Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2011

Έμπρακτη τιμή στον Andrea Fortunato

Υποστήριξη της Juventus σε νομοθετική πρωτοβουλία για να προληφθούν και ηττηθούν οι αιματικές ασθένειες
Σχεδόν δεκάξι χρόνια από την ξαφνική απώλειά του, τον Απριλιο του 1995, ο Andrea Fortunato παραμένει στις καρδιές μας. Σε ένδειξη ελάχιστης τιμής, ο πρόεδρος Andrea Agnelli και ο Pavel Nedved βρέθηκαν στη Ρώμη για την 3η εκδήλωση απονομής του βραβείου που φέρει το όνομα του παλιού μας μπακ που χάθηκε από μια μορφή καλπάζουσας λευχαιμίας και διοργανώθηκε από την Ένωση "Fioravante Polito" της Santa Maria di Castellabate (Salerno, γενέτειρα του Andrea Fortunato) που πραγματοποιήθηκε στη Sala της Protomoteca του Compidoglio.

Andrea Agnelli: η πρόγνωση είναι το κλειδί

Nedved: περήφανος που φόρεσα την ίδια

ασπρόμαυρη φανέλα με τον Andrea Fortunato


Ο Andrea Agnelli και ο βραβευθείς Pavel Nedved δεν θέλησαν να κάνουν δηλώσεις πριν και μετά την εκδήλωση -ο Pavel σημείωσε, παραλαμβάνοντας το βραβείο, πως νιώθει "περήφανος που φόρεσε την ίδια ασπρόμαυρη φανέλα με τον Andrea Fortunato". Ενώ ο πρόεδρος, στην παρέμβασή του τόνισε πως "ήταν πάντα ιδιαίτερα ευαίσθητος απέναντι στις αρρώστιες σρτο χώρο του αθλητισμού και όχι μόνον (σ.σ. η οικογένειά του, άλλωστεμ έχει πληρώσει βαρύ φόρο). Ένα πράγμα μόνον είναι βέβαιο, οι αιματικές ασθένειες μπορούν να ηττηθούν χάρη στην αποφασιστικότητα και τις ιατρικές θεραπείες. Γνωρίζουμε ότι η λευχαιμία είναι μια ασθένεια βλακώδης και δημοκρατική που μπορεί να πλήξει οποιονδήποτε. Η πρόγνωση είναι η λέξη κλειδί. Σήμερα δεν θέλω να μιλήσω για ποδόσφαιρο γιατί είναι σωστό να είμαστε αντίπαλοι στο παραλληλόγραμμο γήπεδο αλλά έξω από το χορτάρι πρέπει να είμαστε συμπαγείς για να αντιμετωπίσουμε αυτές τις ασθένειες με το σωστό τρόπο και να προωθήσουμε την ενημέρωση".
Υπογραφές για νομοθετική πρωτοβουλία
ώστε να είναι υποχρεωτικές οι αιματολογικές εξετάσεις


Σε αυτό το πλαίσιο, άλλωστε, ξεκίνησε συλλογή υπογραφών για την προώθηση ενός σχεδίου νόμου που να καθιστά υποχρεωτικές μια σιερά αιματολογικές εξετάσεις για όλους όσοι έχουν δελτία σε αθλητικά σωματεία, ακόμα και μη αγωνιστικά.
Falzetti: δυστυχώς, δεν γίνονται επενδύσεις σε γιατρούς

Αναγκαιότητα που φάνηκε πεντακάθαρα από την παρέμβαση του πρώην ποδοσφαιριστή Flavio Falzetti που παλεύει με τον καρκίνο από τα 26 του και εξέφρασε την επιθυμία, που έγινε αποδεκτή από τη Brescia, να αγωνιστεί έστω για 5' στη Serie A, μια ιδέα για να αποδειχθεί ότι από τις αρρώστιες μπορείς να σωθείς: "δυστυχώς, πριν από ένα δεκαήμερο ξανάπεσα αλλά θα συνεχίσω να παλεύω. Στον κόσμο του ποδοσφαίρου επενδύονται πολλά σε παίχτες και προπονητές αλλά λίγο για γιατρούς που συχνά δίνουν βεβαιώσεις τηλεφωνικά. Εμένα εντόπισαν την αρρώσυια όταν πια είχε πλήξει και άλλα όργανα. Αν είχαν κάνει καλύτερους ελέγχους, θα την είχα νικήσιε σε έξι μήνες. Τολέω για να επισημανθεί πόσο σημαντική είναι η πρόληψη και η ενημέρωση. Αυτή η αρρώστια είναι δημοκρατική, μπορεί να χτυπήσει τους πάντες, ανεξαρτήτως φύλου και εισοδήματος", είπε ο Falzetti.
Στην εκδήλωση, εκτός από τον Agnelli και τον Pavel, ήταν παρόντες οι προπονητές της Napoli και του Bari, Walter Mazzarri και Giampiero Ventura (ο οποίος βραβεύτηκε), ο laziale και πρώην bianconero Guglielmo Stendardo, οι πρώην παίχτες της Roma Di Biagio και Tommasi, ο πρώην κυνηγός της Lazio, Signori, εκπρόσωπος του δημάρχου της Ρώμης και βέβαια ο αδερφός του Andrea Fortunato, Candido που έδωσε ιδιαίτερη σημασία στην πρωτοβουλία για το σχέδιο νόμου: "η προώθηση ενός τέτοιου κανονισμού σημαίνει να προσπαθήσουμε να πετύχουμε ένα σημαντικό στόχο: τη διάχυση μιας σημαντικής κουλτούρας της πρόληψης ως το καλύτερο όπλο για να ηττηθούν οι αιματικές ασθένειες".

Πηγές: Juventus.com, Tuttosport, Ricordiamo Andrea Fortunato/facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια: