Κυριακή 6 Φεβρουαρίου 2011

Buffon αλλά και Matri, Giovinco κάλεσε ο Prandelli για το φιλικό των azzurri στη Γερμανία

Η αναμενόμενη επιστροφή του Buffon στην Εθνική για το πρώτο φιλικό της χρονιάς -την Τετάρτη, στις 21:45 ώρα Ελλάδας, στο Dortmund με τη Γερμανία- επισημοποιήθηκε και συνοδεύεται από την κλήση στη Squadra Azzurra του Matri (για πρώτη φορά, in bocca al lupo!) αλλά και του Giovinco (επίσης για πρώτη φορά) όπως και την πρώτη του Thiago Motta, του βραζιλιάνου ιταλικής καταγωγής της Inter για τον οποίο η Ιταλική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία αναμένει την τυπική τελική εξουσιοδότηση της Fifa. Οι παίχτες που κλήθηκαν από τον Prandelli στην Εθνική, και θα τεθούν αύριο το μεσημέρι στην διάθεσή του στο Coverciano, αναλυτικά είναι:
  • Τερματοφύλακες: Buffon (Juventus), Sirigu (Palermo), Viviano (Bologna)
  • Αμυντικοί: Astori (Cagliari), Bonucci (Juventus), Cassani (Palermo), Criscito (Genoa), Chiellini (Juventus), Maggio (Napoli), Ranocchia (Inter).
  • Μέσοι: Aquilani (Juventus), De Rossi (Roma), Giovinco (Parma), Mauri (Lazio), Montolivo (Fiorentina), Thiago Motta (Inter), Nocerino (Palermo), Palombo (Sampdoria).
  • Επιθετικοί: Borriello (Roma), Cassano (Milan), Matri (Juventus), Pazzini (Inter), Rossi (Villarreal).
Συνολικά 5 οι bianconeri που κλήθηκαν (και θα ξανατεθούν στην διάθεση του Del Neri την Πέμπτη): Buffon, Bonucci, Chiellini, Aquilani, Matri κάνουν τη Juve την ομάδα με τους περισσότερους παίχτες στην Εθνική. Ακολουθεί με 3 το Palermo (o ένας, ο Nocerino, πρώην bianconero) και, μετά από χρόνια και χάρη στις τελευταίες της μεταγραφές, η Inter.
Το παιχνίδι γίνεται ενόψει του πρώτου επίσημου παιχνιδιού της χρονιάς, στις 25 Μαρτίου με τη Σλοβενία στο Stozice Stadium της Lubiana.
Oι αριθμοί των bianconeri in azzurro

(Update 8/2) Ο Prandelli έδωσε τους αριθμούς που θα έχουν οι παίχτες στις φανέλες τους: ο Buffon φυσικά το 1, ο Chiellini (που ο ομοσπονδιακός τεχνικός προανήγγειλε ότι θα παίξει αριστερά με Ranocchia-Bonucci στο κέντρο της άμυνας και Cassani δεξιά) το 3, ο Aquilani το 14 (δεν θα είναι στην αρχική 11άδα καθώς στο κέντρο θα ξεκινήσουν Montolivo, Thiago Motta, De Rossi), ο Bonucci το 19 και ο Matri το 9 -ούτε αυτός αναμένεται να ξεκινήσει καθώς ο Prandelli υπολογίζει για την επίθεση Cassano και Pazzini με Mauri πίσω τους.
O Giannetti στην Under 21

(Update) Μετά τον τραυματισμό του genoano Mattia Destro, ο Ciro Ferrara κάλεσε στους azzurrini τον Niccolò Giannetti της Primavera για το φιλικό της Τρίτης με την Αγγλία στο stadio Castellani (Empoli).

Πηγή: Figc, Juventus.com (φωτογραφία)

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ton giovinco ton exoume dwsei daneiko me opsion agoras?trelokefaloniths

yotaras είπε...

Tωρα να χαρουμε δλδ που εχουμε 5 παικτες στην εθνικη και την Κυριακη παιζουμε με ιντερ?Θα κανουν 2 προπονησεις με την εθνικη και δεν θα κανουν με την Juve...

Un Gobbo ad Atene είπε...

Δικκαίωμα εξαγοράς του 50%, trelokefalonith, εδώ

Yotara, πέραν του ότι και η Inter έχει διεθνείς, τι λογική είναι αυτή; Αν θες σπουδαίους παίχτες, δεν μπορεί παρά να πάρεις διεθνείς, οπότε θα τους χάνεις για τα διεθνή ματς, φιλικά κια επίσημα, όποτε τα βάζει η Fifa και η Uefa. Και μπορεί να υπάρχει ένα θέμα με το ημερολόγιο που φτιάχνουν οι διεθνείς ομοσπονδίες αλλά αυτό είναι άλλο θέμα.

yotaras είπε...

Gobbo παντα χαιρομαι που η εθνικη Ιταλιας εχεις περισσοτερους bianconeri μεσα στην ομαδα.Οπως το 1982 και το 2006 η Juve ειχε τους περισσοτερς παιχτες.Απλα τη δεδομενη στιγμη με πειραζει γιατι ακολουθει δυσκολο ματς και η Juventus φετος δεν ειναι καμια ομαδα που πεταει ωστε να μην υπαρχει προβλημα εαν καποιοι παιχτες δεν αποδωσουν το 100%.

Un Gobbo ad Atene είπε...

Στις 9 Φεβρουαρίου, εκτός από την Ιταλία έχουνμε φιλικά: Βραζιλία με Γαλλία (στο Παρίσι), Αργεντινή με Πορτογαλία (στη Γενεύη), Ολλανδία με Αυστρία -για να σταθούμε μόνον στις εθνικές που έχουν παίχτες της Inter και να μην πάμε στη Σερβία που είναι προγραμματισμένη να πάει στο Τελ Αβίβ και αφορά και εμάς...

Un Gobbo ad Atene είπε...

H Juve ήταν πάντα η ραχοκοκκαλιά της Ιταλίας, ήδη από το πρώτο Παγκόσμιο του 1934 και αυτό είναι λόγος αδιαπραγμάτευτης περηφάνειας αλλά και απλού ρεαλισμού: οι καλοί παίχτες, για Juve, δεν μπορεί παρά να είναι διεθνείς (με διάφορες εθνικές, απλώς εμείς προτιμούμε τη δική μας).

Όσον αφορά το κυριακάτικο ματς, δεν έχω δει ακόμα τις κλήσεις των άλλων εθνικών αλλά ο Leonardo μπορεί να έχει στην διάθεσή του πολύ λιγότερους παίχτες από ότι ο Del Neri...

yotaras είπε...

Κατι ασχετο Gobbo.Για το 1934 και το 1938 που το πηρε η Ιταλια εχω ακουσει πως εβαλε το χερακι του ο Μουσολινι.Ξερεις τι ακριβως ειχε γινει?

Un Gobbo ad Atene είπε...

Yotara, θα κάνω ένα αφιέρωμα σε εκείνα τα Μουντιάλ διότι, προφανώς, η απάντηση δεν μπαίνει σε ένα σχόλιο.

Για αρχή, ρίξε μια ματιά εδώ αλλά και εδώ και εδώ και εδώ ως ορεκτικό