Παρασκευή 7 Ιανουαρίου 2011

O Luca Toni στη Juve ως το 2012

Ο Luca Toni είναι επίσημα παίχτης της Juventus. Υπέγραψε συμβόλαιο ως τις 30 Ιουνίου 2012, διάλεξε νούμερο, το 20 -"το 9 και το 30 ήταν πιασμένα αλλά και αυτό πάντα μου άρεσε", είπε- ευχήθηκε να φέρει τύχη στην ομάδα και δέχθηκε ήδη το καλώς όρισες του Gianluigi Buffon, συμπαίκτη του στην Εθνική που κατέκτησε το Παγκόσμιο Κύπελλο στο Μουντιάλ του 2006...
Μείωσε το μισθό του και τον συνέδεσε με επίτευξη στόχων

"Για να έρθει εδώ στο Τορίνο ο Luca περιέκοψε ένα μέρος του μισθού του συνδέοντάς το με την επίτευξη στόχων. Αυτό δεν είναι ασήμαντο και αξίζει να επισημανθεί", είπε ο Marotta παρουσιάζοντας τον διεθνή επιθετικό. Ο διευθύνων σύμβουλος και γενικός διευθυντής της Juventus δήλωσε πως η μεταγραφή ξεκίνησε και ολοκληρώθηκε σήμερα και ότι πρόκειται για οριστική αγορά με συμβόλαιο που λήγει όπως και εκείνο που ο Toni είχε στη Genoa, το 2012. Επομένως, εξ ανάγκης, αποδέχθηκε τη βούληση της Genoa -που παραχωρούσε δωρεάν τον παίχτη αλλά όχι δανεικό- και η διαπραγμάτευση απέφερε τη μείωση μισθού.
Marotta: ο Toni δεν ήρθε να αντικαταστήσει τον Quagliarella

Ο Marotta έσπευσε παράλληλα να τονίσει ότι "ο Luca δεν είναι εδώ για να αντικαταστήσει τον Fabio (Quagiarella) αλλά για να αυξήσει τη δύναμη της επίθεσής μας. Δυστυχώς ο Quagliarella θα μείνει εκτός αρκετούς μήνες και δεν έχουμε παρά να του στείλουμε τις καλύτερες ευχές μας για ταχεία ανάρρωση. Κινηθήκαμε για να αντιμετωπίσουμε την έλλειψη του Iaquinta. Είχαμε ανάγκη ενός επιθετικού που να τον θέσουμε στην διάθεση του προπονητή ήδη για το ματς της Κυριακής στη Νάπολη", είπε ο Marotta που οι πληροφορίες στα sites τον θέλουν να εξακολουθεί να κυνηγά άλλον έναν επιθετικό (αναλυτικά οι πρωινές πληροφορίες και τα ονόματα εδώ) (update) αν και ο ίδιος είπε ότι "δεν θέλει να πει αν θα αντικαταστήσουμε τον Quagliarella. Θα τα αξιολογήσουμε όλα, σε σχέση και με τον οικονομικό σχεδιασμό. Εξαρτάται από τις καταστάσεις που θα προκύψουν", είπε.
Ακούγεται ο Mutu...

(Update)
Μάλιστα το βράδυ κυκλοφόρησε πιο επιτακτικά το όνομα του Mutu που είναι εκτός ομάδας και η Fiorentina σήμερα απείλησε να σύρει στα δικαστήρια. Το site του Tuttosport υποστηρίζει ότι o Marotta συζητά με τον Corvino της Fiorentina για τιμητικό δανεισμό ως τις 30 Ιουνίου που θα επιτρέψει στους viola να γλυτώσουν το μισθό του Ρουμάνου και στη Juventus να βρει αντικαταστάτη για τον Quagliarella δίνοντας στον Mutu μια ευκαιρία να φέρει στα ίσια την καριέρα του...
"Στόχος μας παραμένει η έξοδος στο Champions League"

"Στόχος μας παραμένει η έξοδος στο Champions. Πέραν της χθεσινής γλύστρας, είμαστε σε μια θέση που βρίσκεται σε συντονισμό με τα προγράμματά μας. Υπάρχουν ακόμα τόσοι βαθμοί διαθέσιμοι και την περασμένη σεζόν, ανάμεσα σε Inter και Roma υπήρχαν 12 βαθμοί που σχεδόν καλύφθηκαν. Κοιτάμε μπροστά με αισιοδοξία", είπε -ως όφειλε...- ο Marotta που με αυτή τη δήλωση μάζεψε τα όνειρα για scudetto....
Toni: "Eίναι ένα όνειρο που πραγματοποιείται"

