Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2011

H Figc ανακοινώνει πως στις 3/3 ξεκινά ξανά η έρευνα για το υπόμνημα της Juventus για την ανάκληση του scudetto 2006 από την Inter

Οι ακροάσεις επαναλαμβάνονται με τον Mazzei, βοηθό των τότε αρχιδιαιτητών από τον οποίο ο Facchetti ζητούσε Collina για το ματς με τη Juve
Η Ιταλική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία ανακοίνωσε επίσημα πως "στο πλαίσιο της διεξαγόμενης έρευνας για το υπόμνημα της Juventus για την ανάκληση από την Inter του scudetto 2006, ανακοινώνει πως ο ο ομοσπονδιακός (αθλητικός) εισαγγελέας Stefano Palazzi θα ξαναξεκινήσει τις ακροάσεις στις 3 Μαρτίου ακούγοντας τον Gennaro Mazzei, πρώην στέλεχος της Can" (διαιτητές) -πρόκειται για τον τότε βοηθό των αρχιδιαιτητών από τον οποίο ο Facchetti είχε ζητήσει να γίνει έτσι η προεπιλογή ώστε στο ματς με τη Juventus να διαιτητεύσει ο Collina (εδώ)... Είναι η πρώτη φορά που η Ομοσπονδία προχωρά σε τέτοια επίσημη ανακοίνωση όπου, έστω έμμεσα, θέτει θέμα ανάκλησης του scudetto di cartone...

Πηγές; Figc, Tuttosport (η φωτογραφία)

4 σχόλια:

magica juve είπε...

δλδ αν στο δικαστηριο αποδειχθει(που σιγουρα θα αποδειχθει)οτι και η ιντερ ειχε εποικινωνιες με διαιτητες θα επιστραφει το σκουντετο του 06??η απλως θα αφαιρεθει απο την ιντερ??και αν επιστραφει θα επιστραφει μονο του 06??και τελωςπαντων η ιντερ θα τιμωρηθει για οτι εκανε???

Un Gobbo ad Atene είπε...

Μην βιάζεσαι! Πάρε κατά λέξη την ανακοίνωση: η έρευνα τoυ Palazzi ασχολείται με την ανάκληση του scudetto που απονεμήθηκε το 2006 στην Inter. Και αυτό μπορεί να γίνει χωρίς την απόφαση του δικαστηρίου της Νάπολη, με μόνα τα αποδεικτικά στοιχεία που αποκτήθηκαν επίσημα και δείχνουν ότι η συμπεριφορά της Inter δεν ήταν άμεμπτη, δεν ήταν έντιμη, με άλλα λόγια.

Για να επιστραφεί αυτό ή και το άλλο scudetto στη Juventus, χρειάζεται κάτι παραπάνω που σχετίζεται με τη δίκη στη Νάπολη και με την απόφαση της "αθλητικής δικαιοσύνης" το 2006 κατά της Juventus (και των άλλων). Τι μπορεί να γίνει; Να ζητήσει, όπως υπαινίσσεται στο υπόμνημά της η Juve, την αναθεώρηση τςη δίκης βάση του άρθρου 39 ή να αναλάβει την ευθύνη η ίδια η Ομοσπονδία.

Δυο ξεχωριστές διαδικασίες που όμως σχετίζονται με την έννοια ότι η ανάκληση του scudetto di cartone δημιουργεί προιϋποθέσεις για να προχωρήσει η δεύτερη διαδικασία.

Η Inter επικαλείται παραγραφή και εκεί θα δοθεί μια νομική μάχη που για την ώρα ας την αφήσουμε. Να τιμωρηθεί; Απίθανο. Για τον απλό λόγο ότι τα τηλεφωνήματα δείχνουν πως έκανε ό,τι η Juve και κάτι παραπάνω αλλά δεν αποδεικνύουν -με τον καθαρό τρόπο που απαιτεί η δικονομία- όπως δεν αποδείκνυαν και για τον Moggi, ότι αλλοιώθηκε κάποιο αποτέλεσμα. Θα χρειαζόταν να έχουν γίνει άλλου είδους έρευνες και να υπάρχουν άλλα στοιχεία για να τεκμηριωθεί μια καταδίκη. Αυτό έλεγαν σοβαροί νομικοί και για μας το 2006, αυτό επισημαίνει και η υπεράσπιση του Moggi.

H Juve ζητά τα scudetti της πίσω και αφήνει με το υπόμνημα ανοιχτό το ενδεχόμενο να ζητήσει αποζημιώσεις: από την Ομοσπονδία, αυτή είναι το νομικό υποκείμενο, όχι η Inter.

yotaras είπε...

Ασχετο, αλλα μηπως ξερουμε ο Collina τη ομαδα ειναι???

Un Gobbo ad Atene είπε...

Lazio