Κυριακή 16 Ιανουαρίου 2011

Juventus-Bari 2-1 με Del Piero, Aquilani

Νίκη με σφιγμένη δόντια που κρατάει τη Juve σε ευρωπαϊκή τροχιά

To σπουδαίο φάουλ του capitano, η ισοφάριση, το γκολ της νίκης από τον Quilani, ευκαιρίες

Με πολλές ελλείψεις -στην επίθεση o Del Piero είχε δίπλα του τον Giannetti της Primavera- η Juve νίκησε το Bari με φάουλ του Del Piero στο 43' (ήταν η τρίτη και φαρμακερή) και δεξί του Aquilani από φάουλ του capitano στο 79'. Το Bari, η χειρότερη επίθεση του πρωταθλήματος, είχε ισοφαρίσει στο 57' με τον Rudolf που μόλις αποκτήθηκε από τη Genoa και είχε ευχηθεί πριν το ματς να σκοράρει... Οι φιλοξενούμενοι είχαν άλλη μια μεγάλη ευκαιρία για γκολ στο 1-1... Στο σημερινό παιχνίδι επανήλθε ο Martinez που είχε υποστεί κάταγμα στο νικηφόρο ματς με τη Milan και επανήλθε 2,5 μήνες μετά την επέμβαση οστεοσύνθεσης.

JUVENTUS-BARI 2-1
Τέρματα: 43' Del Piero, 79' Aquilani - 57' Rudolf
Κίτρινες κάρτες: 51' Sorensen, 95' Grygera (J) - 30' Donati, 91' Castillo (B)
Διαιτητής: Christian Brighi (Cesena). Επόπτες: Roberto Carrer (Conegliano), Marco Alessandroni (Roma 1). Τέταρτος διαιτητής: Giancola.

JUVENTUS: 1 Buffon, 43 Sorensen (64' 2 Motta), 3 Chiellini, 19 Bonucci, 17 Traorè (77' 21 Grygera, 27 Krasic, 5 Sissoko, 14 Aquilani, 23 Pepe, 10 Del Piero, 41 Giannetti (57' 25 Martinez). Αναπληρωματικοί: 30 Storari, 7 Salihamidzic, 33 Legrottaglie, 15 Buchel.
Προπονητής: Luigi Del Neri.
BARI: 1 Gillet, 5 Masiello, 33 Rossi, 52 Glik, 15 Belmonte, 90 Alvarez, 8 Donati, 14 Gazzi, 32 Romero, 20 Kutuzov (50' Okaka), 71 Rudolf (76' 9 Castillo). Αναπληρωματικοί: 25 Padelli, 19 Crimi, 21 Parisi, 6 Rinaldi, 84 Raggi.
Προπονητής: Giampiero Ventura.

Del Neri: συμπαγής η ομάδα, απάντησε καλά.

Ο Storari μπορεί να παίξει οπουδήποτε στην Ιταλία,

προφανώς και στη Juventus αλλά έχει μπροστά του το Νο1


"Γνωρίζαμε ότι το Bari είναι πολύ καλό στις αντεπιθέσεις και είμαστανν καλοί στο να πετύχουμε κατοχή μπάλας. Η ομάδα έπαιξε με μεγάλη ένταση, παρά τις υποχρεώσεις του Κυπέλλου την Πέμπτη και απάντησε καλά μετά το γκολ που δέχτηκε": έτσι συνόψισε το ματς ο Del Neri που εγκωμίασε και τον Sissoko: "μου άρεσε το παιχνίδι του πολύ", είπε ενώ για τον capitano τόνισε: "τις αρετές του Del Piero τις γνωρίζουμε. Από παίχτες σαν αυτόν περιμένω σπουδαία παιξίματα και να δίνουν κίνητρο και σε νεότερους παίχτες".
Με αφορμή την επιστροφή του Buffon (και τις φήμες ότι ο Storari ζήτησε να παραχωρηθεί) ο Del Neri είπε: "μίλησαμε τον Marco, υπάρχει μεγάλος σεβασμός προς αυτόν και ελπίζω να μείνει μαζί μας. Ο Buffon αν είναι καλά παραμένει ο πιο δυνατός και πιστεύω ότι ο Marco αυτό το κατάλαβε. Πιστεύω ότι ο Storari μπορεί να αγωνιστεί οπουδήποτε στην Ιταλία, προφανώς και στη Juve, αλλά μπροστά του έχιε το νούμερο ένα"...
Marotta: μιλήσαμε με τον Storari, θέλει να μείνει στη Juve
Μεταγραφές: προτιμώ να μη μιλάω, προς στιγμή

δεν είμαστε σε θέση να κάνουμε σημαντικές επενδύσεις


"H σχέση ανάμεσα σε εκείνος και στον Gigi είναι εξαιρετική. Είμαστε εξαιρετικά ικανοποιημένοι που έχουμε δυο επαγγελματίες αυτού του επιπέδου. Υπάρχει η πίκρα του Storari που είναι σε σημείο να χάσει τη βασική θέση αλλά μιλήσαμε μαζί του και είναι σοβαρό παιδί. Θέλει αν συνεχίσει να είναι στη Juventus": έτσι σχολίασε το θέμα με τον Storari o Marotta που δεν θέλησε να μιλήσει όταν ρωτήθηκε για τον Luis Fabiano: "προτιμώ να μην μιλήσω, έχουμε καθαρό στο κεφάλι τι θέλουμε να κάνουμε... Αυτή τη στιγμή δεν είμαστε σε θέση να κάνουμε σημαντικές επενδύσεις". Ταυτόχρονα, διέψευσε ότι λείπουν μόνον οι λεπτομέρειες για να κλείσει η μεταγραφή του Floro Fores (για τον οποίο εγγυήθηκε ο Antonio Conte): "εξετάζουμε όλα τα σενάρια αυτής της μεταγραφικής περιόδου, σε συνάρτηση με τις οικονομικές μας δυνατότητες".
Αquilani: με δίνανε για πεθαμένο όταν ήρθα
και εγώ έκανα κανονικά όλα τα παιχνίδια. Το

γκολ αφιερωμένο στη Michelα που περιμένει κοριτσάκι


"Αυτό το γκολ έχει μια διαφορετική αξία, ξεμπλοκάρησε ένα δύσκολο παιχνίδι, αυτοί ήταν καλά βαλμένοι στο γήπεδο και εμείς δεν πηγαίναμε και τόσο καλά. Βέβαια, το γκολ είναι σημαντικό και το αφιερώνω στη Michela (σ.σ. την Quattrociocche την αρραβωνιαστικιά του) που περιμένει ένα κοριτσάκι": έτσι σχολίασε το γκολ του ο Alberto Aquiliani που όταν ρωτήθηκε αν πέρασε η σκοτεινή στιγμή, απάντησε: "δεν είναι η Juve που ήταν πριν, φτιαχνόμαστε, χρειάζεται χρόνος και ισορροπία. Αλλά δεν είναι ότι αν κερδίζουμε ένα παιχνίδι είμαστε για σcudetto και αν χάσουμε δυο είμαστε για υποβιβασμό. Η δύναμη αυτής της ομάδας είναι το γκρουπ. Είμαστε όλοι ενωμένοι για ένα μοναδικό σκοπό", είπε. Και όταν ρωτήθηκε για τον προσωπικό του απολογισμό, απάντησε: "είμαι ικανοποιημένος, έφτασαν και με δίνανε για πεθαμένο, αντίθετα έπαιξα όλα τα παιχνίδια χωρίς πρόβλημα. Τώρα ελπίζουμε να βελτιωθούμε και άλλο στο δε'υτερο γύρο".

Martinez: ευχαριστώ τους συμπαίκτες μου


Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους συμπαίκτες του "που ήταν κοντά μου" απηύθυνε ο Martinez επιστρέφοντας μετά από δυόμιση μήνες: "είμαι ικανοποιημένος που επέστρεψα και βρέθηκα καλά. Έπαξα και ως πρώτος επιθετικός δεδομένης της κατάστασης έκτακτης ανάγκης. Είμαι χαρούμενος γιατί μου λείπει η δύναμη στα πόδια και πρέπει να παίξω για να καλυτερέψω", είπε ο Ουρουγουανός που έπλεξε το εγκώμιο της ομάδας για τον τρόπο αντίδρασής της.

Del Piero: εγώ σαν τον Raul; Όλα μπορούν να συμβούν

αλλά η προτεραιότητά μου είναι η Juve και θέλω να μείνω


O capitano ήταν ειλικρινής: "δεν ήταν το καλύτερό μας ματς αλλά βάλαμε τη θέλησή μας να υποφέρουμε και την αποφασιστικότητα", είπε επισημαίνοντας πως "δεν ήταν εύκολο με μια κατάσταση σαν τη δική μας. Προερχόμασταν από ένα βαθμό σε τρία παιχνίδια και σήμερα έπρεπε να ολοκληρώσουμε σε τρεις μέρες μετά την επιτυχία στο Κύπελλο επί της Catania. Και όποιος μπήκε σήμερα για πρώτη φορά ή επέστρεφε μετά από πολύ καιρό, έδωσε τη συνεισφορά του, ήταν σημαντικό να νικήσουμε για να ξαναξεκινήσουμε".
Ο Del Piero ρωτήθηκε και για την ανανέωση του συμβολαίου του: "υπάρχουν συνομιλίες ανοιχτές και διαφανείς με το σύλλογο, κανένα πρόβλημα", είπε και όταν ρωτήθηκε αν είναι στην ίδια γραμμή με τον Totti που δήλωσε πως δεν είναι βέβαιος ότι θα τελειώσει την καριέρα του στη Roma, είπε: "σίγουρος ότι θα μείνω; Όχι, γιατί διαφορετικά θα είχα ήδη ένα συμβόλαιο", υπομειδίασε και αφού ευχήθηκε στον Totti να τελειώσει την καριέρα του στην Roma, είπε: "εγώ σαν τον Raul και τον Bechkam; Όλα μπορούν να συμβούν αλλά η προτερaιότητά μου είναι η Juve και θέλω να μείνω"...
Τέλος, αναφερόμενος στην επάνοδο του Buffoν και τη σχετική αναταραχή, ο capitano είπε: "μιας και γίνεται λόγος για γκρουπ, το σημαντικό είναι ο σεβασμός των κανόνων και ούτε εγώ ούτε ο Buffon απομακρυνόμαστε απ' αυτό. Από εκεί και πέρα είναι σαφές ότι κάθε παίχτης αξίζει διαφορετικά από έναν άλλο διαφορετικά τα συμβόλαια θα ήταν όλα όμοια και δεν θα είχε τόσο νόημα. Λέγοντας το αυτό, είμαι ικανοποιημένος για την επιστροφή του Gigi αλλά τόσο ο Storari όσο και ο Manniger ήταν καταπληκτικοί και αξίζουν ένα μεγάλο χειροκρότημα".

6 σχόλια:

Dima είπε...

wraia ksexasame ts htes...

bianconera είπε...

Με την ψυχή στο στόμα πάλι αλλά δεν βαριέσαι... έτσι όπως είναι η ομάδα μόνο αποτελέσματα να παίρνουμε...

Ανώνυμος είπε...

Xalia emfanisi..Epagelmatiki Nikh...
Mono etsi xaraktirizo to simerino mats.. Auta ta mats prepei na ta pernoume.. Oso xalia k ean pezoume.. O Arxigos epekse poli kala simera opws k o sissoko an k den mporouse na bgali pasa kalh amintika htan poli statheros..

Nik thess

Ανώνυμος είπε...

Μάλλον τα ελληνικά ξεχάσαμε...
Έλεος ρε παιδιά. Γράψτε ελληνικά.


Τέλος πάντων, ωραίο το γκολ του Ακουιλάνι...


_Elvis

Παναγιώτης είπε...

Μεγάλης σημασίας νίκη απέναντι στον... κακό δαίμονα μας! Χάρηκα πολύ για τα γκολ από Αλέκο και Αλμπέρτο. Ο πρώτος ανεβαίνει συνεχώς ενώ ο δεύτερος στην καλή του μέρα μπορεί να κρατήσει όλο το κέντρο μόνος. Προχωράμε δυνατά!

ΥΣ: Ελπίζω μέσα στην εβδομάδα να έχουμε νεότερα από το μεταγραφικό παζάρι...

Ανώνυμος είπε...

...και η αμυνα - χεροτερη απο αυτη της Cesena!!