"Είμαι τρισευχαριστημένος, το να είμαι εδώ είναι ένα όνειρο που πραγματοποιείται. Η Juve είναι πάντα η Juve και δεν δίστασα στιγμή να δεχθώ την πρόταση που μου έγινε, ακόμα και με αποδοχές χαμηλότερες από εκείνες που έπαιρνα στη Genoa", δήλωσε o γεννημένος στο Pavullo του Frignano (περιοχή της Modena) στις 26 Μαϊου 1977, Luca Toni που είχε βρθεί στο στόχαστρο των bianconeri τη χρονιά που τελικά κατέληξε στη Bayern και πέτυχε 35 γκολ... "'Εφτασα με τόσο ενθουσιασμό και είμαι έτοιμος να μπω στην διάθεση του mister. Είμαι καλά από πλευράς φυσικής κατάστασης και χθες αγωνίστηκα και τα 90'. Σε αυτή την ομάδα γνωρίζω τόσα παιδιά και ξέρω πόσο μεγάλη είναι η πείνα τους για νίκες, διαφορετικά δεν θα ήταν εδώ. Και εγώ θέλω τόσο να κερδίζω και να συνεχίσω να βάζω γκολ όπως έκανα πάντα στην καριέρα μου", είπε.
Ο Toni θέλησε να αναφερθεί και στην περσινή εμπειρία του στη Roma ως θετικό οιωνό: "έφτασα πριν από ένα χρόνο στη Roma, η ομάδα είχε μείνει πίσω και τελικά για ελάχιστα δεν πραγνατοποίησε το όνειρο να κερδίσει το scudetto. Θα μου άρεσε τόσο να ξαναζήσω εκείνη την εμπειρία, γι' αυτό ελπίζω να φέρω εκείνο το τόσο παραπάνω της τύχης. Το σύστημα του Del Neri ταιριάζει στα χαρακτηριστικά μου ως επιθετικού περιοχής γι' αυτό είμαι πεισμένςο ότι θα μπορέσω να κάνω καλά πράγματα".
Buffon: "ο Toni θα μας δώσει ένα χέρι"

"Η καριέρα του μιλά γι' αυτόν. Ο Luca θέλει να ξανασυζητηθεί και θα μας δώσει ένα χεράκι κυρίως αυτή τη στιγμή που τόσο έχουμε ανάγκη εξαιτίας των τραυματισμών", δήλωσε ο Buffon δίνοντας το καλώς όρισες στον παλιό του συμπαίκτη στην Εθνική.
Ο Gigi, από τη γιορτή για τα 150 χρόνια από την Ένωση της Ιταλίας, επιβεβαίωσε ότι θα επανέλθει στο ματς Κυπέλλου με την Catania ενώ σχολιάζοντας τη χθεσινή ήττα είπε ότι πρόκειται για "ένα γλύστρημα μετά από 18 παιχνίδια μεγάλης συνέχειας. Πιστεύω ότι μπορεί να συμβεί, εύχομαι η ομάδα να μπορέσει να επανέλθει ήδη την Κυριακή κατά της Napoli".
Το καλώς όρισες του Del Piero, εδώ.
Πηγή: Juventus.com

10 σχόλια:

Παναγιώτης είπε...

Καλώς να ορίσει το παλικάρι αλλά... δεν! Προσωπικά (και νομίζω ότι μιλάω εκ μέρους αρκετών ακόμα) ήταν κάτι που απευχόμασταν να γίνει. Δε νομίζω ότι μπορεί να προσφέρει πολλά πράγματα στην ομάδα. Περίμενα κάτι καλύτερο (βλέπε Χούντελαρ). Τον καλωσορίζουμε τον Λούκα και περιμένουμε να μας διαψεύσει όλους με τα γκολ του.

Όσων αφορά το θέμα Κασάνο (είδα ότι έγινε κουβέντα σε άλλο θέμα) εγώ έχω να πω ένα πράγμα: Ο Ντελ Νέρι ήταν ο ΜΟΝΟΣ προπονητής με τον οποίο ο Αντόνιο έκανε ίσως την καλύτερη χρονιά του τα τελευταία χρονιά, χωρίς φασαρίες και οδυρμούς. Πάνω σε αυτό στήριζα την άποψη μου ότι έπρεπε να αποκτηθεί. Και συνεχίζω να επιμένω ότι είναι ίσως ο μόνος Ιταλός που μπορεί να αντικαταστήσει τον Αλέκο στην θέση του, όταν αυτός αποχωρήσει.

