Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2011

Ο Piazon στο Τορίνο: "όνειρό μου, να χαρίσω ευτυχία και γκολ στους bianconeri"

Έντονες φήμες ότι εξαγοράστηκε από τη Juventus διαψεύδονται άτυπα καθώς η ηλικία του δεν επιτρέπει να έχει δελτίο στο εξωτερικό.Ο πατέρας του ετοιμάζει μετεγκατάσταση της οικογένειας. Η Juve προσπαθεί να εκμεταλλευτεί την ιταλική ρίζα του για να τον έχει τον Ιούνιο
Τον αποκαλούν "νέο Kakà", βρέθηκε στο στόχαστρο πολλών σπουδαίων συλλόγων (Real, Chelsea, Manchester United, Milan) αλλά πολλά δείχνουν ότι η Juventus έφτασε πρώτη: ο Lucas Domingues Piazon, που έκλεισε τα 17 στις αρχές Δεκεμβρίου, σύμφωνα με το Tuttosport, βρέθηκε για επίσκεψη γνωριμίας στο Τορίνο, μετά από άδεια που πήρε η Juventus από το Sao Paolo, το σύλλογό του... Μάλιστα, φημολογείται (ακόμα και από παράγοντες της Sao Paolo) ότι ο πιτσιρικάς "ανήκει ήδη στη Juventus" -εκδοχή που συμμερίζεται το Wikipedia που τον εμφανίζει ως παίχτη της Juve...
Οι bianconeri ανεπισήμως διαψεύδουν αλλά αυτή θεωρείται αναγκαστική κίνηση καθώς, λόγω ηλικίας ο βραζιλιάνικος νόμος δεν επιτρέπει να αποκτήσει δελτίο στο εξωτερικό. Η προσπάθεια της Juventus, που τον ξενάγησε στις αθλητικές εγκαταστάσεις και το site υποστηρίζει ότι μπορεί να τον εμφανίσει αύριο στην εξέδρα του Juve-Roma, είναι να εκμεταλλευτεί τις ρίζες venete της οικογένειάς του και να του βγάλει ταχύτατα ιταλικό διαβατήριο ώστε να μπορέσει να τον έχει τον Ιούνιο.
"Έχει τα ίδια χαρακτηριστικά με τον Kakà και μπορεί να αγωνιστεί ως πλέι μέικερ πίσω από έναν επιθετικό ή να ξεκινά από έξω και να συγκλίνει προς το κέντρο. Είναι ο κλασικός μοντέρνος πλέιμ μέικερ που μπορεί να προσαρμοστεί σε περισσότερους από έναν ρόλο στην επίθεση. Και πραγματικά συχνά έπαιξε και ως δεύτερος επιθετικός, και στη βραζιλιάνικη Under 17", δήλωσε στο Tuttosport o Sabatino Durante, ατζέντης Fifa ειδικός του βραζιλιάνικου ποδοσφαίρου.

Συνέντευξη Piazon στο Tuttosport:
"περήφανος να μπορώ να γίνω παίχτης της Juve"


(Update 27/1) Ο Tuttosport συντηρεί για δεύτερη μέρα το θέμα Piazon κάνοντας πρωτοσέλιδη τη συνέντευξη που πήρε από τον μικρό στο Τορίνο: "θέλω να χαρίσω ευτυχία στους bianconeri" δηλώνει ο νεαρός Βραζιλιάνος (που φέρεται να αποκτάται για 4-6 εκ.) επιβεβαιώνοντας το κλίμα που προφανώς καλλιεργείται πιο έντονα τώρα καθώς θεωρείται θέμα ωρών η μεταγραφή του Pazzini στην Inter: η Stampa υποστηρίζει πως ο Marotta πρόσφερε στη Samp 20 εκ. ρευστό αλλά το καλοκαίρι προσπαθώντας με αυτό τον τρόπο να αποκρούσει την προσφορά των nerazzurri: 10 εκ. συν Biabiany και έναν μικρό...
O Piazon, που έχει βάλει 20 γκολ στις 27 εμφανίσεις του στις νεανικές εθνικές ομάδες της Βραζιλίας ήταν στο στόχαστρο των μεγαλύτω συλλόγων του κόσμου από το Μουντιάλ Sub 15 όταν είχε βάλει 8 γκολ σε 4 ματς. "Τι αίσθηση μου κάνει να με παραλληλίζουν με τον Kakà; Είναι μια μεγάλη υπευθυνότητα, πρόκειται για τον απίχτη που για μεγάλο διάστημα θεωρήθηκε ο καλύτερος στον κόσμο και αποτελεί κίνητρο για να βελτιωθώ περισσότερο", δήλωσε ο μικρός που συνοδεύεται από τον πατέρα του καθώς όλη η οικογένεια ετοιμάζεται να μετακομίσει στο Τορίνο. Ποιά θεωρεί μεγαλύτερη αρετή του; Τις οριζόντιες μπαλιές και το γεγονός ότι αν και βραζιλιάνος προτιμά να παίζει γρήγορα, να δίνει τη μπάλα με τη μία, λέει ο ίδιος.
Ο πατέρας του Lucas φροντίζει να θυμίσει στους δημοσιογράφους ότι δεν πρέπει να γράφουν ότι υπέγραψε "γιατί δεν είναι αλήθεια" (απαγορεύεται, για αν είαμστε ακριβείς) αλλά αμέσως μετά μιλά για τα σχέδια μετεγκατάστασης της οικογένειας από τον προσεχή Ιανουάριο (εκτός, λέγεται, αν η Juve προλάβει να του βγάλει ιταλικό διαβατηριο ως το καλοκαίρι). Ο Lucas θες συναντήθηκε με F.Melo και Amauri και ζήτησε να φωτογραφηθεί με τον Del Piero. Όταν του επισημαίνουν ότι στο μέλλον θα είναι στα χέρια του η κληρονομιά του απαντά: "το ελπίζω, η Juve είναι ένας από τους μεγαλύτερους συλλόγους στον κόσμο και είμαι περήφανος να μπορώ να γίνω παίχτης της. Το όνειρό μου είναι να χαρίσω ευτυχία και γκολ σους φιλάθλους της".
Η προσέγγιση του Πiazon στη Juventus πιστώνεται στους Marotta, Paratici, Carlos Vargas (υπεύθυνο των παρατηρητών της Juve για τους νέους) και τον Giovanni Rossi, υπεύθυνο του νεανικού τομέα.

Πηγή: Tuttosport.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: