Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2011

Σε κομβικό οικονομικό σημείο

H απόφαση να μην ενισχυθεί η ομάδα τον Ιανουάριο υπονομεύει τον πρώτο οικονομικό στόχο της σεζόν, την έξοδο στο Champions League: μια οικονομική ένεση τώρα θα πλήρωνε τον Ιούνιο...
Ας ξεκινήσουμε από το καλοκαίρι:
Και ας επιστρέψουμε στο σήμερα: μετά από μια πορεία στο πρωτάθλημα που είχε αρχίσει να δημιουργεί (μετρημένες) προσδοκίες, λίγο οι τραυματισμοί (παιχνιδιού αλλά και μυϊκοί που επανήλθαν), λίγο οι ατυχίες και κάποιες "διαιτητικές αβλεψίες" και πολύ τα όρια των παιχτών και του παιχνδιού που εκφράζει, μας έφεραν εδώ: σε έναν αποκλεισμό από τη Roma που γεννήθηκε από την έλλειψη παιχνιδιού (η άθλια διαιτησία δεν μπορεί να αποτελεί άλλοθι, είναι απλώς ένα δείγμα των καιρών που πρέπι να συνυπολογιστει).
Αλλά, πώς να παίξεις όταν ο Del Neri στην επίθεση μπορεί να μετρήσει μόνον τον στα όρια της σύνταξης Del Piero -που χάρη στην ατομική επιστημονική προετοιμασία του (δεν εξηγείται αλλιώς) είναι ο μόνος που στέκεται όρθιος- και τον απόλυτα χειρότερο επιθετικό στην ιστορία του συλλόγου, τουλάχιστον μεταπολεμικά, τον Amauri; Πώς να παίξεις με αυτά τα ακραία μπακ που μαρκάρουν κατ' όνομα;
Ο Del Neri ζήτησε ενισχύσεις, σαν αυτές που κάνουν όλοι οι άλλοι, αλλά η απόφαση της ιδιοκτησίας ήταν να μην πειραχτεί ο ισολογισμός. Μόνον που αυτή η λογική υπονομεύει τη δυνατότητα της επίτευξης του μόνου οικονομικού (εκτός από ποδοσφαιρικού) στόχου, της εξόδου στο Champions League, που εγγυάται αυτόν τον ισολογισμό του χρόνου, τησεζόν που η Juventus θα έχει ένα νέο γήπεδο που, για να γίνει η πηγή εσόδων που έχει προϋπολογιστεί, πρέπει να γεμίζει και μάλιστα με πολλά ευρωπαϊκά ματς. Αν έχεις εντοπίσει, κατά την άποψή μου σωστά (αφού ο Dzeko παραήταν ακριβός) στον Pazzini τον παίχτη για τα επόεμνα χρόνια, δεν μπορείς να τον αφήνεις να πάει αλλού υπονομεύοντας τον στόχο σου.
Σε αυτό το σκηνικό, η πρόσφατη προτροπή του Nedved, μέλους της διοίκησης πια, για έναν επιθετικό που να βάζει τη μπάλα στα δίχτυα, μπορεί να ακουστεί είτε ως η απελπισμένη φωνή του φίλου του, προέδρου Andrea Agnelli είτε ως η προσωπική του φωνή αγωνίας. Κια στη μία και στην άλλη περίπτωση, όσο δεν εισακούεται, αναδεικνύει την ύπαρξη προβλήματος.
Η ιδιοκτησία πρέπει να αποφασίσει τι θέλει -εκτός αν έχει αποφασίσει...- και για το δικό της συμφέρον: τι νόημα έχει να έχει ζημιά; Ούτε να πουλήσει με κέρδος, αν αυτό θέλει, δεν θα μπορεί. Γιατί ο αγοραστής στο ποδόσφαιρο (και παντού) επικαλείται τα χρέη και τον ισολογισμό για να περικόψει την τιμή αλλά στην πραγματικότητα κοιταζει την αθλητική δυναμικότητα του συλλόγου -γι' αυτό η καταχρεωμένη Roma που ελέγχεται από τράπεζες, αγόρασε το καλοκαίρι τον Boriello (και τον έχασε η Juventus που πρότεινε δανεισμό): για να μπορεί σήμερα να διαπραγματεύεται σοβαρά την πώλησή της σε αμερικάνους επενδυτές.
Μια οικονομική ενίσχυση τώρα, θα απέδιδε πολλαπλασιαστικά για του χρόνου: το επισημαίνουν τόσοι και τόσοι από το καλαοκαίρι, δεν μπορεί να μην μπορεί να το αντιληφθεί κανείς στην ιδιοκτησία -κρίνοντας οικονομικά και μόνο... Διαφορετικά, λύσεις έχουν προταθεί.

12 σχόλια:

magica juve είπε...

αν υπηρχε "σχεδιο" για το μελλον στο οποιο υπαρχουν 5-6 παιχτες οι οποιοι θα αποκτηθουν το καλοκαιρι αυτο που επρεπε να κανει η διοικηση ειναι να αγοραζε τους μισους τωρα για να εξασφαλισει την 4η θεση..αλλα ο ελκαν θελει να ριξει λεφτα στο κρικετ...γτ δεν αφηνει το μεριδιο του να το αγορασει κανενας αραβας να σκασει και χρημα??ο αντρεα εφοσον αγαπαει τον συλλογο γτ δεν βαζει 50-100 εκατομυρια(δεν νομιζω να του λειψουν)να μας βγαλει απο την δυσκολη θεση??εχω απογοητευτει πληρως...

gobbo πες μονο οτι ειναι ψεματα τα δημοσιευματα για σαμαρα...δεν γινετε να παρουν αυτο τον παιχτη στη γιουβε...

Un Gobbo ad Atene είπε...

Σεϊχης όχι. Είναι η καταστροφή του ποδοσφαίρου: σήμερα θέλουν, ρίχνουν λεφτά και αύριο γειά σας: προτιμών τις λύσεις του Ju29ro.

P.S. Σαμαράς; Τι είναι αυτό; Πού παίζει; Δεν ξέρω, πραγματικά. Και γενικά, αποφάσισα να μην κοιτάξω τα μεταγραφικά -αν έρθει κάτι θα το δούμε τότε.

mike_bianconero είπε...

magica το Γκαζετα που προφανως εκει το ειδες λεει πως ο Σισε ειναι η τελευταια ελπιδα της Γιουβε για την ενισχυση της επιθεσης οποτε καταλαβες τι γινεται.....Για την Μπρεσια μιλατε ρε η για την Γιουβε εχω αρχισει να απελπιζομαι......Να δω τον ΜΕΓΑΛΟ Σαμαρα με τη φανελα της Γιουβε βασικο και τιποτα αλλο!!!

magica juve είπε...

σαμαρας:αμπαλος ελληνας ποδοσφαιριστης που αγωνιζεται στη σελτικ..ο αμαουρι 10 φορες καλυτερος..διαβασα θελουν να τον δανειστουν για 500.000 η κατι τετοιο...mike για τον σαμαρα το ειδα στο tuttojuve..

Υ.Γ μαλακια μου που σταματησα μικρος το ποδοσφαιρο...ισως αν συνεχιζα να ημουν μεταγραφικος στοχος του μαροττα

Un Gobbo ad Atene είπε...

Μπορεί και να προλαβαίνεις :)

Un Gobbo ad Atene είπε...

Μόλις είδα να γράφει για Σαμαρά (με τη σημείωσε: 2 γκολ σε 13 ματς) ο Tuttosport σε λενα κομμάτι με τίτλο: "Juve, Klose και Σαμαράς ιδέες της τελευταίας στιγμής για την επίθεση"...

Για τον Klose γράφει πως δύσκολα θα τον αφήσει η Bayern (είπε ήδη όχι στη Lazio). Το μόνο καλό είναι που αναφέρει ότι τον Amauri τον θέλει δανεικό η Sampdoria -θετικό επειδή θα φύγει και επειδή είναι η ιδανική εκδίκηση για τη στάση της στο θέμα Pazzini)

Ανώνυμος είπε...

PAIDIA K EGW EXW APOGOITEFTI PARA POLY OLA AFTA TA XRONIA DEN ADEXW ALLO NA VLEPW THN J U V E N T U S
NA MIN VGAINEI CHAMPIONS LEAGUE NA MIN PIGAINEI TOULAXISTON STOUS 4 TOU EUROPA NA MIN VGAINEI XALARA STIN TETRADA STIN SERIE A...PRAGMATIKA DEN IPARXEI PLANO
KANAME MEGALO LATHOS DIOXNONTAS DIEGO PISTEVO EFOSON DEN PIRAME EKTOS APO KRASIC ALLON KAI PISTEVO OTI I OMADA KATAKREOURGITHIKE VAZONTA TON FERRARA PROPONITI TOULAXISTON O RANIERI EKANE DOULEIA...O DEL NERI DILONEI PAME GIA PROTATHLIMA KAI TRWME 4ARA APO TIN PARMA ...LEEI OTI PAME GIA EUROPA....KAI PAME GIA KYPELLO KAI XANOUME APO TIN ROMA MILAME GIA TON GADEMMI TWRA TON AMAURI OTAN TON PIRAME PANIGIRIZA ME SHMAIES KAI PISTEVA OTI THA KANEI PAPADES...ALLA......APODIXTIKE O XEIROTEROS EPITHETIKOS P PERASE POTE APO TIN JUVE...PRAGMATIKA PARAKALW TON THEO NA VGOUME CHAMPIONS LEAGUE NA GINOUN METAGRAFES KAI NA XOUME KAI TO GIPEDO MPAS KAI DEI LIGO XARA TO XEILAKI MAS...H MONH XARA P EXW PAREI TA TELEFTEA XRONIA EINAI TO 0-2 STIN REAL KAI TO 1-2 FETOS STIN MILAN...ELEOS...JUVE STORIA DI UN ALTRA AMORE...LEEI TO TRAGOUDI OXI STORIA DI UN ALTRA ERA....

Un Gobbo ad Atene είπε...

O Tuttosport γράφει πως η Juve συζητά με τη Celtic να της δώσει τον Legrottaglie -να ελπίζουμε μόνο να μην είναι με αντάλλαγμα...

Παναγιώτης είπε...

Ξυπνάω σήμερα το πρωί και (όπως πάντα) πρώτος ιντερνετικός σταθμός μου είναι ο Gobbo. Και τι να δω: ένα ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ κείμενο όπως αυτό που σχολιάζω αυτή την στιγμή. ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ! Δίνει να καταλάβει και ο πιο αδαής το τι συνέβη τα τελευταία χρόνια σε αυτόν τον ΤΕΡΑΣΤΙΟ σύλλογο. Πηγαίνω γυμναστήριο και ξαναμπαίνω στο αγαπημένο μας blog και τι να δω; ΣΑΜΑΡΑΣ ΓΙΑ ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ!!! Περιττό να πω ότι μόνο που δε με έπιασαν τα κλάματα από τα νεύρα... Καλά είμαστε σοβαροί; Είμαστε μήπως η Τριεστίνα; Πείτε μου!

Παναγιώτης είπε...

Ας αφήσουμε όμως τα μεταγραφικά και να πάμε λίγο στην ουσία του πράγματος. Έγραφα τόσο από εδώ όσο και από την στήλη "Momentus" (η οποία σας πληροφορώ θα επιστρέψει δριμύτερη, όπως και το site του Gruppo Greco σε λίγες μέρες) ότι αντικειμενικά το πρωτάθλημα είναι ένας στόχος που δύσκολα θα επιτευχθεί φέτος. Αλλά πλέον φτάσαμε σε ένα τόσο τραγικό επίπεδο που, από ότι φαίνεται, την θέση του πήρε η έξοδος στο Τσάμπιονς Λιγκ! Μιλάμε για κωμικοτραγικές καταστάσεις μάγκες που, ειλικρινά, δεν είχα βιώσει ΠΟΤΕ σε τέτοιο επίπεδο. Ούτε όταν είχαμε πέσει Serie B! Μέχρι και τότε κάναμε τις κατάλληλες μεταγραφές και κρατήσαμε τους κατάλληλους ποδοσφαιριστές για να ανέβουμε αέρας. Τα πράγματα δυσκολεύουν πάρα πολύ και (μέχρι στιγμής) έχουν ΟΛΟΙ μερίδιο ευθύνης. Από τους φιλάθλους στον Ντελ Νέρι και από τους ποδοσφαιριστές στην διοίκηση. Γιατί το ψάρι βρωμάει πάντα από το κεφάλι... Το ξαναλέω όμως: μπορεί να τρελενόμαστε, μπορεί να χτυπιόμαστε αλλά ΟΛΟΙ θα κριθούν τον Μάιο.

Παναγιώτης είπε...

* Καλό είναι να υπήρχε βέβαια μία προσωπική αντίδραση-συμβουλή των φιλάθλων στον Andrea όσων αφορά την μεταγραφική ενίσχυση του Ιανουαρίου. Φυσικά για αυτό υπάρχει και ο Παυλάρας ο οποίος τα λέει, αλλά...

Un Gobbo ad Atene είπε...

Ανώνυμε των 2:17, δώσε ένα όνομα/ψευδώνυμο.

Παναγιώτη, ευχαριστώ για την προτίμηση. Περιμένω το site του Gruppo Greco με τη βεβαιότητα ότι θα καλύψει επάξια ένα μεγάλο κενό.