Αλλά όλα αυτά είναι όνειρα απατηλά πλέον... Προχωράμε...

magica juve είπε...

εγω Πανο πιστευω οτι και ο ροσσι μπορει να αντικαταστησει τον καπιτανο...και διαβασα σε ενα σαιτ(δεν ξερω αν αληθευει)οτι περιμενει προταση απο την γιουβε αλλιως θα ανανεωσει με βιγιαρεαλ

Παναγιώτης είπε...

Magica καλός και ο Ρόσι, δε θα διαφωνήσω, αλλά όχι για να αντικαταστήσει τον Αλέκο. Δε πιστεύω να μπορέσει να αντέξει την σύγκριση. Ο Κασάνο είναι θεοπάλαβος και δεν θα κώλωνε να μπει και να αποδείξει το ταλέντο του. Όπως και να έχει η διοίκηση χρειάζεται να δαπανήσει ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ χρήματα για να βρει έναν ποδοσφαιριστή που θα μπορέσει να μπει και να κάνει την διαφορά.

Un Gobbo ad Atene είπε...

Κατά την παρουσίαση του Τονι, o Marotta είπε πως "ο Cassano είναι ποδοσφαιρικό ταλέντο αλλά δεν συμπεριλαμβανόταν ποτέ στα πλάνα μας".

Ανώνυμος είπε...

:(( dioxame to Trez kai pirame ton Toni... adikia!!

John.The.Terrible

Unknown είπε...

Μια απορία πάλι Gobbo..O Forlan, που ακούγεται έντονα εδώ και δύο μέρες πάλι, μπορεί να αποκτηθεί τώρα τον Ιανουάριο? Γιατί είναι Ουρουγουανός, οπότε και μη κοινοτικός. Γι'αυτό το λόγο δεν χάσαμε τον Dzeko?
Κωστής_Θεσσαλονίκη

Un Gobbo ad Atene είπε...

Δεν ξέρω αν έχει και άλλο διαβατήριο ο Forlan, ως εξωκοινοτικός πάντως δεν μπορεί να έρθει κανείς. Τα τελευταία που γραφτήκαν είναι Torres για... 54 εκ. (!!!) και Mutu (το επιβεβαίωσε ο ατζέντης του λέγοντας πως είναι πιο κοντά η Cesena)

Παναγιώτης είπε...

Ντάξει παιδιά οργιάζουν τώρα τα δημοσιεύματα για παίκτες... Μακάρι να ερχόταν ο Τόρες. Έχει το "killer instict" του καλού επιθετικού, όταν βρεθεί η ευκαιρία θα κάνει το γκολ μέσα στην περιοχή. Από κει και πέρα γουστάρω (ποδοσφαιρικά) με 1000 τον Μούτου αλλά ο τρόπος που έφυγε από την ομάδα (βλέπε Serie B) δε με κάνει να τον θέλω πίσω... John.The.Terrible και εγώ δε μπορώ να το πιστέψω ακόμα ότι έφυγε ο Τρεζ ο οποίος θα έδινε πολλές λύσεις στην επίθεση... Κρίμα!

Un Gobbo ad Atene είπε...

Παναγιώτη, ο Secco, κάνοντας αυτοκριτική, είπε πως το μεγάλο του λάθος το 2006 ήταν που έδωσε τον Mutu.

Trezeguet? Φέτος έχει βάλει ήδη 8 γκολ με τη Hercules Alicante, 1 λιγότερο από τον Giuseppe Rossi, 2 ligότερα από τον Nilmar, 3 Λιγότερα από τον Villa... Τι να γίνει; Όταν πρέπει να ισοσκελίσεις τον ισολογισμό, διώχνεις τον Trezeguet των 4-5 εκ. το χρόνο και μετά γίνεται ένα καρκ και αναγκάζεσαι να παρεις το συνομήλικό του Toni που όσο και να έκοψε το μισθό του, δεν παίρνει και λίγα...

Dima είπε...

kl dn trelenomaste me authn kinisi alla fugi amauri h iaqinta mia xara tha eimaste...tn forlan ps exoun skopo na tn feroun???