μπορούσαμε να κάνουμε παραπάνω". "Δεν μου πάει να πω ότι θα μας διευκολύνει ο αποκελισμός γιατί ένας σύλλογος σαν τη Juventus πρέπει να ξέρει να διαχειρίζεται περισσότερες διοργανώσεις την ίδια σεζόν και έπειτα το κύπελλο ήταν όπως και να έχει ένα τρόπαιο που για μας μέτραγε πολύ".
Ο Marotta ρωτήθηκε και για την ανανέωση συμβολαίου του Del Piero: "o πρόεδρος ήατν πολύ σαφής, πιστεύω ότι θα τακτοποιηθεί ταχύτατα, επομένως ο Alex μπορεί να είναι ήρεμος", είπε. Και όταν ρωτήθηκε για πολλοστή φορά για το Buffon και τις δηλώσεις Del Neri, απάντσηε ότι η σχέση ανάμεσα στον Gigi και τον mister "είναι καθημερινή και σούπερ ευγενής: αν ο Del Neri από τη μια ήθελε να μην δείξει έλλειψη σεβασμού στον Buffon, από την άλλη ήθελε να υπογραμμίσει τη δουλειά που έχιε κάνει ως τώρα ο Storari"...

Del Piero: κάναμε καλό παιχνίδι,

τώρα το μυαλό σε πρωτάθλημα, Κύπελλο


(Update 3) "Αυτά τα παιχνίδια μπορούσαμε να τα κερδίσουμε", δήλωσε πικραμένος ο capitano επισημαίνοντας βέβαια ότι η ομάδα έπρεπε να βρει την ισορροπία της πρώτα. Όσον αφορά το γκολ του Giannetti αναγνώρισε πως για τον μικρό "είναι μια απροσμέτρητη χαρά. Σε αυτό το ματς είχαμε λίγα να κερδίσουμε και πολλά να χάσουμε. Κάναμε ένα καλό παιχνίδι, τα δώσαμε όλα αν και συχνά, όταν δεν υπάρχει στη μέση το αποτέλεσμα, ο ενθουσιασμός τεινει να πέσει και γίνονται πιο συχνά λάθη". Το μυαλό του Del Piero πλέον είναι στο Chievo, το πρωτάθλημα αλλά και το Κύπελλο Ιταλίας...

Giannetti: είμαι στον έβδομο ουρανό

(Update 4) Πανευτυχής εμφανίστηκε ο νεαρός Niccolò Giannetti που αφού είχε αγωνιστεί για 7' στο ματς με τη Salzburg, αγωνίστηκε βασικός και πέτυχε γκολ. Γεννημένος στις 12 Μαϊου 1991, ο νεαρός ήρθε στη Juventus από τη Siena μαζί με τον Buchelπου τον αντικατέστησε, έβαλε το γκολ και στο τέλος εξέφρασε όλη του τη χαρά: "είμαι στον έβδομο ουρανό. Να παίζεις από την αρχή και να μπορέσεις να σκοράρεις, και μάλιστα με άσιστ του Alessandro Del Piero, είναι πραγματικά μια τεράστια ικανοποίηση για μένα. Η αρχή του παιχνιδιού δεν ήταν εύκολη, μου βγαιναν δύσκολα τα παιξίματα, μετά ευτυχώς έφτασε το γκολ. Σε ποιον το αφιερώνω; Στην οικογένειά μου και σε όλα τα αγαπημένα μου πρόσωπα που είναι κοντά μου".
Giampiero Βoniperto: έπαιξα 462 ματς
με αυτή τη φανέλα,
είδα και τον εγγονό μου
να τη φοράει. Δεν ξέρω αν καταφέρω να κοιμηθώ


Όμως, τη μεγαλύτερη ευτυχία την ένιωσε κάποιος που δεν έπαιζε, ο μυθικός Giampiero Boniperti που άκουσε τον εγγονό του να μπαίνει αλλαγή στο 67': "δεν το είδα το παιχνίδι, κλείστηκα σε ένα δωμάτιο μόνος μου και άκουγα την αναμετάδωση του Juve Channel. Ακούγοντας "ο Del Piero δίνει στον Boniperti" μου ήρθε ανατριχίλα, li mortacci (σ.σ. σε καθαρόαιμη διάλεκτο Ρώμης). Ο Filippo ήταν πολύ συγκινημένος, τις προηγούμενες μέρες μου είχε εξομολογηθεί την αγωνία του, είμαι τρισευτυχισμένος γι'΄αυτόν. Το ντεμπούτο με τη φανέλα της Juve είναι κάτι πάρα πολύ όμορφο, μια μέρα που δνε ξεχνιέται. Ο γιος μου Giampaolo μόλις με κάλεσε από το γήπεδο. Είναι γνωστό, οι πατεράδες είναι πιο δυνατοί από τους παππούδες. Εγώ έζησα τη συγκίνηση μόνος μου, δεν ξέρω καν τι έκανε η γυναίκα μου αλλά ήταν αναστατωμένη και εκείνη. Εγώ ως παιδιάκι ονειρευόμουν τουλάχιστον ένα παιχνίδι με τη φανέλα της Juventus, και τελικά δεν έπαιξα μόνον 462 αλλά είδα και τον εγγονό μου να φοράει την ίδια φανέλα. Πάρα πολύ όμορφο. Δεν ξέρω αν απόψε καταφέρω να κοιμηθώ", είπε ο θρυλικός παίχτης και πρόεδρος των αμέτρητων τίτλων.
Filippo Boniperti: χαρούμενος γι' αυτό το ντεμπούτο

Ο νεαρός (γεννημένος στις 27 Σεπτεμβρίου 1991) Filippo Boniperti, που είναι από παιδάκι στη Juventus, δεν έκρυψε τη δίκή του χαρά: "είμαι πραγματικά χαρούμενος για αυτό το ντεμπούτο, πρέπει να πω ότι το ήλπιζα. Με ικανοποιεί που ήρθε εναντίον μιας αντιπάλου κύρους όπως η Manchester City. Ο παππούς μου; Απόψε δεν τον άκουσα ακόμα. Μιλήσαμε χθες, μετά την κλήση μου", είπε στο Juventus Channel αμέσως μετά το ματς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: